Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Estera napisał(a):
Więc jeśli aktualne, transport mamy :cool3:

Oj jak zaczęłaś to dokończ...

Co później? Zobaczymy. Na razie nie ma sensu nic szukać. Wg. mnie. Jak już podrosnie to wtedy się tym zajmiemy ;)
Ew. zostaje mój tata który kiedyś psa bardzo chciał i jak miałam dalmatyńczyka na tymczasie "nakrzyczał" na mnie, że nic mu nie mówiłam, bo chętnie by przygarnął. Może nadal będzie chętny ;)

Juz go lubie :D hmm dokonczyc moge tylko na moją drugą odp. tak wiec... w klinice w ktorej urodzil sie mały pracuje pewna pani vet. ktorej rodzice akurat przyjechali i widzieli malutkiego... bardzo im go żal było i tata tej pani mowil ze by go wzial jak podrosnie...no ale jeszcze nic nie wiadomo. Pies mial by troche poszczekac w ogrodzie a spałby w domu- rozw. idealne wedlug mnie. Aha i miał by towarzysza ONka juz starszego na emeryturze ktory woli spac niz pilnowac domku:p.

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Atkaaaa napisał(a):
Juz go lubie :D hmm dokonczyc moge tylko na moją drugą odp. tak wiec... w klinice w ktorej urodzil sie mały pracuje pewna pani vet. ktorej rodzice akurat przyjechali i widzieli malutkiego... bardzo im go żal było i tata tej pani mowil ze by go wzial jak podrosnie...no ale jeszcze nic nie wiadomo. Pies mial by troche poszczekac w ogrodzie a spałby w domu- rozw. idealne wedlug mnie. Aha i miał by towarzysza ONka juz starszego na emeryturze ktory woli spac niz pilnowac domku:p.

mojego tatę lubisz? Nic mu nie mówiłam wtedy, że mam Milkę na tymczasie, bo nie chciałam jazdy w rodzinie :eviltong: Już i tak mam miano nienormalnej psiary, która tylko sobie problemy robi i przygarnia na tymczas zwierzęta. A jak już oddałam Milciaka do adopcji to coś tam kiedyś wspomniałam. no i tata stwierdził, że głupia jestem, że mogłam mu mówić, że miałabym małą na oku, że on chętnie by ją do siebie wziął.

No to jak mały podrosnie to można się skontaktować z tymi ludzmi czy się zdecydują. Ale oni by go od razu od Ciebie wzięli, czy do mnie mały na odchowanie przyjedzie i oni odbiorą go ode mnie? :razz:

Posted

Estera napisał(a):
mojego tatę lubisz? Nic mu nie mówiłam wtedy, że mam Milkę na tymczasie, bo nie chciałam jazdy w rodzinie :eviltong: Już i tak mam miano nienormalnej psiary, która tylko sobie problemy robi i przygarnia na tymczas zwierzęta. A jak już oddałam Milciaka do adopcji to coś tam kiedyś wspomniałam. no i tata stwierdził, że głupia jestem, że mogłam mu mówić, że miałabym małą na oku, że on chętnie by ją do siebie wziął.

No to jak mały podrosnie to można się skontaktować z tymi ludzmi czy się zdecydują. Ale oni by go od razu od Ciebie wzięli, czy do mnie mały na odchowanie przyjedzie i oni odbiorą go ode mnie? :razz:

taak tatuś bardzo fajny :D !! Napewno sie z nimi skontatkuje :) tylko hmm oni nie wzieli by takie szczeniaki tzn. w tym wieku bo nie mial by go kto karmic itp. wiec pewnie jak podrosnie..ale nie wiem wlasnie czy od razu czy nie..no ale pisalam to nie jest pewne wiec DT musi byc :) !

Posted

Trzeba bardzo uważać, żeby po okażdym karmieniu mały się wypróżniał. Czy ta sunia zastępcza masuje mu językiem brzuszek? Jeżeli nie to trzeba to robić wacikiem aż zrobi siusiu lub kupkę.

mały zacznie się sam wypróżniać mniej więcej kiedy otworzy oczki.

