SZPiLKA23 Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 :o ludzka głupota i bezdusznosc czasami przekraczaja wszelkie granice, a moze ludzi starych i chory poddawac eutanazji bo po co maja sie meczyc i zyc w ogole...:-/ Niestety z powodu braku transportu (moj kierowca musi byc w pracy) moja jutrzejsza wyprawa sie nie uda :(:(:( i dalej pozostanie mi tylko martwienie sie co sie tam dzieje :(:(:( Quote
Kida i Olo Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Tutaj bazarek na Orzechowce - http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9172406#post9172406 Quote
Edi100 Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Wszędzie tyle biednych skrzywdzonych i niechcianych:( Dzis mam szczególnego doła:placz: Quote
albiemu Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 trzeba pisać list do miasta, chcą zmienić umowę na 8300 zł miesięcznie co niczego tak naprawdę nie zmieni, jedynym plusem to dwaj nowi pracownicy w tym jeden jest wielkim miłośnikiem psów i ma do nich olbrzymie serce. Wierzę w tego chłopaka, bo każde ręce w tym miejscu, które są dobre dla psów mogą im bardzo pomóc. Drugiego gościa jeszcze nie widziałam. Teraz będzie kontrola Skarbówki i bardzo dobrze, mam nadzieję 3 albo 5 lat wstecz. Coś się dzieje, przypuszczam osoby "umoczone" wypiszą się ze Stowarzyszenia. My myślimy się zapisać do Sary w większym składzie jak znajdziemy ludzi aby głosować w sprawach ważnych. Ja i Kudłata myślimy założyć fundację i zrobić legitymację TOZ-u. Szkoda, że mając fundację nie można być w Stowarzyszeniu. Quote
albiemu Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 cos się dzieje słuchajcie, idzie lepsze pomału ale Miasto musi zwiększyc kwotę miesięczną - to przy okazji zwiększy skład pracowników w schonisku. Jeszcze coś w tym temacie i ważne - wyleciał pracownik, ktory był tam istną zakałą - już przyjął wymówienie tak więc jednego gada mniej!!!!!!!! Została jeszcze jedna gadzina ale zaczyna się starać, wszysycy ją obserwujemy, jedyne co za nią przemawia, to że dokarmia szczenięta i gotuje psom starym - jest pod ścisłą obserwacją - zobaczymy. W tym momencie schronisko oczyściło się z fatalnych pracowników to bardzo dobra wiadomość. Quote
albiemu Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 maja przywieźć nowe budy, będzie kilkanaście, nowe boksy juz stoją i czekają na skręcenie, spiaki nakarmiłyśmy, wiemy że zaczęłli gotować. Psiaki głodne ale kondycyjnie nie najgorzej. Szczenięta silne. Miź nasz cały oblepiony tyłek kałem, ma jakieś problemy i to chyba spore z wyprożniainiem, zwróciłam im na to uwagę, mają go dać do weta. Zastanawiam się czy ze starości już zwieracze nie pracują - nie wiem :( Quote
albiemu Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Kończą się zapasy kaszy i makaronu - proponuję zrobic składkę i kupić co potrzeba, jak chcecie podam na pm swoje konto, wypiszę kto ile dał i kupimy dla psiaków, zostanie to spisane i zamknięte w magazynie. Quote
halcia Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Nie wiemy czego ma tyczyc kontrola.Jesli rutynowa moze byc b.pobiezna.Mam nadzieje ,ze na jakis donos ,wtedy wyjda sprawki z 5 lat wstecz.Ja p.D zycze zeby odpokutowala i zwrocila wszystko,co odebrala przez 5 lat biednym psom.Ci co byli nieuczciwi troche bledsi i wyciszeni,ale ja nie wiem czy z nich beda jeszcze"ludzie"wazne ze jest ich coraz mniej Quote
albiemu Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Ewatr, GuciaP konto podałam i dziękuje bardzo za wielkie serce i pomoc. Tak jak napisalam na pm - od stycznia jedzenie przekazujemy w formie protokołu. Będziemy wiedzieć co poszlo, w jakich ilościach i też będziemy na tym jakoś łapę trzymać. Quote
GuniaP Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Zeby tylko zima nie była ostra... bo światełko w tunelu to już widać - dzięki Wam. Quote
VitisVini Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Albiemu, sa dwa wątki o Orzechowcu, na tamtym to Weronka która jest chyba ze stowarzyszenia pisuje, no i chciałam zapytac bo mi się myli- czy stowarzyszenie podpisało ten aneks czy tez nowa umowe na te 8 tys z kawałkiem na miesiąc? I czy z tych pieniędzy mają byc równiez opłacani pracownicy??? Bo jeśli tak, to moim zdaniem nie należało podpisywać- to jest nierealna kwota na utrzymanie schronu nawet na poziomie spartańskim- biorąc pod uwage jeszcze to nieszczęsne położenie. Jeśli ktoś zdając sobie sprawę, że za takie pieniądze nie można nic zrobić, podpisuje umowe to słusznie potem można miec do niego podejrzenia ,że zamierzał z góry całą kase,, eee no , sprzeniewierzyć:p. A tą fundacja to się jeszcze zastanówcie- nie sztuka mimo wszytko ja stworzyc, gorzej potem, a szczególnie zas żle jak i tak nie będzie miała na nic pieniędzy, kolejna słaba organizacja która nic nie może.Moim zdaniem kontrola skarbowa nic u sary nie wykaze, sprawozdanie za 2006 jest dośc realistycznie wyliczone- oprócz jednej wady- czyli faktu że za pieniądze przeznaczone na zwierzeta nie dało się tych zwierząt utrzymać, co zaskutkowało stanem jaki widzielismy. Ale czy to sprawa US to raczej watpie. Najlepszym pomysłem (wg mnie of course) byłoby rozsadzenie od środka sary poprzez napływ nowych członków, wybór nowych władz i wtedy pójście na wojnę z miastem. Nawet Kielce chwalą się, ze na swój schron dały 500 tys zł. A ono chcą 100 dac. Bzdura. No oczywiście podaj mi nr konta , podeślę ile tam mogę ale cały czas podkreślam- dziewczyny to jest pomoc doraźna i moze wkrótce się skończyć a dogomania popedzi ku innym nieszcześciom. Musicie wymyśleć jak na fali "poparcia" póki co załatwić to wszytko bardziej formalnie i tym samym poprawic sytuacje diametralnie na dłuzsza metę. Quote
