Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tanich niestety nie znam...:( W Helu wszędzie jest drogo. Możesz przyjechać pod namiot, do mnie na podwórko, o ile Twoja Tajra zaakceptuje moje trzy kocury...;)

Mieszkam pod samiuteńką Latarnią Morską...

Posted

Lakers

idź do Wydziału Ochrony Środowiska UM tam Ci powiedzą jakie są przepisy: ja byłam w UM w Gdyni i miłe panie powiedziały tak: pies może biegać bez smyczy (teoretycznie w kagańcu) wszędzie o ile właścicel terenu (patrz Bulwar) nie postawi tabliczki że psy na jego terenie muszą chodzić w kagańcu i na smyczy.

SM nie ma prawa wlepiać mandatów,jeśli chodzi o las:spuszczony pies płoszy zwierzynę,ale umówmy się że naokoło 3miasta nie ma za wiele zwierząt, więc jak powiedziała pani w UM,jeśli nie spotka was leśnik to spoko.

Moim zdaniem przy bieganiu psów po plaży chodzi o to,że większość z nich załatwia się niestety na plaży,a za to powinni sadzić takie mandaty że ...ale to jest osobna sprawa. Tak jest w Gdyni,ale lepiej idź do UM w Sopocie bo jak znam nasze władze; co kraj to obyczaj:)

pozdrawiam

Posted

Ale masz się super...szkoda, że Tajra poluje na koty, a Twój haszczak nie?...ja wiem, ze nie jest na Helu nigdzie tanio, ale tak choć taniej niż przeciętnie nie wiesz gdzie jest?

Sunka sie wychowała od małego z kotami. Jak ją przywiozłam do domu to koty już były, i nawet najstarszy okropnie jej nie lubił i był zazdrosny. Gonił ją po całym podwórku, a jak dopadł to drapał gdzie popadnie...:) Ale Sunka urosła i kiedyś zdenerwowała się jak poraz kolejny Koto odepchnął ją od jej własnej miski i wyjadał obiadek, i złapała go za kark i parę razy trząchnęła. Od tej pory nie wchodzą sobie w drogę. Czasami pogonią się po podwórku, śpią razem w łóżku ale w ramiona się sobie nie rzucają :) Natomiast ten najmłodszy zupełnie nic sobie z niej nie robi, bezkarnie wyjada jej z miski, chodzi między łapkami i ociera się o pyszczek.I Sunka bardzo go lubi i bawi się z nim :)I nie poluje na koty ;), owszem pogoni je czasem bo uciekają, ale jak staną to ona też i owąchuje je i trąca pyszczkiem prowokując do dalszej gonitwy...lubi też jak koty ją gonią :)!!!

A jak Ci zależy na przyjeździe do Helu, ale nie zależy na super luksusach, to mogę coś w miarę taniego znaleźć :)

Blisko mojego domu jest ośrodek z domkami kampingowymi. Niestety nie są one rewelacyjne, ale zawsze pełno ludzi tam jest. I z tego co pamiętam w zeszłym roku to brali około 20 zł(w górę nie w dół) za osobę. I przyjmują z psami. Mogę sie dowiedzieć jak chcesz...