Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE=3]Minister['] hopsaj w spokoju z kolegami Zenkiem i Jerrym za TM...
to przykre...tyle lat na świecie, tyle czasu w schronie i nie znalazł się jeden, jedyny ludź dla Ministra:shake:

Posted

Słuchajcie, a możeby tak zaaktualizować pierwszy post ?
Opisać obecną sytuację, potrzeby, zebrać linki do wątków wszystkich naszych psiaków ? :roll: Coby to wreszcie wszystko poukładać...

Posted

Neczka napisał(a):
Słuchajcie, a możeby tak zaaktualizować pierwszy post ?
Opisać obecną sytuację, potrzeby, zebrać linki do wątków wszystkich naszych psiaków ? :roll: Coby to wreszcie wszystko poukładać...

:shiny::shiny::shiny::cool2::cool2:

Posted

Na zdjeciach ,górą ,tak,gorzej pod nogami.Ja wróciłam w piatek tak ubłocona,ze do dziś czyszcze niektóre rzeczy,na drodze obok schr.nogi wciąga błoto,spacery tragedia.Pod schroniskiem nie jest utwardzone tylko błona breja.

Posted

halcia napisał(a):
Na zdjeciach ,górą ,tak,gorzej pod nogami.Ja wróciłam w piatek tak ubłocona,ze do dziś czyszcze niektóre rzeczy,na drodze obok schr.nogi wciąga błoto,spacery tragedia.Pod schroniskiem nie jest utwardzone tylko błona breja.

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: a ja myślałam, że na okoliczność wiatraków zrobią jakąś drogę, przynajmniej taką w miarę suchą...:shake:

Posted

Witajcie. Już trzy tygodnie mijają, odkąd Nusia z nami zamieszkała. Nie chcę zapeszać, ale z dnia na dzień coraz lepiej widoczne są pozytywne zmiany w jej zachowaniu. Nie każdy to docenia i dziwi się, że tak nas cieszą pewne sprawy, ale my wiemy, że dla Nusi każdy dzień to krok milowy na drodze do "normalności".
Początkowo nie chciała w ogóle wychodzić spod łóżka, a później ze swojego legowiska. Przez pierwszy tydzień załatwiła się ... dwa razy.
Gdy piszę te słowa Nusia właśnie tarza się na plecach na naszym łóżku i prycha sobie pod nosem ;-) Nie ma jeszcze mowy o wychodzeniu na spacer (ulica jest przerażająca!), ale ogródek jest JEJ! Bryka w nim i lata machając wesoło ogonkiem (na początku nie wiedzieliśmy, czy w ogóle ma ogonek) i obwąchując roślinki. A jaka porządnicka! Jak zakopuje za sobą! Oczywiście nic nie może przebiegać normalnie, więc do ogródka ją znosimy, a potem musimy stać za drzwiami i się NIE GAPIĆ, bo Nusia nie lubi być obserwowana w trakcie ;-) Potem otwieramy drzwi, a Nusia wbiega do domu i czeka... pod drzwiami do piwnicy, aż zabierzemy ją do domu. Każdy ma jakieś dziwactwa, prawda?
Uwielbia być głaskana! Wprawdzie jeszcze nie jest w stanie sama się przemóc i do nas podejść (a nawet jeśli podchodzi, to cofa się na widok wyciągniętej ręki), ale w swoim legowisku przeciąga się jak kotek podczas głaskania i czesania. Jest niezwyke łagodna! Będzie z niej wesoły i pogodny piesek, trzeba jeszcze tylko trochę czasu. Już teraz, ale tylko rankami, gdy wstaję do pracy, macha ogonkiem na mój widok i nastawia głowę do głaskania.
Ma świetny apetyt, wdrapała się już nawet po łóżku i ściągnęła ze stolika stojącego obok psi przysmak, z którego papierek znalazłam później w charakterze dowodu rzeczowego. Nawet nie wiecie, jak mnie to ucieszyło! :-)
Co chwilę słyszymy tuptanie pazurków po podłodze, Nusia zaczyna zwiedzać mieszkanie (przez pierwsze dwa tygodnie nie wychyliła głowy z sypialni), zagląda do kuchni, gdy przygotowujemy jej jedzenie i znajduje w sobie tyle odwagi, żeby zjeść jakiś przysmak z ręki.
Jest przesłodką i delikatną psinką, całkowicie bezproblemową w "obsłudze". O dalszych postępach będę informała w kolejnych odcinkach. Pozdrawiam! :-)

Posted

iwop, zaznacz może w tytule, że jest aktualizacja, bo chyba tam już nikt od dawna nie zagląda ;)

No i niestety nie udało się skopiować wszystkiego...:eviltong: