Atkaaaa Posted December 23, 2007 Author Posted December 23, 2007 No i super, to szukamy domku dla...hmm jakies imie:D bo "Synek" :evil_lol:to raczej nie wchodzi w gre hehe. Quote
Estera Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 moje propozycje to Demon, Belsebub, Elvis, Bazyliszek/Bazyli :evil_lol: Quote
Alicja Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 [quote name='Estera']moje propozycje to Demon, Belsebub, Elvis, Bazyliszek/Bazyli :evil_lol: :loveu::loveu:[FONT=Arial]:loveu:Demonek [/FONT] Quote
Estera Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Demonka jednego już miałam, sentyment do imienia pozostał mi do dzisiaj ;) Quote
Atkaaaa Posted December 23, 2007 Author Posted December 23, 2007 Też chyba jestem za Demonkiem :D wybierając z tych 4. hmm a moze cos zwiazanego z tym ze uniknąl 6razy uspania :D ?Tymczasem ide spac , bo jutro do Demonka(?) ide rano :D wiec Dobranoc! Quote
Estera Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 można dać mu Lucky czy Szczęściarz, ale czy to nie za banalne? Quote
Alicja Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 [quote name='Estera']Demonka jednego już miałam, sentyment do imienia pozostał mi do dzisiaj ;) [FONT=Arial]pamiętam historię twojego Demonka :-([/FONT] Quote
Atkaaaa Posted December 24, 2007 Author Posted December 24, 2007 Estera napisał(a):można dać mu Lucky czy Szczęściarz, ale czy to nie za banalne? heh jeden Lucky już w domu jest ;] wiec to odpada a Szczesciarz hmm nie zbyt, chodz to to samo... mysle że imie samo wyjdzie jak pobede z pieskiem dluzej lub jak pojedzie do DT :D Quote
Estera Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Dla mnie malec już jest Demonem :evil_lol: Atkaaa i proszę Cię o lepsze, nowe, śliczne zdjęcia :loveu: Quote
Atkaaaa Posted December 24, 2007 Author Posted December 24, 2007 ok to tymczasowo Demon moze byc :D no to wrzucam fotki : 4 dzien malca: Demonek z przybraną mamusią: tutaj Demonek z "mamusia" i "tatusiem" :D on to ta czarna kuleczka z tyłu :D : Quote
Atkaaaa Posted December 24, 2007 Author Posted December 24, 2007 ha! mowilam że dzis fotki bedą i są. Mam jeszcze 61minut :D : a tu sam w kartoniku w ktorym mial spac no ale cóz..miał... ::evil_lol: Tatusiowie: :D I znowu mamusia :evil_lol: Maly dzis mial "spiecie" z moim kochanym kuzynkiem :evil_lol: bo hmm ze tak powiem troszeczke łożeczko pobrudzil...:oops:i raniutko go z wyrka wyrzucil :lol: No ale juz jest ok:loveu: Quote
Estera Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Śliczoności moje małe :loveu: Wycałowałaś ode mnie? :loveu: Quote
Atkaaaa Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 Estera napisał(a):Śliczoności moje małe :loveu: Wycałowałaś ode mnie? :loveu: No pewnie! :cool3: Wlasnie do niego ide... :) hmm moze bedą fotki z 5dnia:evil_lol: ehem..i MOJE małe...:mad::eviltong: Quote
Atkaaaa Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 No i fotki z 5dnia życia maluszka :D : Nie rozstaje się ze swoją "mamusią" Reszte potem wrzuce Quote
Estera Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Piękności :loveu: Czekam na resztę zdjęć ;) Quote
Atkaaaa Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 No to proszę: Dobra w sumie to tyle starczy :D Nastepne zdjecia bedą już za pare dni (chyba :D ) żeby było wida zmiane. Może już się zaczniemy rozglądac za jakimś transportem...? Quote
Estera Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Kochana, mały urodził się 20 grudnia, tak? Do kiedy może być u cioci? Wiem, że maluchy zaczyna się dokarmiać jak mają 4 tygodnie. Ja w domu mam mleko zastępcze dla szczeniąt, więc mogłabym mu je podawać + miesko, karmę itp. Tylko, skoro on jest przy mamce, to czy nie lepiej byłoby żeby był przy niej dłużej? sunia lepiej się nim zajmie niż ja. Jednak pies nie jest pod Twoją opieką, tylko cioci, więc rozumiem :) Quote
