Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 245
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ania-tygrysiczka']Tomek zrobi Zuzi Allegro, ja napiszę tekst.
Znajdziemy jej najlepszy domek na świecie.

Gagasia, zmień tytuł, Zuzia jedzie na tymczas do gallegro.

Myślę że ten tekst jest dobry - możecie go poprawić jeśli uważacie że trzeba coś dodać.

Zuzia ma ok. 3 lat. Wysiadywała pod szpitalem czekając na swojego pana, którego zabrało pogotowie. Pan zmarł. Ale ona wiernie czekała aż otworzą się drzwi, stanie w nich pan i pojadą do domku. Nie zdaje sobie sprawy, że to już nie nastąpi. Dokarmiana była , ale nie chciała opuścić swojego posterunku. Została zabrana przez wolontariuszkę ze schroniska i ma u niej schronienie przez parę dni . Całą drogę jadąc samochodem zaczepiała ją łapką i noskiem aby być głaskaną i przytulaną . W tym malutkim serduszku jest dużo smutku, ale i chęci bycia z człowiekiem .
Zuzia straciła nadzieję na spotkanie ze swoim Panem ale nie traci nadzieji że jeszcze ktoś ją pokocha i da jej szansę na nowe życie u boku nowych właścicieli których pokocha całym swoim małym serduszkiem.

Pomóż jej , może możesz dać jej trochę miejsca, którego nie potrzebuje dużo ... i miłości której tak pragnie. Jest bardzo grzeczna, ma 3-4 lata. Przed adopcją zostanie wysterylizowana.

Zainteresowanych adopcją suni proszę o kontakt pod num tel

513-077-146 lub 606 - 932-114. Poczta email anouk92@poczta.onet.pl.

Posted

Myślę, że jest O.K. Tylko wiek podany jest dwukrotnie (nieco niespójnie), co mogłoby nasuwać podejrzenie koloryzowania ;)
O charakterze suni, jak i innych jej cechach, będzie można napisać więcej, kiedy się u mnie rozgości ;)
Jeśli chodzi o transport, w tym tygodniu najbardziej odpowiadałby mi czwartek póznym popołudniem (Dworzec Warszawa Wsch.). Gdyby sterylkę udało się zrobić najpózniej we wtorek, sunia mogłaby u mnie dochodzić do pełni sił po zabiegu.

Posted

Bardzo się cieszę że udało się znaleźć dla niej DT!
Jeśli będziecie szukać dla niej DS - możecie wysłać na mój email plakat, rozwieszę w mojej okolicy. Email podałam wcześniej.

Pozdrawiam

Posted

Sunia jest malutka, może Bonus ją polubi....:cool3: fajnie, że będzie już w dt u gallegro, tam na pewno psychicznie dojdzie do siebie:lol:

Posted

[quote name='red']Sunia jest malutka, może Bonus ją polubi....:cool3:...

Jestem przekonany, ze będzie dobrze. Ostatnimi czasy Bonusik się wyciszył. Miał już tyle tymczasowych koleżanek, że zdążył przywyknąć ;). Mam nadzieję, ze tak jak w przypadku poprzedniczek, tak i tym razem uda nam się znalezć dla suni dobry domek. Swoją wiernością i przywiązaniem, zaskarbiła sobie moje (i nie tylko) względy. Są jeszcze ludzie, którzy potrafią to docenić i właśnie takich szukamy...
... m.in. na Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=303202608

Póki co podałem kontakt do anouk92... kiedy sunia będzie u mnie, dodam swoje namiary. Warszawa jako lokalizacja jest bardziej uniwersalna. W końcu z Wołomina, jak i ode mnie, jest stosunkowo blisko.

Posted

Najbliższy termi sterylki to niestety dopiero czwartek o godz. 15-ej.
Gallegro czy Ty będziesz w Warszawie samochodem czy pociągiem?
Jeśli mój TZ nigdzie nie wyjedzie to mogę ją wieczorem przywieźć do Ciebie. Napisz mi miejscowość. Jeśli wolisz to na pw.

Sunia będzie do odebrania z lecznicy gdzieś ok. 18-19-ej - musi się wybudzić z narkozy.

Posted

>anouk92, w czwartek, przez Warszawę będzie jechać do mnie inna dogo-ciotka, dlatego miałem nadzieję na transport "przy okazji".
Nie jest wykluczone, że udałoby się to zgrać w czasie, ale mam pewne wątpliwości...
Sunia byłaby osłabiona i wymagałaby wzmożonej opieki przez pierwsze dni, a ja nie jestem pewien, czy będę mógł wziąć urlop na piątek.
Ponadto, nie wiem jak zareaguje Bonus, dlatego też wolałbym, aby sunia przyjechała już w niezłej formie (powiedzmy dwa - trzy dni po sterylce).
W związku z tym proponuję aby ją zabrać w niedzielę póznym popołudniem (o ile jest taka możliwość).
Jest pewna szansa, że wtedy ponownie będzie okazyjny transport, ew. podjadę do Wawy osobiście pociągiem. Spoko, z racji swojej pracy, nie płacę za przejazd (nawet za psiaka). Jeśli mimo wszystko zachcesz przyjechać na miejsce,szczegóły dogadamy na PW.

P.S. Wysłałem fotki Zuzi do pani, która wstępnie wyraziła chęć zobaczenia jej na żywo (mieszka niedaleko). Nie wyklucza adopcji, ale to jeszcze nic pewnego.
Na Allegro też już ktoś obserwuje aukcję... Jestem dobrej myśli...
Trzymajcie kciuki za domek dla Zuzi.

