Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

weronika1 napisał(a):
Pozwolę sobie zmienić temat mam paląca sprawę . Może ktoś wie czy bilans Stowarzyszenia Ochrony Zwierząt wysyła się do KRS?

Nie wiem Weroniko czy ktoś bedzie umiał odpowiedzieć na tym wątku...:roll:

Posted

Słuchajcie,ale pogoda też ma znaczenie,jak będzie lało odpchlanie odpada.A prognozy różne.Rafał,nie ma sensu,żebyś tak daleko wybierał sie na niedługo.Pojedziesz jak będzie wszystko w porządku. Nie męcz suni droga,bo potem wszyscy mielibyśmy wyrzuty sumienia.

Posted

[quote name='halcia']Psiaka z numerem odnajdziemy.,popytamy ,ale....???

Z tego co ja pamietam to on był w boksach tych zaraz po lewej rece jak sie wchodzi trzeba było dojsc do konca i skrecic jeszcze raz na lewo , zreszta widac tam koło bramy stał samochód ......
psiak był wyjatkowo grzeczny i spokojny az byłam zdziwiona jego statecznym zachowaniem Oby to był psiak tej dziewczyny :kciuki:

allegro dla małych

Szczeniak szczeniaki psy z Orzechowiec pomocy !

Posted

[quote name='ewatr']
psiak był wyjatkowo grzeczny i spokojny az byłam zdziwiona jego statecznym zachowaniem Oby to był psiak tej dziewczyny :kciuki:

Tylko gdybym ja była na miejscu tej dziewczyny - juz dawno pojechałabym sprawdzic do schroniska......:shake:

Posted

becia66 napisał(a):
Tylko gdybym ja była na miejscu tej dziewczyny - juz dawno pojechałabym sprawdzic do schroniska......:shake:

I tu sie z Toba Beciu zgadzam w 100% .......ale może my narwane jakies jestesmy ?:hmmmm:;)

Posted

ewatr napisał(a):
ale może my narwane jakies jestesmy ?:hmmmm:;)

nie sądzę, ja też bym tak zrobiła.. :shake:
nawet jeśli nie ma pewności, czy to jej pies, przecież powinna jak najszybciej to sprawdzić.. :angryy: jak można spokojnie siedzieć w domu i czekac na nie wiadomo co..:angryy:
chyba, że jej nie zależy, ale jesliby nie zalezalo to nie dzwoniłaby pytać się o niego :shake: sama już nie wiem ..

Posted

słuchajcie mamy problem i moje zapytanie co robić?

Dzwoniłam do schroniska i w związku z tym że teren nadal jest zagrożony wścieklizną i został zapowietrzony oraz jest kwarantanna, kieronictwo razem z Panią Prezes stwierdziło, że lepiej odłożyć naszą wizytę i odpchlenie zwierząt

Mamy jeszcze tydzień prawie do wyjazdu. Nie mogę powiedzieć że były przeciwne odrobaczeniu i odpchleniu- są przeciwne temu, że ma to być teraz kiedy jest alaram ogłoszony o wściekliźnie ....

Posted

Alarm trwa 3 miechy od ostatniego przypadku odkrycia wscieklizny a wiec zostało chyba cos ponad 2 miesiace :-/ to jak mozna wydawac psy a nie pozwolic na ich odrobaczenie i odpchlenie:-/??

Posted

Szpilka coś będziemy robić - postaram się wpłynąć na zmianę decyzji jeszcze ..... mnie też bardzo zależy jak i Tobie oraz pozostałym na tym aby w końcu to zrobić!

Posted

Kolejne schody...:angryy::angryy:
No,fakt,jest kwarantanna,jest zagrożenie,ale przecież jesteśmy na tyle duże:eviltong: i odpowiedzialne,że raczej nie damy się pogryźć...:evil_lol:
Nie wiem,jakie środki p/w pchelne macie,przypuszczam,że pipety...To jest nawet nie minuta przy psie...Odchylić sierść,wkropić i gotowe...Nie wiadomo,jak długo potrwa zagrożenie wścieklizną,oby nie było nowych przypadków,wydłużających okres kwarantanny...Wydaje mi się,że odwlekanie akcji nie jest dobrym rozwiązaniem...Te zwierzaki są zjadane przez pchły...:placz: Może kierownictwo to zrozumie...
A odnośnie zaginionego psa-gdyby Koli lub Tyrsa mi zginęły,pierwsze kroki bym skierowała do schroniska...

Posted

Przypadki sa rozne pogryzienie moze zdarzyc sie zawsze nawet w zabawie, a z tego co tu ktos pisał zeby dac kropelki na odpchlenie trzeba wyciac kawałek siersci??? Pozatym kleszcze tez szaleja juz i to na potege....

Posted

Wyciąć sierść???:crazyeye::crazyeye::crazyeye:A PO CO???
Wystarczy ją ROZCHYLIĆ tak,by dać krople dać na skórę...Nie wiem,jakie krople macie,ectifo działa tylko p/w pchłom.Lepszy jest expot,a najlepszy front-line...

Posted

Ja tez nie wiem po co, ale moze zle doczytałam ja tez daje takie na 3 miechy na skóre rozchylajac siersc FIPREX, zrobie offa ale czy moze mi ktos powiedziec czy to dobry srodek bo kazdy mi mowi co innego...

Posted

dobrze jeśli uda się wpłynąć na zmianę zdania kierownictwa i prezes .... przykre słuchajcie to strasznie że jak zwykle pod górę!
Ja się nie zmam i może głupia jestem ale myślę napisać zapytanie do UM w Przemyślu jak przedstawia się sytuacja, i czy faktycznie nie można tego zrobić. Zapytać nie szkodzi, chyba że Nadzieja się wybiera do UM albo Weronika? Wybieracie się może na jakieś rozmowy?

Posted

tu nie chodzi i szarpanie się, kótnie itd - są środki na odpchlenie i odrobaczenie psów, są ludzie którzy chcą to zrobić i pytanie - czy naprawdę nie możemy?

Nie chodzi o wzajemną sympatię lub jej brak a jedynie o pomoc dla zwierząt. Ja chce też aby wziął w tej akcji udział wet schroniskowy, bo będzie można przy okazji pomóc konkretnym psiakom jeśli to będzie potrzebne. W końcu każdy psiak w ręce wolontariusza trafi ...