Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To kolejny mail który dostałam :

,,Witam
chciałabym wpłacić 1% podatku na schronisko w orzechowcach. Czy może mi Pani podać nr konta i nazwe organizacji na która nalezy wpłacać. Na stronie internetowej schroniska znlazłam jakies sprzeczne inf. (raz było napisane ze jakas fundacja z Rzeszowa ,a raz ze fundacja Nadzieja z Przemyśla). Prosze rozważyć czy w tym okresie nie należałoby ogłosic jakiegos jasnego komunikatu w tym temacie. Być może więcej ludzi przegląda waszą strone i nie może znależć danych do przelewu. Z góry dziekuję i pozdrawiam.

Magda ''

Chyba faktycznie musimy cos zrobić ,, w tym temacie '' :eviltong: i w dziale schroniska ,,Jak możesz pomóc '' dać na pierwszym miejscu i grubymi literami wszystkie dane Fundacji ,,Nadzieja''. Albo w innym miejscu
np:,, O schronisku'' - niech to Żaba oceni jako prowadzący stronke.
Ludzie widac chcą wpłacac pieniądze i żadnego grosza nie można zlekceważyć bo potrzeby w schronisku ogromne.......

Posted

Moze tez na poczatku gł.watku o Orzech,i banerek u kogoś kto ma miejsce,ale i przypomnienie,o koniecznym dopisku,ze PRZEZNACZONE NA SCHRONISKO,tam gdzie w Google sie wchodzi na Orzechowce/bo w int,jeszcze nie dawno znajdowałam stow. Sara i jesli ktoś im przesle,to US nie odda i nie przekaze,a konta tego juz mam nadzieje nie ma....Plakaciki w lecznicach w Przem.w znajomych sklepach zoologicznych, w Przemyslu ,Jarosławiu...Na gł.stronie wpisywała sie albiemu,moze to wypisac, bo w tej chwili to najbardziej na czasie/nawet wydaje mi sie,ze i w aktualnościach,o schronisku.,kontakty .,i jak pomóc... /zielony ma sesje....

Posted

To jest własnie nasze tylko z dopiskiem ,,Na schronisko w Orzechowcach ''

Stowarzyszenie Ochrony Zwierząt "Nadzieja"
Piotra Kmity 4 lok. 11
37-700 Przemyśl
KRS 0000307418
Bank Zachodni WBK SA w Przemyslu
03 1090 2750 0000 0001 0947 6057

Posted

[quote name='Neczka']Wczoraj do domku poszedł Kosmita (po prawej) :multi:

...niestety jego koleżanka - Barburka nadal czeka :shake:

No to super !!! :multi: Barburka też domek znajdzie bo sliczna jest.....:lol:

Posted

[quote name='becia66']To jest własnie nasze tylko z dopiskiem ,,Na schronisko w Orzechowcach ''

Stowarzyszenie Ochrony Zwierząt "Nadzieja"
Piotra Kmity 4 lok. 11
37-700 Przemyśl
KRS 0000307418
Bank Zachodni WBK SA w Przemyslu
03 1090 2750 0000 0001 0947 6057

dzięki za info:lol:

Posted

[quote name='MagdaH']Dżizas, następne
Owczarek Niemiecki długowłosy - REPRODUKTOR (546335121) - Aukcje internetowe Allegro

Beagle, Beagl - Śliczny REPRODUKTOR ! (546280502) - Aukcje internetowe Allegro

Sznaucer Miniaturka - REPRODUKTOR (546279146) - Aukcje internetowe Allegro

:shake: Mnie już ręce, nogi i inne członki opadły:mad::angryy::mad:

Obawiam się, niestety, że te trzy psiury (i nie tylko) należą do tej samej hodowli:shake: Ta sama miejscowość, numer telefonu różni się tylko dwoma ostatnimi cyframi. Ciekawe, co z psami "nierodowodowymi po rodowodowych rodzicach", które się szybko nie sprzedają :mad:Miot rośnie, je, szczepić trzeba, a nie przynosi kasy. Więc najlepiej podrzucić do Orzechowiec, albo przywiązać do drzewa/barierki, prawda?????!!!!!:angryy:

Posted

Wiemy jaka jest niestety policja w naszym kraju :angryy:

Ale może taką sprawą pseudo-hodowli zająłby się Urząd Skarbowy? Przecież to jest działalnosć gospodarcza bez płacenia podatków. Tylko oczywiście takie coś ciężko jest udowodnić. Tym niemniej jest to chyba jedna z niewielu szans na powstrzymanie tej patologicznej działalności. Poza tym uderzenie pseudo-hodowców po kieszeni mogłoby być dla nich naprawdę dotkliwe... teraz cały czas trąbią w mediach o opodatkowaniu sprzedawców z allegro, więc czemu mieli by nie wziąść się wreszcie za tych, któzy mnożąc psie cierpienia jeszcze sie na tym dorabiają.

Posted

temat ciężki co do ogłoszeń typu - reproduktor ...
Szkoda że w podpise właściciel nie podpisuje się REPRODUKTOR GŁUPOTY LUDZKIEJ np.

.... z innej beczki ...

Puszek już w swoim domu, szczęśliwy i kochany :loveu: Pozdrawia wszystkich dziękując za wsparcie i okazane serce w schronisku. Zyj psiaku ile dasz radę bo masz dla kogo :), a wraz z nim śpi u boku swojej Pani Ślicznotka, również z Orzechowiec, która równie dzielnie jak Puszek zniosła podróż do nowego domu :) ... odsypia ...

Dzięki PSIAKI za fantastyczną wspólną podróż! Zaszczytem było moim towarzyszyć tak fantastycznej dwójce po lepsze :) Ściskam i hopsssam, chociaż w tej kwestii kierownik Artur jest niezastapiony :)

Posted

[quote name='weronika1']Wishina, Albiemu, jesteście super, dzięki za tą podróż. Za szczęście tych psiaków.:lol:

Weronika mnie nie dziękuj, ja jestem wdzięczna Puszkowi i Slicznotce za naprawdę cenną naukę, że na szczęście w życiu nigdy nie jest za późno. Zapomniałam o tym na chwilę ...

aaaa i jeszcze zdjęcia kociaków z Orzechowiec tak więc znów psiarze ... kici kici :diabloti:

Kocim okiem patrząc na ludzkie sprawy
Jesteśmy często tak bardzo nijacy
W obietnicach dnia codziennego
W uśmiechu często wbrew innym
Miłości po coś
Oddechu jedynie dla siebie

Zazdroszczę kotom wolności,
Szczerości ruchu
Radości własnego cienia
Spokojnego snu w kołysce szczęśliwego pomruku …

Posted

Albiemu napisała:
"Ściskam i hopsssam, chociaż w tej kwestii kierownik Artur jest niezastapiony :smile:"

No nie, czy wszystko najfajniejsze musi mnie w zyciu omijać ???? Nie mogłam to urodzic sie parę lat póżniej???? Ide do mamy z reklamacją...

Posted

[quote name='gagata']Albiemu napisała:
"Ściskam i hopsssam, chociaż w tej kwestii kierownik Artur jest niezastapiony :smile:"

No nie, czy wszystko najfajniejsze musi mnie w zyciu omijać ???? Nie mogłam to urodzic sie parę lat póżniej???? Ide do mamy z reklamacją...[/quote]

spokojnie Gagata, nie nas wolontariuszki a psiaki :) dokładniej Ślicznotka miała to szczęście :)