Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Czas z gumy niestety nie jest ;)

W schronisku 4 nowe psiaki rottweiler, suka ONkowata jakis biały mieszaniec ale większy i jeszcze jakiś jeden....:hmmmm:

końca nie widać.....:shake:...zamiast ubywać co rusz nowe...:shake:

Posted

Pytam o czarne , trzymiesięczne , tato Labrador , mama mieszaniec . Pan zginął w wypadku samochodowym, zostało 8 psiaków. Dwa dorosłe udało mi się adoptować , jednego dokarmia sąsiad ,a szczeniory 5 szt trafiło do schronu. To są same chłopaki.

Posted

To te 5 juz zostało tylko 3 troszke bojazliwe ale milutkie

kolejne nasze psiaki w jarosławskiej niestety brzydko obcieli zdjecie Cory:-/
Były do mnie tel. o Raaje ale tez czy sa okreslone typy psow w schronisku, moze lawiny adopcji nie bedzie ale zaczyna sie zainteresowanie

Posted

Niedawno dostałam tel. od Panstwa, ktorzy szukaja psa podwórzowego do budy pies lub sterylizowana suka do 2 lat, łagodny, nie za duzy raczej sredniak, a wiec szukamy psa o grubej siersci

wytypowałam Morusa- nie wiem w jakim jest wieku bo w opisie nei jest podane moze ktos wie?

Flopa

Bomba??? Chociaz wydaje mi sie ze jest za delikatny zeby byc na zewnatrz

Jak ktos ma jekies propozycje to piszcie zastanawiałam sie jeszcze nad Niedziwedziem ale nie znam tych osob i nie wiem czy poradziliby sobie z jego dominujacym charakterem

Posted

halcia napisał(a):
No to pewnie te czarne z ostatnich fotek ,ale kto w końcu zginął ;labrador czy pan od szczeniat,własciciel?

Zginął w wypadku Pan tych wszystkich psów.

Jak słyszę pies do budy , to mi scina nogi, zaraz sobie kojarzę z tym krótkim łańcuchem i zimna dziurawa buda , na dodatek głodnym psem( przy budzie na ogół zapominaja nakarmic) Najeżdziłam sie na interwencje , zwłaszcza na wioskach ..:shake:

Posted

Saphira napisał(a):
Też myślę, że lepiej im będzie w schronisku....:shake:

To chyba musze Sare swoja odwieźć, bo ma bude i wybieg...

Nigdy nie dam psa na łańcuch, Pani jest z Jarosławia i zawsze mogłabym to sprawdzic

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Czas z gumy niestety nie jest ;)

W schronisku 4 nowe psiaki rottweiler, suka ONkowata jakis biały mieszaniec ale większy i jeszcze jakiś jeden....:hmmmm:

Tego rottka- zdjęcia, opis czy co tam jeszcze o nim wiecie proszę przesłać mi na maila ;) era.kobb@interia.pl

Posted

Witam Wszystkich !
Od niedawna jestem na dogomani i wczoraj dopiero trafiłam na ten wątek ( tyle tego jest .... ) Przebrnęłam przez te setki stron o Orzechowcach i w skrócie napiszę : wielki podziw i szacunek dla ogromu poświęcenia i pracy dla wszystkich, którzy pomagali i pomagają.
Chciałabym dołączyć ze swoją pomocą. Jestem z rzeszowa i pracuję jako PH. Jeżdżę po Podkarpaciu i Lubelskim, więc na tym terenie wożę wszystko gratis, mogę też sprawdzać domki np. Na jakieś dłuższe trasy ( wiozłam Frygę i Cezara z Kocurkiem ) mogę wypuszczać się na weekendzie ( za częściowy zwrot kosztów ) raz w tygodniu ( środa ) jestem w Przemyślu, więc jak coś trzeba do schroniska zawieżć lub na odwrót to też możecie mnie wykorzystać.
Wygospodarowałam w tym miesiącu 100zł, które zamierzam wpłacić na Barbi ( wyczytałam w tym wątku, że potrzeba ), jednak ponieważ nie do końca jestem zorientowana we wszystkich psich nieszczęściach i uważacie ,że jest coś pilniejszego to proszę mnie oświecić. Mogę też od czasu do czasu dokładać się do kosztów ogłoszeń.
Jeżeli przydam się do czegoś w samym schronisklu to chętnie tam pojadę. Jak na razie byłam tam raz , jak wiozłyśmy z Neczką Szkocika do Ani i nie chcę sobie nawet wyobrażać jak tam kiedyś było...

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Niedawno dostałam tel. od Panstwa, ktorzy szukaja psa podwórzowego do budy pies lub sterylizowana suka do 2 lat, łagodny, nie za duzy raczej sredniak, a wiec szukamy psa o grubej siersci

wytypowałam Morusa- nie wiem w jakim jest wieku bo w opisie nei jest podane moze ktos wie?

