Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie ma jak dojechać do schroniska, w tych zaspach trzeba na nogach iść, już szłam raz z kudłatą po dwa psy - paść można bo to naprawdę spory kawał - adopcje stanęły więć w miejscu i gość z kośćmi też nie dojedzie - nie jest dobrze!

Posted

Albiemu ,jak bedzie mus to i auto sie znajdzie,tylko nie wiem jak u was z czasem?U dr ok 40 kg karmy do przewiezienia,ale wole to dac wtedy jak bedzie sie im konczyla.Ale zdjecia trzeba by porobic,bo przy roztopach bedzie jeszcze gorzej,byc moze budy porozdzielac jesli tego nie zrobili.

Posted

Sporo ludzi przegląda ten wątek dlatego pozwolę sobie tu wlepić :
Władze miasta i gminy Sieraków Wlkp. zgłosiły się do mnie z prośbą o wykorzystanie moich artykułów na Interia 360 w celu utworzenia edukacyjnych plakatów dla ludności. Chciałem się zapytać osoby z Dogo znające tamten teren jak rzeczywiście wygląda opieka gminy nad bezdomnymi psami. Oni twierdzą, że idealnie. Chciałbym to sprawdzić. Każda wiadomość będzie cenna. Chodzi o Sieraków między Poznaniem a Gorzowem Wlkp.
O kontakt proszę na PM.

Dziś w Orzechowcach diabelny mróz..:-(
Jak tam radzicie sobie z dojazdem ?

Posted

organizujemy siły na sobotę
W tej chwili na koncie mam wpłaty od Guniap, Diany79, VitisVini :)

Łącznie mamy uzbierane 250,00 zł !!!!!!

Czekam jeszcze na jeden przelewy, wiem, że wpłynie kolejne 200,00 zł.

Tak więc będziemy miały około 500,00 zł albo trochę ponad i to naprawdę sporo - ja nie wiem jak Wam dziękować za zaufanie i wsparcie. Napewno nakarmimy i napoimy porządnie psiaki!!!! Karmę zdamy w formie protokołu.

DZIĘKUJĘ!! nie wiem co mogę oprócz tego jednego słowa napisać - Wy wiecie, że pomagacie ratować życie ....

Posted

Schronisko w orzechowcach zostało zgłoszone do konkursu krakvetu w styczniowym głosowaniu.

Forum miau.pl i wizaz.pl pomogą Wam w zdobywaniu jak największej liczby głosów:cool3:;)

trzeba będzie też jak najwięcej dogomaniaków zmoblilizować do głosowania zeby nie było takiej sytuacji ja z zywcem wtedy kiedy przegraliśmy 5 głosami:shake:
ale za to wygrała też potrzebująca fundacja medor:multi:

Posted

o to ja też na was zagłosuję. Tylko czy ta pomoc jak trafi oficjalnie do Sary to nie zostanie zmarnowana? skoro p.prezes nawet nie chciało się podpisu złożyć na tym pisemku o budach ze SG.jak w ogóle teraz prawnie ze stowarzyszeniem sytuacja wygląda bo się pogubiłam? A z tym dojazdem to po prostu skandal. Ja bym poszła do prezydenta i powiedziała, że o ile nie zorganizuje normalnego transportu do schronu to nikt tam nie pojedzie a za kilka dni jak psy zaczna zdychać z głodu i pragnienia to się jakoś dowiezie ekipę telewizyja:angryy:.Wiem że to zagranie trochę va bank ale do cholery jak czytam jak ta weronika przedziera się do schronu to zaraz mnie szlag trafi i tyle będzie( wtedy do mnie możecie wysłać polsat;)).Kasiorka wysłana melduję. może ta zbiórka chociaż na chwilę was odciąży daj Boże

Posted

Do konkursu zgłosiłam siebie jako wolontariuszkę - nie chcę aby Sara startowała bo przyznam głosu bym nie oddała. Postaramy się tak rozplanować wszystko w razie wygranej aby mieć pewność, że nawet jeden chrupek się nie zmarnował.

