Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przepraszam jeśli już gdzies tu pisaliscie, a ja ślepa - ale kto zdiagnozował, ze ma nowotwór w kolanie czy łapie???

Na moje "oko" to to co widać jest zmianą łagodną - ale to tylko na moje oko (które wiele w życiu widziało);) Raczej to zmiana "nawierzchnia" i jeśli jest dobrze "otorbiona" tzn można wyczuć gdzie siega to nie powinniśmy się bardzo martwić!

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

andzia69 napisał(a):
przepraszam jeśli już gdzies tu pisaliscie, a ja ślepa - ale kto zdiagnozował, ze ma nowotwór w kolanie czy łapie???

Na moje "oko" to to co widać jest zmianą łagodną - ale to tylko na moje oko (które wiele w życiu widziało);) Raczej to zmiana "nawierzchnia" i jeśli jest dobrze "otorbiona" tzn można wyczuć gdzie siega to nie powinniśmy się bardzo martwić!

Zarapi nie została zdiagnozowana. Wetka w schronisku nie ma wielkiego doświadczenia, są to jedynie przypuszczenia. Ja też bym tak nie wyrokowała na wyrost...:roll:

Posted

D O R K A napisał(a):
Zarapi nie została zdiagnozowana. Wetka w schronisku nie ma wielkiego doświadczenia, są to jedynie przypuszczenia. Ja też bym tak nie wyrokowała na wyrost...:roll:

a wiec nie martwcie się na wyrost!!!!:lol:

Posted

Jakoś tak wszystko jest pod górkę, takie mam odczucia.....Ten wyjazd.... dom tymczasowy ? Rybka sie nie odzywa..... nawet się chyba nie skontaktowaliście..... bazarek słabiutko...... :roll:

Posted

red napisał(a):
Jakoś tak wszystko jest pod górkę, takie mam odczucia.....Ten wyjazd.... dom tymczasowy ? Rybka sie nie odzywa..... nawet się chyba nie skontaktowaliście..... bazarek słabiutko...... :roll:

Red ... Z Rybka rozmawialem dzis rano ... Zarapi ma miec umowiona wizyte na nastepny tydzien , tyle w kwesti pierwszej ...czyli o kontaktach .

Kwestia druga czyli DT ... Odpowiem pytaniem niestety ... Czy mam prawo szafowac dobrem Suni jesli nie wiem na co sie pisze i jakie tego beda konsekwencje? Czy mam prawo brac odpowiedzialnosc nie bedac pewny czy tej odpowiedzialnosci podolam?
Watpie ... Ja rozumiem Rybke ze nie moze podac kosztow nie widzac nawet Zarapi ... ja tez niestety nie moge powiedziec czy materialnie podolam jesli nie wiem na jakie obciazenia bede narazony ... I to nie chodzi o to ze chce na Suni oszczedzac czy tez wyreczac sie innymi osobami tylko o mozliwosci jakie posiadam !!

Co do kasy i bazarka ... wysle tyle ile moge , transport tez tak jak obiecalem jestem gotowy zorganizowac ...

Ale wybaczcie ...dopoki nie bede wiedzial na czym stoje , nie moge sie decydowac i brac odpowiedzialnosci za cos czego przewidziec nie jestem w stanie

Przepraszam ale taka jest prawda i jesli mi sie za nia dostanie przyjme to bez szemrania
Pozdrawiam Rafal

Posted

Wyobraź sobie, że Cię rozumiem. Ale żeby zrobić krok do przodu, chciałabym wiedzieć, czy zabierzesz Zarapi w sobotę do Lublina (czy Rybka jest na to gotowa?). To podstawowa sprawa - zdiagnozować Zarapi! Potem dopiero można myśleć o dalszych sprawach. Chciałabym wiedzieć, czy przyjedziesz po nią w sobotę po umówieniu się z Rybką. Najpierw obbejrzy ją lekarz i wtedy zobaczymy jakie badania, ile pieniędzy i jak alarmować o pomoc. Konkretnie - czekamy na odpowiedź, nie mamy już czasu.

Posted

Słuchajcie. Ja mam w Staszowie nowego weterynarza. Super facet, niedrogi. Ma wyposażony gabinet ful wypas. Może bym z nim pogadała o Zarapi, może by nam ja zbadał po kosztach i porobił badania?? Zastanówcie sie i dajcie znać. Ja sie mogę z nim dogadać bo sie znamy.Tylko byłby problem z dowozem Zarapi bo musiałby ktoś ją przywieść.Wszyscy chyba chcemy dobrze dla tej suczki.Ja rzuciłam propozycje a Wy się zastanówcie.

Posted

Pati zna do mnie numer telefonu jakby coś miało wypalić z tym badaniem. Facet robi wszystkie badania ma USG, RTG i niezłe doświadczenie. Pracował kilka lat w klinice w Katowicach. Ja mogę dorzucić do badan 50 zeta, narazie na tyle mnie stać.

Posted

Tak przyjade w sobote do poludnia... tak miedzy 9 a 11 ...
Jak juz wspomnialem rozmawialem z Rybka i oczywiscie jest gotowa i wczoraj mial byc juz ustalony termin badania .
Dzis tylko pozostaje ustalic godzine i miejsce w ktore ma byc Zarapi dowieziona i wieczorem jak bede cos wiecej wiedzial dam znac ....

Posted

Ech...
Cioteczki kochane, nie martwcie się!
Ja już po woli umawiam, konsultuję i planuję ale nie znając konkretów nic nie chcę pisać.
Tymczasowe posłanie wyprane, przygotowane się wiertrzy :)

Ja już odliczam dni do soboty, a jak same mi i Rafałowi poradziłyście kontaktujemy się jeszcze poza dogo i ustalamy szczegóły...

W sobotę wezmę psa i zaczynam działać.
i od soboty będę odziennie pisać, co kilka godzin o wszystkim co was będzie interesowało odnośnie suni.
Sami widzicie ile tu jestem, a ile mam postów... Wolę jakoś czytać niż pisać, a wątek odwiedzam codziennie co kilka godzin.
Pozdrawiam i glowa do góry! Będzie dobrze, ja to czuję :)

Posted

Rybka. napisał(a):
Ech...
Cioteczki kochane, nie martwcie się!
Ja już po woli umawiam, konsultuję i planuję ale nie znając konkretów nic nie chcę pisać.
Tymczasowe posłanie wyprane, przygotowane się wiertrzy :)

Ja już odliczam dni do soboty, a jak same mi i Rafałowi poradziłyście kontaktujemy się jeszcze poza dogo i ustalamy szczegóły...

W sobotę wezmę psa i zaczynam działać.
i od soboty będę odziennie pisać, co kilka godzin o wszystkim co was będzie interesowało odnośnie suni.
Sami widzicie ile tu jestem, a ile mam postów... Wolę jakoś czytać niż pisać, a wątek odwiedzam codziennie co kilka godzin.
Pozdrawiam i glowa do góry! Będzie dobrze, ja to czuję :)

Rybka, dzięki.....wreszcie coś wiem...:iloveyou:

Posted

Rafal StWola napisał(a):
Tak przyjade w sobote do poludnia... tak miedzy 9 a 11 ...
Jak juz wspomnialem rozmawialem z Rybka i oczywiscie jest gotowa i wczoraj mial byc juz ustalony termin badania .
Dzis tylko pozostaje ustalic godzine i miejsce w ktore ma byc Zarapi dowieziona i wieczorem jak bede cos wiecej wiedzial dam znac ....

Rafał dzięki :cunao:.... postaramy się z Dorką doholować Cię do schroniska, daj znać o której wyjedziesz, umówimy się na drodze i podjedziemy razem do schoniska. Cieszę się, że Zarapi ma taką szansę.....potem zobaczymy w czym możemy jej pomóc.

Posted

Plan mam taki...
Jak sunia będzie u mnie w sobotę do poniedziałku dam jej się zaaklimatyzować i poznać otoczenie. Jeżeli będzie pachnieć "po swojemu" w poniedziałek na noc ją wykąpię, mam nawet dobry szampon psi... Wyczyszczę jej uszy, poprzemywam oczka solą fizjologiczną (widzę, że są "zakurzone") i wyszczotkuję.

Na środę, czwartek umówię ją na wizytę, pobierzemy krew do badania, osłuchamy srducho i sprawdzimy jej stan ogólny. Jeżeli będzie dobry to zaplanujemy dzień zabiegu. Jeżeli nie to zaczniemy ją wzmacniać, aż będzie gotowa.

