Becia66 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Zaglądnij do szczeniaków do dużej budy i zmień im wyściółkę bo pewnie wszystko mokre.... I zrób im zdjęcia. Quote
SZPiLKA23 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Okkkkk ;) Uaktualniłam wątek szczeniakow ale i tak nic nie moge powiedziec napewno.... Quote
grzenka Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 I co z tym nowym, czarnym szorstkiem-terrierko-podobnym??? Quote
halcia Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Daj nam Szpilka znac czy sznaucerek jest tam.Sprawdz szczeniaki,bo te zdjecia wydaja mi sie nieaktualne.Zaprytaj o ta lisiczke,kazdy mowi co innego.podobno nie gotuja.My widzialysmy pol wanny czegos zamarznietego,ale przeciez nie zgadniesz,czy to stare czy swieze,Jutro bedzie tez Weronika,to tam moze podyryguje i rozpali pod parnikiem.Nie wiem co Ci doradzic z woda.Podobno byla w lazience.Moze zamarzl szlauf,bo nie czesto byl uzywany? Quote
SZPiLKA23 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Popytam i pozagladam.... No to jak jest woda to ja nie bede wiozla bo to sie mija z celem jak na miejscu moge do czegos nalac i poroznosic Quote
D O R K A Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Mam pytanie, jak daleko jest z Przemyśla do schroniska w Orzechowcach? Będziemy w niedzielę zawozić do domku do Przemyśla kalekiego Mikiego z naszego radomskiego schroniska i mogłybysmy zawieść trochę jedzonka dla psiaków pod warunkiem, że nie jest to bardzo daleko od Przemyśla. Quote
red Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Dorka wczesniej na wątku jest link do artykułu w gazecie przeczytaj (z grudnia( Też jestem tutaj.http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,4824257.html http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,4775407.html no i 1sz strona z interwencją. Czytaj........ Quote
SZPiLKA23 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 [quote name='D O R K A']Mam pytanie, jak daleko jest z Przemyśla do schroniska w Orzechowcach? Będziemy w niedzielę zawozić do domku do Przemyśla kalekiego Mikiego z naszego radomskiego schroniska i mogłybysmy zawieść trochę jedzonka dla psiaków pod warunkiem, że nie jest to bardzo daleko od Przemyśla.[/quote] Hmm.... nie znam sia na trasowach:oops: ale jak pojedziecie przez Jaroslaw do Przemysla to jest chyba mniej wiecej w polowie drogi trzeba sktecic w Orłach w droge zaraz za kosciołem i w gore potem w lewo jak zobaczycie samotny krzyż to znaj ze sie zblizacie a potem to juz nie daleko caly czas ta sama droga.... nie wiem czy dobrze wytlumaczyłam:oops: Quote
halcia Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Skrecasz tuz za kosciolem w Orlach/widoczny bo na gorce,kilkupoziomowy dach/to od str.Jaroslawia ok 14 km przed Przemyslem Quote
troglodytes Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Wysłałem apel o pomoc dla Orzechowców do wszystkich moich znajomych z serwisu NASZA KLASA, a wierzcie mi jest ich trochę... Myślę, że to też może przynieść efekt :cool3: Quote
SZPiLKA23 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Byłam... Nie była to długa wizyta (około 1,5 godziny:oops:) bo dostałam tylko kilka godzin wolnego, zawiozlam to co miałam i widziałam ze w magazaynach jest jedzenie tylko zeby jeszcze komuś chcialo sie je dac psom:mad:.... Była kierowniczka i czekala na jakas komisje, ktora zreszta zaraz sie zjawiła chodzili ogladali robili zdjecia.... Bylo 2 pracownikow sprzątali boksy, niektóre psy miały resztki gotowanego jedzenia w miskach i wode... Z woda jest niedobrzez bo popekały rury i jest tylko w budynku... ale to chyba juz nie pierwszy raz...:angryy: Widziałam Mambe ma sie dobrze ma zimowa siersc i wyglada w miare zdrowo, łapka zagojona nowych ran naszescie nie widziałam:roll:. Wymieniłam u szczeniakow kołdry i dzieki nowemu pracownikowi dowiedziłam sie ze jest wiecej szczeniakow :(:(:( dwa małe szczeniaczki od małej suni koło 2-3 tygodniowe i na tylach w krzaczorach w tej wielkiej budzie sunia z 4 malymi:shake:, o ktorej pracownicy dowiedzieli sie niedawno,a szczeniaki sa juz spore około 2 miesieczne maja sie dobrze mimo ze sa na tylach, mama bardzo nie ufna i mowili ze grozna, szczeniaki mimo ze wychowane "na wygnaniu" nie boja sie ludzi i chetnie podchodza, prosiłam zeby ja przeniesc do jakiegos boksu ale mowili ze ona sama te szczeniaki wynosi... Prosiłam młodego pracownika zeby dabal o wymiane kołder u szczeniakow i robil to chociaz raz na jakis czas... Sznaucerowato - terierowaty piesek nadal w schronie :( biega wolno po terenie.... I teraz nieszczesliwa wiadomosc prawdopodobnie wszystkie koty ida do do uspienia bo sa chore... nie wiem czy to prawda bo wygladaja dobrze no ale... nie wiem co mam o tym myslec...:( Quote