Flopa

Flop ma na imię FLAP, ja nie wiem, czy on się nadaje do budy...
Morus ma ok. 5 lat z tego co kojarzę

Posted

Imie Flop podawał mi kierownik, on gruba sierść ale to tez zależny od tego ile potrzebuje kontaktu z człowiekiem, bo ile czasu naprawde ktos bedzie poswiecał psu raczej sie nie dowiemy, ciezkie te adopcje ale szkoda tracic szanse kiedy dom moze byc naprawde dobry, miałam 2 kolejne tel. zobaczymy co z tego bedzie

Posted

Musiałaś pomylić, pies to FLAP, kierownik prosił, żeby to zmienić na stronie. Psiak bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem i na swój sposób się naprasza, ale wciąż jest pewna nieśmiałość... dla niego raczej lepszy byłby dom, w którym mieszkałby z ludźmi...
Jest taka sunia, zawsze można przecież ją wysterylizować... nie pamiętam imienia, była przez dłuższy czas na cyrku z tyłu. Taka czarna z beżowymi znaczeniami, wielkości morusa, może troszkę delikatniejsza... może ona ? :roll:

Posted

Łajka teraz jest z Doggim ale chyba ma ze 3-4 lata tylko ze ona ma krótka sierść prawie gładka, Pani nie chciałaby sterylizować, a powiedziała sama ze dawanie antykoncepcji nie jest dobre. Mamy tez Pana, ktory chce suczke z, ktora da sie pracować i układac pomyslałam o Moni, miał juz suczke z Orzechowcow i bardzo ja chwalił ze była bardzo madra

Posted

Witajcie dziewczyny:lol: Mam prosbe , otoz wyslalam pieniazki do schroniska na konto w poniedzialek ...i przyszedl zwrot do banku , pani w banku powiedziala mi , ze konto jest nieaktualne ! cioteczki , wysylam co miesiac na konto nr 16 1500 1634 1216 3005 3830 0000 i do tej pory bylo okej , wiec prosze podajcie mi nowy nr konta , jesli sie zmienilo.

Posted

Buda nie grozi tylko psom w miescie.Wszystkich psów nie da sie w miastach umiescić.Jesli bedzie zaznaczone,ze pies nie na łańcuch i ,ze bedzie kontrola/zapowiedziana lub nie/to człowiek który ma zamiar zle traktowac psa wycofa sie z adopcji schroniskowego psa i weżmie takiego z wiejskiego "rozmnóżku",którego nikt nie bedzie kontrolował i i tak go przykuje na łancuch....Przeciez jesli pies ma biegać po podwórzu i mieć ciepła bude to co w tym złego?Oczywiscie lepiej z dłuzszą sierscia i bardziej niezalezny charakter,a nie psina spragniona codziennego bliskiego kontaktu.

Posted

Do gazety poszły Sarenka, Matylda i Leopold- nie pamiętam, ktore psiaki miałam wystawić i dlatego te:oops:

Jezeli macie jakies propozycje to piszcie, chciałabym nastpnym razem wystawic szczeniaka Fiszki bo juz jest duzy no i ma duza szanse na dom

Kosieczko nadal wystawia nasze psiaki w gazecie i potrzebuje finansowego wsparcia, ja w obecnej mojej bezrobotnej sytuacji nic nie moge ale postaram sie zrobic bazarek, mamy jakies "wolne" pieniadze na ogłoszenia?

Posted

ewa gonzales napisał(a):
Witajcie dziewczyny:lol: Mam prosbe , otoz wyslalam pieniazki do schroniska na konto w poniedzialek ...i przyszedl zwrot do banku , pani w banku powiedziala mi , ze konto jest nieaktualne ! cioteczki , wysylam co miesiac na konto nr 16 1500 1634 1216 3005 3830 0000 i do tej pory bylo okej , wiec prosze podajcie mi nowy nr konta , jesli sie zmienilo.

Myślę, że takie wpłaty z różnych względów bezpieczniej robic do Weroniki na konto Stowarzyszenia :
NR KONTA : Bank Zachodni WBK SA oddz Przemyśl
03 1090 2750 0000 0001 0947 6057

Stowarzyszenie Ochrony Zwierząt "Nadzieja"

37-700 Przemyśl ul. Piotra Kmity 4/11
Proszę uprzejmie przy wpłacie wyszczególnić na jaki cel( czy dla psów Pani Romy czy dla Schroniska w Orzechowcach.Ważne jest, by wpłata była opisana "dla psów pani Romy" a nie "dla pani Romy" - chodzi o Urząd Skarbowy...

Adres dla wpłat zagranicznych:

SWIFT : WBKPPLPP
IBAN/BIC : PL 03 1090 2750 0000 0001 0947 6057

Posted

:lol:dzieki. Od pol roku wysylam dla piesiow orzeszkowych, najpierw byl inny nr konta schroniskowego i kilka m-cy temu Albiemu podawala ten , ktory wpisalam wyzej. Wplacam zawsze na dwa pieski Orzeszki:loveu::loveu: dziewczyny , czy to znaczy , ze schronisko juz nie posiada swego konta? jesli nie , to bede wplacac na Stowarzyszenie w Przemyslu:lol: