Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zaba tez to widział bardzo sie z tego ciesze...

Zarejestrowałam sie na ale.gratka.pl a wiec i tam bede wklejała ogłoszenia(jak opanuje jak to sie robi bo jeszcze nie probowałam)

Dobra juz widziałam podobnie jak na allegro a wiec nic trudnego :)

Posted

Napiszę jeszcze o maluchu od czarnej suni, który pojechał wczoraj do domku kumpeli ;)

Pojechała śliczna czarna podpalana sunia, jedna z tych większych, ale najbardziej płochliwa i wbita w kąt budy. Bała się wyjśc z niej, jak tylko weszłyśmy do boksu - od razu się chowała, więc żeby ją wyciągnąć, musiałyśmy podnosić dach.
W drodze do domku była bardzo spokojna, wręcz za spokojna - słaba... nie wiadomo, kiedy ostatnio jadła:shake:
Już w domku - całkowicie inny pies:multi: dostała jedzonko z puszki, które jej się o dziwo nie spodobało (w boksie wszystkie się na jedzonko rzuciły), więc nowa pańcia musiała szukać butelki i karmić maleńką Kokę mleczkiem:eviltong:
W nocy była spokojna, ale nad ranem ok. 5 zaraz po spacerku zaczął się płacz i trzebabyło wziąść maleństwo do łóżka, gdzie momentalnie zasnęła. Cwaniara:razz:
Koka chodzi za Anią krok w krok i ciągnie za nogawki:evil_lol:
Cudo nie pies :)

Posted

Neczko dziękujemy ci bardzo za tę adopcje...W innych warunkach mówiłybyśmy że za wcześnie wzieta od matki ale w tych okolicznościach to pewnie jej życie uratowałaś...:roll: Matka sama nie ma co jeść, chuda przerażliwie więc co dopiero jej dzieci....:shake:

Posted

no i zapomniałam dopisać, że tato Ani był weterynarzem, więc opiekę sunia ma zapewnioną i dzisiaj jeszcze idzie do znajomego taty Ani ;)

Trzeba zrobić zdjęcia tej matce i założyć jej wątek, żeby po wykarmieniu młodych miałą gdzie w spokoju odpoczywać... może Kudłata zrobiłaby w sobotę? :roll:

Posted

prześlij mi te z przed porodu PM :)
a kiedy jedziesz do Orzeszków ?

Panca napisał(a):
komu mozna przeslac pieniadze na karme dla Orzeszkow?

zapewne Beci ;)

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
W sobote pewnie pojedziemy z Halcia....

to przygotuj jakiś odblaskowy strój (najlepiej taką kamizelkę, jak mają sokiści) i przydałby się też transparent z napisem " TO JA - SZPILKA" :D:D

Posted

Neczka bardzo dziękuję za wyciągnięcie orzeszka - naprawdę kawał świetnej roboty zrobiłaś!!!!! MAm nadzieję dziewczyny dadzą radę i podłapią bakcyla jak my i będą jeździć do schroniska. Dla Ciebie Szpileczko to też chyba jakaś szansa na częstsze bycie w schronsiku jak będziesz mogła naturalnie ....

Posted

super Szpileczko - wolontariat mam nadzieję się powiększy o kolejne konkretne osoby !!! :)

Panca wysłałam do Ciebie PM w związku z Twoim zapytaniem.

Cholernie się cieszę że nie ma Kenzo w schronie, po tym jak Halina opowiadała że w kiepskiej formie był martwiłam się o niego. Adopcje rozpędźcie się i to wprost do genialnych domów!! Dobrze że jesteście dogomaniaki bo naprawdę krucho by było jeszcze bardziej ....

Posted

W dniu 29.05.2008 o godz. 9.00 jest sesja rady miasta w Przemyślu a jej 10 punkt ma być poświęcony właśnie Orzechowcom. (za to 11 wynagrodzeniu prezydenta...) Jest prośba, by ten, kto może wsparł ludzi z Przemyśla osobiście na tej sesji. Wcześniej sesje też bywały ale bez oddżwięku. Ma być lokalna prasa ale to może nie wystarczyc
Choc moze niepotrzebnie o tym piszę, bo Wy na pewno to wiecie.

Posted

Wróciłam, szczeniaki nakarmione jak bąki. Na początku się sfrajerowałam bo daliśmy żarcie dla szczeniat a matka wszystko zjadła. Wzieliśmy sie na sposób, Nadzieja najpierw nasypała spora karmy matce jak już najadła się do syta dopiero dawała maluchom.Ja oczywiście trzymałam bramkę i wyłam. Byłam z Nadzieją i Bogusią. Na zmianie był jakiś nowy młodzieniec, troche bystrzejszy i nie mieszał wydmuszek.

Posted

To,że matka sie najadła to dobrze.Kochana suńka,urodzić przez czyjes niedbalstwo 11 maluszków i próbowac odchowac bez jedzenia i picia....patrzeć jak po kolei umierają...ona taka nam była wdzięczna za jedzenie.Gdy sprzątałyśmy cały czas trzymała bułe w pysiu a potem schowała pod koc.przeciez nie wie,kiedy znowu dostanie jeśc.Musimy ją tez odkarmić po tym wysiłku.Dzieki Weronika,były jeszcze jakies maluchy?

Posted

Weronika,zapomniałam zapytac,o charcie pamietałas?Zrobiłas zdjecia? Mów kazdemu w Przemyslu,Ze taki jest w schronie,ludzie sie znaja,wiedzą czyj,gorzej jeśli z okolic...Może ogłoszenie w gazecie.

Posted

do Ani wczoraj pojechłał ten szczeniaczek, który jest na pierwszym planie, taki trochę podpalany

zdjęcia z nowego domku będą na weekendzie ;)

Weroniko, zrobiłaś zdjęcia charcikowi ?:roll: