Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Katia napisała:

Aaa, to Aksamitek spryciarz jeden :wink:
Zapewne nudzi mu sie tak samemu siedzieć w pokoju wiedząc,
że za drzwiami sa inne kotki, z którymi napewno chciałby sie zaprzyjaźnić bliżej :roll:

Baaardzo,baaaardzo prosze w imieniu Aksamitka
czy ktokolwiek z Krakowa mógłby powiesić chocby kilka ogłoszeń,
że ten naprawdę cudowny i piekny kotek poszukuje domku,błaaaaagam Was
bo to napewno zwiekszy jego szanse.
Nie każdy ma internet w domu,a tak może wypatrzy go jakaś miła Pani lub Pan
i nasz kochany Aksamitek znajdzie domek na zawsze!
:roll:

P.S. Zrobiłam Aksamitkowi kolejne ogłoszenie w necie- tym razem na forum krakowskiej AR
- a nóz widelec ktos zna kogos itd... wiecie :wink:
http://www.arkrakow.fora.pl/hyde-park,17/piekny-lsniacy-mily-kotek-aksamitek-szuka-domku,2146.html#26270

Posted

Katia napisała:

Haczyk? Och Isabel Ty niedobra jak mogłaś tak uwięzić Askamitka

Kto uratuje pluszowego księcia Aksamitka zamknietego w wieży,no kto?

Posted

Strasznie wielkie te zdjęcia wyszły, źle się ogląda, ale imageshack i fotosik nie chciały się uruchomić i syn wysyłał ze swojego konta w MPiK-u.
Mulinko, może byś ewentualnie wkleiła jeszcze raz te zdjęcia w postaci miniaturek - wysłałam Ci je mailem.

Posted

Aksamitek

Kiedyś jego domem była ulica. Tam się urodził i tam, wraz z rodzeństwem, mieszkał przez pierwsze miesiące swego życia. Dopóki było ciepło, kotki jakoś sobie radziły. Niestety z dnia na dzień robiło się coraz zimniej, samo dokarmianie już nie wystarczało - potrzebne było jakieś schronienie. Postanowiono pomóc kociej gromadce - zabrać zwierzątka z ulicy i znaleźć im przynajmniej domy tymczasowe. W ten sposób Aksamitek i jego siostrzyczka trafili do mnie. Z początku byli przerażeni tą nową dla nich sytuacją, cofali się przed wyciągniętą w ich kierunku ręką, wydawało się, że musi minąć sporo czasu zanim zaufają człowiekowi. A jednak koteczka bardzo szybko znalazła dom stały. Aksamitek został sam. Jednak teraz to już nie ten sam Aksamitek - to rozmruczany, lgnący do człowieka, w pełni oswojony kotek. Obecnie ma około 7 miesięcy, jest odrobaczony, zdrowy, korzysta tylko i wyłącznie z kuwety. Jest śliczny - cały czarny, z jednym tylko białym wąsikiem, ma piękną, lśniącą, aksamitną w dotyku sierść i miodowe oczy. Aksamitek lubi towarzystwo innych kotków, boi się natomiast psów - widocznie miał jakieś niemiłe doświadczenia w przeszłości. Niestety w domu tymczasowym, gdzie obecnie przebywa, oprócz kotów są jeszcze dwa psy. Dlatego też Aksamitek mieszka sam, w oddzielnym pokoju. Ale jak długo można żyć w takiej samotni? Oczywiście bardzo mu się nudzi, chociaż jest nad podziw grzeczny, i oczywiście bardzo chciałby, tak jak każdy normalny kotek, uczestniczyć w życiu domowym. Szukam zatem dla koteczka domu bez psów. Aksamitka można odwiedzić w Krakowie i poznać osobiście. Warunkiem przygarnięcia kotka jest podpisanie umowy adopcyjnej.

Posted

Isabel pięknie to napisałaś
ja bym napisała zamiast ogólnie zdrowy - zdrowy
i zamiast żółte oczy - miodowe oczy :)
no to zabieram się za ogłoszenie

Posted

Bardzo dziękuję Mulinko za ogłoszenia, oby tym razem się udało. Z początku ludzie dzwonili, mailowali, coś się działo, było widać jakieś zainteresowanie, a teraz od co najmniej 2 tygodni kompletna cisza. A wydawało się, że to Aksamitek prędzej znajdzie dom, a nie Ptysia.

Posted

Katia* napisała:

Wykorzystałam tekst Isabel do ogłoszenia na gumtree,
bo tak pieknie napisała o Aksamitku.
Zmieniłam tylko na "miodowe oczka" i podkresliłam,że to duzy kot,
bo chyba sami przyznacie,że Aksamitek jest przecudnie wielkim pluszowym misiem?

Nie to,że ja tu robie Aksamitkowi reklamę,ale z reka na sercu przyznam,
że nie widziałam jeszcze tak zachwycającego i tak przepieknego czarnego kota!

Wibrysko może warto wcisnąć do tytułu,że sa nowe piekne fotki Aksamitka?

A ja na pożegnanie jeszcze raz zwracam się z serdeczna prośbą
do wszystkich z Krakowa o pomoc w szukaniu domku dla tego cudownego kotka.