Atkaaaa Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 Estera napisał(a):Kochana, mały urodził się 20 grudnia, tak? Do kiedy może być u cioci? Wiem, że maluchy zaczyna się dokarmiać jak mają 4 tygodnie. Ja w domu mam mleko zastępcze dla szczeniąt, więc mogłabym mu je podawać + miesko, karmę itp. Tylko, skoro on jest przy mamce, to czy nie lepiej byłoby żeby był przy niej dłużej? sunia lepiej się nim zajmie niż ja. Jednak pies nie jest pod Twoją opieką, tylko cioci, więc rozumiem :) Nie, urodził sie 21 grudnia :D. Mały jest teraz dokarmiany mlekiem zastepczym dla szcznieniąt do 35/ 32 dnia zycia (dokładnie nie pamietam). Mały zostanie u cioci tak długo aż nie stanie się w miare hmm samodzielny... mam na mysli zamodzielne jedzienie itp. Długo też nie może zostac bo: 1. Wujek jeszcze o nim nic nie wie:oops: 2. Kot sie bulwersuje:mad: 3. Na początku była umowa na przetrzymanie małego tak długo aż zacznie m.in sam jeśc. TrzebA już sie powoli za transportem i DS rozglądac, bo przeciesz tak szybko to chyba nie pojdzie... Quote
Estera Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Czyli on je mleko suki czy jest karmiony strzykawką? Bo zwariowałam... Mi to wszystko jedno kiedy on do mnie przyjedzie. Byle miał skończone te 4-5 tygodni. Nie wcześniej. ;) I chciałabym wiedzieć orientacyjną datę przyjazdu małego ;) Quote
Atkaaaa Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 Estera napisał(a):Czyli on je mleko suki czy jest karmiony strzykawką? Bo zwariowałam... Mi to wszystko jedno kiedy on do mnie przyjedzie. Byle miał skończone te 4-5 tygodni. Nie wcześniej. ;) I chciałabym wiedzieć orientacyjną datę przyjazdu małego ;) Heheh nie no to jeszcze raz: Mały spi z sunią, ona opiekuje sie ni, traktuje jak wlasnego..ale ciocia (druga jego mamusia :D ), lub ja:evil_lol: co ok. 2godzinki dajemy mu jesc strzykaweczka... Mysle, ze wlasnie jak skonczy 4,5 tyg to wyruszy w droge..hmm tylko czym i z kim...? Quote
Estera Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Mhm.... no to skoro je ze strzykawki i tak sztuczne mleko, to może do mnie przyjechać jak nauczy się pić ze spodeczka, ponieważ boję się "zalania" małego... Zaraz zajrzę do dzialu "transport" ;) Quote
Atkaaaa Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 Estera napisał(a):Mhm.... no to skoro je ze strzykawki i tak sztuczne mleko, to może do mnie przyjechać jak nauczy się pić ze spodeczka, ponieważ boję się "zalania" małego... Zaraz zajrzę do dzialu "transport" ;) Ok, to ja tez tam zaraz zajze i moze cos znajdziemy...a jak nie to mam hmm pewnien pomysl ale narazie ciii....:evil_lol:, Narazie malutki ma zamkniete oczka nie chodzi wiec jeszcze troche czasu jest, az zacznie sam pic hehe... kurcze mam nadzieje ze przezyje skoro juz ma 5dni, jest bardzo zywyi..ehh głosny.:mad: jego piski z daleka slychac:evil_lol: Quote
Estera Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 To, że przeżył 5 dni nic nie znaczy. Wszystko może się zdarzyć, odpukać, ptfu,ptfu. Nawet nie chcę o tym mysleć. Zajrzeć do transportu możemy, ale na razie lepiej nic więcej nie robić, aby nie zapeszyć. Jak mały otworzy oczka, zacznie chodzić, jeść wtedy zaczniemy działać. Myslę, że tak będzie lepiej. ale o swoim pomyśle powiedzieć możesz :evil_lol: Quote
Atkaaaa Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 Estera napisał(a):To, że przeżył 5 dni nic nie znaczy. Wszystko może się zdarzyć, odpukać, ptfu,ptfu. Nawet nie chcę o tym mysleć. Zajrzeć do transportu możemy, ale na razie lepiej nic więcej nie robić, aby nie zapeszyć. Jak mały otworzy oczka, zacznie chodzić, jeść wtedy zaczniemy działać. Myslę, że tak będzie lepiej. ale o swoim pomyśle powiedzieć możesz :evil_lol: Jak nie zapeszac to nie zapeszac wiec nic narazie nie mowie :D Hmmm...no dobra niedługo Bydgoszcz..no ale co potem...? W sumie są pewni ludzie...ale nic narazie nie jest pewne... Quote
Estera Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Toruń - Gdynia, Gdynia - Toruń (przez Bydgoszcz lub Iławę) - co ok.2-3 tyg. pociągiem - Veris Więc jeśli aktualne, transport mamy :cool3: Oj jak zaczęłaś to dokończ... Co później? Zobaczymy. Na razie nie ma sensu nic szukać. Wg. mnie. Jak już podrosnie to wtedy się tym zajmiemy ;) Ew. zostaje mój tata który kiedyś psa bardzo chciał i jak miałam dalmatyńczyka na tymczasie "nakrzyczał" na mnie, że nic mu nie mówiłam, bo chętnie by przygarnął. Może nadal będzie chętny ;) Quote
Recommended Posts