morisowa Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Znalazłam ją dziś... suka mix owczarka, może mieć około 4 lata, ani młodziutka ani stara. Strasznie zaniedbana, śmierdząca, w kołtunach, chudziutka :roll: Wzięłam... przecież nie zostawię... sunia grzeczna, cicha, spokojna. Bez problemu weszła do bloku, po schodach, do windy. Zamknęłam w kuchni, położyła się i czeka co będzie. No i zobaczyłam jakieś ranki na udzie. Takie dwie wydarte dziurki. Ale wokół tego skorupa z sierści i pewnie krwi. Zabrałam ją do lecznicy, żeby spojrzeli co to. Stare pogryzienie, musi się już jakiś czas babarać. Ropa, syf, na tym skorupa. Trzeba było wygolić, oczyścić. Oj, była walka :roll: Leżałam na niej albo siedziałam, a ona i tak szarpała się, wyrywała. Wcale jej się nie dziwię :shake: to musiał być okropny ból. Suńcia ma obowiązkowo kołnierz, przemywanie 3 razy dziennie i antybiotyk. Nie zagoi się to szybko. Ale w czym główny problem. W sobotę raniutko wyjeżdżam na święta, na 2 tygodnie, do rodziny. Do tego czasu muszę coś zrobić z suką. Nie stać mnie na hotel czy klinikę dla niej. Pomijając fakt, że generalnie mnie nie stać, to obecnie mam na utrzymaniu sporą kundlicę tymczasową (na święta do hotelu, nic się nie dało dla niej wymyśleć) i 4 koty tymczasowe, które ciągle są leczone a obecnie muszą jeść leczniczą karmę RC. Boję się, że na Paluchu, w warunkach schroniska, rana będzie się gnoić i gnoić :-( Boję się, ze z braku miejsca sunia nie trafi tam do szpitala, ale do zwykłego boksu. Lub zbyt krótko będzie w szpitalu. A potem co? do kojca i rana w błocie :-( Stąd ten wątek. Czasem cuda się zdarzają. Może ktoś da jej szansę. Choć do Nowego Roku. Jeśli nie stanie się cud, to jutro wieczór będę musiala odwieźć ją do schroniska. Ratunku! Edit: Sunia trafiła do Gajowej do hotelu. hotel do 3.12. czyli mojego powrotu 200 zł + karma (a i tak nie wiem co niby dalej) Leki: antybiotyki - 66,00 ozonella (preparat gojący) - 34,70 Rivanol - miałam w domu nowy To w sumie 300 zł do zapłacenia! antybiotyki dostałam na kreskę, za hotel płace przy odbiorze. Mam zadeklarowane 115 zł - dziekuję! Quote
pixie Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Magda...hmmm a hotelik? na te dwa tygodnie? tylko gdzie? u Gajowej? moze mialaby tam opieke jednoczesnie Malo wiem teraz o wolnych miejscach, lecz moze w te strone pomyslec? a moze do tego hoteliku pod Nadarzynem, ..Tinka pitbullka znaleciona przez wande szostek byla tam chwilke nie dam referencji bo nie znam, lecz enia i inne dziewczyny z watku suni beda wiedziec lepiej moze tam lub gdzie indziej kiepsko ze ta rana jest, no ale wazne ze juz wiadomo czym leczyc, tylko musi byc i gdzie i kto moglby sie tym zajac Quote
pixie Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 doczytalam w innym watku, ze Murka zalozyla hotelik kolo Janowa Lubelskiego..hmmm daleko lecz... 15 zlotych za dobe Moze moglaby przyjac sunie, lub tez jest jeszcze jakis hotelik o ktorym wspominala w watku Ciagutki=Dafne Sabina02 aha masz pelna skrzynke! nie dopjdzie zadne PW Quote
morisowa Posted December 20, 2007 Author Posted December 20, 2007 Myślałam właśnie o Gajowej, ale ... brak kasy! tak jak pisałam w pierwszym poście - nie stać mnie na hotel :shake: jeszcze nigdy nie miałam takich kosztów na tymczasowy zwierzyniec, jak teraz. jak nie dojdzie pw, jak od Ciebie dostalam.? Quote
pixie Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 [quote name='morisowa']Myślałam właśnie o Gajowej, ale ... brak kasy! tak jak pisałam w pierwszym poście - nie stać mnie na hotel :shake: jeszcze nigdy nie miałam takich kosztów na tymczasowy zwierzyniec, jak teraz. jak nie dojdzie pw, jak od Ciebie dostalam.?[/quote chcialam wyslac jeszcze jedno o tym hotelu u Murki i juz pojawila sie info ze masz pelna skrzynke;) magda moze jednak dowiedz sie u Gajowej czy wezmie, czy nie hmmm nie wiem czy strzeleckiego przyjmuje na leczenie bezdomne psy, czy tez przekazuje je na Paluch po jednym dniu kiedys byla taka opcja leczenia bezdomnych w lecznicach kt maja umowe z miastem, moze to sprawdz = oni sa czynni 24 godz na dobe moze wyslij smsa do wet. moniki cyganskiej, ona jest na macirzynskim i chwilowo tam nie pracuje, ale byla biegla w temacie pomocy jesli chcesz podam Ci jej komorke na pw Quote
