Neczka Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Tak, już zaczyna się lepiej sprawować :roll: Quote
SZPiLKA23 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Zrobie mu watek i allegro- musi isc w konkretne rece, ktore beda umiały go wychowac na nowo Quote
Neczka Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Szczeniaków na szczęście w schronisku coraz mniej... Obecnie zostało 9 maluchów, w tym jeden w DT u Szpilki. Wątek zaaktualizowany http://www.dogomania.pl/forum/f28/pokochaj-orzechowskiego-szczeniaczka-czyli-malenstwa-skazane-na-bezdomnosc-121851/ Quote
Neczka Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 [quote name='becia66']Bardzo prosze wszystkich o zagłosowanie w Krakvecie na Karinę Schwerzler- ona tak bardzo nam pomogła kiedy u nas była bieda w Orzechowcach..... Pomózmy jej proszę , głosowanie dzisiaj sie kończy.....:modla: Forum o psach i kotachgłos oddany... Quote
Becia66 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Bardzo prosze wszystkich o zagłosowanie w Krakvecie na Karinę Schwerzler- ona tak bardzo nam pomogła kiedy u nas była bieda w Orzechowcach..... Pomózmy jej proszę , głosowanie dzisiaj sie kończy.....:modla: Forum o psach i kotach Quote
Becia66 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 To kolejny mail który dostałam : ,,Witam chciałabym wpłacić 1% podatku na schronisko w orzechowcach. Czy może mi Pani podać nr konta i nazwe organizacji na która nalezy wpłacać. Na stronie internetowej schroniska znlazłam jakies sprzeczne inf. (raz było napisane ze jakas fundacja z Rzeszowa ,a raz ze fundacja Nadzieja z Przemyśla). Prosze rozważyć czy w tym okresie nie należałoby ogłosic jakiegos jasnego komunikatu w tym temacie. Być może więcej ludzi przegląda waszą strone i nie może znależć danych do przelewu. Z góry dziekuję i pozdrawiam. Magda '' Chyba faktycznie musimy cos zrobić ,, w tym temacie '' :eviltong: i w dziale schroniska ,,Jak możesz pomóc '' dać na pierwszym miejscu i grubymi literami wszystkie dane Fundacji ,,Nadzieja''. Albo w innym miejscu np:,, O schronisku'' - niech to Żaba oceni jako prowadzący stronke. Ludzie widac chcą wpłacac pieniądze i żadnego grosza nie można zlekceważyć bo potrzeby w schronisku ogromne....... Quote
halcia Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Moze tez na poczatku gł.watku o Orzech,i banerek u kogoś kto ma miejsce,ale i przypomnienie,o koniecznym dopisku,ze PRZEZNACZONE NA SCHRONISKO,tam gdzie w Google sie wchodzi na Orzechowce/bo w int,jeszcze nie dawno znajdowałam stow. Sara i jesli ktoś im przesle,to US nie odda i nie przekaze,a konta tego juz mam nadzieje nie ma....Plakaciki w lecznicach w Przem.w znajomych sklepach zoologicznych, w Przemyslu ,Jarosławiu...Na gł.stronie wpisywała sie albiemu,moze to wypisac, bo w tej chwili to najbardziej na czasie/nawet wydaje mi sie,ze i w aktualnościach,o schronisku.,kontakty .,i jak pomóc... /zielony ma sesje.... Quote
Miśka84 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Wczoraj pisalam o tym Neczce i mowila ze napisze w tej sprawie do Zaby.Na stronie Kundelka jest info o 1%. Tu tez musi byc. Quote
figa33 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 tez miałam zapytać czy można wpłacić 1% na Orzechowce? na dogo jest taki wątek http://www.dogomania.pl/forum/f28/1-podatku-na-organizacje-pozytku-publicznego-opp-uzupelnione-o-rok-2008-a-102846/ Quote
Becia66 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 To jest własnie nasze tylko z dopiskiem ,,Na schronisko w Orzechowcach '' Stowarzyszenie Ochrony Zwierząt "Nadzieja" Piotra Kmity 4 lok. 11 37-700 Przemyśl KRS 0000307418 Bank Zachodni WBK SA w Przemyslu 03 1090 2750 0000 0001 0947 6057 Quote
Neczka Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Wczoraj do domku poszedł Kosmita (po prawej) :multi: ...niestety jego koleżanka - Barburka nadal czeka :shake: Quote
Becia66 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='Neczka']Wczoraj do domku poszedł Kosmita (po prawej) :multi: ...niestety jego koleżanka - Barburka nadal czeka :shake: No to super !!! :multi: Barburka też domek znajdzie bo sliczna jest.....:lol: Quote
figa33 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='becia66']To jest własnie nasze tylko z dopiskiem ,,Na schronisko w Orzechowcach '' Stowarzyszenie Ochrony Zwierząt "Nadzieja" Piotra Kmity 4 lok. 11 37-700 Przemyśl KRS 0000307418 Bank Zachodni WBK SA w Przemyslu 03 1090 2750 0000 0001 0947 6057 dzięki za info:lol: Quote
MagdaH Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Gratulacje dla zadomkowanego Kosmity:loveu: ciotki, wybaczcie offa: siedzę na allegro i pomału szlag mnie trafia Reproduktor Golden Retriever bez rodowodu (545916143) - Aukcje internetowe Allegro . Ranyjulek, na aukcji nie piszą co potem mają zamiar z "efektem koncowym" celu matrymonialnego:shake:. Normalnie :shock::chainsaw::2gunfire::mdleje: Quote
