Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Suczka jest już u mnie:lol: Niestety sprawa jest PILNA bo moje psy jej nie tolerują, rzucają się na klatkę itp. dom wariatów, muszę je izolować a to nie jest proste.
Już wiem, że to suczka. Jej wcześniejsze zachowanie było wynikiem stresu bo w domu to kochany psiak co prawda czasem zawarczy jak jestem zbyt natrętna ale już nie gryzie. Do Klaudii mówiłam, że to młoda suka ale teraz jak się jej lepiej przyjrzałam nie jestem tego pewna:oops:
Suczka bardzo kontaktowa, włazi na kanapę, wygląda przez okno typowy pieszczoch. A teraz trochę zdjęć.
To z jazdy samochodem. Włazi na półkę za tylnymi siedzeniami i leży:lol:
http://

A tutaj pierwsze minuty u mnie w domu

A tak pies mieszka

Za chwilę wstawię resztę zdjęć. Chyba, że już się ktoś zakochał? Oczywiście sunia zostanie wydana odpowiedzialnej osobie, po sprawdzeniu domku i podpisaniu umowy adopcyjnej gdzie na pewno będzie punkt o sterylizacji.

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka, ale z Ciebie WARIATKA :loveu: Witaj w naszej bajce :p :multi:
Co Twoja rodzina powiedziała na takiego goscia? W same Święta!
To pewnie panienka wypięknieje po kapieli, co?

Posted

W domu mówią, że skończę jak Wioletta Willas:diabloti: Ale ogólnie zakochani. Podobno sunka ma bardzo mądre oczy, wie co się do niej mów:evil_lol: to były cytaty z mojej rodzinki. W kąpieli to pies anioł. Byłam przygotowana na wojnę, wyskakiwanie z wanny, gryzienie itp. a tutaj sielanka. Psinka stała pięknie dała sobie wyciąć ogromne g... przyklejone do tyłka, obciąć dredy zwisające za uszami. Jakby przejaśniała:crazyeye:. Teraz śpi w klatce jak zabita i tylko czasem posapuje. Straszna z niej słodzinka. Ktoś kto ja weźmie będzie miał pociechę.
A tutaj zdjęcia:

A jak ona tam wlazła to nie wiem:crazyeye:

Posted

Ja nie wiem czy krzywica. W życiu widziałam ze trzy pekińczyki i to z daleka:oops: To się jakoś leczy? Sunia jest słodka. Ma ktoś propozycję na imię dla niej?

Posted

wiesz, ja mieszkam na wsi i mam niedaleko taką wieś, gdzie prawie wszystkie psiaki to jakieś mieszańce bardziej lub mniej podobne do pekińczyka. Pewnie ktoś miał, rozmnażał i teraz ta wieś jest taka specyficzna :evil_lol:
A na krzywicę w dorasłym wieku nic się nie poradzi. Widać, ze nie miała dobrego dzieciństwa :shake:

Posted

zdecydowanie była zaniedbywana wcześniej-to od razu mogę stwierdzic:shake:
rozmawiałam z Klaudus odnośnie malutkiej dzisiaj;) - weźmie ją do siebie-dopilnuje osobiście by była wysterylizowana.

Warunkiem adopcji będzie sprawdzenie nowego domu oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Ulka: te przednie krzywe łąpinki Pekińczyki tak mają: jedne mniej drugie jak widac-mają tendencjędo wypadania rzepek, tylnie łapki, ogólnie bardzo delikatne pieski oraz meg wrażliwe oczy.
warto sprawdzic również jej gruczoły odbytowe i zrobic badania krwii zanim się ją podda sterylizacji-ale o tym wspomnę Klaudus przy kolejnej rozmowie.

Posted

[quote name='ULKA12']W domu mówią, że skończę jak Wioletta Willas:diabloti: Ale ogólnie zakochani. Podobno sunka ma bardzo mądre oczy, wie co się do niej mów:evil_lol: to były cytaty z mojej rodzinki. W kąpieli to pies anioł. Byłam przygotowana na wojnę, wyskakiwanie z wanny, gryzienie itp. a tutaj sielanka. Psinka stała pięknie dała sobie wyciąć ogromne g... przyklejone do tyłka, obciąć dredy zwisające za uszami. Jakby przejaśniała:crazyeye:. Teraz śpi w klatce jak zabita i tylko czasem posapuje. Straszna z niej słodzinka. Ktoś kto ja weźmie będzie miał pociechę.
A tutaj zdjęcia:

A jak ona tam wlazła to nie wiem:crazyeye:

Sunieczka przekochana:loveu: a nam też tak przepowiadają.....:evil_lol:ale jakoś mnie to nie rusza.....mamy pięć psów...:evil_lol:

Posted

magda bb napisał(a):

Sunieczka przekochana:loveu: a nam też tak przepowiadają.....:evil_lol:ale jakoś mnie to nie rusza.....mamy pięć psów...:evil_lol:

ja również mam 5 psów:loveu:

