Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich! chciałabym cos ofiarować na Orzechowce. Mam kołdry, zakupiłabym karmy dla psiaków i kociaków tylko kto odebrałby to ode mnie. Mieszkam w Tarnobrzegu. Nie dysponuje samochodem, ale może ktoś będzie miał możliwość podjechania do mnie.

Posted

[quote name='Basia1968']Witam wszystkich! chciałabym cos ofiarować na Orzechowce. Mam kołdry, zakupiłabym karmy dla psiaków i kociaków tylko kto odebrałby to ode mnie. Mieszkam w Tarnobrzegu. Nie dysponuje samochodem, ale może ktoś będzie miał możliwość podjechania do mnie.[/quote]

Witam .
Ja moglbym zabrac ...mieszkam w Stalowej Woli a w zasadzie pod Stalowa ....
Oczywiscie pod warunkiem ze Dziewczyny zajmujace sie tym tematem pozwola i mnie oddeleguja w odpowiednim kierunku :).... Nie chcialbym niczego robic bez Ich akceptacji bo jeszcze potem mi sie dostanie za samowole ....
Prosilbym Osoby zainteresowane o kontakt na Priva czy tel ....
Samochod jest juz sprawny ( naprawilem wczoraj bo mnie staranowano w niedziele ) wiec transport gotowy ... zabieram chetnych na gape :):)
Pozdrawiam i dziekuje w imieniu Psiakow
Rafal

Posted

Rafał St Wola napisałam do Ciebie na gg - jesli dziewczyny dadzą nam jakieś wskazówki to będziemy ugadywac się na gg. Na razie czekajmy na ich decyzję. One na pewno napiszą co potrzebne i gdzie to dowieźć. Pozdrawiam i czekam na jakiś sygnał. Mój nr gg 5506203

Posted

Hmmmm... Basiu :loveu: (kochana)wydaje mi sie ze jezeli masz okreslone dary, które chcesz przekazac Orzechowcom, a Rafał jest chetny zeby je dostarczyc to dogadajcie sie miedzy soba co do teminu przewiezienia, to jest moja niesmiała propozycja:oops::roll:, bo wiem ze wszyscy sa mocno zajeci:shake: i nie wiem czy kos mogłby towarzyszyc Rafałowi podczas drogi, ja bede chyba w schronie na dniach (conajmniej taka mam nadzieje:multi:) i wtedy mozna by to przywieść ale ja moge dac odpowiedz kiedy bede w ostatniej chwili (dzien przed) dopiero bo czesto w ciagu 10 min cały moj plan dzienny sie zmienia bo musze isc do pracy....:placz:

Do dziewczyn....
Przydało by sie zeby, ktoras z nas jechała z Rafałem lub była na miejscu kiedy to przywiezie bo wiecie jak czasmi wyglada "przyjmowanie" darczyncow....:shake::shake::shake:

Posted

Gunia ja wiem ze dla zadnego zwierzecia schron to nie jest dobre miejsce:( ale w porownaniu do psów to koty maja sie dobrze, moze dlatego ze sa mniej zalezne od człowieka i lepiej sobie radza, nie wymagaja takiej opieki jak psy...
Porobie kotkom tez foty bo, niektore sa naprawde piekne i jak kazde zwierzeta zasługują na dom:)

Posted

A Egon wrocil do Kundelka w Rzeszowie ...
Przepraszam wiem ze to nie na temat lecz to w koncu nasz teren ....
Jesli na forum jest ktos majacy jakiekolwiek informacje o psiakach z Kundelka a w szczegolnosci o Egonie prosilbym o kontakt .... Jest prawdopodobne ze psiak znajdzie dom u mnie... musze jednak znac powod oddania psa do schronu ...
Prosze o pomoc .

Posted

[quote name='albiemu']to jest Egon z Kundleka w Rzeszowie

Rafał staram się dodzwonić do Kundelka, zapytać ale nikt nie odbiera - będę próbować
Jeśli mogę wtrącić : trzymanie husky w pojedynkę to nie lada wyzwanie. To psy typowo stadne. Na zdjęciu widać jak chce ciągnąć - typowy husky.

Posted

[quote name='troglodytes']Jeśli mogę wtrącić : trzymanie husky w pojedynkę to nie lada wyzwanie. To psy typowo stadne. Na zdjęciu widać jak chce ciągnąć - typowy husky.[/quote]
Oczywiscie ze to zwierzaki typowo stadne .... podobienstwa do "Canis Lupus" w zachowaniu ( chyba najbardziej zblizone do zachowan wilka w stadzie ) a nawet w wygladzie udowadniac nie ma potrzeby ....
Jesli jest lub znajdzie sie chetny ktory ( lub ktora ) posiada stado ( wiecej haszczakow ) ....
to ja jestem za !!!!! Rase znam , wymagania , predyspozycje itp itd ..... dlatego podkreslam !! jesli jest ktos bardziej godny i posiadajacy lepsze warunki bede szczesliwy jak do takiej osoby trafi ...majac na uwadze dobro psiaka ....
I mam nadzieje ze nie wroci potem po pieciu czy szesciu dniach do schronu jak to mialo miejsce ostatnio ....

