Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kubraczek od Taks :cool3: Eee tam prezenty na święta, ja kombinuje co Lanie sprezentować na urodzinki (10 listopada kończy roczek). I co już mam dla niej: pełno smakołyków (kości z hiltona zielone, patyczki (spagetti) wołowe z Maced), kość zabawkę piszczacą, dojdzie jeszcze kubraczek od Taks.
Też mi się pomysły wyczerpują, a już niedługo święta, myślę nad jakimiś zabawkami z petstage.

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nad kubraczkiem się zastanawiam jako "podstawowym" czyli nieświątecznym wyposażeniem Birmy ;). Mam cały czas wrażenie, że ten jej puch [bo o pudlu mowa] nie potrafi jej dobrze przed zimnem ochronić. Jednak najpierw muszę się upewnić i poczekam przynajmniej do grudnia :razz:. Zastanawiam się za to nad jakimiś guardami :cool3:...

Posted

guardy mówisz... a jakie? w naszym przypadku kubraczek nie ma chronić przed zimnem ale przed deszczem (bo mam dość suszenia Lany 5 razy dziennie w deszczowe dni). jeszcze jakiś kombinezon by się przydał żeby nogi były w miarę suche.
też myślałam o nowej piłce albo świecącej w ciemności albo jakiejś jaskrawej dobrze widocznej po zmroku, dni coraz krótsze a spacer bez aportu to spacer stracony.

Posted

Bardzo mi się podoba sprzęt hifiki, więc guardy tylko tej firmy ;). A czy u nas pelerynka będzie potrzebna do ochrony przed czymkolwiek to jeszcze nie wiem - to będzie pierwsza zima moja i Birmy :loveu:

Posted

:evil_lol: jeszcze tylko 2 miesiace do choinki macie racje to juz niedlugo :razz::evil_lol:

my planujemy szele z manmata i jakies zabwki ;)

bonsai_88 przyda sie wam ubranko ta siersc malo co daje i trzeba suszyc :roll: no i ten lod przyczepiony do lapek :roll:

Posted

to ciekawe co ja Moli mam kupic jak nowe legowisko dostała 2 miesiące temu,smycze obroże dostaje co miesiąc, zabawki dostaje tyle razy nowe ile trafie do zoologicznego czyli często :evil_lol: ubranek dostała 3 w tym miesiącu, a żuwaczce, smakołyki itp. ma bo kupowałam ostatnio hurtowo i zostało chyba 4kg jeszcze różności, no więc co proponujecie? :razz:

Posted

joanika- ja też właśnie myślę nad tymi zabawkami z petsages. Szczególnie kuszą mnie te zabawki z niebieską gumą, podobno bardzo dobre są. Diana pewnie dostanie jakąś fajną zabawkę (może właśnie z petsges) + jakieś smakołyki + długaśny spacer z nową zabawką :cool3:

Posted

smallpati napisał(a):
to ciekawe co ja Moli mam kupic jak nowe legowisko dostała 2 miesiące temu,smycze obroże dostaje co miesiąc, zabawki dostaje tyle razy nowe ile trafie do zoologicznego czyli często :evil_lol: ubranek dostała 3 w tym miesiącu, a żuwaczce, smakołyki itp. ma bo kupowałam ostatnio hurtowo i zostało chyba 4kg jeszcze różności, no więc co proponujecie? :razz:

może upieczesz jakieś ciastka :lol:

Posted

[quote name='smallpati']to ciekawe co ja Moli mam kupic jak nowe legowisko dostała 2 miesiące temu,smycze obroże dostaje co miesiąc, zabawki dostaje tyle razy nowe ile trafie do zoologicznego czyli często :evil_lol: ubranek dostała 3 w tym miesiącu, a żuwaczce, smakołyki itp. ma bo kupowałam ostatnio hurtowo i zostało chyba 4kg jeszcze różności, no więc co proponujecie? :razz:

Jeśli masz chęci, możesz sama upiec ciasteczka. Według mojego psa są sa o wiele lepsze niż sztuczne sklepowe :loveu:
Tutaj jest dogo temat o przepisach na psie ciacha ;)

Myślę, że pies będzie najszczęśliwszy jak wspólnie z nim spędzimy czas, pieszczoty, zabawy i długie spacery :) żadne samkołyki, czy zabawki nie zastąpią kochającego właściciela ;)

Posted

Czarna Owieczka dzięki za link z przepisami, upiekę coś na imperzkę urodzinową Lany

Olusia a ja nie wiem na którą się zdecydować, wszystkie te zabawki są świetne, i co najważniejsze jeszcze zadnej nie mamy, więc na prezent się nadaje :lol:

Smallpati jakbym wychodziła z Twojego założenia, to Lana nie dostałaby nic nowego w ciągu najbliższych 5 lat :evil_lol:

Posted

Basia.sk8 napisał(a):
ja stawiam na zabawki i smakołyki. Obroża czy szelki uważam raczej jako prezent dla siebie bo Matra raczej się z tego nie cieszy :)

nie w naszym wypadku:loveu:bo Ghana(ta czarna)bez obrozy czuje sie jak bez nogi:loveu:,jak jej zdejme to lazi weszy i dotad nosem szpera az ja znajdzie.Przynosi w zebach i stoi dotad przy mnie az jej zaloze,wtedy pocieszonqa odetchnie(odsapnie:D)gleboko i spokojnie idzie do swoich zajec:shake:Byc moze czuje swoja wiez z nami przez ta obroze:) a wiec w tym roku dostanie nowa jakas specjalna pod choinke.Andzie bardziej jednak zadowoli uszko lub inny przysmaczek:)Pozdrawiam:)

Posted

Czarna_Owieczka dzięki, fajny pomysł, mam nadzieje tylko że suczydłowi będzie smakować bo ona dość wybredna jest i woli raczej mokre rzeczy niż suche ciastka, ale to wygląda jak ludzki więc może... ;)
dzięki za propozycje w każdym bądź razie :loveu:

Smallpati jakbym wychodziła z Twojego założenia, to Lana nie dostałaby nic nowego w ciągu najbliższych 5 lat :evil_lol:

taa akurat :evil_lol: ja lubię jej kupować nowe rzeczy to większa przyjemność niż jak kupie coś dla siebie, tylko już ma pełno rzeczy i nie wiem co jej kupic :razz: ale z zakupów nie zrezygnuje na pewno, tylko że ja kupuje jej takie rzeczy na codzień więc na święta potrzebowałabym coś ekstra ;)

wydaje na nią kupe kasy, na jedzenie, smakołyki, obroże, ubranka itd. miesięczne kwoty są zawrotne na prawdę, a nie pomyśłałam że samemu można coś fajnego zrobic, np. jak te ciastka :loveu:

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Tylko Birma nie ma typowej pudlowatej sierści :razz:. Jak np. wejdzie na spacerze do wody, to w domu ma już prawie suche łapy ;).

a to loozik , mojemu godzinami siersc schnie ;)
no ale zreszta zobaczysz jak przyjda pierwsze zimna czy nie zmarznie:razz:
obcinasz ja na zime?

Posted

[quote name='gops']bonsai_88 przyda sie wam ubranko ta siersc malo co daje i trzeba suszyc :roll: no i ten lod przyczepiony do lapek :roll:
Tylko Birma nie ma typowej pudlowatej sierści :razz:. Jak np. wejdzie na spacerze do wody, to w domu ma już prawie suche łapy ;).