halcia Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 To jest najlepszy pomysl rozsadzic Sare od srodka,ale nie ma chetnych do zapisania sie.Weronice przydaly by sie osoby z okolic na ktore moze liczyc.Nawet ci co doprowadzili do Interwencji,zapisac sie nie chca.Nie wiem czy ludzie nie chca,bo znaja tych z Sary, cz po prostu to ich nie interesuje. Quote
grzenka Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Ja też myślę że to najlepsza myśl!Jeśli nikt z okolic nie chce się zapisać to niedobrze ale może chociaż trochę dałby to że są inni-nawet z dalszej okolicy - ale są.Może stowarzyszenie nie czułoby sie bezkarne..... Quote
albiemu Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 większa kasa dowiedziałam sie wynika ze zwiększenia najniższej krajowej - czyli to niczego nie zmienia nadal. Weronika nie chce zgodzić się na taki aneks ale ona nie ma za wiele do gadania tam bo jes jedynie członkiem Sary (jak na członka to i tak sie tam szarpie jak za 15 osób). Pani prezes nie chce nawet pisemka od nas podpisać o boksy i budy darowane przez Straż Graniczną, bo musi nad tym sie zastanowić. K....WA psy marzną a ta dumać będzie?!?!?!?! Aga Czakra na głowie stanęła aby jakoś to zalatwić a tej się doopy ruszyć nie chce i długopisem trzech krzyżyków postawić na już napisane prośbie. Najlepszym rozwiązaniem będzie do Sary się zapisać i w doope im dawać na każdym ważniejszym zebraniu. Do znudzenia. Piszę o tych budach bo skoro nic się jej nie chce to myślicie że o większą kasę dla schronu będzie walczyć???? Ja kiedyś dwie godziny przy smietniku się kręciłam bo chciałam nosidełko wziąć dla szczeniąt Orzechowskich i było mi wstyd je zabać a ta krowa prezes przyjechała i je sobie wzięła bo ładne! Szczeniaki zostały na ojszczanych kocach kóre wymieniłyśmy. Co do Fundacji chodzi o możliwość zbierania kasy bo bez niej tam nie ruszy a jest bardzo potrzebna i poprzez fundację jedynie możemy ją uzyskać, możliwe że nie mało. Wiem, że do tego masa czasu i roboty ale VitisVini spokojnie, nie mamy zamiaru robic kolejnej Fundacji aby ich ilość zwiększyć, chcemy połączyć siły ze Stowarzyszeniem, kóre mam nadzieję się zmieni. Quote
albiemu Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 co do kontroli - wykaże - tam były lewe rachunki dość "dziwne" tak więc mam nadzieję i wierze gorąco przyglądną się lepiej wszyskiem a wtedy po nitce do kłębka. Nie bój nic tam wiele osób doopami trzęsie a mnie w to graj !!!! :D Quote
magda222 Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Także poproszę o nr konta.Pomogę w miarę możliwości. Trzymam za Was kciuki !!! Quote
Kida i Olo Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 [quote name='albiemu']Kończą się zapasy kaszy i makaronu - proponuję zrobic składkę i kupić co potrzeba, jak chcecie podam na pm swoje konto, wypiszę kto ile dał i kupimy dla psiaków, zostanie to spisane i zamknięte w magazynie. Trzeciego stycznia kończy się mój bazarek, powinno wpłynąć minimum 30 złoty. Quote
basia0607 Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 U nas na taką ilosc psów miasto daje 70 tyś. zl. Ja moge wziąść 3 najnędzniejsze kociaki ale jestem z Mazur. Wzielabym też szczeniaka ale mielismy parwo. U mnie w domu jeden odszedł na tą chorobę i w naszym hotelu też zachorowaly 2 psy. Jezeli ktos jedzie trasa E-7 w kierunku Gdańska to moze przywieść mi kociaki ! Quote
mag602 Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Ja również poproszę o numer konta- pomogę w miarę możliwości. Podziwiam Was, dziewczyny, chyba nie potrafiłabym tyle wywalczyć... Quote
Becia66 Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Jutro do schroniska przyjedzie 5 nowych podwójnych bud które zamówiłysmy u stolarza, a zafundowało je szwedzkie stowarzyszenie Hundmetro Polen z którego przedstawicielką jestem w stałym kontakcie. Co najmniej 10 psiaków nie będzie już tak marzło. Tina - jeśli czytasz ten wątek, dziekujemy ci bardzo w imieniu tych wszystkich psiaków które dzięki Tobie dostaną jutro nowy domek ...:buzi: Quote
ewatr Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 [quote name='albiemu']Kończą się zapasy kaszy i makaronu - proponuję zrobic składkę i kupić co potrzeba, jak chcecie podam na pm swoje konto, wypiszę kto ile dał i kupimy dla psiaków, zostanie to spisane i zamknięte w magazynie. poszła kasa ........... Dziewczyny mam do Was prośbe nakarmicie odemnie Czarusia ??? Prosze !!!! Quote
Recommended Posts