emilia2280 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Szpilka, cudownie ze znalazlas Mambe. Teraz moze juz jechac do domku z tego co czytalam? No i biedne koty!... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Dlaczego wet nie usypia slepych miotów? Jejku co z tymi kotami!!!:-( Quote
SZPiLKA23 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Niechce siac paniki bo ja wiem jak tam jest z takimi "nowinkami" ale prawdopodobnie sa chore na gruzlice i inne takie swinstwa:( Ślepe mioty nie sa usypiane bo nikt o nich nie wie!!!! Mlody pracownik niby twierdzil ze sprawdza i faktycznie wiedzial o nowych szczeniakach... no ale.... Quote
SZPiLKA23 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Aha pytałam o Lisie ale tylko pracownikow a wiec nie uslyszlam nic konkretnego, Pani Ala chodzila z komisja to nie chcialam przeszkadzac, nie było jej w schronie a wiec moze juz w nowym domku... oby...!! Zmieniły sie tez godziny pracy z tego co zrozumialam to 2 pracownikow nadal pracuje po dobie ale przychodzi 1 na osiem godzin w ciagu dnia i im pomaga i to chyba jest dobre rozwiazanie.... Quote
Folen Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 A ja się tak nieśmiało wtrące i zaproszę do obejrzenia - www.schronisko-orzechowce.szi.pl Wszelkie sugestie mile widziane.. Dziękuję dziewczynom za pomoc ;) Quote
red Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Nie pozwólcie tak lekko uśpić tych kotów, ile ich jest? Może ta choroba to wymysł. Boże, lepiej te zdrowe wypuścić na wolność..... Słuchajcie, jakie są warunki pogodowe w okolicach Przemyśla. Czy śnieg,ślisko.... mamy tam jechać w niedzielę i trochę się boimy. Weźmiemy troche karmy, czy możemy się umówić na trasie gdzieś z kimś z wolontariuszy Orzechowców, chcemy dać komuś bezposrednio, bo w schronisku może nie trafi dla psów. Quote
paros Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 [quote name='Folen']A ja się tak nieśmiało wtrące i zaproszę do obejrzenia - www.schronisko-orzechowce.szi.pl Wszelkie sugestie mile widziane.. Dziękuję dziewczynom za pomoc ;) :multi::multi::multi: Może linki do artykułu i filmu dać w kolorze np. zielonym, żółtym lub białym, aby były bardziej widoczne. Natomiast adresy mailowe może też w jakimś kolorze? :roll: Quote
SZPiLKA23 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 red napisał(a):Nie pozwólcie tak lekko uśpić tych kotów, ile ich jest? Może ta choroba to wymysł. Boże, lepiej te zdrowe wypuścić na wolność..... Słuchajcie, jakie są warunki pogodowe w okolicach Przemyśla. Czy śnieg,ślisko.... mamy tam jechać w niedzielę i trochę się boimy. Weźmiemy troche karmy, czy możemy się umówić na trasie gdzieś z kimś z wolontariuszy Orzechowców, chcemy dać komuś bezposrednio, bo w schronisku może nie trafi dla psów. Ja naprawde nie wiem czy to prawda bo tam sie mozna roznych rzeczy dowiedziec... mam nadzieje ze nie i ze da sie uratowc kociaki... :placz: niektore sa przepiekne z długim wlosem lub bardzo interesujacym umaszczeniem... Pogoda jest ladna nie ma mrozu ale dojazd jest utrudniony ze wzgledu na to ze tam jest jeszcze snieg kaluze z dnem z lodu doły wyrwy itp.... ale my ticem dotarłysmy...:cool1: Ja nie jestemraczej na waszej trasowce i nie bede mogla odebrac jedzenia:roll: Quote
SZPiLKA23 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 [quote name='Folen']A ja się tak nieśmiało wtrące i zaproszę do obejrzenia - www.schronisko-orzechowce.szi.pl Wszelkie sugestie mile widziane.. Dziękuję dziewczynom za pomoc ;) stronka swietnie zrobiona, jak dlamnie czyli laika, bardzo mi sie podoba:):):):loveu: Trzeba tylko wstawic wiecej zdjec psow do adopcji juz adoptowanych i za TM :( Quote
Folen Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 :oops: Dzięki za uznanie.. Hm, linki uwidocznie bardziej ;) I właśnie dostałam maila z "opracowaniem" psów w nowych domach, wrzucę to jutro na stronę. Quote
Recommended Posts