joanika Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Kubraczek od Taks :cool3: Eee tam prezenty na święta, ja kombinuje co Lanie sprezentować na urodzinki (10 listopada kończy roczek). I co już mam dla niej: pełno smakołyków (kości z hiltona zielone, patyczki (spagetti) wołowe z Maced), kość zabawkę piszczacą, dojdzie jeszcze kubraczek od Taks. Też mi się pomysły wyczerpują, a już niedługo święta, myślę nad jakimiś zabawkami z petstage. Quote
bonsai_88 Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Nad kubraczkiem się zastanawiam jako "podstawowym" czyli nieświątecznym wyposażeniem Birmy ;). Mam cały czas wrażenie, że ten jej puch [bo o pudlu mowa] nie potrafi jej dobrze przed zimnem ochronić. Jednak najpierw muszę się upewnić i poczekam przynajmniej do grudnia :razz:. Zastanawiam się za to nad jakimiś guardami :cool3:... Quote
furciaczek Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Ja w ramach prezentu swiatecznego zabieram psy na jakis calodniowy maraton:loveu: Quote
joanika Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 guardy mówisz... a jakie? w naszym przypadku kubraczek nie ma chronić przed zimnem ale przed deszczem (bo mam dość suszenia Lany 5 razy dziennie w deszczowe dni). jeszcze jakiś kombinezon by się przydał żeby nogi były w miarę suche. też myślałam o nowej piłce albo świecącej w ciemności albo jakiejś jaskrawej dobrze widocznej po zmroku, dni coraz krótsze a spacer bez aportu to spacer stracony. Quote
bonsai_88 Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Bardzo mi się podoba sprzęt hifiki, więc guardy tylko tej firmy ;). A czy u nas pelerynka będzie potrzebna do ochrony przed czymkolwiek to jeszcze nie wiem - to będzie pierwsza zima moja i Birmy :loveu: Quote
Czarna_Owieczka Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Ja upiekę jakiś fajne ciasteczka i kupie jakiegoś żwacza ;) myślałam też nad nowym legowiskiem :) Quote
Daga&Maks Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 ja chyba kupię przysmaki i zabawkę,tylko jeszcze nie wiem jaką Quote
gops Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 :evil_lol: jeszcze tylko 2 miesiace do choinki macie racje to juz niedlugo :razz::evil_lol: my planujemy szele z manmata i jakies zabwki ;) bonsai_88 przyda sie wam ubranko ta siersc malo co daje i trzeba suszyc :roll: no i ten lod przyczepiony do lapek :roll: Quote
tessa Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 moje zwierzaki zazwyczaj dostaja jakies przysmaki. kocio ulubione witaminki, a dla santy w tym roku planuje ukochane smierdzace uszko :cool3: Quote
NightQueen Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 to ciekawe co ja Moli mam kupic jak nowe legowisko dostała 2 miesiące temu,smycze obroże dostaje co miesiąc, zabawki dostaje tyle razy nowe ile trafie do zoologicznego czyli często :evil_lol: ubranek dostała 3 w tym miesiącu, a żuwaczce, smakołyki itp. ma bo kupowałam ostatnio hurtowo i zostało chyba 4kg jeszcze różności, no więc co proponujecie? :razz: Quote
Olusia Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 joanika- ja też właśnie myślę nad tymi zabawkami z petsages. Szczególnie kuszą mnie te zabawki z niebieską gumą, podobno bardzo dobre są. Diana pewnie dostanie jakąś fajną zabawkę (może właśnie z petsges) + jakieś smakołyki + długaśny spacer z nową zabawką :cool3: Quote
Shetanka Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Jak zdąże uzbierać kasę to kupię Konga :cool3: oczywiście do tego jakieś wędzone ucho i psie ciastka ;) Quote
WildH Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Pod choinkę jakieś psie gryzaki, długi sen w ciepłej pościeli i długi spacer po lesie, najlepiej tam gdzie jeszcze nie byłyśmy :loveu:. Quote
Marysia B. Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 mega długi spacer, mega długie bieganie po lesie, ulubione żwacze i kość wołowa :razz: Quote
Daga&Maks Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 smallpati napisał(a):to ciekawe co ja Moli mam kupic jak nowe legowisko dostała 2 miesiące temu,smycze obroże dostaje co miesiąc, zabawki dostaje tyle razy nowe ile trafie do zoologicznego czyli często :evil_lol: ubranek dostała 3 w tym miesiącu, a żuwaczce, smakołyki itp. ma bo kupowałam ostatnio hurtowo i zostało chyba 4kg jeszcze różności, no więc co proponujecie? :razz: może upieczesz jakieś ciastka :lol: Quote
