Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wlasnie odwiedzilam po raz pierwszy nowa stronke Orzechowcow.:multi:.......
i.... zakochalam sie, i to odrazu dwa razy : Ciapek i Klaudia:loveu::loveu::loveu:
Jak dlugo one sa w schronie?
Sa cudowne:crazyeye:

Posted

Weronika ... pamiętam jak dziś jak opowiadałaś o interwencji w sprawie Promyka ...

Udało się, znalazł dom i dedykuje Ci zdjęcie z nowego domu. Oby wszystkie interwencje kończyły się dobrymi domami, dla krzywdzonych zwierząt.

Promyk śpi już naprawdę spokojnie i dobrze :)

Dzięki wielkie dla Weroniki, wszystkich ze schroniska w orzechowcach, w którym Promyk doszedł do świetnej formy, sztabowi ludzi, którzy o niego walczyli, Majusce, Szpilce, AniB ... łańcuszek wzajewmnej pomocy dał dom dla Promyka :)

Posted

Reksiu21 napisał(a):
Wlasnie odwiedzilam po raz pierwszy nowa stronke Orzechowcow.:multi:.......
i.... zakochalam sie, i to odrazu dwa razy : Ciapek i Klaudia:loveu::loveu::loveu:
Jak dlugo one sa w schronie?
Sa cudowne:crazyeye:

Klaudia jest chyba jakieś 2 miesiące, znaleziona na ulicy, na początku bardzo sie bała, ale już jest lepiej. jest prześliczna, młodziutka i bardzo przyjazna , dom potrzebny na gwałt!
A Ciapek to chyba troszkę dłużej jest, wzięty od p. Romy został chyba z tego co pamiętam i taki troszkę " dzikusek " z niego ale coraz odważniejszy, jest wielkim spryciarzem i widać, że choć bardzo nieśmiały to ludzia potrzebuje...

Posted

Słyszeliście kiedyś o tricolorowym kocurze ?
Ja tylko raz w życiu słyszałam o takim przypadku. Każdy tricolor to kotka.

Kilka psiaków znalazło ostatnio wspaniałe domy.

Posted

majuska napisał(a):
Klaudia jest chyba jakieś 2 miesiące, znaleziona na ulicy, na początku bardzo sie bała, ale już jest lepiej. jest prześliczna, młodziutka i bardzo przyjazna , dom potrzebny na gwałt!
A Ciapek to chyba troszkę dłużej jest, wzięty od p. Romy został chyba z tego co pamiętam i taki troszkę " dzikusek " z niego ale coraz odważniejszy, jest wielkim spryciarzem i widać, że choć bardzo nieśmiały to ludzia potrzebuje...

A jakie szanse by byly na sterylke Klaudi? Ile kosztuje zrobienie w schronie?

Posted

Fajnie by było aktualizować stronę wolontariatu, bo pełno psów z działu "do adopcji" już od dawna w nowych domach, a ludzie dzwonią i się wkurzają...

Posted

Psiaki wybiegane :painting::painting::painting:
W schronie jest śliczna, biszkoptowa labl. z którą miałam przyjemność być na spacerku.:loveu:
Niestety strasznie dużo jest małych szczeniaczków z mamusiami.
Jedna sunia niema pokarmu i pracownicy muszą je karmić.:shake:

Posted

Miśka84 napisał(a):
Psiaki wybiegane :painting::painting::painting:
W schronie jest śliczna, biszkoptowa labl. z którą miałam przyjemność być na spacerku.:loveu:

Czy masz na myśli labradorkę? Masz jakieś zdjęcia? Jeśli tak, to będę wdzięczna za przesłanie ich wraz z kontaktem na mojego maila - folen@o2.pl, wrzucę na labkowe forum jeśli chcecie.

Posted

Mamy zdjecia:) wstawie na 1 strone stronki;), prawdopodobnie komuś zwiała bo błąkała sie po Przemyślu- jest bardzo młoda. Dzieki Folen ale moze poczekajmy jeszcze z tydzien moze wlasciciele sie znajda

Posted

Neczka napisał(a):
Fajnie by było aktualizować stronę wolontariatu, bo pełno psów z działu "do adopcji" już od dawna w nowych domach, a ludzie dzwonią i się wkurzają...