Posted

[quote name='ruru']

>ruru, udałoby Ci się zmniejszyć wysokość banerka? Max to 100, dlatego nie spełnia forumowej normy :razz:
Na razie żaden mod się nie przyczepił, ale nigdy nic nie wiadomo....

Posted

gallegro napisał(a):
>anouk92, w czwartek, przez Warszawę będzie jechać do mnie inna dogo-ciotka, dlatego miałem nadzieję na transport "przy okazji".
Nie jest wykluczone, że udałoby się to zgrać w czasie, ale mam pewne wątpliwości...
Sunia byłaby osłabiona i wymagałaby wzmożonej opieki przez pierwsze dni, a ja nie jestem pewien, czy będę mógł wziąć urlop na piątek.
Ponadto, nie wiem jak zareaguje Bonus, dlatego też wolałbym, aby sunia przyjechała już w niezłej formie (powiedzmy dwa - trzy dni po sterylce).
W związku z tym proponuję aby ją zabrać w niedzielę póznym popołudniem (o ile jest taka możliwość).
Jest pewna szansa, że wtedy ponownie będzie okazyjny transport, ew. podjadę do Wawy osobiście pociągiem. Spoko, z racji swojej pracy, nie płacę za przejazd (nawet za psiaka). Jeśli mimo wszystko zachcesz przyjechać na miejsce,szczegóły dogadamy na PW.

Gallegro problem w tym że Zuzia po sterylce nie może wrócić do azylu bo tam czeka na nią kojec i buda do podziału z innym psiakiem - nie są to warunki dla psa po sterylce, dlatego do tej pory nie miała jej zrobionej.
Niestety nie mam co z nią zrobić do niedzieli:shake:.
Musimy coś wykombinować.

Posted

W sytuacji awaryjnej odbiorę ją od Ciebie w czwartek, ale będę musiał ją izolować od pozostałych kundli :shake:
Nie będzie to proste, ale... nie niemożliwe...
Niestety, akurat w czwartek musiałbym sam pojechać po Zuzię do Wawy.
Jeśli nic innego nie uda się wymyślić, to pozostaje powyższa opcja.
W najgorszym wypadku, w piątek sunia musiałaby zostać sama na 8 godzin.
Martwię się tylko o szwy... oby się do nich nie dobrała :shake:
Mam nadzieję, że będzie miała kołnierz zabezpieczający.
Nie ukrywam jednak, że wolałbym odebrać Zuzię np w piątek po południu.
A może uda się przełożyć termin sterylki...

Posted

gallegro napisał(a):
W sytuacji awaryjnej odbiorę ją od Ciebie w czwartek, ale będę musiał ją izolować od pozostałych kundli :shake:
Nie będzie to proste, ale... nie niemożliwe...
Niestety, akurat w czwartek musiałbym sam pojechać po Zuzię do Wawy.
Jeśli nic innego nie uda się wymyślić, to pozostaje powyższa opcja.
W najgorszym wypadku, w piątek sunia musiałaby zostać sama na 8 godzin.
Martwię się tylko o szwy... oby się do nich nie dobrała :shake:
Mam nadzieję, że będzie miała kołnierz zabezpieczający.
Nie ukrywam jednak, że wolałbym odebrać Zuzię np w piątek po południu.
A może uda się przełożyć termin sterylki...

Gallegro terminu raczej nie uda się przełożyć bo następny będzie dopiero w następnym tygodniu. Pogadam jeszcze z lecznicą czy mogliby ją przetrzymać w klatce do piątku. Ona będzie miałą ubranko więc nie powinna się dobierać do szwów. Mamy jeszcze trochę czasu więc może coś wymyślimy.
Napisz mi w jakiej mieszkasz miejscowości.

Jeszcze raz bardzo dziękuję że chcesz jej pomóc:loveu:

Posted

Gallegro jeśli sunia będzie musiała opuścić lecznicę w czwartek to przywiozę ją do Ciebie sama wieczorem.
Jeśli będzie mogła zostać do piątku to myślę że i w piątek dam radę sama ją przywieźć.
W środę powinnam wiedzieć czy będzie dla niej miejsce w lecznicy na 1 noc.

Posted

emilia2280 napisał(a):
Gallegro podaj mi detale konta na PW (i ten nieszczésny SWIFT) to zaraz przesle pieniázki na suczunie.
PS. bierzesz já na DT czy DS tak dla info?

Po pierwsze, nie ma potrzeby przesyłania pieniążków na utrzymanie suni. Biorę to na siebie. Kwotę, którą zamierzałaś przeznaczyć na ten cel, przekaż na inną bidę, których na dogo nie brakuje.

Sunię biorę na DT, ale mam już na oku kogoś, kto jest sunią zainteresowany na stałe ;).
"Wizja lokalna" odbędzie się kilka dni po przyjezdzie suni, kiedy już wróci do pełni sił po sterylce.
Więcej nie napiszę, żeby nie zapeszyć...

Posted

Zmiana planów - sunia będzie miała dzisiaj sterylkę.
Będzie mogła zostać na noc w lecznicy i jutro ok. 17:30 odbiorę ją i pewnie przywiozę na Wschodni albo prosto do Gallegro.

Posted

To dobrze, że sunia przyjedzie już w lepszej formie.
Troszkę bałem się pierwszych godzin po zabiegu, kiedy musiałaby zostać bez nadzoru.
Z zainteresowaną umówię się na sobotę, ew. niedzielę.
Mam nadzieję, że przypadną sobie do gustu...
Od ręki dam znać co i jak. Z uzyskanych informacji wynika, że dla Pani priorytetem jest usposobienie suni. Wygląd, to sprawa drugorzędna...