Rafal StWola Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Witam Ciotki . U Zarki ok jest wsio .... co prawda zastanawia mnie dziwne odkaszliwanie białej mazi ( taka jak ślina ale jakas taka śliska ) .... Tato i Zarka powiem szczerze świetnie się dogadują ... wręcz jestem zazdrosny hehe Co do zdjęć to tłumaczyłem Ciotkom że ustrojstwo do archiwizacji otoczenia jest w naprawie .... zaczynam nabierać przeświadczenia co do profesjonalności serwisu ... i to raczej wrażenie negatywne jest hehe Jak tylko będę w stanie cokolwiek sfotografować to natychmiast fotki wstawię .... lecz na tą chwilę nie mam takiej możliwości . Uciekam teraz bo muszę doglądać obiadu dla Zdrapki .... Nie martwcie się o Zdrapkę jest w porządalu wszystko . Jeszcze tylko ten guz wytniemy i sterylkę się machnie .... Boję się tego ale cóż , trzeba to trzeba , jak to zniosę nie wiem , jak zniesie to Zarka też nie jestem w stanie określić do końca ..... Mam nadzieję że będzie tak jak do tej pory na plus .... Trzymajcie w kwietniu kciuki za Zdrapkę Ciotki , bardzo was proszę . ps. po świętach Zarka trafi ponownie do weta ... podejzewam po prostu że ta maź to zapalenie ślinianek i obowiązkowo muszę to skonsultować z wetem . Konsultacja ta ( przed zapowiadanym powyzej zabiegiem wycięcia guza ) tym bardziej wydaje mi się konieczna ..... Quote
Rafal StWola Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Wszystkiego Najlepszego . Świąt spokojnych , mniej dni znojnych . Troszkę więcej radości a dla psiaków Waszych całe góry kości Jajka smacznego , " dyngusa " wesołego Życze wam ja i mój skarb Zdrapka . ps. Wierność psiaka można kupić .... sprzedając mu swoją ...... Quote
SZPiLKA23 Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Wszystkiego dobrego z okazji swiat Wielkanocnych :) Quote
red Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Ciotki z Radomia ściskają Zarkę mocno.... gorące życzenia świąteczne dla Ciebie Rafale, powiem szczerze, że boję się tych operacji Zarki, zawsze boję się operacji u starszych zwierzaków. Będziemy w kwietniu z wami, jeszcze bardziej niż teraz.... Quote
Rafal StWola Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Ja też się boję tej operacji .... boję jak cholera ( przepraszam za wyrażenie ) Odwlekam to co i rusz ale nie mogę w nieskończoność ... potem może być gorzej ... Starsza będzie to raz , w lecie temperatura wyższa gorzej to zniesie .... Naprawdę to dla mnie trudna decyzja nawet nie wiecie jak trudna .... gdybym był pewien że to się nie będzie rozwijać .... ale nie mogę .... Guz się zaczerwienił nie rokuje to zbyt dobrze .... Może lepiej teraz niż później .... nie jest mi lekko wierzcie mi .... wolałbym sam na tą operacje pójść ..... niestety nie mogę inaczej choć cały czas mam dylemat co zrobić ..... Mogę to zostawić i czekać ale to może być gorszym wyjściem .... Wet powiedziała że trzeba .... i to nie jeden lekarz weterynarii tak powiedział .... nie mogę narażać Zarki z powodu moich lęków ..... Mam nadzięję że dobrze robię .... mam nadzieję ..... nie wiem co bym zrobił jakby Jej się coś stało .... na samą myśl mi łzy do oczu napływają ..,.. Będzie dobrze musi być ... Dziękuje serdecznie za dobre słowa Pozdrawiam Rafał Quote
Rafal StWola Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Kamerka naprawiona .... niestety karta pamięci padła na amen .... Jutro będą zdjęcia z dnia dzisiejszego ( dość fajne hehe ) . Co do nowin to nic ważnego tylko ... Zdrapka pomogła mi wybrac nową gitarkę w sklepie hehe jak po sznurku podeszła do nowiutkiej , pięknej Takamine haha ograłem chyba z 23 gitary a wybrałem właśnie tą .... zbieg okoliczności ? .... czy trafiła Zdrapka tam gdzie powinna ? Ja powiem tak ... nikt tak nie słucha mojego " Tall Fidler " ( kawałek trudny jak dosiadanie byka ) jak Ona :) Nie mogę sie wypowiadać za Zdrapkę ale ja bardziej kochanego psiaka to nie mogłem sobie wymarzyć. A gitarkę wypatrzyła pierwsza klasa .... :) Quote