Dorwałam sie dzisiaj do neta bo od jutra znów będę odłączona więc apeluję bądżmy wszystkie ponad to co nas dzieli, a niech więcej nas łączy więc Neczka przeslij proszę nowe dane do uaktualnienia stronki do Szpilki bądż wklej tu na wątku które z psiakow ze stronki domki znalazly. Jesli masz zdjęcia nowych psiaków to też należy szybko je wkleić i nie mącić jak piszesz ludziom w głowie. Przez nasze animozje szkoda marnować szanse na każdy domek.

Posted

becia66 napisał(a):
Dorwałam sie dzisiaj do neta bo od jutra znów będę odłączona więc apeluję bądżmy wszystkie ponad to co nas dzieli, a niech więcej nas łączy więc Neczka przeslij proszę nowe dane do uaktualnienia stronki do Szpilki bądż wklej tu na wątku które z psiakow ze stronki domki znalazly. Jesli masz zdjęcia nowych psiaków to też należy szybko je wkleić i nie mącić jak piszesz ludziom w głowie. Przez nasze animozje szkoda marnować szanse na każdy domek.

dobrze mówi dać jej kielicha! ... :drinking:

Posted

Tiaaa, Albiemu...:p najlepsza z ranka jest JAGODZIANKA:eviltong:...Chciałam Was gorąco pozdrowić z 3 dniowego urlopu spędzanego w domu z kocimi tymczasami (domki pokażcie się;)) i zawiadomić o mojej uzasadnionej zazdrosci: macie możliwość jeździć do Orzeszków, wyprowadzać psiaki (zdjęcia cudne o tym świadczą), czesać je, szczotkować, miziać, przytulać i całować wszystkie pychole naraz lub każdy z osobna (opcjonalnie), generalnie mozecie się sierściuchami zajmować (super stronka i ogłoszenia, to jest druga rzecz). My tyle szczęścia nie mamy, u nas wolontariat chętny istniał owszem, ale kierownictwo schronu nie zezwalało na kontakt ze zwierzętami, tylko jedna osoba mogła focić, praca wolontariacka ograniczona do zamieszczania ogłoszeń, allegro, n-k i stronki. Przez brak mozliwosci konstruktywnej współpracy z kirownictwem duza część wolontariatu zniechęciła się i odpusciła. Od niedawna pozwolono nam na króciutkie spacerki z trzema psiakami po terenie schronu, nie ma opcji wzięcia psa na dłuzszy spacer. Na początek dobre i to. Pracujemy nad delikatnym urabianiem kierownictwa (bo jak przycisniemy za mocno to w ogóle nas do schronu nie wpuszczą i tyle, kierownictwo niechętnym okiem patrzy na wolontariat:shake:). Dlatego cholernie zazdroszczę Wam wywalczonych możliwości - nie zmarnujcie tego nieporozumieniami. To jest owoc Waszej wieloletniej pracy. Nasza wciąż przed nami...

Posted

MagdaH trzymamy więc kciuki za Was i ja wierzę, że choć małymi kroczkami ale wciąż do przodu bedziecie brnąć.
A u nas na pewno wszyscy, którzy są szczerzy, otwarci i chętni do współpracy będą wciąż starać się dać z siebie wszystko dla wspaniałych i bardzo potrzbujących naszej WSPÓLNOTY orzeszków.

Posted

Dziewczyny! Mam 2 zapytania na profilu :
1. "Witam czy mała ruda ok 2 letnia sunia ze strony 9 waszej galerii jest jeszcze do adopcji i czy ok 1,5 roczny Lucky Luck nadal nie ma domku?
Pozdrawiam "
2.Witam czy mała ruda ok 2 letnia sunia ze strony 9 waszej galerii jest jeszcze do adopcji i czy ok 1,5 roczny Lucky Luck nadal nie ma domku?
Pozdrawiam

Nie wiem co odpowiedzieć i do kogo podac namiar?