Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nareszcie wszystko normalnieje, bo jak kiedyś za tamtej kierowniczki prosiłam o adresy adopcji aby sprawdzić to nigdy sie nie doprosiłam a gdy juz cos dostałam to albo nieaktualne albo zły adres.
Jak dobrze że sa takie Wolontariuszki i z całym szacunkiem cenie sobie ich ciężką pracę.
Muszę się przyznać że duzo się od Nich nauczyłam.

Trzymajcie kciuki za moją pierwszą zbiórkę na rzecz schroniska w Orzechowcach. :lol: Wiem i jestem tego świadoma że będzie ciężko, do tej pory zawsze był ktoś kto sprzeniewierzył każdy zebrany grosz. Trudno na początek odbudować zaufanie ludzi. Doskonale to rozumię , bo też gdybym się sparzyła to miałabym wątpliwości czy ci następni nie są tacy sami. Nie będę sie też katować za wszystkich , staram się robić swoje i nie przejmować się złą opinia poprzedników.Najwazniejsze jest własne sumienie, jasne i czytelne reguły.:lol: Mam już decyzję i zgode Prezydenta na zbiórkę 7 .09. 2008

Posted

halcia napisał(a):
Odwiedzać psiaki w nowych domach?Potem lezeć pod krzakami ,bo tak sie cieszą?:evil_lol:SZpilka dobrze,ze mam w aparacie swoje zdjecia do ogladania,bo bym Ci nóżki powyrywała w miejscu wrastania,sklerozko jedna!:shake:

:D:D:D:D Halcia, plissssss fotki, fotki, fotkiiiiiii........ :lol!::lol!:

Posted

weronika1 napisał(a):
Nareszcie wszystko normalnieje, bo jak kiedyś za tamtej kierowniczki prosiłam o adresy adopcji aby sprawdzić to nigdy sie nie doprosiłam a gdy juz cos dostałam to albo nieaktualne albo zły adres.
Jak dobrze że sa takie Wolontariuszki i z całym szacunkiem cenie sobie ich ciężką pracę.
Muszę się przyznać że duzo się od Nich nauczyłam.

Trzymajcie kciuki za moją pierwszą zbiórkę na rzecz schroniska w Orzechowcach. :lol: Wiem i jestem tego świadoma że będzie ciężko, do tej pory zawsze był ktoś kto sprzeniewierzył każdy zebrany grosz. Trudno na początek odbudować zaufanie ludzi. Doskonale to rozumię , bo też gdybym się sparzyła to miałabym wątpliwości czy ci następni nie są tacy sami. Nie będę sie też katować za wszystkich , staram się robić swoje i nie przejmować się złą opinia poprzedników.Najwazniejsze jest własne sumienie, jasne i czytelne reguły.:lol: Mam już decyzję i zgode Prezydenta na zbiórkę 7 .09. 2008

Weronika myślałam o korkowych tablicach na wystawe na których powiesić by można było METAMRFOZY Orzechowskich psów. Nie wiem też czy na wystawie można wystawić cos na sprzedaż? Czy na to też jest niezbędne pozwolenie? Wiesz postawić np jakieś obrazy, wystawić książki z cenami przy takiej tablicy i zrobić coś na zasadzie bazarku ... gdzie kasa będzie szła do puszki. Albo nawet zdjęcia Orzeszków z pieczątką z tyłu jako cegiełka i niech każde kosztuje 2 zł. No sama nie wiem, jak to jest ze zbiórkami, czy na tego typu akcje tez potrzeba jakiejś zgody? Na postawienie tablicy, stolika itp? Ludzie na znaja psiaków schroniskowych, zdjęcia z metamorfoz bardzo wiele by zmieniły .... opinia, że w schroniskach są bezmyślne kundle jest cholernie mylna .... co My wiemy od zawsze :D

Posted

MagdaH,zdjęcia sa na watku:"zabili moje dzieci i mój kawałek serca...."Ja robiłam i Szpilka,ale wstawiac nie umie.Poszukaj tam.Albiemu na cegiełki musi być zezwolenie z tego co wiem.Ale co moge doradzic to jedna puszke ustawcie przy biletach przy tzw.kasie,tam tez powinni wrzucać,bo nie wiem czy ci co bedą chodzic bedą zaczepiac,a powinni tylko z wdziekiem,zeby sie nie nasłuchali.

Posted

Szpilka,już chyba wiem, dlaczego ciągle zdejmują Ci allegro... oto fragment z innego wątku:
"niestety taki jest regulamin allegro, że aukcje cegiełkowe mogą być wystawiane tylko z kont należących do organizacji/fundacji
inne są usuwane, jeśli ktos "zyczliwy" doniesie pracownikowi allegro lub jeśli ten sam je znajdzie."
'Musisz dogadać się z Weroniką i Margo 05 i wystawiać z konta Stowarzyszenia

Posted

halcia napisał(a):
MagdaH,zdjęcia sa na watku:"zabili moje dzieci i mój kawałek serca...."Ja robiłam i Szpilka,ale wstawiac nie umie.Poszukaj tam.Albiemu na cegiełki musi być zezwolenie z tego co wiem.Ale co moge doradzic to jedna puszke ustawcie przy biletach przy tzw.kasie,tam tez powinni wrzucać,bo nie wiem czy ci co bedą chodzic bedą zaczepiac,a powinni tylko z wdziekiem,zeby sie nie nasłuchali.

