Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 363
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ula, obejrzyj jej ten pysk.Otwwórz i zobacz, czy miedzy zębami trzonowymi nie ma w poprzek patyka czy kosci (góra i dół) - o ile Ci się uda. To częste miejsce kłopotów....

Posted

Suka jest już w W-wie. Podróż bez problemu . Jest świetna!!!! :-)
Na rzie jest na sggw a potem pilnie szukamy tymczasu!
Więcej szczegołów później bo dopiero co wróciłam i lecę na Wigilię!
Wesołych Świąt!!!

Posted

Radosne wiadomości:multi: Kolejny pies dostał szansę. Wczoraj odezwały się do mnie dziewczyny z Warszawy, które zaproponowały przewiezienie suni do stolicy umieszczenie jej na SGGW szczegółowe badania a potem będą jej szukać domu :lol: Dziewczyny są z fundacji EMIR więc wszystko będzie dobrze. Sunia już prawdopodobnie w Warszawie. A tak wyglądała nasza droga. Suczka w samochodzie zachowuje się wspaniale jest grzeczniutka wygląda sobie przez okno

Ale ja jestem słodka

A tutaj krótki spacerek przed dalsza drogą

A tutaj z nową opiekunką:loveu:

A najlepszy numer panna zrobiła na koniec gdy dostała trochę suchej karmy po prostu ją zjadła:crazyeye: Oczywiście bardzo się ucieszyłam ale jak mi było głupio:oops: przed dziewczynami bo przecież pies nie jadł i to nic ani suchej, ani mokrej ani nic a tutaj coś takiego. Nie wiem może świeże powietrze tak na nią podziałało, a może porządna karma, mam nadzieję, że to się wkrótce wyjaśni. Teraz kiedy sunka już bezpieczna szukamy jej domu. I prośba gdyby ktoś mógł zrobić na nią jakiś bazarek bo nie wiadomo jakie będą wyniki badań i czy będzie konieczne leczenie, to byłabym bardzo wdzięczna.

Posted

Faktyczne ta szybka reakcja dziewczyn bardzo mi zaimponowała:lol: Naprawdę nie wiem jak im dziękować za szansę jaką dały tej suczce:Rose: A tak poza tym trzeba jej nadać jakieś imię:lol: bo w schronisku nawet numerka nie mała:shake: Padła propozycja aby w związku z nowym życiem jakie dzisiaj dostała dać jej na imię Wigilia ale nie wiem czy to nie za długie?

Posted

[FONT=Times New Roman]Sunia już została ochrzczona – będzie nazywała się Bajka.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jest przeurocza i bardzo, bardzo ciekawa świata. Podróż z nią minęła bezproblemowo – starała się troszkę przedostać na przednie siedzenia ale później albo spała zwinięta w kłębek albo wyglądała przez okno i od czasu do czasu szczekała – jej szczególne zainteresowanie wzbudzały samochody i psy. Raz nawet zawyła po kolejnej nieudanej próbie przedostania się na przód po czym ostentacyjnie poszła spać.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Niestety dziś troszkę słabo z dyżurami na SGGW sunia będzie przebadana dziś w nocy lub jutro rano.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Bardzo prosimy o jakies wsparcie na nią – bazarki czy wpłaty – no i pilnie szukamy tymczasu dla niej.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]To chyba na tyle – może później Ania wstawi fotki.[/FONT]

Posted

[FONT=Times New Roman]Dziewczyny – lepiej zabierzcie się za przeglądanie prezentów. Te co nie spełniają waszych oczekiwań – na bazarek i wesprzeć Bajkę.(pierwsze zasilenie juz było - Ulka12 dała nam 50 zł)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Bo jak to napisał Zmysł- życzy wszystkim dużo nieudanych prezentów, które później zasilą bazarki :evil_lol:[/FONT]

Posted

A "Warszawskie spacery ogarów 2007' dotarły już ;-) ?
Dochód z ich sprzedaży idzie na Bajkę. Jutro na kolejny spacerek biorę książeczki i handluję :-)
Bajka faktycznie jest bardzo fajnym psem!
Pieszczoch(podbijała rękę nosem, żeby ją głaskać), spragniona kontaktu z człowiekiem ale grzeczna. Jak co jakiś czas wstawała to najpierw wąchała mnie a potem Olgę , chwilę stawała na środku i potem szła spać.Naprawdę ładnie jeździ samochodem (dla ścisłości raz zaszczekała i raz sobie zawyła;-) ). Zatrzymałyśmy się w drodze powrotnej na stacji. Bajka z nosem przy ziemi obeszła teren, ładnie sie załatwiła. Do kliniki weszła śmiało. Trochę się wystraszyła jak pośliznęła się na podłodze ale już w windzie podziwiała swoją urodę w lustrze. Może jest trochę nadpobudliwa ale to może być związane ze stresem.
Na pewno nie będzie tam dłużej niż to potrzebne - ze względu na jej zdrowie i ze względu na koszty.
Fotek kilka mam-wieczorem wkleję.

Aha! Bajce "pasi" Royal Intestinal ;-)

Posted

nie, ksiażeczka jeszcze nie doszła, no ale święta są i poczta spóźniona, licze na to, że zaraz po świętach dojdzie ;) w sumie idzie na samiutki koniec Polski ;)

bardzo się ciesze i dziękuje Ci, że wyciągłas tą sunie :cool1:

godne podziwu :loveu:

Posted

zdjęcia z podróży:-)
Odbiór pasażerki ;-)

jak widać jest bardzo przytulaśna - tu przytula się do ULi.

W całej okazałości!

Bajeczne oczy ;-)

Suka wybrała sobie na legowisko moją kurtkę :-)

A tak sobie spała ...

Zdjęcia z sggw

Posted

carmen po sukę pojechałyśmy razem z olgą a tak naprawdę wyciągnęła ja Ula.
Olga była dzielnym kierowcą i przed Wigilią spędziła ponad 6 godzin za kółkiem.
Ja byłam mocno padnięta wieczorem (ale było nie tylko związane z tą akcją) i padłam tuż po 22...

Posted

Ulo od tego agresora małego :eviltong: Tobie również należy się publiczne dziękuję :)

to nie koniec tej historii, która musi się skończyc dobrze i mam nadzieję, że wyjdzie na to, że sunia jest zdrowa ale lubi dobre papu :lol:

Posted

Też mi się wydaje, że to koneserka jedzenia:cool3: Fakt Hilsa nie próbowałam jej dawać:oops: Teraz tylko szybko dobry domek znaleźć. Dużo miłości, myziania, czułości i wypięknieje panna:loveu:

Posted

Na pewno ją "obmacają" na wstępie ;-)
Myślę że podstawowe badania - krew, może mocz.
Jakby były wątpliwości pewnie zrobią usg.
Jeżeli nie będzie nadal jadła ,podadzą kroplówkę i mają ją też odrobaczyć.
Ale poza tym każdy dzień pobytu tam kosztuje...Dlatego tak pilnie szukamy tymczasu.

Ona mi przypomina mx ogara z chartem:-) Ale jest naprawdę bezproblemowa, tzn. nie jest zupełnie lękliwa a to bardzo dobrze. Jak nas zapisywali to się władowała na 'ladę" przednimi łapami i zaglądała co jej w karę wpisują :-)

Czy pisałam że można ją w pasie bez problemu dłońmi objąć?

Aha! No i trzeba o sterylce pomyśleć...