Potem usuniemy to "coś". Myślę, że sunia zostanie u mnie aż do zdjęcia szwów, czyli ok 9-10 dni po zabiegu i jeżeli wszystko będzie dobrze pojedzie do Rafała.

Ja pokryję koszty jedzenia na czas pobytu u mnie, badanie krwi, badanie ogólne i postaram się dorzucić do zabiegu. Myślę, że lekarz powinien zadecydować, czy wycięty guzek oddać do bad. histopatologicznego.
Ja nie dziwię się, jeżeli to będzie zwykły ropień albo tłuszczak...
Jest pięknie otorbiony, zaraz pod skórą, więc już powiem, że to nic złośliwego...
Nie jest też duży, więc koszta nie będą wysokie :)
Ale na razie nie chcę strzelać, poproszę doktora na pierwszej wizycie o wstępną wycenę zabiegu.
Na razie tyle, więcej będę wiedzieć po pierwszej wizycie jak dowiemy się jaki jest jej stan i omacamy tą narośl.
Ale ja jak pisałam wcześniej jestem dobrej myśli :)

Posted

I ja dziekuje za wszystko i Wszystkim ... prosze tylko nie odbierajcie zle mego wachania i takiego moze materialnego podejscia ...to nie sknerstwo tylko realizm ...powiem jak jest : mam do dyspozycji w tej chwili jakies 500 do 600 zl na ten miesiac ... nie wiem jak bedzie na drugi ... byc moze ltos kupi ten motor ....na pewno stac mnie na utrzymanie psa ..co do samego zabiegu mam watpliwosci ale mam nadzieje ze z Wasza pomoca Damy rade...
Auto gotowe .. micha , smycz , obroza i srodki ktore mi doradzila Rybka kupione ... wiec tylko pocvzekac do soboty i wyjadz.
Pozdrawiam
Rafal

ps . zjem tylko i bede dzwonil do Rybki w sprawie uzgodnienia miejsca i czasu potem dam znac co i jak ....

Posted

czyli cała akcja nabiera rozpędu ;).
Rafał, Rybka, DORKA, red i pozostali... jesteście super :calus:...

Zrapi, słońce...nawet nie wiesz ile ludków się w Tobie zakochało... :loveu::loveu:

Posted

Pytanie do ciotek...
Czy Zarapi potrzebuje na wasze oko witamin? Takich ogólnych albo tylko na sierść albo stawy?
Bo kolega robi zamówienie w hurtowni i mogę zamówić po niższej cenie...
Tylko musze dać znać do wieczora. Koszt w zależności od marki/jakości 20-30 zł za opakowanie.

Posted

Co do transportu , juz rozmawialem z Rybka i mniej wiecej wszystko jest ustalone ....
Wiec sprawa wyglada tak , ja wyjade jak najwczesniej , myle ze kolo 7.00 rano postaram sie byc najpozniej na 9 . 00 , roznie to moze byc wiadomo sobota gieldy itp ... jak tylko dojade do Radomia bede dzwonil ( potrzebuje numeru tel do kontaktu , nie wiem do kogo dzwonic w razie potrzeby )
Po odbiorze Zarapi ( jesli byloby to mozliwe chcialbym sie z Nia przejsc , porozmawiac z kims o Zarapi , przygotowac do wyjazdu , wypelnic potrzebne papiery itp ) Potem wyjazd , szybki tel do Lublina i w droge ...

Czekam na numer telefonu do osoby z ktora bede sie kontaktowal ...

ps Rybka te witaminy dla Zarapi mozesz zamawiac ja pokryje koszty ... sorrki ale w trakcie rozmowy jestem jak dziecko we mgle ... ze zwierzakami kontakt mam swietny z ludzmi jest gorzej ....:)

Posted

Ja jestem mobilna, także śmiało dzwoń do mnie tel. 660 516 083 (Dorota).
Przez jakie miejscowości (miasta) będziesz jechał? Jak będziesz miał ok. 30 km do Radomia to zadzwoń żebym miała czas na dojazd do schroniska ewentualnie umówimy sie gdzieś przy trasie to Cię popilotuję.

Posted

Oj Rafał... nie przesadzaj!

Zaraz dzwonię do kolegi, spytam jakie mi poleci, coś na sierść, żeby była ładna i błyszcząca i żeby przy okazji cały organizm wzmacniała :)