Posted

Co do łapek popieram w 100% Oktawie. Trzeba szukać Jej odpowiedzialnego domu na "gwałt" :evil_lol: No wiadomo, że jak groziłby Jej schron to Ją wezmę. Ale nie chcę Jej niepotrzebnie denerwować, bo u mnie życia by nie miała... Moja liczna gromada jest strasznie rozbrykana i definitywnie pokazuje kto u mnie w domu sprawuje władze (ONE :mad: ) i sądzę, że mogłoby być dosyć ciężko... A sztuką nie jest przenosić Bieduleczkę z domu do domu... Wiecznie nowe otoczenie... Nowa banda... Nie no jak narazie trzeba intensywnie szukać... Jeszcze jakby tego wszystkiego było mało - wychodzę dzisiaj na polę z moją gromadka... Słyszę jak te moje strasznie szczekają ide... A pod bramą leży wyżeł... Strasznie wychudzony - wygląda jakby ledwo żył... No to co miałam zrobić? No zabrałam sierotę do siebie. Teraz ma gorączkę całym Nim trzepie. Skóra z nosa schodzi... No masakra... On w garażu <ciepłym> a te moje oszołomy Go czują i szczekają ( zaznaczam, że na polu też mam psa ) Oj... dom wariatów... :mad:

Posted

Sunia jest bezproblemowa. Załatwia się na dworze. Nie skomli jak ją zostawić samą. W klatce czuje się bezpiecznie.

Jedyny problem to inne psy. Nie wiem jak by się zachowywała wśród psów równych sobie ale moje potffory ją przerażają. Chociaż Norton próbował się trochę zaprzyjaźnić ale ona nie nie chce szczeka, ucieka trzęsie się, boi się poruszać różnie daję jej na razie spokój po co ją stresować bez potrzeby.

Posted

ULKA12 napisał(a):
Ja nie mam się czym pochwalić, mam tyko dwa psy:evil_lol: Pozostaje mi tylko podziwiać koleżanki;)

Nie martw się Ulka , my też zaczynalśmy od jednego a potem to już leci.....:eviltong:

Posted

Faktycznie Twój piesio taaaak cierpliwie czeka na chęć zapoznania się z Nim :lol: Ona tak strasznie przypomina moją ukochaną Tequilkę... Która Nas opuściła i uciekła i "poleciała" do lepszego świata... :(

Posted

Na moich kolanach siedzi sunka i postanowiłyśmy sie przypomnieć. Bo bardzo pragniemy aby ten pieszczoszek szybko znalazł domek. Sunia wtarabaniła się dzisiaj na łóżko i widać było, że zna to miejsce:evil_lol: Byliśmy na dłuższym spacerku w ogródku i wyszło na to, że to mały uparciuszek, który lubi chodzić na smyczy ale tylko wtedy gdy idziemy tam gdzie Ona chce:cool3:. Ogólnie fajny pies, do bloków idealny, najlepiej aby była jedynaczką:lol: Teraz sobie pojadła i śpi na moich kolanach a ja się zastanawiam jak ja mam wstać:razz:

Posted

Mam pytanie czy wszystkie pekińczyki tak długo śpią. Bo ta co jest u mnie rano była na spacerku potem trochę potruchtała i myk na wersalkę i śpi, potem znowu dłuższy spacerek, papu, zabawa w obgryzanie paluszków:evil_lol: i śpi. Czasem tylko leży i patrzy a za chwilę znów sen. To jest normalne? Druga sprawa jak się czyści tym psom sierść wokół oczu?

Posted

[quote name='ULKA12']
Mam pytanie czy wszystkie pekińczyki tak długo śpią. Bo ta co jest u mnie rano była na spacerku potem trochę potruchtała i myk na wersalkę i śpi, potem znowu dłuższy spacerek, papu, zabawa w obgryzanie paluszków:evil_lol: i śpi. Czasem tylko leży i patrzy a za chwilę znów sen. To jest normalne? Druga sprawa jak się czyści tym psom sierść wokół oczu?

to ogólnie śpiochy a do tego jest po takich przejściach.
należy wziąc chusteczkę chigieniczną i delikatnie do suchego po prostu wytrzec wokół oczu i takie glutki które się im gromadzą.
Należałoby skonultowac oczy okuliście weterynaryjnemu-w Warszawie najlepszy jest drGarncarz z całej Polski do niego przyjeżdżają. POekińczyki mają słaby punkt: właśnie oczy.

Klaudus kiedy malutką bierzesz?

Posted

Sunia ma dzisiaj załatwioną sterylkę na koszt schroniska z którego została zabrana:multi: Więc kłopot z pseudohodofcami będzie z głowy. Myślę, że jak najszybciej powinna znaleźć dom ona się bardzo przywiązuje. Wczoraj pisałam, że noc spokojna dzisiaj już nie:evil_lol: Sunia płakała w klatce więc musiałam ją wypuścić aby sobie chodziła po pokoju no i był spacer o 4 nad ranem:crazyeye:. Teraz oczywiście śpi. Jak ją zobaczyłam to podejrzewałam, że ona ma w sobie coś z kota, teraz jestem pewna:evil_lol: W dzień śpi a w nocy buszuje.
Czy mógłby ktoś zrobić jej ładne allegro z wyraźnym zaznaczeniem, ze suka po sterylizacji? Oczywiście wydam ją jak się już wszystko wygoi, chyba, że weźmie ją Klaudus to mogę dać natychmiast bo mam wrażenie, że ona zna się na tych psach:evil_lol: