weronika1 Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 A ja, twardo kleję po mieście , gdzie się da, codziennie inny Orzeszek. A nóż sie komuś spodoba. Jak nie Mamba to Sarenka , jak nie Sarenka to może Cent.. :eviltong: Quote
Miśka84 Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Beata26 napisał(a):Ja mam pytanie do orzechowickich wolontariuszy: czy 1 % podatku lepiej wpłacić na Stowarzyszenie Zwierząt Nadzieja czy na Schronisko w Orzechowcach. Pozdrawiam Na schronisko chyba się nie da bo ono teraz jest miejski, wiec na Stowarzyszenie Nadzieja :p Dobrze piszę? :roll: Quote
Beata26 Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Ja mam pytanie do orzechowickich wolontariuszy: czy 1 % podatku lepiej wpłacić na Stowarzyszenie Zwierząt Nadzieja czy na Schronisko w Orzechowcach. Pozdrawiam Quote
gagata Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Ja tam się nie wtracam....Wiem,że kierownik bardzo sumiennie traktuje zwierzaki i finanse.. Jedyne obawy jakie żywię to takie,że miasto może zechcieć ograniczyć swoje własne fundusze przeznaczone na schron, gdy okaże się,że ludzie dobrowolnie i dużo wpłacają na konto schronowe... Radziłabym wpłacać na fundację Nadzieja z dopiskiem "na schron w Orzechowcach' - tego radni miejscy tak łatwo nie przełkną a do schronu kasa na pewno trafi... No i jeszcze jedno Schronisko w Orzechowcach raczej nie jest Org Poż Publ..więc bezposrednio do nich tego 1 % przekazać sie nie da... Quote
Beata26 Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Serdecznie dziękuję za odpowiedź i wyjaśnienie . Raczej nie bałam się o zarządzanie finansami przez nowego kierownika, tylko bardziej o radnych , no i wstyd nie wiedziałam że schronisko nie jest OPP. Pozdrawiam serdecznie. Quote
gagata Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Moi kochani Orzeszkowianie ! Tak Wam dziEkujE za dzisiejszA wizytE u pani Romy! Ze teZ znaleZliScie czas...a przecieZ macie co robiC w schronie.... Padam na kolana przed Wasza operatywnoSciA, a dla Halci z Orzecholotem i Zaby to juz w ogóle nie mam slow... Quote
halcia Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Jeszcze Szpilka,co sie do mnie wpisała na liste.:eviltong:a nico nie mówilismy ,bo piloci straszyli,ze nie dojedzie:eviltong:Luxsio sie jedzie tylko droge dzielimy ja do Orzeszków,Zabek do Przemysla,a Orzecholot,/chyba go kocham /wszędzie. Quote
weronika1 Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Beata26 napisał(a):Ja mam pytanie do orzechowickich wolontariuszy: czy 1 % podatku lepiej wpłacić na Stowarzyszenie Zwierząt Nadzieja czy na Schronisko w Orzechowcach. Pozdrawiam Schronisko jest prowadzone przez Urząd Miejski w Przemyślu i nie jest to Organizacja Pożytku Publicznego . 1 % podatku można wpłacać jedynie na OPP. Ale wpłacając na Stowarzyszenie, też pieniążki dotrą do schroniska, tylko, że okrężną drogą poprzez Stowarzyszenia. Jeśli chcesz wpłacić na Schronisko to tylko można wpłacić na stowarzyszenie bo innej możliwości nie ma. Quote
Neczka Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Kolejne psiaki, które niedługo znajdą się na stronie... Quote
Neczka Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Więc przyjeżdżajcie po psiaki i wybierajcie :roll: ...na zachętę jeszcze jedno : Quote
Neczka Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 SZPiLKA23 napisał(a):Melania juz jest nowe zdjęcia nie zaszkodzą Quote
SZPiLKA23 Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Była dodana w tym tygodniu ze zdjęciami z poprzedniej soboty- świeżyzna Quote
Neczka Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 [quote name='elmira'] A co to za Maleńtas? Który, Elmirko ? :) [quote name='SZPiLKA23']Była dodana w tym tygodniu ze zdjęciami z poprzedniej soboty- świeżyzna No i ok, myślę, że może mieć trochę więcej fot niż 2. Quote