beka Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 O rany..... Kurcze, że też akurat te święta teraz Nie lubie świat Quote
morisowa Posted December 20, 2007 Author Posted December 20, 2007 z prawej strony, na udzie, nie wygląda żle: ale z lewej... Quote
pixie Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 magda napisz sms do cyganskiej, moze cos poradzi to mloda rzutka i bardzo oddana bidom wet..naturalnie nie przeskoczy przepisow, bo i lecznica nie ta asiaf1 przez te kontakty czeste, to juz sie niemal z nia zaprzyjaznila wysle Ci jej numer . mozesz powolac sie na mnie, asie feliga czyli asiaf1, dogomanie... oproznij skrzynke Quote
morisowa Posted December 21, 2007 Author Posted December 21, 2007 wet Cygańska jedyne co może zaproponować to ulgowe stawki za pobyt i leczenie suni, jak dla wszystkich znajomych z dogo, czyli koszt doby 25 zł Quote
pixie Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 czyli 10 dni czy wiecej...tak czy inaczej zlotych 250 minimum katastrofa Gajowa? Nadarzyn? kontaktowalas sie ? Quote
morisowa Posted December 21, 2007 Author Posted December 21, 2007 u Gajowej 15 zł za dobę, wiem, że sporo mniej niż lecznica. Ale ja i tak teraz nie mam, żeby dać, więc co mam jej głowę zawracać :roll: Dlatego wątek, dlatego próba znalezienia tymczasu a nie hotelu... Quote
pixie Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 morisowa rozumiem, tylko, ze skad ten tymczas wziac? jesli u gajowej 15 zlotych moze latwiej uzbierac pieniadze - zmienic tytul poprosic o zrzutke oferuje 15 zlotych juz na pierwsza dobe ile byloby potrzeba? Magda napisz w tytule ile potrzeba i ciulajmy pieniadze - chybz ze juz masz cos innego na oku jest jeszcze inna bida znaleziona w warszawie ? przedwczoraj, piesek uderzony przez samochod, niedowlad lapek w lecznicy do 24 grudnia a potem Paluch? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=84061 co tu robic ? Magdallena wola o pomoc, sama w watku...ludzie zabiegani 'Twoja' Onka, psiak uderzony..z pewnoscia nie powinny trafic do schroniska w takim stanie Quote
morisowa Posted December 21, 2007 Author Posted December 21, 2007 Gajowa się zgodziła, ma wolny kojec. boi się tylko o ten kołnierz - jak będzie z wchodzeniem do budy, czy sobie kołnierza przy tym nie zdejmie to jak zbieramy kasę..? wracam za 2 tygodnie ale mam już jedną sukę na dt i po powrocie odbieram Kajtka od beki... czwartego nie dam rady no ale to zawsze byłby problem dopiero za 2 tygodnie Quote
Igusia Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 morisowa napisał(a):to jak zbieramy kasę..? podtrzymuje swoja deklaracje:p Tylko prosze o numer konta jak najszybciej bo od jutra nie mam dostepu do netu, by moc zrobic przelew Quote
APSA Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Biedactwo :( Jeszcze gorzej niż ropniaki Mopka :( Qrrrcze... Te święta... Moje suki to nie problem, ale Aga się nie zgodzi :( Pomijając *drobną* kwestię rodziców i babci... Quote
beka Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Magda mogę Ci pomóc ja przewieźć...ale wiesz wieczorkiem po korkach... Quote
APSA Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Na nic bardziej wyrafinowanego nie mam czasu Quote
pixie Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Magda wyslij na pw numer konta to moje zadeklarowane 15 zlotych przesle...wiecej nie dam rady:shake: oblicz ile bedzie potrzeba pieniedzy i stopniuj w tytule, w ten sposob bedziemy wiedziec bez zagladania brakuje tyle i tyel, by uratowac od schronu Quote
morisowa Posted December 21, 2007 Author Posted December 21, 2007 to mam zadeklarowane 115 zł, hotel do 3.12. czyli mojego powrotu 200zł (a i tak nie wiem co niby dalej) tylko ja nie wiem jak z tym kołnierzem będzie i wchodzeniem do budy :shake: antybiotyki - 66 zł ozonella (preparat gojący) - 34,70 Rivanol - miałam w domu nowy Quote
morisowa Posted December 21, 2007 Author Posted December 21, 2007 beka zawiezie sunię do Gajowej, już wszystko umówione proszę o wsparcie finansowe na hotel i leczenie! Quote
pixie Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 ufff.. trzeba podnosic watek i szukac finansow beka cudownie, ze mozesz pomoc w transporcie no i ze gajowa zgodzila sie przyjac ONeczke dostalam pw z numerem konta dam zlecenie jutro ZBIERAMY PIENIADZE NA DALSZE LECZENIE I NA HOTELIK!!! Quote
Recommended Posts