Rafal StWola Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Ciotko Szpilko !!!! bardzo proszę przy okazji odwiedzic wujka i Zarkę !!!!! Niezaproszonych uprzejmie prosi się o skargę na plebanii :) Drugi raz mnie ekskomunikują :) Quote
SZPiLKA23 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Narazie nie mam planu kiedy odwiedze Kire ;) ale jak juz to pewnie namówie taka jedna ciotke na H zeby mi potowarzyszyła to wujka zarkowego tez odwiedzimy :) Quote
halcia Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 A o dowiezienie poprosimy ciotke na K lub M:evil_lol::evil_lol::evil_lol:bo ta na H wiesz jak tam nie jechała- to cykor.Ale samo towarzystwo w tym towarzystwie zawsze! Quote
Kudłata Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Czyli plany sie krystalizuja, spotykamy sie w Rzeszowie, czy Stalowej? Zobaczymy czy da sie wszystkich zgrac. Do Stalowej Kasia chyba nie da rady sie wyrwac. A jakie plany macie na ten weekend? Quote
Kudłata Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Chyba nic nie rozumiem ;). Halina lapanie psa na razie odwolane, bo ekipa ze schroniska pogonila go az na Slocine ostatnio i psiak sie gdzies zaszyl. Musimy poczekac az sie gdzies pojawi. Quote
halcia Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Nico nie ustalone,w piatek Żaba nie moze ,nie wiem co Szpilka,sob.ide na imieniny.... Quote
SZPiLKA23 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 U mnie odpada sobota bo mam mały remont w domu mama zaniemogła i ja musze jechac pomagac:-/ Quote
Rafal StWola Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Co się odwlecze to nie uciecze ..... Kolejny kleszcz załatwiony .... dlaczego krople nie działają na mordce ? Zarka ok tylko opiekun lekko zbulwersowany :) Co do spotkania to w Stalowej ja mogę zawsze ... w Rzeszowie to na chwilkę lub w dzień bez Zarki ... Sami wiecie ... na noc samej Psicy nie zostawiam :) Quote
albiemu Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Witam PIEKNYCH LUDZI! :) Ja narazie wyjęta będę chyba dłużej niż na miesiąc ale spotkamy się jak nic !!!!!! Nie wiem tylko kiedy ... Ściskam mocno, myślę o Was częsciej niż dzwonię, ale urwanie mam łba często 24 h z wiadomych Wam powodów ....... :shake: Pozdrawiam ... ukochaj Zareczkę :p Quote
halcia Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Hej,co jest?TRzymamy kciuki za jej zdrowie,moze cholera cos pokleszczowe? Quote
Rafal StWola Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Nie wiem jeszcze dokładnie Cioteczki kochane co to jest ...... Zarka wymiotuje na czerwono i śmierdzi kałem .... może być niedobrze ...... teraz wstała i chce na spacer a ja kur.... nie wiem czy Ją zabrać czy nie ..... i szlak mnie trafia ...... wstała i chodzi i niby zadowolona i patrzy na smycz a jak ku.... nie wiem czy Ją zabrac czy nie ..... Będę pisał w miarę możliwości na bieżąco co z moją Księżniczką .... Pewnie by sie cieszyła że Ciotki z Rzeszowa i Przemyśla o Niej pamiętają .... ja nie zapomnę ... papa Quote
SZPiLKA23 Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Z Jarosławia ;) Moze cos zjadła:-/ dzwoniłes do weta? Quote
Rafal StWola Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Wiem wiem z Jaroslawia ale ja dzis normalnie nie myślę ..... mam nadzieję Cioteczka wybaczy .... Zarka jednak była na spacerze ... króciutki bo jest słaba tylko 1.5 km .... i .... w miarę jest normalnie .... doszła i wydaje się byc zadowolona ..... może troszke słaba ale zaglądała do michy więc dostała troszke .... mało bo boję sie o drożność wiecie czego ..... siku robi , sprawdzałem cały czas .... twardego nie było ale apetyt jest ..... jeśli kiszki sa drożne to będzie ok .... możliwe że to zatrucie ale nerwy zjadłem do końca .... ps . Ciotko Zarka jest pod ścisłą opieką weta .... ja nie oszczędzam na Księżniczce .... sam nie zjem a Pies ma dostać to czego potrzebuje ... czy to papu czy opieka weta itp . Quote
Rafal StWola Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Zjadła do ostatka .... powybierałem Jej samo miesko z ryżu i zjadła ..... jeszcze żeby kupa była to bym odetchnął .... Nie myślalem nigdy że będę modlił się o kupę .... Quote
SZPiLKA23 Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 wiem wujku co sie pewnie teraz z Toba dzieje, mysle ze jak je to jest dobrze spacerek tez niczego sobie a wiec da rade. Trzymam za nia kciuki i za Ciebie- bedzie dobrze Quote
Becia66 Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Zarko błagamy zrób kupę.....:modla::modla::modla: Quote
Kudłata Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Miejmy nadzieję, że jutro będą lepsze wieści. Co do bebesziozy to lekarz jeżeli było podejrzenie pewnie zrobił próbę, wtedy też byłaby bardziej osłabiona i myślę, że na spacer nie miałaby ochoty. A swoją drogą mogliby te kleszcze wymordować. Ja polecam jeszcze oprócz kropel obrążę przeciwkleszczową, moja suka na samych krolach łapała gadziaństwo, a teraz już ze dwa tygodnie ani jednego. Czekamy na dobre wieści :lol:. Quote
halcia Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Oj czekamy,a Ty Rafał badz dobrej mysli.Zdrapeczko,zdrowiej,nie martw Pana.... Quote
Rafal StWola Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 spi wafel jak co dzień do 16 .... przesypia upał i wstaje na wieczór .... Ciotko Kudłata a jaka to ta obroża ? znasz może nazwę albo cuś ? wiem że są te antykleszczowe ale różne są a jeśli na Twoim " Puszku " działa to może i na moim będzie ok .... Quote
Becia66 Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Wiem że jest obroża Killtix którą można kupić na allegro i działa przez cały sezon.... Quote
halcia Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Ale podobno kropelki sa lepsze,jakby mniej inwazyjne,odpowiednio dobrane do wagi.Obroze niektóre psy zle znosza/kaszel,dławienie/ Quote
Rafal StWola Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Podobno Halciu tylko podobno ..... obroze też dobiera sie do wagi psa .... substancje czynne tez są różne ..... a co do kropelek ... Zarka je dostała juz miesiąc temu a kleszcze miała ... nie wspomnę o tym co było rok temu po Spot onie .... Drgawki , , trudności z oddychaniem , brak koordynacji ruchowej do wywrotki włącznie .... na dwoje babka wrózyła Halciu .... dla jednego psa jest ok dla drugiego może byc nie fajnie Zarek wczoraj odbębnił spacer ale żreć nie lubi .... zjadła co prawda samą kure ale z ryżem to już feeeeeeee . Zadowolona jest , nie wymiotuje ... Na babeszjozę psią jest już szczepionka .... zalegalizowana co prawda dopiero we Francji ale juz jest . ps. Ryż z kurą choć wczoraj nietnięty , został pożarty w nocy ( nie jest możliwe by to były ptaszki bo micha jest wylizana dokładnie ) hehe to dobrze że je .... Quote
Recommended Posts