SZPiLKA23 Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Psi nos......;) a fotki orzeszkow przepadły ?? Quote
Rafal StWola Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Fotki były na karcie .... teraz mam nową ale pobawię się tą starą jeszcze , może coś odzyskam ale głowy nie dam za rezultaty tej " operacji na karcie " . Głupio mi że tak dziwnie to wyszło , mogłem cholerka te zdjęcia na kompa zrzucić ... mądry polak po szkodzie ... Quote
Rafal StWola Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 ŁEEEEE ŁEEEEE ŁEEEEE Wiem że to nie temat na Zarki wątek ale nie mogę .... Poczytałem sobie właśnie opinie o rozmnażaniu .... cyt . " rozmnażanie psów bez rodowodu to okrucieństwo wobec zwierząt " ....... CHolibka a rodowodowych to po schronach nie ma ???? Mi too pachnie wszystko albo monopolką na wiedzę i chodowlę albo faszyzmem .... Kto by tak o moim Blekim lub o Zarce powiedział ( że mix że feee czy cuś ) oj oj oj tyle powiem ..... dość mam już trochę dogo moiże mnie nie być przez czas jakiś .... cholerka psów po schronach do diaska a rodowodowe można ... potem tylko psiaki cierpią ... zabawa w boga w kwesti doskonałości rasy .... idę sobie do lasu .... rasy panów Quote
SZPiLKA23 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Fotki porobimy w sobote :) z rozmnażaniem i hodowcami to roznie bywa... najwieksza paranoja jest kiedy psy rozmnażają sie w i tak przepełnianych schroniskach Quote
Rafal StWola Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Ja jestem ogólnie przeciw bezmyślnemu rozmnażaniu ( czy rodowodowe czy nie ) .... Kiedyś usłyszałem np . nie klep pieska po głowie bo oczka wypadną .... doskonałość rasy .... bez komentarza .... Quote
SZPiLKA23 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Ja sie nie dziwie ze mieszance przewaznie sa sliniejsze i zdrowsze kiedy hodowca darzy do osiagniecia ideału wzorca tylko pod kątem wygladu.... psy powinny byc ze tak to brzydko nazwe "towarem" deficytowym, bo wtedy człowiek by sie cieszył ze w ogole ma psa i by to szanował.... Quote
Rafal StWola Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Zgadzam sie z Twoją opinią .... gatunki najbardziej przystosowane do warunków w jakich przebywają to wynik ewolucji a nie ingerencji ludzkiej .... Nawet wśród pewnych społeczności ( nie powiem jakich ) dopuszcza się powoli do związków z " inną " społecznością właśnie z powodu występowania pewnych wad tejże społeczności .... taka " świeza krew " ..... Ja np . nie jestem całkiem w porządku co do Husky .... te psy są przystosowane do pewnych warunków i chodowanie ich w innym środowisku niż pierwotne to też poniekąd ingerencja w ich ewolucję ( ja nie choduję bo mam tylko sunie ale jednak mam husky " w typie " ) ... co prawda to zmiany powolne ale jednak .... Ingerencja w wygląd fe ... ingerencja co do użytkowości rasy i " parametrów " też fe ale ingerencja użytkowości w warunkach obcych rasie to już fe fef fe ( husky = sanki + człowiek + ŚNIEG i niskie temperatury a nie wózek i + 35 C ... nie mówiąc o tym że Husky nie mogą pracować w tem. powyżej 20 ,,, 25 C w sumie nie powinny ) Lepiej chyba o tym nie pisać bo mi się dostanie w końcu .... od ignoranta czy laika ... Jedno wiem ... uspokajanie swojego sumienia czy też opini innych ludzi poprzez nagminne wymienianie słow " rodowód " czy też " doskonałość rasy " jest fe fe fe ... Nie raz widziałem w schronach rodowodowe psiaki ( z czipem i tatu ) ... Co do schroniskowych maleństw to Pati sama wiesz jak jest .... a wystarczy trzymać osobno psy i sunie .... słyszeliśmy coś o tym ostatnio od pana ( cholerka nie mam pamięci do imion ) w Orzeszkach .... Dość o tym ... deliberowanie na ten temat nic nie zmieni ... a szkoda .... Lepiej się wezmę za ten mój pomysł z budami ... papa Quote
