Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Interesuje mnie ile mogą ważyć różni przedstawiciele bullowatych... Szczególnie interesuje mnie przeciętna waga Pitbula oraz ASTa...

(Bo o bulkach i ich miniaturach była już mowa w innym topicu) :)

O ile sobie dobrze przypominam Bule ok. 23-27 kg ? A Stafiki 13-18 kg ?

Posted

Moja suka ASt dorosła panna przy 48 cm w kłębie 25 kg ale to masa mieśniowa, a nie tłusczowa :D

Masa musi być proporcjonalna do wzrostu. często jednak AST są otłuszczone z czego właściele są dumni. a pies przyniesie 10 razy piłeczkę i ledwo żywy a przecież nie o to chodzi. Liczą się proporcje i masa mięśniowa, niektóre psy ważą mniej, bo są jak ja to mówię "typy sportowe".

suki znajomych ważą od 28-32 kg, ale wszystkie są wyższe od mojej a z psami to różnie bywa.

Posted

Moja Leia pitka, ma w kłębie 57 cm i waży 29 kg.

I nie chce nic przytyć. :(

No chyba, że przestanie biegać, ale o tym ona nie chce słyszeć. :D

Pozdrawiam

Beata, Leia i MAx (królik baranek)

Posted

Bonnie, a ile ma (wiek)Twoja dziewczyna? wiem że to trochę inna specyfika rasy, ale moja suczka tą wagę osiągnęła w wieku 2,5 roku, a wcześniej wołaliśmy na nia frytka. :D (złota i chuda)

pozdrawiamy P&L

Posted
a nie ma byc ze u bullowatych waga ma byc wprostproporcjonalna do wzrostu ? :oops:

Oczywiście, że masz rację. Ale pewnie w tym topiku chodzi o jakąś statystykę i rozbieżności wagowe pomiędzy psiakami tych samych ras :lol:

Posted

szczerze mówiąc ja zaczynam się martwić co do wagi mojej Emi ona ma 8 miesięcy a waży tylko 20 kg. prawda jest taka, że mało je ale chciałabym żeby była większa i potężniejsza jak na bullka, więc może poradzice mi co robic zeby nabrała troszkę wagi a może to nie jest aż tak malutko 20 kg dla suczki??

Posted

Beri - wiek prawie 19 miesiecy, waga 23 kg (+/- 1kg)

Waga u bulli tak naprawde o niczym ni swiadczy - po wygladzie trudno ocenic, ile pies wazy, a nie to jest najwazniejsze...

Posted

Waga to faktycznie rzecz względna jeden pies waży 30 i jest stłuszczonym prosiakiem a drugi tyle samo i jeden mięsień :D

oczywiście dopasowana do budowy :lol:

pozdrowionkaP&L

Posted

Lapidło (staffik) w wieku 7 tygodni ważył 2 kg, p tyg - 5,5; 14 tyg. - 9,5; 18 tyg. - 13 kg.

Teraz ma 26 tygodni i okazało się, że dawno go nie ważyłam więc muszę to nadrobić. Zważe go na 6 m-cy (nie mam wagi :lol: ) to napisze.

Posted

czesc,moj amstaff ma dwa lata ma 53 cm w klebie i wazy 43 kg,dopiero od niedawna(ok 2 miesiecy) zaczal tak porzadnie jesc,wczesniej musialam go prosic zeby cos przekosil ale narazie niema z tym problemu,mam nadzieje ze jeszcze troche przybieze,bo ja wole takie masywne pieski

Posted

Mój AST Nero Mając 5miesięcy Ważył 22kg Byłoa to waga po skoku w wzroście, obecnie mając 6 miesięcy waży 22,5kg i ma 51cm w kłębie. Ma znowu dużo skóry do wyełnienia i dopierao zaczuna rosnąć w szerz. Pozatym U AST-ów jest to sprawa inwidualna. Pozatym zależy od grubości kośca i umięśnienia psa np. AST UZI z Białego stoku Po Pradziadku Karon Zbir waży 34,5 kg jak pamiętama. 0X Mój nero mimo ,że mają tego samego przodka jest niewiadomą i zalerzy to ile pujdzie w szerz. Najważniejsze są proporcje psa anie waga, bo nie sztuką jest mieć ASTA ważącego 38 kg wyglądającego jak belka z otłuszczonym sercem.

Posted

Ważyłam psy miesiąc temu. Moja AST Blondi 2,5 roku, 46 cm ważyła 25kg. Bulka 9 miesięcy, gdzieś tak centymetr niższa także ważyła 25kg. Blondyna to same mięśnie, Bullka to mały prosiak. Zachodziłam w głowę do jakiej wagi może dobić suka bulla.

• 1 month later...
Posted

Moja Berta waży 23 kg, i wg mnie wygląda b. proporcjonalnie,a weterynarze mówią że to "grubaska". Chyba nie widują wiele bullków i stąd ta ich opinia. Jak była mała, to wszyscy biadolili,że ona taka delikatna budowa- w ocenach też miała taką opinię. Teraz już zmężniała i ma niezłe mięśnie- ale 23 kg to chyba niedużo???

Posted

Moj Paco (to buldog amerykanski wiec taki troche bull :lol: ) ma od 2 dni 4miesiace i wazy 16kg

To mniej, wiecej czy tyle samo :lol: co przecietny bull? Pamieta ktos wage swojego Pita, AST badz bullika w tym wieku?