weronika1 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Ale ze mnie ciemnota:evil_lol: szukam zdjęć a mam pod nosem .:lol: Quote
SZPiLKA23 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Watek Moni ;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10288286#post10288286 Quote
masienka Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 wiedzialam, ze gdzies juz widzialam te nazwe ... :shake: wpadlam tu z watku szpicow w potrzebie. w zyciu nie przebrne przez ten watek i bylabym ogromnie wdzieczna za pomoc w streszczeniu najwazniejszych faktow tzn. warunkow w jakich obecnie zyja zwierzeta. To wazne... jesli jest bardzo zle to moze uda sie zabrac malamutke do hotelu, mamy wolne miejsce ale to pod Opolem Przydaloby sie wiecej zdjec Quote
Rafal StWola Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Co do warunków w których przebywają psiaki to powiem dość oględnie ... nie są dobre .... sa tragiczne a jesli chodzi o Mamuta czy innego szpica to wiesz sama jak one sie w schronie i w boksie czują .... a w tym schronie to tragedja dla szpica ( dla kazdego psa tez... byłem widziałem ) .. Co do pomocy przy Mamutku ( transport choc części trasy itp) chętnie pomogę Quote
Koperek Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 [quote name='masienka']wiedzialam, ze gdzies juz widzialam te nazwe ... :shake: wpadlam tu z watku szpicow w potrzebie. w zyciu nie przebrne przez ten watek i bylabym ogromnie wdzieczna za pomoc w streszczeniu najwazniejszych faktow tzn. warunkow w jakich obecnie zyja zwierzeta. To wazne... jesli jest bardzo zle to moze uda sie zabrac malamutke do hotelu, mamy wolne miejsce ale to pod Opolem Przydaloby sie wiecej zdjec masienka- były orzeszek Bruńcio do Wrocka dojechał to i malamutka do Opola dojedzie!;) Potrzeba tylko albo kasy, albo osoby, która by to fizyczne przedsięwzięcie wykonała. Onegdyś była to Murka, ale nie wiem, czy teraz by się zgodziła... Quote
Koperek Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Tylko na tego wariata klatke trzeba ;) To w końcu suczka to czy pies?? I dlacego klatka niezbędna?? Quote
SZPiLKA23 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Suczka ale powiedzmy ze mysli ze to ona jest przewodnikiem stada i stara sie wszystkich sobie podporządkować zebami ;) Quote
Koperek Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Suczka ale powiedzmy ze mysli ze to ona jest przewodnikiem stada i stara sie wszystkich sobie podporządkować zebami ;) No tak tez podejrzewałam:roll:, ale miałam nadzieję, że jednak coś innego... Quote
Rafal StWola Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Nie klatkę tylko ruchu dużo ...klatka pogorszy sprawę w przypadku Malamutka ... ruch i to nie spacerek tylko do upadłego hehe może będę w sobote to postaram sie tą szelma zajać .... dowie sie co to ruch :) Quote
Kudłata Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 ale Szpilce zdaje się chodziło o klatkę na czas podróży ;), żeby nie przeszkadzała prowadzącemu. Quote
SZPiLKA23 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Rafal StWola napisał(a):Nie klatkę tylko ruchu dużo ...klatka pogorszy sprawę w przypadku Malamutka ... ruch i to nie spacerek tylko do upadłego hehe może będę w sobote to postaram sie tą szelma zajać .... dowie sie co to ruch :) Wujek cos nie doceniasz mojej wiedzy na temat psiaczkow,moze wielka ona nie jest ale troszke wiem ;).... tak jak Kudłata pisze chodziło mi o transporterek bo sunia niestety jest agresywna. Do niej jak do Zdrapki po dobroci tylko trzeba by ja zdominowac ale napewno nie trzymajac w klatce... potem mozna spacerowac do upadłego :) Quote
Kudłata Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 ale same spacerki też na dominację raczej nie pomogą, oczywiście o ile jej agresja faktycznie z tego powodu wynika, bo powodów może być dużo. Sama mam w domu sukę dominantkę-lenia :cool3:. Quote