Rafal StWola Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images34.fotosik.pl/194/24db5457916f0dd3.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images29.fotosik.pl/184/da2a63b657074d02.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images34.fotosik.pl/194/a89120252f0a69b0.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images26.fotosik.pl/184/09f4a202c8be0e74.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images34.fotosik.pl/194/eb2a44625afb0174.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/195/d6eef4c5dd9104c4.jpg[/IMG][/URL] Quote
Rafal StWola Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Pisząc " puszysta masz na myśli futerko czy brzuszek ? bo jeśli brzuszek to muszę się bronić hehe ... Jak wyszła ze schronu to była gruuuuuubiutka bardziej niż teraz ... jeść co prawda Jej nie żałuje ale gwarantuję że schudła co nieco od naszych codziennych spacerów ..... w schronie na pewno po kilka kilometrów dziennie nie biegała .... Futro zaś to prawda puszek taki że HEJ ... Jeden z nielicznych Husky w szacie zimowej :) ( opinia Wet nie moja ) reszta lenie blokowo-domkowe w letniej ganiają haha Quote
Rafal StWola Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Brzuszek też wygląda na spory z powodu fałdu skórki ( pozostałość po poprzednim " właścicielu " używał psa do rozrodu sk .... a potem wywalił :angryy:..... ). Na dodatek ta skórka porośnięta jest długim futrem i wygląda to faktycznie na przepasienie :) .... Tak naprawdę zauważyłem ostatnio że ma Zdrapka już nawet lekko wklęsłe boczki hehe dopasiemy ( żartuje oczywiście bo papu Zarce nie brakuje i nawet dobrze Jej zrobi lekkie odchudzanie ). Quote
SZPiLKA23 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 :D pisałam o futerku bo prezentuje sie pieknie :) Quote
Rafal StWola Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Fakt futerko fajnie się prezentuje ale jeszcze lepiej się je głaszcze ..... czasem nie mogę się od głaskania oderwać ..... wręcz uwielbiam Ją głaskać , myśle że Ona też to lubi hehe szczególnie pod lewą łapka :) Miękka jest jak puszek , tylko muszę Ją wykąpać a to jest niebezpieczne hehe dla kabinki prysznicowej .... Nie lubi Szelma przymusu i ostatnia kąpiel skończyła sie bez mała dewastacją łazienki ..... musiałem cholerkę do baterji przywiązać :) inaczej nie dało rady :) silna jest jak Tur Quote
Rafal StWola Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Nie mogę się powstrzymać by nie wkleić tego zdjęcia .... Czekałem ( przed adopcją Zdrapki ) trzy tygodnie na wizytę przedadopcyjną i na koniec dowiedziałem się że sunia znalazła już domek ( sam znalazłem na stronie Korabiewic że już w schronie Jej nie ma bo osoby "odpowiedzialne" nawet nie raczyły o tym mnie poinformować ) ..... Jedno w tym jest dobre .... Zdrapka ma dom a ja mam Przyjaciela :) Tak wyglądała sunia w schronie [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/195/0363b8bea8f98d4e.jpg[/IMG][/URL] Quote
SZPiLKA23 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Zdrapce powinien zazdroscic kazdy pies nawet taki wychowany od szczeniaka w cieplarnianych warunkach bo chyba zaden nie dostaje tyle miłosci co ona....... Quote
Rybka. Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Witam po świętach :) Widzę, że Zdrapka ma się dobrze, Wujek też :) Rafale, kiedy chcesz z Zarce guza usunąć? Czy będziesz chciał robić u siebie czy w Lublinie. Jak w Lublinie to daj znać wcześniej to pozałatwiam w lecznicy co trzeba i umówię Cię do dobrego doktora. Z resztą jakby coś to dzwoń bo ja teraz rzadko przed kompem będę :( Pozdrów i wygłaskaj Księżniczkę ode mnie... Quote
Makuuu Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 ojoj! z Zarki taki fajny puchacz teraz się zrobił... :multi::multi::multi: jej... jak fajnie czytać i dobre wieści i wiedzieć, że psiak trafił w ręce najlepsze w jakie trafić mógł... serducho rośnie Zarka ma teraz jeszcze bardziej szelmowskie spojrzenie niż na poprzednich fotkach... toż to w niej jeszcze szczeniak śpi :cool3: Quote
Recommended Posts