Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie chciałem się chwalić .... najpierw cos jak zapalenie oskrzeli i chyba grypa :) myślałem że przeszło i .... przedobrzyłem ... teraz jest zapalenie ale już nie tylko oskrzeli hehe .... wyzdrowieję ( chyba ) ale raczej nie tak szybko jak bym chciał :(

Posted

No to sie nie wygłupiaj bo jak płuca ,to moze byc i szpital,a kto wtedy zostanie ze Zdrapkiem?Wylecz porzadnie i idz do kontroli po wszystkim.A jak Ci idzie palenie?Ciumki dla obojga!

Posted

Palenie idzie marnie :( .... prawie nie mogę palic bo dusi ....
Jeśli chodzi o płuca i szpital to już to gdzieś słyszałem .... niestety jest Zdrapek i ja nie mogę tam zostać :)
Serio zaś to kiepsko sie czuję .... uspokajam jednak... Zdrapek jest ok , wyprowadzany , karmiony i głaskany ....
Choroba jak i kryzys czy zima ...kiedyś minąć musi :)
Pozdrawiam Ciotki serdecznie
Zarapi & Rafał inc

Posted

ciotka do serducha tuli i zdrowia życzy - cioteczki rację mają, że musisz uważać na siebie i to bardziej niż zawsze bo żarty się skończyły. Słyszałam jak kaszlesz wujaszku ....

Zareczko grzej tam towarzysza :loveu: bo ciotkom się nie da :)

Posted

Nie da ?? a próbowała któraś???
hehe dając spokój żartowaniu powiadam .... żarty się skończyły hehe mam zapalenie ..... płuc i głowy hehe
Ok serio zaś powiem ... chory jestem fakt ale nie na glowę ...chyba .....
Zarka jak żadna ciotka mnie tuli co dzień .... i jakos Jej to nie wychodzi bokiem hehe
powiem wiecej ... bardzo to lubie ....
Mam nadzieję że ozdrowieję przed zimą i pomoge choc troche w Orzechowcach .... moja pani doktor tego zbyt jasno nie widzi ale ja sie czuje już lepiej ...
Do zobaczenia
Zarapi & Rafał inc

ps. Jak tam Hasior schroniskowy ???? bardzo bym prosil Ciotki wszystkie o informacje dotyczące Husky ..... choćby z racji mojej pasji .....
Please ..... jak by co bylo źle z Hasiorem to dajcie go mi .......

Posted

Rafał nie strasz, a zapalenie płuc to nie zabawa - bez szpitala tego nie wyleczysz!! - znam z autopsji. Będzie się ciągnąć do końca życia.
Jak coś to jakoś zorganizujemy opiekę nad Zarką, bo Ty zdrowie musisz mieć w porządku :mad: (bo kto będzie ją brał na długie zimowe spacery). Daj znać co i jak.

Posted

Witaj
Ja będe brał ..chocby na czworakach hehe ... juz jest troszkę lepiej ....
wie że to nie przelewki ale nie mam innego wyjścia .... Tatko w Irlandii ..siostra jakos mi pomoc nie chce lub nie może ....
Damy radę Ciotki kochane .... damy radę ...
Ja też to znam z autopsji ...niestety .... hehe ale jako twardy chłop jakoś trzeba sie zebrać do kupy :)
Dzięki wielkie za troskę .... bo tylko na dogo takiej zaznac można .....
Nie martwcie się Ciotki ...damy rade ...

Posted

O proszę o tych samych porach zaglądamy tutaj :lol:.
Pamiętaj też, że jak cos to postaramy się pomóc w razie czego - pomimo odległości coś się wymyśli. Skoro znasz z autopsji to wiesz, że każde świństwo trzeba wyleczyć do końca i tyle. Trzymaj sie, pewnie jak coś bierzesz to pewnie nie możesz, ale co tam dobre grzane piwko pewnie by pomogło trochę...;)

Posted

Prosze,nie lekcewaz,Zdrapce potrzebny jestes zdrowy! Mnie chwilowo nie bedzie 2 tyg,wiec do pomocy sie nie pcham,natomiast chce wierzyc,ze jak wróce ,Ty bedzesz wyleczony i po kontroli lekarskiej!Tymczasem pozdrawiam serdecznie.Pa.

Posted

AAA Halcia w końcu się wywczasuje hehe
Spokojnie choroba minie a radę sobie daję jakoś sam .... w sumie to nic takiego ...
z lekarza także zrezygnuję bo nie lubie stać w kolejkach :)
Zapisac antybiotyk ( którego nie biorę bo też nie lubię ) czy rutinoscorbin , jakiś syropek i zalecic łóżko to ja tez potrafię :)
W sumie to mi już przeszło , tylko wredny kaszel mnie jeszcze męczy ale i z tym sobie poradzimy ....

Diabli złego nie biorą ... oddaja do nieba ... z zemsty i złośliwości hehe

• 3 weeks later...
Posted

U mnie totalne wku... rzenie
Następny amator husky ..... i sunia ( około 2 miesiące ) wyje , piszczy , zamknięta w boksie z kundelkiem ( pies i suka ) ....
Powiem krótko Ciotka ...zaczyna mnie krew zalewać ....

ps. nagram to na kamerkę i jak upomnienia ustne nie pomogą , oddam sprawę do Toz-u ....

Posted

Halciu niestety nie moge jednoznacznie powiedziec kiedy pojawię się w schronie ..... musze też dodac że jakoś mnie nie ciągnie ...... to chyba za sprawą zmian atmosferycznych czy tez zmian w średniej wieku ..... sam nie wiem jak to ująć ..... nie wspominajac o stanie mojego autka po ostatniej nieudanej eskapadzie do schronu ( wypadek z łosiem ktory jeździc nie powinien ) .....

Jednakowoz pozdrawiam Cię serdecznie i mam nadzieje że kiedys na spotkanie czas i okoliczności pozwolą .... niestety po raz drugi ... od Rzeszowa do mnie kawałek a i nie moge sie narzucac nieustannie :)

Posted

Ja chętna do odwiedzin,niekoniecznie do jazdy,....jak sie ugadam z kim drugim....A bardzo sie steskniłam za starym naszym składem...Ciumki dla czworonoga ze "składu"Starsze roczniki Ci odpowiadały?he he he

Posted

ja chętnam do odwiedzin wujaszka więc jak Halinko chcesz wsiadamy w dalekobus i jazda w piękne okolice Stalowej Woli :) MNie też tęskno do składu starego w starym klimacie ... jakie to ważne było cenne i jak bardzo potrzebne wciąż.
Pozdrawiam

Posted

Ważne i cenne to prawda ...ale zbyt nierealne ... Zdrapek to się pochorował na myśl samą ....

Powoli zaczynam myslec nad całkowitym zamknięciem czy też zakończeniem mojej skromnej z Zdrapcią działalności na Dogo ....

ps.Zdrapek ma guza do usunięcia ale na razie damy Jej spokój i poczekamy