elmira Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 [quote name='Neczka']Który, Elmirko ? :) Oj chyba fotka się nie otwiera:roll: Taka malutka na plecach. Czarna podpalana, malutka :) Cudo. edit: :lol: nie wiem o co chodzi, ale jednak widac. Albo posty skacza, albo zdjęcia znikają :) Quote
Neczka Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Ajć, nie pamiętam jak ona ma na imię... Albiemu robiła jej fotki, ja tylko tak z doskoku, więc będzie wiedziała ;) Sunia przecudna - fakt. Okropnie spokojna, delikatna. Starsza psinka, ma już pewnie z 12 lat... ...a fotki w Twoim poście dalej nie widzę :eviltong: Quote
albiemu Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 dziewczyna o której piszecie to - Ksena ... dzisiaj zasypałam Zielonego skrzynkę i będzie miało chłopie w co ręce włożyć ... Neczka wysłałam mu Lune, Punia, Deysi, Halika, Ksenę, Belcera, Suzi, Brayana, Pikusia, Świnkę, koty i kilka słów do aktualności. Dodaj resztę psiaków których ja zdjęć nie miałam. Dosłałam jeszcze Żabie po dwa zdjęcia Arbuza i dwa Benia aby dodał na stronie bo całkiem fajne. Musimy słuchajcie dopracować opisy psów które juz sa na stronie. Ważne wg mnie aby pisać wagę, zdjęcia nie oddają często psich gabarytów więc unikniemy wierzę w ten sposób pomyłek bądź ludzkiego zaskoczenia. Quote
albiemu Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 SZPiLKA23 napisał(a):A jak je wazyc :hmmmm: Szpilka tutaj na oko, i przyznaje kierownik ma oko w tym świetne więc nie czuje się przy nim zbyt komfortowo przez to :) hehehe. Te zwierzaki, które trafiają przez lecznicę np Państwa Barket mogą być juz tam na miejscu. Musze z nimi porozmawiać o tym. Quote
SZPiLKA23 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Moze udało by sie kupic taka zwykła łazienkowa wage :hmmmm: Quote
halcia Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Ja mam,moge zawieżc,ale kiedys jak pytałam Artura to mówił,ze ma.Potem chyba wyszło,ze zle wazy. Quote
albiemu Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 pomysł jak najbardziej na tak, pod warunkiem, że już nie mają ... Mówię wprost - ja na nią nie wejdę. Jest taka masa pięknych lżejszych wolontariuszek u nas i co bardzo mnie cieszy nowych i konkretnych ... niech one pomagają w ważeniu :) Ruda, Kosieczko, którą ubolewam nie poznałam, plus inne genialne dziewczyny z którymi już wiem, że się mijam napewno pomogą. Naprawdę sobota radowała moje serducho, że tyle nas jest :)! Przemyślanki ruszyły do schronu więc zapewne niebawem czas przyjdzie walizki pakować :) Ruda, Kosieczko - pozdrawiam!!!! ja tu ble, ble, ble a czas na konkrety! ALICJA karma dotarła w takiej ilości jak była zamawiana. Informacja o 14 paczkach była związana z tym, że oaczka nie może mieć więcej niż 30 kg. Tak więc 330 kg karmy dostarło do schroniska. Będzie o tym naturalnie informacja na naszej stronie wolontariackiej. Proszę pozdrów i podziękuj Paniom ze Stworzyszenia! Koniecznie! Przepraszam, że takie zdjęcia ale nie miałam za bardzo jak dostać się do karmy ponieważ przywiozła Becia dary i nie miałam się przez nie jak przegramolić. Miałam zrobić porządek ale jak zwykle czas przegonił. wstawiam również zdjęcia materiałów budowlanych na kociarnię, zakupione z 1% przekazanego przez darczyńców w zeszłym roku poprzez konto Rzeszowskiego Stowarzyszenia Ochrony Zwierząt za co dziękujemy :loveu:. Do tego daru dołozyło się również Stowarzyszenie Charytatywne Dieren Hulp Zonder Grenzen dzięki wsparciu naszej Ali :) Karma, budy, pieniążki na kociarnię ... naprawdę kawał świetnej pracy dla orzeszków Aleńku! :loveu: Quote
albiemu Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 SZPiLKA23 napisał(a):Ja tez nie wejde! Szpilka coś musimy wymysleć i wstawiać jak najwięcej info bo wie Pani on nie jest duzy, albo ... sięga mi do kolan ... :roll: ... Dodawajmy wagę, lub cokolwiek co będzie w stanie jakoś psa określić. Kurcze nie mam pomysłu jak to jeszcze rozwiązać. Będziemy mierzyć? :p Z wagą nie marudź, w razie czego ktoś wejść musi! :) Quote
Recommended Posts