ps . czy ktos sie urodzil z wiedza o Husky? a moze cierpia tylko dlatego ze sa piekne .....
Ja moge wziac Onka czy innego .... szkoda bo te kilometry po lesie musze pokonywac sam a moglo by byc inaczej ....trudno , przepraszam za checi Rafal

Posted

Ja tylko grzecznie ostrzegłem nie chcąc NIKOGO zniechęcać do adopcji :shake:
Może nie mam dużej wiedzy o husky ( są ludzie, tu na Dogo, również ) mający jej zdecydowanie więcej. Ale wiem z doświadczenia, że husky wzięty z innego środowiska to niepohamowany uciekinier. Nie ma dla niego zabezpieczeń. Ważny jest praktycznie całodobowy dozór. Jeśli jest ich więcej sprawa ma się inaczej.
To miałem na myśli pisząc " nie lada wyzwanie". Lecz jeśli ktoś wie, że podoła temu wyzwaniu to jak ja mogę być przeciwny adopcji, zwłaszcza haszczaka.
Przepraszam jeśli kogoś uraziłem

Posted

Rafał Troglodytes to złoty facet, ma stadko :) w tym jedna sunię z Orzechowców - spotkał się wiele razy z adopcjami husky z powodu fajnego koloru oczu ... kocha rasę więc szlag go trafia na tego typu . Ostatnią rzeczą jaką by chciał to zrazić - ręczę :) szczególnie Ciebie :)

Posted

[quote name='albiemu']Rafał Troglodytes to złoty facet, ma stadko :) w tym jedna sunię z Orzechowców - spotkał się wiele razy z adopcjami husky z powodu fajnego koloru oczu ... kocha rasę więc szlag go trafia na tego typu . Ostatnią rzeczą jaką by chciał to zrazić - ręczę :) szczególnie Ciebie :)[/quote]
Absolutnie nie bylo moim zamiarem by Troglodytes obrazic czy tez kwestionowac Jego wiedze . Nie jest tez moim zamiarem stworzenie dla psa losu jakiego juz Husky nieraz zaznaly .... Ciekawy jestem tylko czy osoby majace stadko Husky zaczynaly od jednego czy tez od razu mialy stadko ....
Zdaje sobie sprawe ze niebieskie zabarwienie jak i roznobarwnosc teczowki czy tez teczowek ( "heterochromia iridium", " heterochromia iridis" ) w przypadku Husky jest glownym powodem ich adopcji co w zwiazku z nieznajomoscia rasy itp skutkuje tym ze psy cierpia i trafiaja do schronow ....
Mnie tez szlag trafia gdy widze haszczaki zamkniete w klatkach 2na 2 metry....
Spotkalem sie nie raz z wychowywaniem pojedynczego Husky jak i z goracymi pretensjami wobec chetnych na adopcje bez uprzedniego wysluchania rozmowcy itp .... Troglodytes wybacz oschlosc nie byla zamierzona . Dla mnie dobro Haszczakow jak i innych stworzen jest wartoscia nadrzedna ale to juz temat raczej do prywatnych rozmow .....
Wybaczcie mi prosze zajmowanie miejsca na watku Pozdrawiam

ps . jak najbardziej zgadzam sie z Troglodytes ze Husky znacznie lepiej zachowuja sie i zyja w stadzie .... pytanie tylko czy podjac ryzyko czy dac za wygrana i zostawic psa w schronie ....
Troglodytes mam nadzieje ze Cie nie urazilem ... jesli tak to przepraszam naprawde niebylo to moim zamiarem. Staralem sie pisac grzecznie , jesli mi nie wyszlo Sorry.Wiem ze Masz na uwadze dobro pisakow i nie czuje urazy :)

Posted

[quote name='GuniaP']Dziewczyny... zajrzyjcie też do kotków, one tez potrzebują pomocy. Poróbcie może troche zdjec i wrzućcie na miau, tam tez Wam pomogą.[/quote]

GuniaP, my nie bardzo możemy do kotów zaglądać bo opiekuje się nimi panna S. która szczerze nas nienawidzi i wyzywa od szmat rzeszowskich itp.
Obwinia nas za wszystkie zmiany w schronisku, bo wg niej było tam dobrze dopóki Rzeszów się nie wtrącił, a te wszystkie zmiany jej nie na rękę bo akurat ona ma dużo do ukrycia.
Pokazała nam ,, swoją kociarnię '' ponad rok temu jak przyjechałyśmy 1-szy raz do schroniska. Naprawde prezentowała sie nieżle, duży wybieg dla kotów / nawet łaziły po drzewach/, koty dobrze odżywione, większość wysterylizowanych i wykastrowanych. Był ciepły dzień i nawet wtedy miały włączony piecyk w pomieszczeniu. Koszyczki , pudełka wyścielone, czysto
naprawdę widać było że im tam jest nieżle tylko wiadomo warunki lokalowe fatalne, grzyb na ścianach, wilgoć itp.
Od tamtego czasu do kociarni wogóle nie zaglądamy, to jest rewir panny S. i nam wara do tego. Ale rzeczy które przywozimy dla psiaków podbiera co lepsze dla kotów, a po prawdzie to psy ma daleko w d.....