NightQueen Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Daga & Maks napisał(a):może upieczesz jakieś ciastka :lol: w sumie to by było coś innego :cool3: tylko że mam sucz wybredną i mogą jej nie smakować :mad: Quote
Czarna_Owieczka Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 [quote name='smallpati']to ciekawe co ja Moli mam kupic jak nowe legowisko dostała 2 miesiące temu,smycze obroże dostaje co miesiąc, zabawki dostaje tyle razy nowe ile trafie do zoologicznego czyli często :evil_lol: ubranek dostała 3 w tym miesiącu, a żuwaczce, smakołyki itp. ma bo kupowałam ostatnio hurtowo i zostało chyba 4kg jeszcze różności, no więc co proponujecie? :razz: Jeśli masz chęci, możesz sama upiec ciasteczka. Według mojego psa są sa o wiele lepsze niż sztuczne sklepowe :loveu: Tutaj jest dogo temat o przepisach na psie ciacha ;) Myślę, że pies będzie najszczęśliwszy jak wspólnie z nim spędzimy czas, pieszczoty, zabawy i długie spacery :) żadne samkołyki, czy zabawki nie zastąpią kochającego właściciela ;) Quote
joanika Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Czarna Owieczka dzięki za link z przepisami, upiekę coś na imperzkę urodzinową Lany Olusia a ja nie wiem na którą się zdecydować, wszystkie te zabawki są świetne, i co najważniejsze jeszcze zadnej nie mamy, więc na prezent się nadaje :lol: Smallpati jakbym wychodziła z Twojego założenia, to Lana nie dostałaby nic nowego w ciągu najbliższych 5 lat :evil_lol: Quote
Szczurosława Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Hmm, a moje dostaną jeść. Choć nie wiem czy to nie będzie za dużo?:hmmmm: Quote
martitaa Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Basia.sk8 napisał(a):ja stawiam na zabawki i smakołyki. Obroża czy szelki uważam raczej jako prezent dla siebie bo Matra raczej się z tego nie cieszy :) nie w naszym wypadku:loveu:bo Ghana(ta czarna)bez obrozy czuje sie jak bez nogi:loveu:,jak jej zdejme to lazi weszy i dotad nosem szpera az ja znajdzie.Przynosi w zebach i stoi dotad przy mnie az jej zaloze,wtedy pocieszonqa odetchnie(odsapnie:D)gleboko i spokojnie idzie do swoich zajec:shake:Byc moze czuje swoja wiez z nami przez ta obroze:) a wiec w tym roku dostanie nowa jakas specjalna pod choinke.Andzie bardziej jednak zadowoli uszko lub inny przysmaczek:)Pozdrawiam:) Quote
NightQueen Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Czarna_Owieczka dzięki, fajny pomysł, mam nadzieje tylko że suczydłowi będzie smakować bo ona dość wybredna jest i woli raczej mokre rzeczy niż suche ciastka, ale to wygląda jak ludzki więc może... ;) dzięki za propozycje w każdym bądź razie :loveu: Smallpati jakbym wychodziła z Twojego założenia, to Lana nie dostałaby nic nowego w ciągu najbliższych 5 lat :evil_lol: taa akurat :evil_lol: ja lubię jej kupować nowe rzeczy to większa przyjemność niż jak kupie coś dla siebie, tylko już ma pełno rzeczy i nie wiem co jej kupic :razz: ale z zakupów nie zrezygnuje na pewno, tylko że ja kupuje jej takie rzeczy na codzień więc na święta potrzebowałabym coś ekstra ;) wydaje na nią kupe kasy, na jedzenie, smakołyki, obroże, ubranka itd. miesięczne kwoty są zawrotne na prawdę, a nie pomyśłałam że samemu można coś fajnego zrobic, np. jak te ciastka :loveu: Quote
gops Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 bonsai_88 napisał(a):Tylko Birma nie ma typowej pudlowatej sierści :razz:. Jak np. wejdzie na spacerze do wody, to w domu ma już prawie suche łapy ;). a to loozik , mojemu godzinami siersc schnie ;) no ale zreszta zobaczysz jak przyjda pierwsze zimna czy nie zmarznie:razz: obcinasz ja na zime? Quote
bonsai_88 Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 [quote name='gops']bonsai_88 przyda sie wam ubranko ta siersc malo co daje i trzeba suszyc :roll: no i ten lod przyczepiony do lapek :roll: Tylko Birma nie ma typowej pudlowatej sierści :razz:. Jak np. wejdzie na spacerze do wody, to w domu ma już prawie suche łapy ;). Quote
infers Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Raczej coś do zjedzenia, bo: obroże smycze, szelki są raczej dla nas, psu tam to wisi i powiewa czy ma nowe czy nie:cool1::diabloti: Quote
Shetanka Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Marysia B. napisał(a):mega długi spacer :razz: Ooo, to to na pewno ;) Zwłaszcza iż w gurdniu raczej niewielu ludzi wybiera się na puste pole :evil_lol: Quote
Recommended Posts