Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='żaba88']W takich budach aż spać się chce samemu.

Tych pięknych 10 bud dla schroniska zakupiła holenderska fundacja
Dieren Hulp Zonder Grenzen która niejednokrotnie już nam pomagała. Alysia - bardzo dziekujemy !!!:loveu::loveu::loveu:

Posted

GROT POTRZEBUJE DOMU NA CITO !
...nie dajmy mu umrzeć... już dziś miało go nie być :-(

Hustler znów w schronisku. Jednak najlepszy będzie dla niego DOM, z którego nie będzie miał możliwości samodzielnego wychodzenia, albo mieszkanie. Napewno nie kojec etc... on bardzo potrzebuje człowieka...:shake:

Dziś niestety żaden z psiaków domku nie znalazł, taki dzień...
Choć zaraz przed naszym wyjazdem ze schroniska, przyjechała jakaś rodzina, mam nadzieje, że komuś się udało... :roll:

Aaa... no i podczas jazdy, przed Jarosławiem ściągnęłyśmy ślicznego psiaka - szorściaka z jezdni.
Leżał na środku pasów na b. ruchliwej ulicy. Dostał w głowę. Ruszał tylko łapką...
Tak więc ekipa ratunkowa "Albiemu & Neczka
" wyskoczyła, coby biedaka z drogi zabrać. Na szczęście okazało się, że nie oberwał mocno, lecz był w wielkim szoku... a NIKT nie raczył zatrzymać się, NIKT...:nonono2:
Psiak w schronisku doszedł do siebie i czeka teraz w boksie na właściciela. Mam nadzieję, że takowy się znajdzie... jeśli nie zgłosi się ten który wypuścił go na ''spacer'' w tamto miejsce, to może psiak zawładnie czyimś sercem...:roll:

Zaczęłam od mało pozytywnych wieści, ale trzeba było...

Z tych pozytywnych - foty nowych, świetnych bud :)
...za które bardzo bardzo dziękujemy w imieniu psiaków :loveu:

Posted

Ja tam mniej sie ciesze,mimo adopcji psiaków nie ubywa.I mój cudny Filo,który nie wiem czy wszedł w nocy do tej starej budy.Psiak po potrąceniu,młody ,przerazony ,a jednak ma cheć zaufac.Przeniosłam go z drewniaka do bardziej widocznego boksu,ale czy dobrze.....

Posted

To jest ON,dlatego ja nazywam go FILO,by sie nie myliło.Artur dał mu imie Fila,a ja uwazam,ze to sugeruje damską płeć.Niech juz u nas zostanie Filo.Jest cudny i chce zaufać człowiekowi.Boi sie bardzo ale przy pieszczotach przestaje sie trząśc.Przenosiłam go na rekach:evil_lol: do innego boksu.Arturowi nie dał sie wziąśc/nie walczył ,tylko" płakał" ze strachu/

Posted

Cioteczki jak tak trochę z innej beczki
Pamietacie parę lat temu w Nowinach Rzeszowskiech był działa adopcje z Kundelka czy coś takiego. No i były tam zdjęcia psów do adopcji.
Może pogadajcie na ten temat z kierownikiem w schronu???
Może załatwił by coś takiego dla Orzeszków??? Mało ludzi wie o tym schronie, adopcji mało. To by było coś!

;)Se zaznaczyłam kolorkiem :roll:

Posted

To może zrobić zmasowany atak?
Kierownik niech się zwróci z proźbą, może stowarzyszenie szczeli pisemko, Wy cioteczki tez napiszcie jakieś pisemko, ludzie z dogo też by podpisali.
Bo tak samemu to nic nie da:shake:
Same nie dacie rady ogłaszać piesków na dogo, robić ogłoszen na allegro itd. Zresztą same wiecie ile tych nieszczęść tu jest. :placz:
A Orzechowce nie są zbyt medialne :roll:
Pomyślcie o tym.