MagdaH Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Dżizas, następne Owczarek Niemiecki długowłosy - REPRODUKTOR (546335121) - Aukcje internetowe Allegro Beagle, Beagl - Śliczny REPRODUKTOR ! (546280502) - Aukcje internetowe Allegro Sznaucer Miniaturka - REPRODUKTOR (546279146) - Aukcje internetowe Allegro :shake: Mnie już ręce, nogi i inne członki opadły:mad::angryy::mad: Quote
halcia Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 A codziennie w Nowinach rzeszowskich ogłoszenie;Hodowla psów ..i nr kom.-wiec rozmnazanie kundelków.....:shake: Quote
weronika1 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Jak się to czyta ,to faktycznie ręce i nogi opadają. :shake: Quote
MagdaH Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='MagdaH']Dżizas, następne Owczarek Niemiecki długowłosy - REPRODUKTOR (546335121) - Aukcje internetowe Allegro Beagle, Beagl - Śliczny REPRODUKTOR ! (546280502) - Aukcje internetowe Allegro Sznaucer Miniaturka - REPRODUKTOR (546279146) - Aukcje internetowe Allegro :shake: Mnie już ręce, nogi i inne członki opadły:mad::angryy::mad: Obawiam się, niestety, że te trzy psiury (i nie tylko) należą do tej samej hodowli:shake: Ta sama miejscowość, numer telefonu różni się tylko dwoma ostatnimi cyframi. Ciekawe, co z psami "nierodowodowymi po rodowodowych rodzicach", które się szybko nie sprzedają :mad:Miot rośnie, je, szczepić trzeba, a nie przynosi kasy. Więc najlepiej podrzucić do Orzechowiec, albo przywiązać do drzewa/barierki, prawda?????!!!!!:angryy: Quote
Becia66 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 ani chybił to ta sama osoba....:2gunfire: Quote
Frolik Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Wiemy jaka jest niestety policja w naszym kraju :angryy: Ale może taką sprawą pseudo-hodowli zająłby się Urząd Skarbowy? Przecież to jest działalnosć gospodarcza bez płacenia podatków. Tylko oczywiście takie coś ciężko jest udowodnić. Tym niemniej jest to chyba jedna z niewielu szans na powstrzymanie tej patologicznej działalności. Poza tym uderzenie pseudo-hodowców po kieszeni mogłoby być dla nich naprawdę dotkliwe... teraz cały czas trąbią w mediach o opodatkowaniu sprzedawców z allegro, więc czemu mieli by nie wziąść się wreszcie za tych, któzy mnożąc psie cierpienia jeszcze sie na tym dorabiają. Quote
albiemu Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 temat ciężki co do ogłoszeń typu - reproduktor ... Szkoda że w podpise właściciel nie podpisuje się REPRODUKTOR GŁUPOTY LUDZKIEJ np. .... z innej beczki ... Puszek już w swoim domu, szczęśliwy i kochany :loveu: Pozdrawia wszystkich dziękując za wsparcie i okazane serce w schronisku. Zyj psiaku ile dasz radę bo masz dla kogo :), a wraz z nim śpi u boku swojej Pani Ślicznotka, również z Orzechowiec, która równie dzielnie jak Puszek zniosła podróż do nowego domu :) ... odsypia ... Dzięki PSIAKI za fantastyczną wspólną podróż! Zaszczytem było moim towarzyszyć tak fantastycznej dwójce po lepsze :) Ściskam i hopsssam, chociaż w tej kwestii kierownik Artur jest niezastapiony :) Quote
weronika1 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Wishina, Albiemu, jesteście super, dzięki za tą podróż. Za szczęście tych psiaków.:lol: Quote
albiemu Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='weronika1']Wishina, Albiemu, jesteście super, dzięki za tą podróż. Za szczęście tych psiaków.:lol: Weronika mnie nie dziękuj, ja jestem wdzięczna Puszkowi i Slicznotce za naprawdę cenną naukę, że na szczęście w życiu nigdy nie jest za późno. Zapomniałam o tym na chwilę ... aaaa i jeszcze zdjęcia kociaków z Orzechowiec tak więc znów psiarze ... kici kici :diabloti: Kocim okiem patrząc na ludzkie sprawy Jesteśmy często tak bardzo nijacy W obietnicach dnia codziennego W uśmiechu często wbrew innym Miłości po coś Oddechu jedynie dla siebie Zazdroszczę kotom wolności, Szczerości ruchu Radości własnego cienia Spokojnego snu w kołysce szczęśliwego pomruku … Quote
gagata Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Albiemu napisała: "Ściskam i hopsssam, chociaż w tej kwestii kierownik Artur jest niezastapiony :smile:" No nie, czy wszystko najfajniejsze musi mnie w zyciu omijać ???? Nie mogłam to urodzic sie parę lat póżniej???? Ide do mamy z reklamacją... Quote
albiemu Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='gagata']Albiemu napisała: "Ściskam i hopsssam, chociaż w tej kwestii kierownik Artur jest niezastapiony :smile:" No nie, czy wszystko najfajniejsze musi mnie w zyciu omijać ???? Nie mogłam to urodzic sie parę lat póżniej???? Ide do mamy z reklamacją...[/quote] spokojnie Gagata, nie nas wolontariuszki a psiaki :) dokładniej Ślicznotka miała to szczęście :) Quote
Recommended Posts