... no i się poryczałam przy czytaniu wątku:placz::placz::placz: dobrze, że zakończenie szczęśliwe, zdjęcia cudne, ta suńka umaszczenie ma zupełnie Miśkoptowe:loveu:
... a propos fotek: miałam na myśli zdjęcia zrobione podczas wyrywania Szpilkowych nóżek w miejscu ich wrastania, czy jakoś tak pisałaś wcześniej:evil_lol:...o sklerozkach zresztą też;)

Posted

Na wszystko musi być zezwolenie, ale jakieś plakaty ( psy do adopcji albo coś o schronisku ) myślę że nam pozwolą, stolik mam i wizytówki o Stowarzyszeniu.
Na zbiórkę musiałam szczegółowo opisać w jakie formie , ile puszek , ile osób i pózniej dołączyć rozliczenie. Szkoda że wszystko późno bo mogłam i na cegiełki napisać od razu. Prawdę mówiąc nie pomyślałam.

Posted

weronika ja i tak podam Ci zdjęcia z metamorfoz co uzbieram ... warto, może ktos będzie chcial porozmawiać, może uda sie je gdzies przypiąc ... nie zaszkodzi mieć coś więcej niż puszki - ja mam nadzieję na kolejną wystawe uda się nam zorganizować wspólnie naprawdę fajną akcję bo już będziemy mądrzejsi o ten pierwszy raz. Mnie bardzo zalezy aby wzrosła u ludzi świadomość schronisk - niektórzy nawet nie wiedzą że je mają pod nosem ....

Posted

Myślę Albiemu,że to świetny pomysł - takie plakaty - z lewej BYLO z prawej JEST...Ludzie na własne oczy zobaczą schronowe psy, może któregoś serce zaboli...
A na tym stoliku można trzymać trochę zdjęć do wglądu dla zainteresowanych? Niech sobie chociaż pooglądają...

Posted

myślałam o naklejkach za wrzucony grosz ale nie uda mi się tego już załatwić. Myślałam może kupić jakieś łakocie bo na wystawach często są dzieci i dla nich to nie lada frajda coś dostać za wrzucony gorsik. Ja wiem ... pomysły dziwne ale ważne aby podejść do ludzi sympatycznie :) i poczęstować nawet głupim cukierkiem w podziękowaniu za pomoc. Jakieś pomysły macie?

Posted

Te cukierki to niezły pomysł - takie malutkie landrynki w papierkach...byle nie za drogie, bo darczyńcy stwierdzą,że Stow. ma kasę na słodycze, to pewnie nie jest żle...Może parę zdjęć rozpadających się bud? Z informacją,że potrzebne nowe...A czy przeszłyby jakieś ruchome plakaty na sklejce i kiju? Taka ruchoma reklama jest łatwiej dostrzegalna a nie nachalna, nie trzeba zaczepiać przechodniów...

Posted

ehhh bo to powinno być tak - im więcej jesz tym bardziej chudniesz ....

Weronika, Becia jedzie w sobotę do schronu najpradopodobniej - podam przez nią co uda mi się przygotować na wystawę, i dla Pani Romy siatkę z różnościami. Wielka moja prośba, jak będziesz do niej jechać weź jej to odemnie i pozdrów :) Kupione rzeczy mogą być w siatce bo to nie wymaga lodówki i terminy ma długie więc może chwile poczekac zanim sie do niej wybierzesz.

Posted

pamiętacie Gacka z Orzechowców - jest u Mru. Mały psi skurczybyk nie dość, że ma jak w niebie to miny sadzi psa nieszczęśliwego. Ja napisałam jego psie myśli, Mru wstawiła je na jego zdjęcie i zobaczcie jak fajnie to wyszło
:D hehehe

Posted

Ten Gacek wyglada jak Dyzio marzyciel, ciekawa jestem o czym tak myśli...?
Albiemu te Twoje pomysły wykorzystam: słodycze, mam mały stoliczek zabiore ze sobą, zrobiliśmy wizytówki ,jeszcze jakies fotki Orzechowskie i nie będzie tak źle. Gdyby Becia jechała w sobotę byłabym niezwykle wdzięczna za zabranie fotek czy tez innych rzeczy a ja juz sobie do Orzechowiec podskoczę. Do p. Romy tez mogę przekazać co trzeba.

Posted

Alicja udało mi sie dodzwonić do firmy Ike i teraz tak, rozmowni nie byli podali mi do niego numer i powiedzieli że w Holandii jest - numer +31 64 11 92 385 ... kurde co robić? Wkurza mnie sprawa karmy i to straszliwie!!!!!!!!!!!!!