albiemu Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Kudłata powróciła na wątek :) - jak tam budy - rozładowane? Ilu chłopa do rozładunku potrzeba było? :) Orzeszki będziecie mieć śliczne nowe budy, chociaż wolałabym dla Was domy. Quote
SZPiLKA23 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Kudłata napisał(a):ale same spacerki też na dominację raczej nie pomogą, oczywiście o ile jej agresja faktycznie z tego powodu wynika, bo powodów może być dużo. Sama mam w domu sukę dominantkę-lenia :cool3:. Tego co jej sie działo nikt nigdy sie nie dowie mozna tylko snuc domysły, mi sie wydaje ze raz udało jej sie zdominowac człowieka podporządkowac sobie i jej sie spodobało a ze ma silny charakter to bedzie kazdego starała sie zdominowac. Pewnie była wychowywana jako pluszowy pupilek... tylko skad te zeby ;) Quote
halcia Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Ostatnie hasło jakie słyszałam w schr.to,że jesli bedzie siedziała tam jeszcze 2 tyg.to własciciel ja weżmie.Ale ona go zdominowała i on sobie nie radził. Quote
gagata Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 W nowinach rzeszowskich na intrenecie nowy artykuł o Orzechowcach, nawet z filmem, jak to Straż Miejska sprawdfza wodę w psich miskach... Quote
SZPiLKA23 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Zal.... ja widziałam co robi straz miejska:D:D:D przechadzaja sie po "lepszej" czesci schroniska i w zaleznosci co robi pracownik to kazda robic mu cos inego... sprzata to ma karmic, karmi to ma sprztac.... Quote
Kudłata Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Budy rozładowane, czekają na dalszy transport, bardzo ładnie się prezentują :lol:. Postaram się je dzisiaj zmierzyć żeby było wiadomo do jakiego samochodu się zmieszczą, bo ja niestety mam dwa następne weekendy zajęte. Co do suni - skoro właściciel rozważa możliwość zabrania jej z powrotem to może wystarczyłoby trochę pracy z psem i ich stosunki ułożyłyby się jak trzeba. Tylko czy jest w Przemyślu odpowiedni szkoleniowiec, albo jeszcze lepiej behawiorysta... Quote
SZPiLKA23 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Tez o tym myslałam, ale wiadomo jak jest z odbieraniem psow ze schroniska... szkolenie by sie przydało napewno, siedzenie w boksie tylko powoduje w niej złosc. Quote
Rafal StWola Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Nie chciałem umniejszać niczyjej wiedzy a juz napewno nie Twojej Szpilko bo wiem że psiara jesteś i wiedze posiadasz pewnie dużo większą niz ja .... pomóc tylko chciałem sorry że nie wyszło ... a na siłę niczego ze szpicem przeprowadzać nikomu nie życzę oraz że bez względu na powody "agresji " pobyt szpica w boksie dobrze na jego zachowanie nie wpływa o czym oczywiście dobrze wiesz i tyle na myśli miałem ... Podkreślam nikomu wiedzy nie ujmuję ... a malamutce powodzenia życzę i domu dobrego . Quote
SZPiLKA23 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Ha teraz wujek Rafal sie tłumaczy :D wszyscy chca tu dobrze a wiec nie ma gadac... no a szpice to szpice panienka sie meczy i złosci w boksie no i wsumie ma racje ale i charakterek jak rasowa kobieta ;) Quote
Rafal StWola Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Napisałem sprostowanie, tłumaczyć sie nie ma potrzeby ... i wiem że każdy chce dobrze ...pewnie tylko ja sie czepiam ....za co przepraszam . Quote
SZPiLKA23 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Wujek Rafał zły.....:diabloti: Wiecej usmiechu mniej zmartwien:eviltong: Quote
Neczka Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Co do tego właściciela, który zastanawia się nad sunią. Czy jest sens oddawać psa do człowieka, który oddał ją do ORZECHOWCÓW ?! Quote
Recommended Posts