ROTEK DZIĘKUJĘ !!!!

Posted

Wiem,ze prezeska dalej unika popisow,rozmow telef.Tez im radzilam lamentowac w U.Miasta o auto,nawet na tymczas,ale to dalej nikt d..nie ruszy a Weronika sie nie rozedrze.Podobno p Derwisz wybiera sie na rozmowy z prezyd.,nawet jak nic nie osiagnie,to nie da zapomniec o problemie.Ona jest przedsiebiorcza,zobaczymy.

Posted

Co do trasy - zobaczymy jak to wygląda, porobimy zdjęć drogi dojazdowej, i to prawda, że trasa do schroniska jkest skandaliczna. Jak są roztopy czy też solidnie poleje deszcz to nie ma jak dojechać.
Ja do dzisiaj pamiętam jak przez śnieg darłam z Kudłatą dwa boksery przez ten naprawdę spory kawał drogi a potem okazało się, że jeden z bokserów miał bardzo poważne i przedawnione złamanie. Cud, że kość nie przebiła ma skóry .... kulał ale myślałam, że ma obitą łapę, okazało się dużo poważniej ... cudem udało się ja uratować bo nadawała się do amputacji ...... jak sobie to przypomnę. Krwawiły im podeszwy łap jak szły po sniegu ... ehhhh mówię Wam ....

Posted

co więcej wet schroniskowy wiedział o tym i nic nie zrobił przez kilka miesięcy - powiedział, że wiedział o złamaniu bo robił mu zdjęcie rtg ale nic z tym nie zrobił bo myślał, że właściciel się znajdzie --- wiecie Co, to stara sprawa ale do dzisiaj mnie szlag trafia jasny!!!!!!!!!

Posted

dunia77 napisał(a):
Moje drogie, czy możecie wrzucić odpowiednie konto na pierwszą stronę?

narazie wyślę na pm bo Iwop jedynie może dodać konto w pierwszym poście :), już ją poprosiłam

Posted

psy zamarzają z zimna a nowe budy stoją puste na środku schroniska - KU>>>WA nie mam juz sił do tego miejsca i do tych ludzi!!!!!!! Jak z Urzędu pytają PrezeskęSARY co trzeba to ta mówi, że NIC - rozumiecie????? NIC !!!! No to się czepia Urząd Weroniki jako członka Sary, która wciąż im doope zawraca, że wszystko nie tak, że potrzeby ogromne, że dramatyzuje bo pani prezes Sary nic nie chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

albiemu napisał(a):
psy zamarzają z zimna a nowe budy stoją puste na środku schroniska - KU>>>WA nie mam juz sił do tego miejsca i do tych ludzi!!!!!!! Jak z Urzędu pytają PrezeskęSARY co trzeba to ta mówi, że NIC - rozumiecie????? NIC !!!! No to się czepia Urząd Weroniki jako członka Sary, która wciąż im doope zawraca, że wszystko nie tak, że potrzeby ogromne, że dramatyzuje bo pani prezes Sary nic nie chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czy ta prezes jest chora psychicznie czy co???????????

Posted

nie wiem słuchajcie ale ja już nie wytrzymałam dzisiaj - mam nadzieję będą mieć kolejna wizytę z mediów - to się w pale nie mieści!!!!!!! Prezes Stowarzyszenia nic nie potrzebuje bo szczęśliwe psy zdychają z głodu i wyziębnie - .... - WIELKIE MECYJE??!?!?!?! a niech zdychają napewno im się przez to krzywda nie dzieje!!!!!!!

CO ZA BABA!!!!! MA WRAŻLIWOŚĆ KREDKI A WIELKĄ MIŁOŚNICZKĄ ZWIERZĄT SIĘ NAZYWA!