Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aksamitek to bardzo grzeczny i towarzyski kotek. Dzisiaj podzielił się wspaniałomyślnie z moimi kotami piłeczką zrobioną ze sreberka - przepchnął ją przez szparę na dole drzwi! A moje koty bardzo lubią siedzieć pod drzwiami i obserwować przez tę szparę co się dzieje w środku. A ze szpary raz po raz wysuwa się czarna łapka. Teoś był znowu dzisiaj z wizytą u Aksamitka - chodził po pokoju ostrożnie, z rezerwą, z uniesionym i napuszonym ogonem, ale bez żadnych oznak wrogości. Aksamitek też ma bardzo ładny ogon i też już go trzyma w górze. Wczoraj, jak siedziałam na wersalce, chodził wokół moich nóg i ocierał się. Takie robimy postępy!

Posted

Isabel napisała o Aksamitku:

Aksamitek ma teraz około 7 miesięcy, jest cały czarny, śliczny,
zdrowy, odrobaczony, od pierwszego dnia kuwetkowy, bardzo grzeczny.
Jest u mnie prawie 4 tygodnie, przez ten czas oswajamy się i mamy już
efekty - kocik pozwala na głaskanie i wzięcie na ręce.

Jest jeszcze trochę wystraszony, onieśmielony, ale postępy są,
więc jeżeli będzie mógł normalnie, czynnie uczestniczyć w życiu domowym,
to w krótkim czasie z pewnością stanie się nakolannikowym, rozmruczanym kociakiem.

U mnie mieszka w osobnym pokoju, ponieważ boi się bardzo psów,
ale ta izolacja, chociaż odbiera ją całkiem dobrze, wcale nie sprzyja
jego socjalizacji.
Z innymi kotami, jak myślę, dogaduje się dobrze, bo gdy przedstawiłam
mu moje koty, to żadnych wrogich zachowań nie było.

Posted

Teoś był dzisiaj znowu z wizytą u Aksamitka - przywitali się noskami, po czym każdy poszedł w swoją stronę. Przed południem był też mój młodszy syn - Aksamitek pozwalał się głaskać i mruczał. Wobec mnie jest coraz bardziej ufny, jeszcze może nie do końca wierzy wyciągniętej ręce, ale głaskany przewraca się na różne strony, ociera o nogi, robiąc ósemki, mruczy. Trzymałam go też dzisiaj na rękach. To już prawie kotek domowy!

Posted

Katia napisała:

Ooo,kurcze,ale numer
No ,no Isabel widze,że jesteś prawdziwą poskramiaczką kocich dzikusków
Cudownie,że Aksamitek robi takie postępy.
DOMKU GDZIE JESTEŚ?

Posted

Wieczorem nie tylko ocierał się o nogi, ale wręcz domagał się pieszczot! I chciał wyjść z pokoju, nie wiedząc, że za drzwiami "czyhają" na niego dwa psy! A ja mu tak nagle wyjść nie pozwolę, bo przestraszy się i schowa pod szafę i nie będzie chciał wyjść i jak ja go stamtąd wyjmę i...

Posted

No, może nie tak całkiem siedzi sam, przynajmniej nie cały czas. Milka ( to na pewno ona!) nauczyła się otwierać drzwi. Już drugi dzień z kolei, jak wracam z psami z porannego spaceru drzwi od pokoju są otwarte i wszystkie koty siedzą u Aksamitka.

Posted

Isabel napisał(a):
No, może nie tak całkiem siedzi sam, przynajmniej nie cały czas. Milka ( to na pewno ona!) nauczyła się otwierać drzwi. Już drugi dzień z kolei, jak wracam z psami z porannego spaceru drzwi od pokoju są otwarte i wszystkie koty siedzą u Aksamitka.

:D to musi być piękny widok :D
prosimy o dom dla Aksamitka

zniknął bannerek ... zapytam na miau...

Posted

No właśnie, nawet dwa bannerki zniknęły.
Aksamitek to już teraz domagający się wręcz pieszczot kotek. Na ręce i na kolana jak najbardziej pozwoli się wziąć, ale woli sam się ocierać o nogi - widocznie czuje się wtedy badziej swobodnie. On chyba musiał być w poprzednim wcieleniu psem, bo bawi się ze mną tak jak szczeniak - kładzie się na moich stopach, zaczepia mnie, próbuje na mnie swoich ząbków i pazurków, ale to tak zabawowo, nie agresywnie. Tłumaczę mu, że ząbki służą do czegoś innego, a pazurki są bardzo długie i ostre, i to boli, ale jakoś to do niego nie dociera.
Bardzo proszę o wznowienie ogłoszeń - Aksamitek już oswojony i nadaje się w 100% do adopcji.

Posted

Katia napisała na miau:

Jak to miło czytać takie posty,cieszy bardzo że Aksamitek
zmienił się w kocia przylepkę
Choć powiem nieskromnie- ja wiedziałam,że tak będzie

Posted

U Aksamitka wszystko OK. Już teraz wiem kto otwiera drzwi - to nie Milka, tylko sam Aksamitek - wyczaiłam go i nawet wiem jak to robi. Wskakuje na szafkę, która jest przy drzwiach, a wtedy klamkę to już ma na wyciągnięcie łapki. Taki spryciarz z niego!