Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Halcia, napisalam rowniez bezposrednio do Stazu do Wroclawia. Niestety - jestem bezradna, nie wiem jak mam spowodowac, by karma do Was dotarla. Rozmawialam w lipcu z Ike telefonicznie. Troche byl zaskoczony i obiecal karme dowiezc. Znow minal miesiac. Ja mu zaufalam i fundacja tez. Mam nadzieje, ze upublicznienie tej sprawy zmobilizuje Ike do dowiezienia karmy. Moze dogomaniacy beda sami dzwonic do firmy Ike z prosba o wywiazanie sie ze zobowiazan. Od maja mielismy inne mozliwosci, by te karme do Was dowiezc, zaufalismy Ike. Mam nadzieje, ze karma do Was dotrze wkrotce.
O Amonka raczej sie nie martw. Wyglada na to, ze Ike jest dobrym opiekunem a Amonek sprawial wrazenie radosnego psiaka. Oczywiscie nie zawadziloby, gdyby Ike od czasu do czasu poinformowal Was jak sie sprawy z Amonem maja, przeslal zdjecie... ale na to ja juz nie mam wplywu.
Pozdrawiam

Posted

Alysia ,dzieki za słowa pocieszenia dotyczące Amona,bo ten pies bardzo duzo dla mnie znaczył.A moja panika zaczęła udzielac sie innym.Z tego co wiem,oni maja coś wspólnego z rolnictwem,wiec wiadomo nawał prac,ale cos zgłosic,zawiadomić by wypadało.Mam nadzieje ,że do zimy dotrze.

Posted

Ciekawe, co tam u Pręgi2... :roll:
Ma już obiecany spacerek... ale musi poczekać te kilka(naście?) dni...:-(

Szpilka, może zrobiłabyś jej jutro jakieś foty ? :roll:

Posted

Juz wiem ktora to Prega dwa spodobała sie Panu ktory oddał Digera moze ja wezmie po kwarantannie, potrzebuje on psa ktory by szczekał i odstraszał wygladem, nie jest to za fajne no ale, Pan miły i raczej dba o psy ale na sterylke raczej nie ma co lczyc:-/
W schronisku był P. Andrzej, ktory pomaga kierownikowi i Pani ksiegowa, bardzo mili i serdeczni ludzie oby wiecej takich :) Zainstalwalismy nowa drukarke i uruchomiony został komuter a wiec mozna robic dokumentacje
Dzis w schronisku sprzatałaysmy podworko kotow i u charcicy wydzierałaysmy tony kosci z za budy było tego z 4 taki.
Do schroniska trafił mały kociak około 3 miesieczny zurazem łapki, praktycznie nie ma stupki ale jest bardzo dzielny swietnie sobie radzi, bardzo garnie sie do ludzi, jest bardzo kochany
Były tez odwiedzyny 2 dzieci, ktore chciały poprostu zwiedzic schronisko;) no i mam obiecane ze jak beda starsi to beda wolontariuszami ;)
Kierownik powiedział ze woli zeby charcica trafiła do nas a wiec jak nikt sie po nia nie zgłosi (a wszystko jest mozliwe) to trafi do nas w sobote, charciczka nie ma 1-2 tylko około 3-4 lata ma juz spory kamien na zabkach
Do schroniska trafił pies, ktorego Pan zmarł i pies spedził z nim kilka dni po jego snierci, sliczny szorsciak, bardzo wystraszony.
Nadal jest duzo szczeniakow, Fiszka bedzie za niedługo rodziła a do schroniska trafiło jeszcze 2 szczeniaczki jeden około połroczny (z meliny) i jeden mały około 3 miesieczny zywiołek bardzo milutki
Baca jest bardzo zadowolony z nowego boksu to nie ten sam pies dzisiaj był na spacerze z P. Januszem:)
Wyprowadziłysmy sporo psow, jednym z sukcesow dzisiejszego dnia było wyprowadzenie młodej suczki, ktora była bardzo zlekniona, na spacerze była cudowna sunia i bardzo grzeczna, wprawdzie nadal sie boi ruchu reki i krzyku ale juz swobodnie podchodzi do krat, kiedys nie mozna bylko na to liczyc.
To chyba wszystko na dzisiaj ufffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

Posted

Jest tez nowy psiak boksiowaty,niestety wrócił Diger,i to co pisała Szpilka ,piękny psiak po zmarłym ,oraz jeden psiak p.Romy.Niestey dzień na przybytek, a nie ubytek czyli adopcje.Smutne.Po Monie tez pan nie był.SZafy też nie przyjechały.

Posted

I jeszcze strasznie bidna sunieczka. Została oddana wsumie nie widomo czemu ale historia była taka ze sunia została wysterylizowana no i babcia zobaczyła niteczke niteczke wyciagneła i otwarła suni brzuszek a niedługo po tym sunia wpadła pod samochod.... Ma problemy z łapka miejmy nadzieje ze bedzie mogła na niej stawac

Posted

[quote name='SZPiLKA23']I jeszcze strasznie bidna sunieczka. Została oddana wsumie nie widomo czemu ale historia była taka ze sunia została wysterylizowana no i babcia zobaczyła niteczke niteczke wyciagneła i otwarła suni brzuszek a niedługo po tym sunia wpadła pod samochod.... Ma problemy z łapka miejmy nadzieje ze bedzie mogła na niej stawac

:placz::-( takie kochane malenstwo:placz::-(

Posted

Nic dzięki albiemu jeśli chodzi o Bace - to kawał jego dobrej roboty bo chce i się stara, gdyby nie chciał to albiemu by w jego sprawie nadal w buszu była :D Nie mogę nie wspomnieć o wielkiej pomocy ze strony kierownika Artura.

Baca ciotka albiemu gra w totka, jak wygra to masz dom z wielkim ogrodem .... W sobotę idziemy na spacerek!

Posted

Ta sunia Buraska bo tak ją p. Zofia nazywała bardzo dużo w swoim życiu przeszła. Znaleziona na smietnisku przez p. Zofię , przygarnieta z deszczu pod rynnę .W jednym pomieszczeniu 9 psów, kiedy miała cieczkę 5 psów atakowało, zawsze pogryziona i ciągle smutna, co zagoiła się rana to spowrotem pogryziona. Biedaczka nie radziła sobie ze stadem , nie umiała sie bronić przed zgraja, przy tym juz też nie jest pierwszej młodości ma ok 8 lat.

Posted

Witam

Dzis odczytalam informacje na prf ze jest charcica do adopcji.Przed urlopem zamiescilam ogloszenie ze mam chetna rodzine! Czy to jescze aktualne!!

Posted

W dniu 7 września w Przemyslu jest wystawa psów rasowych, Stowarzyszenie Ochrony Zwierząt Nadzieja" będzie kwestować na rzecz schroniska w Orzechowcach.
Informuję, że za wpłacone pieniążki na sterylki zrobiliśmy 3 sterylki Orzechowskim suniom. Będziemy w dalszym ciągu sterylizować.
DZIĘKUJE WSZYSTKIM, KTÓRZY TAK OFIARNIE POMAGAJĄ ZWIERZĘTOM

Posted

Zrobiłam"puszki "na datki/6/ztego co miałam,wioze je jutro do schroniska.Będą tam do odebrania.Popieczetujesz tylko wasza pieczatka.A masz chetnych do zbierania?Super,ze ruszyły sterylki.