Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 363
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A tak na marginesie posłanie Bajki cudne, nie szeleści jak na nim leży? U nas w schronisku pojawił się klon Bajki jak znajdę zdjęcia to może ktoś się zakocha?:hmmmm:

Posted

O masz! Może ktoś tam sobie "wyhodował" taki miot....Zdjęcie wstaw koniecznie! I rozeznaj się jaki charakter...

A ja już wiem który kawaler startował do Bajeczki ;)
Mini Moris Bordwinek, po domowemu Chojrak (czy może przez samo "h" ????)

Posted

No, no jestem pod wrażeniem "śledztwa":crazyeye:. Jeśli Chojrak ma "starszego brata" jamniczka to on.

Posłanie jest super. Nie szeleści (ortalion kaletniczy), a na pewno ne trzeszczy tak jak koszyk wilkinowy. Bajka bardzo lubi swoje nowe łóżeczko i odkąd je ma co raz mniej, pod nasza nieobecność, wchodzi na kanapę:evil_lol:

Posted

Witam. I bardzo proszę o radę. Ostatnio kupiłam Bajce "sklepowego" Frolica - do zabierania na spacery. No i Bajcia oszalła na jego punkcie. Na spacerze prawie nie odchodziła od mojej kieszeni. Widać, że bardzo podpasowała jej ta karma. Natomiast na polecony przez Marię Happy Dog Bajeczka wyrażnie kręci nosem (chyba jej się przejadł). Czy możecie polecić mi jakąś karmę w typie Frolica, ale lepszego gatunku. A może Frolic nie jest taki zły? (jako przekąska się sprawdza, ale nie mam przekonania do żywienia Bajki tą karmą).

Posted

a ja sie chcialam zapytac gdzie zostalo kupione to łoze dla Bajeczki , ile kosztowalo i czy to jest jakis konkretny rozmiar ?
moze zakupilabym tez dla Nelusi ....przynajmniej wiem ze rozmaiar bedzie akuratny ;)

ono wygląda tak jak ponton :evil_lol:

Posted

Sklep internetowy Animalia.pl. Rozmiary (i kolory) są rózne. Bajka ma nr 2 (tj. o ile pamiętam 80X100cm). Ten rozmiar kosztuje ok. 90 zł. Nie jest tanie, ale naprawdę z czystym sumieniem mogę polecić. Bajka uwielbia swoje łóżko.:lol:

Posted

Aniu! Bajka przepieknie wyglada - taka lsniaca!
Jesli chodzi o karme to frol jest bardzo atrakcyjny ze wzgledu na zapach, natomiast jesli chodzi o jego wartosci odzywcze, to jest kiepski - zawiera glownie zboza, produkty pochodzenia zwierzecego (to bynajmniej nie jest to samo co mieso), sporo polepszaczy smaku i zapachu.
Jesli Bajce Happy Dog sie znudzil, to nie ma przeciwskazan, zeby jej karme bytowa zmienic. Dla wiekszosci psow bardzo atrakcyjne sa karmy oparte na rybach np. http://www.krakvet.pl/acana-salmon-potato-15kg-p-2926.html mocno pachna, a wiec kusza :)

Posted

Myślę , że Bajka powinna dostawać frolica jako przysmak...tylko. Wtedy będzie on atrakcyjny.Jak zostanie karmą to (pomijając mierne wartości odżywcze) spowszednieje i straci jako nagroda. Ja bym w każdym razie tak zrobiła.
Co do suchych karm to osobiście doświadczenia nie mam (gotuję psu) ale z tego co wiem to znajomi najczęściej używają Royala (ceno dość drogi) i Acanę.

Posted

Dziękuję za wszystkie rady. Będę eksperymentować (oczywiście z tymi lepszymi karmami). Bajcia się trochę rozpuściła i najchętniej je gotowane (też gotuję), a ja nie chcę jej całkowicie oduczyć jeść suchej karmy, bo nie ukrywam, że jest to wygodne (zwłaszcza, np. przy wyjeździe).

Aniu, czy możemy się jakoś umówić (może wizyta poadopcyjna:razz:), bo mam prawie cały worek (15 kg) karmy - myślę, że u Emir bardziej się przyda (u mnie stoi w szafce, a Bajeczka kręci nosem:evil_lol:)

Posted

Po raz pierwszy spotykam się z przypadkiem , że ktoś prosi o wizytę poadopcyjną ;-)
Postaram się wpaść. Od której mogę? Bo ja najchętniej połączyłabym to z pracą (tzn. z jakimś dniem kiedy jestem dłużej).
Za karmę z góry dziękuję! :)

Posted

Ania W napisał(a):
Po raz pierwszy spotykam się z przypadkiem , że ktoś prosi o wizytę poadopcyjną ;-)
Postaram się wpaść. Od której mogę? Bo ja najchętniej połączyłabym to z pracą (tzn. z jakimś dniem kiedy jestem dłużej).
Za karmę z góry dziękuję! :)

Ciociu Aniu,
a Monia ?
Monia też prosi o wizytę.
I Ciocię Olgę i Ciocię Mośkę ...

Posted

Topi napisał(a):
Ciociu Aniu,
a Monia ?
Monia też prosi o wizytę.
I Ciocię Olgę i Ciocię Mośkę ...

no ciocia Ania i ciocia Olga planuja wizytę:diabloti: może i Moske by sie udało namówić????

Posted

:laola:

Olga132 napisał(a):
no ciocia Ania i ciocia Olga planuja wizytę:diabloti: może i Moske by sie udało namówić????

Jeżeli jest na Ciocię Mośkę jakiś sposób to Monia chętnie go wykorzysta. Monia do wszystkiego zdolna jest.

Posted

Z Moni faktycznie jest niezła aparatka...Popracujemy nad Mośką ;)

Fotorelacja z wizyty poadopcyjnej u rodziny Bajki.

Najpierw spacer w parku :)

Seria portretów ...nie wiedziałam który wybrać ;)

Chyba tylko zakochany pies może się tak wpatrywać w panią...no pewną rolę odegrały smakołyki ale tylko marginalną ;)

Prawie jak żyrafa ;)