albiemu Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 ciotka tutaj nie pomoże ALE może wymiziać piękną Zarapi sięgając głęboko pod swoje powieki gdzie Zarapiowy trzyma obraz.... Niech ktoś pomoże z interpretacją wyników badań Zarki ( post 1300) PROSZĘ Quote
SZPiLKA23 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Ja w wynikach niestety nie pomoge :-/ ale moze warto zapytac na watku "wszystko o psach" albo na haszczakach konkretnie Quote
halcia Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Ja to moge przepisac i pytac swojego weta ale znajomosc języka?medyczny język to łacina!Ja znam "kuchenna" Quote
albiemu Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 ja podwórkową i mam z tego czwórę ale Halina zawsze bdb :D heeheheheh, Halcia pomyslałysmy o tym samym człowieku ... Quote
halcia Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 A dlaczego jej wet.nie odczytał wyników?nie zanalizował?Za chwile pojade do swojego,dam znac. Quote
Rafal StWola Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Ciotko Halino ...ależ oczywiście że zinterpretował i wytłumaczył nawet ....niestety wujek Rafał jest człowiekiem małej wiary i chciałby jeśli to mozliwe skonfrontować to z kimś innym ....nie dlatego że nie ufam wetowi do którego chodzimy .... w tym konkretnym przypadku mam ochote dowiedzieć sie więcej ..... po prostu nie pasuje mi wynik jak to powiedział nieprawdopodobny .... Quote
Rafal StWola Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Dzięki z góry za pomoc .... a z tą wiarą jest po prostu tak ...wet powiedział że jeden z wyników badań jest nieprawdopodobny ..a mi się wydaje że to pod spodem czyli diagnoza doktora Weiss-a wyrażnie mówi że poziom czegoś tam jest w normie a występowanie hyper czegos lub hypo czegoś ...(mi się wydaje że chodzi tu o nadczynność lub niedoczynność tarczycy), jest nieprawdopodobne ...oczywiście moge się mylic jestem przeciez laikiem a nie wetem a znajomość łaciny w moim przypadku jest bardzo słaba .... ciut ją liznąłem ale tylko ciut..... ps co do języka to tu jest trochę zlepek ...i niemiecki i łacina i angielski też hehe wiem że językiem medycznym jest łacina ale przeciez gołym okiem mozna zobaczyc w tych badaniach i niemiecki i angielski i troszke łaciny ..... Quote
Rafal StWola Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Zdrapek sie czuje dobrze ..co prawda całe dnie sie leniwi i leni hehe ale wieczorami spokojnie chodzi na spacery , biega , skacze ....ma czasem takie jak by to powiedzieć okresy gdy wygląda na zmęczoną itd ale jak tylko ja zawołać czy pokazać smycz to od ręki wstaje i biegiem leci do furtki ..... ps. To niestety sa psy stworzone do innych warunków ....ich metabolizm jest bardzo powolny ....przystosowane do niskich temperatur te zwierzaki w naszych temperaturach są bardzo często ospałe i leniwe .... wiele czytałem o problemach szpicy z tarczyca właśnie i poziomem hormonów ... tak jak to kiedyś juz napisałem to jak wyslanie słonia na arktykę ..... owszem radzą sobie z naszym klimatem jedne lepiej drugie gorzej ale to nie ich środowisko ..... ja wiecej szpicy miec nie bedę raczej .... nie dlatego że nie lubie czy tez nie cenię tej rasy lecz by nie nakręcać tej spiralki w której te zwierzęta przez swą urodę i głupotę ludzka cierpią .... Quote
albiemu Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Zdrapeczka ma też trochę umiejętności aktorskich .... ale wyjątkowo uroczych :D ... Mnie też by spokoju nie dawało gdybym nie wiedziała do końca co w moim ukochanym psie siedzi majac jakies jego wyniki ... dziwi mnie jedynie bo przewaliłam cały internet i nic nie znazłam na ten temat. To pierwszy raz ... kiedy tak potężne okno na świat miało na stałe zaciągniętą żaluzję ... Quote
albiemu Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 cieszy się stała gromada fanek Zarapi a gromada to wielka :D heheheheh wujek ... tak swoją drogą ilość ciumających, wzdychających fanek Twojej Zarapi nie przysparza Ci zawrotów głowy? :D Niech ktoś pomoże z interpretacją wyników badań Zarki ( post 1300) PROSZĘ Quote
Rafal StWola Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 A tu to Ciotko Kaśko chodzi już tylko o kasę ...po co ma człowiek cos znaleźć za darmo jeśli może wydać kase u innego weta ? w sumie to rozumiem , też mam pewne tajemnice dotyczące mojego fachu i zawsze powtarzam że za nauke płaci sie dubeltowo..... ps. co do fanek ...wcale nie jest ich zbyt wiele ...a jeśli chodzi o ból głowy to go nie mam hehe odległość od rwących włosy fanek robi swoje :) Quote
albiemu Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 no to teraz kolana mi się roztrzęsły ze strachu jak mnie podsumujesz za uszlachetnianie mnie muzycznie :) ... każdy z nas ma tajemnice swojego fachu i to prawda .... ja też takowe posiadam i są tylko moje i też ktoś za nie płacił bo nie znał ich ktoś ... MA racje wujaszek poczciwy .... FAKT odległość nie sprzyja :D a może i sprzyja - nie wiem, nie wnikam, nie znam się :D wiem jedno - Zareczkę dwa razy za uszkiem proszę :) Quote
SZPiLKA23 Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Pomiziałabym Zdrapiszona juz bo ona tak fajnie wpada w błogostan... moja Sara polezy najwyzej 5 min.... i juz ma ciekawsze rzeczy do robienia niz lezenie... po kim ona to ma :-/ Quote
albiemu Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 nie po Tobie ... jak zaserwowałam Ci masaż u Haliny to się nie rwałaś do innych spraw ... Sara ma chyba w naturze :) wszędobylstwo i ciągłą potrzebę CZEGOŚ ... Zarce, wujek nawet nie wie, też ostatnio zrobiłam fachowe mizianie :) Quote
SZPiLKA23 Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Jak bys ja dotkneła swoja czarodziejska reka to by mi nawet dała uszy wyczyscic :D:D:D Quote
Rafal StWola Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Pewnie Ją jakas szpilka kłuje w zadek hehe .... ja uciekam , muszę Zarce kupić kuraka , zapłacię rachunki ( sepuku będzie pewnie potem ) itd itd .... papa Quote
albiemu Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 kurczaczek Zareczko napewno będzie przedni :) ... wujek po sepuku może też da się na spożywczo przerobić .... hmmmmmmmmm :eating: DAMY RADĘ!! :D Zarka będzie grill Quote
halcia Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Rafciu,doktor powiedział,ze wyniki na oko nie sa złe,ale chciał znać przyczyne dlaczego własnie takie zostały porobione. czy jest jakieś podejrzenie i w kierunku czego robione były te właśnie badania/Pytał tez czy ma np.coś ze skóra.Chciał dla uzupełnienia wiedzy znac wyniki morfologi,oraz biopsji.ocenił,ze te sa prawidłowe.A to ostatnie zdanie to nawet przy mojej i jego znajomości angielskiego ,swiadczy,że wszystko w normie,ale ,to cos jest"dziwne /ja sobie przetłumaczyłam w dowolnym"unikatowe"/Komplet badan prosze,a jak jestes dociekliwy i bedziesz w Rz-wie,mozemy isc do niego zrobi badania w cenie symbolicznej lub za friko /ma tez sprzet do analizy. Quote
Rafal StWola Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Jeśli chodzi o inne badania ... miał byc komplet dostałem tylko to ..a wybuliłem za to prawie 250pln .... ze skórą nic nie jest ..owszem na początku podejzewano łysienie na tle tarczycy czy też hormonów ...w sumie to samo .... jednakże okazało sie że to zwyczjne pozbywanie się zimowej szaty ..... bardzo chętnie przeprowadziłbym dodatkowe badania ale mam powoli dość katowania psa tymi igłami ..... Oręziak tez powiedział że jest ok i nic z tym nie trzeba robić tylko obserwować ....były tez problemy z serce ...brak tak jakby jednego skurczu czy cuś ...teraz dostaje tabletki na dotlenienie miesnia sercowego i mozgu i jest ok ..dopuki jest ok i dobrze sie czuje wole unikac jakigokolwiek kontaktu z wetem ....biopsji nie bylo ..... co do ostatniego zdania to moja angielszyzna mowi wyraznie : cos jest w normie a wystepowanie tego hyp i hyper izmu jest nieprawdopodobne .... Dzieki wielkie .... w sumie po sterylce problemy z hormonami to normalka i moim prywatnym zdaniem te wyniki i tak zle nie sa ..... jeszcze raz Dzieki Halina . Quote
albiemu Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 czyli jest OK i to najważniejsze .... uffff A właśnie - jak z linieniem? Sporo jeszcze zostało do wypadnięcia? Quote
Rafal StWola Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 mnie po prostu strasznie gnębi jedno slowo mojego weta ....wynik nieprawdopodobny .... hm fakt to pierwsze -0.8 ponoc jest jakis dziwne ...ale dlaczego ? ponoc zmiany hormonalne czyli ich zawartosć ( poszczegolnych hormonów ) moze sie wachac w zaleznosci od stresu , temperatury itd itd .... u szpicy wystepuja niedobory jednego z hormonow i jest to ponoc normalne .... no moze nie do konca bo spowodowalo to przeniesienie ich w inne srodowisko ... w arktycznym ponoc nie potrzebuja jakos tego ... dziwi mnie ten nieprawdopodobny wynik bo moim podkreslam skromnym zdaniem tam pisze ze wystepowanie tego IZMU jest nieprawdopodobne ...czyli ze jakiegos schorzenia nie ma lub jest malo prawdopodobne ....coz moze przez te wszystkie operacje jestem nadwrazliwy .... nigdy nie mialem braku zaufania w stosunku do mojego weta .... pewnie to jakies moje zboczenie .... szkoda mi psiaka a chcialbym jak najlepiej i czepiam sie byle czego pewnie .... coz to w moim przypadku nieuleczalne Quote
albiemu Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Prześlij może wyniki do kilku sprawdzonych lecznic z prośbą o konsultacje? ... już sama nie wiem Rafciu ... skoro spokoju to Ci nie daje ... Quote
Rafal StWola Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 słowo urzyte prze doktora to UNLIKELY dziwne bo trudne do przetlumaczenia lun bledne ...albo idiom ...slowo zas zblizone to Unlike czyli doslownie nieprawdopodobne ...oczywiscie nie jestem lingwista ....moge sie mylic jeszcze troche zostalo ..ale pod spodem jest mocne futro ..fakt dosc krotkie ale nie jest to gola skora ...sama widzialas...doktor sam stwierdzil ze to normalne zmienianie szaty zimowej Quote
Recommended Posts