Posted

Neris napisał(a):
Trzeba bardzo uważać, żeby po okażdym karmieniu mały się wypróżniał. Czy ta sunia zastępcza masuje mu językiem brzuszek? Jeżeli nie to trzeba to robić wacikiem aż zrobi siusiu lub kupkę.

mały zacznie się sam wypróżniać mniej więcej kiedy otworzy oczki.

Nie, sunie nie... ale ta osoba która akurat go karmi tj. ciocia/ja masuje mu brzuszek... ;) hmm jescze ok. 4 dni i zacznie oczka otwierac :razz:

Posted

Co tam u mojego ulubieńca? :loveu:
Atko- może ustalimy konkretniej termin kiedy mały ma do mnie przyjechać? Chciałabym mniej więcej wiedzieć ;) Za tydzień-2-3?

Posted

Estera napisał(a):
Co tam u mojego ulubieńca? :loveu:
Atko- może ustalimy konkretniej termin kiedy mały ma do mnie przyjechać? Chciałabym mniej więcej wiedzieć ;) Za tydzień-2-3?

Obawiam się, ze nigdy...:placz:
Maluszek dziś rano odszedł...:-(
Obudziłam się już ze sztywnym pieskiem w łóżku...(spał ze mną w łóżku te ostatnie 2dni bo suczka juz sie nie interesowała:( )
ehh..a było już tak dobrze...dziś miał by równy tydzień...
Przywiązałam się do niego i tęsknie...:placz::-(:-(

DziekujeCi Estera bardzo za pomoc i za zaoferowany DT!

Spij mój kochany Maluszku(*)(*)(*)(*)(*)(*
Miał prawie7dni!

Posted

Atkaaa tak się bałam.... Dzisiaj cały dzień przeczuwałam, że coś nie tak. Że za długo milczysz, że będzie źle....Tego się bałam....A ja już mu karmę zamawiać chciałam, już łóżeczko kupić.....
Demonku kochanie nasze śpij spokojnie
[*]
[*]
[*]

Posted

Jest takie uczucie, że może za żadko go karmiłam, że miał za zimno itp. ale z drugiej strony ciesze się, że go wziełam i akurat padł mi w domu a nie wtedy od zastrzyku, teraz była taka szansa żeby go wykarmic, a jeśli wtedy zostałby poddany eutanazji to hmm było by takie coś że nie zrobiłam nic w tym kierunku żeby go uratowac...i ciężej by mi było sie z tym pogodzic
(*)

Posted

[FONT=Arial]:-(...tak mi przykro ....
dopiero dziś dostałam sie do kompeczka na dłużej i tu takie przykre wieści :-(:-(

[/FONT]

[FONT=Arial]

• [/FONT]

[FONT=Arial]wiem jak bardzo się starałas ...widocznie tak ktoś mu zapisała w księdze zycia:-(....[/FONT]

• 2 months later...
    Posted

Gdybym znowu na takiego malucha trafiła..to raczej nie zastanawiała bym się tylko go od razu wzięła... warto było spróbować... tylko, że problemem mogli by być rodzice... :(

• 3 months later...
    • 6 months later...
    Posted

Demonku dwa dni temu minął już rok odkąd odszedłeś za TM... jestem ciekawa jak potoczyłoby sie życie gdyby... jak byś wyglądał, może przypominałbyś tatusia, tej rasy :

lub mamusia, tej:

(fotki ze stron: euroanimal.eu i zkwpkielce.pl)

Jestem ciekawa co z Twoim braciszkiem, reszta rodzeństwa(o ile dobrze pamiętam 9 maluchów) odeszło za TM. :(*)(*)(*) Pamiętam (*)

• 1 year later...
    Posted

Wiadomość od Atki:

[FONT=MS Shell Dlg 2]"Wczoraj popołudniu odeszła za TM "mamusia" Demonka, nasza kochana Lucky miała 16lat (*) :("

[/FONT]
    [FONT=MS Shell Dlg 2]Biegaj szczęśliwa za TM, razem ze swoim 'synkiem' Demonkiem ...

• [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]
    [/FONT]