Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jejku, Wy to macie zdrowie dziewczyny:crazyeye:pchać takie kosze do kasy!:crazyeye:

Wielkie brawa dla Was- ORZECHOWSKICH dziołch (nie będę wymieniać- wszyscy wiedzą) za wytrwałość!:multi:

Jutro w śniegu, wietrze, na mrozie...:diabloti:

Posted

Dziewczyny, przepraszam, że sie wtrącam, ale czytałam gdzieś, że psy nie trawią kaszy. Czy macie pewność, że kasza nadaje się dla psów, że one mają z tego jakąś korzyść?

Posted

Czytałam masę artykułów i strasznie różnie piszą, jedni popierają inni nie, ja nie będę wnikać, moje psiaki jadły i wszystko było OK. Orzeszki Orzechowskie muszą jeść co jest, tam jest walka o życie - uwierz mi w porównaniu z tym co jedzą normalnie, lub nie jedzą kasza to male miki .... przykro mi to pisać. Wolałabym aby jadły ryż ale jest dwa razy droższy i w tym momencie ilość ma znaczenie :(

Posted

Moj pies tez je kasze (nie przepada za ryzem i makaronem) musi byc tylko rozgotowana i jest dobrze trawiona, tez o tym czytałam bo bałam sie ze robie psu krzywde ale to nie jest do konca prawda ze kasza szkodzi moze psom o delikatnych zoładkach, ale moja lubi kasze i dobrze sie po niej czuje:)

Posted

Ja myslę,że nawazniejsze aby dostały co ciepłego do jedzenia- kasza na pewno nie zaszkodzi:)
Trzymam kciuki za dziesiejsza akcję!!!!!Szkoda ,ze mam tak daleko...ale może latem zrobiłoby sie najazd weekendowy dogomaniaków do Orzechowiec i wtedy by sie działo:):)

Posted

kurcze chciałabym tez przelać jakis grosik, ale mój bank wymaga pełnego adresu odbiorcy (moge go oszukać i nie podać nr domu i kodu, ale przynajmniej ulica i miasto musi byc wpisane).. Mogałbym poprosic o te dane na pw?

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Moj pies tez je kasze (nie przepada za ryzem i makaronem) musi byc tylko rozgotowana i jest dobrze trawiona, tez o tym czytałam bo bałam sie ze robie psu krzywde ale to nie jest do konca prawda ze kasza szkodzi moze psom o delikatnych zoładkach, ale moja lubi kasze i dobrze sie po niej czuje:)

Nie zupełnie chodziło mi o to ,że kasza szkodzi, tylko o to, że przelatuje przez psa jak woda przez sito i on nie wchłania żadnych składników odżywczych.

Posted

maggiejan napisał(a):
Nie zupełnie chodziło mi o to ,że kasza szkodzi, tylko o to, że przelatuje przez psa jak woda przez sito i on nie wchłania żadnych składników odżywczych.

Tak zauważyłem to przy kaszy jęczmiennej. Dlatego nie daję jej psom. Ale cała piątka z powodzeniem trawi inne. Dostają takiego mixa : 50% gryczanej, 10% jaglanej, 20% płatki owsiane, 10% płatki jęczmienne, 10% ryż, do tego jeszcze łyżka lnu na każdego psa.

Posted

maggiejan napisał(a):

Chyba Ci sie z ziemniakami pomyliło

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Mozeeee tak ale nawet wet mi powiedział ze czasami warto dac ziemniaki w małej ilosci bo tez cos z nich pies tam ma... ja nie daje.....

Jedna z gotowych karm, typowych dla husky zawiera ziemniaki i w którymś podręczniku o tej rasie też pisało, że można dawać. A kaszę jęczmienną przyswaja tylko jeden pies, przez pozostałe rzeczywiście "przelatuje" Myślę, że dietę trzeba ustalić doświadczalnie.
Szkoda tylko, że takiego luksusu nie mają bidulki z Orzechowców. Wśród nich są na pewno też takie, którym kasza lub ziemniaki nie służy.

Posted

Wet powiedział : nic na siłe pies niechce to znaczy ze mu to nie odpowiada sam bedzie wiedział kiedy mu czegos brakuje i bedzie togo szukac. Jak do kaszy da sie miesko i warzywa to jest ona wartościowa, moze byc to wina jedzenia schroniskowego i moja sunia nigdy sie nie przestawi na nic innego....

Posted

Ziemniak sluza zdrowiu(sklad) psow tylko, ze je nie trawia i muszą byc zrobione pure-czyli miazga. Ziemniaki nie uczulaja i psy z alergia maja jedzenie na bazie wlasnie ziemniakow.

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Tak mniedzy Bogiem a prawda to nie ma co wybrzydzac wazne ze jest jedzenie i ze psy nie beda głodne.... i to jest najwazniejsze!!!

Święte słowa.....
Przypuszczam, że dla tych psinek to obojętne co byle ciepłe i dużo :-(

Posted

Witam
Od niedawna a po prawdzie od wczoraj wiem o Orzechowcach ....
Czytalem o braku miejsca w aucie ... polecam sie z drugim autem jesli tylko bedzie potrzebne ....male ( lajdaczka jak koledzy mowia )
ale jadac samemu miejsca byloby dosc duzo . Wiem ze dzis moze byc i pewnie jest juz zbyt pozno ale na przyszlosc jestem do dyspozycji ( oczywiscie nieodplatnie a i kaski troszke w miare mozliwosci byloby wiecej )
Pozdrawiam Was ... a w szczegolnosci mojego "Krajana" mieszkajacego pomiedzy Wisla a Sanem ( jak ja ... kocham haszczaki niedlugo moze i u mnie taki bedzie )
Polecam sie i pozdrawiam raz jeszcze
Rafal
ps w remoncie drugie duzo wieksze auto ( bus ) juz niedlugo bedzie do dyspozycji tylko skoncze konserwacje ....

Posted

Wystarczy napisac choc dzien lub dwa przed terminem .... lub zadzwonic do mnie tel 516 689 798 czy tez na gg 5740175
Autko moze male ale do dyspozycji .... jesli tylko bedzie mozna pomoc to piszcie prosze lub dzwoncie .