Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Albiemu, dziewczyny!!!!! porozmawiajcie i ustalcie na jakie konto można wpłacać pieniążki :roll: Nie mam zaufania do kont schroniska i boję się, że nie trafią na najpilniejsze obecnie potrzeby, że nie trafią dla pomocy psom:shake: A Wy potrzebujecie na benzynę, pokarm no i może do ocieplenia bud gdzie wysłać stare ubrania.... :roll:

Posted

Ja jestem na necie praktycznie od 9 do 22/23.. (pracuję na kompie) oczywiście z przerwami, można mnie łapać tylko na gg - 5171218, bo na Skypa mam za wolnego neta niestety..
O, jakby ktoś chciał zobaczyć, to moje portfolio - www.folen-webdesign.prv.pl
Wybaczcie reklamę :oops: :oops:

Posted

Na zarejestrowanie nowego stowarzyszenia czeka się do 3 m-cy. Najporościej jest utworzyć odzial terenowy. Ja moge tworzyć odzialy terenowe ale jestem z Mazur. Musicie szukac kogos blisko siebie , ponieważ musicie się kilka razy do roku spotykać , chociażby na walnym zgromadzeniu. OTOZ Animals szuka chetnych do utworzenia odziałow terenowych ale to OTOZ z Gdyni. Nie wiem czy mają jakąś siedzibe na waszych terenach ? Na to wszystko potrzeba czasu i musi ktoś uczciwy przejąć to schronisko ale psom musi sie poprawić na już. Adopcje super sprawa ale to dla niektórych a co z resztą ? mam pytanie jak przedstawia sie sytuacja dzisiaj ? czy ktoś z wladz zainteresowal się schroniskiem a może TOZ ?

Posted

Podobno,niedlugo potem zagladal pan/w krawacie urz.z Przemysla/,byl straszny balagan nawrzeszczal i pojechal.Co z tego?nie wiemy'Podczas rozmow z w-ce prezyd.proponowano nam przejecieschr.Jest nas 4 z rzeszowa ,pracujace.Byloby tak samo jak do tej pory.Zarzadzajacy nie zagladaja,nie ma motywacji i bata do sprzayania,gotowania.Tam nie mozna przejac z doskoku,tam trzeba byc!Na 15 osob,przez rok i wczesniej ludzie ze stow.tam nie jezdzili,teraz czasem,ale bez glowy. jedna kobieta sobie leb urywa,ale odjedzie i dalej to samo.Kierowniczke chyba ignoruja,ona ma tez duzo papierkowej roboty,za lata wstecz do nadrobienia.Poczatki...Zaczynala dzien od sprawdzenia co zginelo.A gubilo sie przy tej pani ,co brala w reportazu rudego pieska na rece,nieudolnie,zreszta.

Posted

[quote name='Folen']Ja jestem na necie praktycznie od 9 do 22/23.. (pracuję na kompie) oczywiście z przerwami, można mnie łapać tylko na gg - 5171218, bo na Skypa mam za wolnego neta niestety..
O, jakby ktoś chciał zobaczyć, to moje portfolio - www.folen-webdesign.prv.pl
Wybaczcie reklamę :oops: :oops:

śliczne portfolio :lol: ja jakoś nie miałam czasu dalej działać, bo ciągle psiaki potrzebowały ogłoszeń, pilne sprawy ..... :-(:-(
Ja też jestem w necie cały dzień, bo pracuję na komputerze. Ale w pracy nie mam skype.

Na skype jest też gadu :roll:ale jakoś sobie poradzimy :lol:

Posted

malagos napisał(a):
Czy żeby przejać to schronisko, musi być stowarzyszenie? nie moze byc konkurs na kierownika, jakaś osoba prywatna?

Nie musi to byc stowarzyszenie moze byc to jakakolwiek firma(dzialalnosc gospodarcza)-nawet utylizacyjna(niestety) ale firma.

A konkursu na stanowiska kierownika nie moze byc poniewaz schronisko nie jest samodzielna jednostką budzetowa miasta. I nie sadzę aby miasto Przemysl chcialo taką jednostke miec -wiaze sie to z dodatkowymi funduszami(etaty dodatkowe) itd...

Posted

[quote name='albiemu']słuchajcie ja nie dam rady, ale jak ktoś ma czas - kilka lat temu ukazał się artykuł o tym jak przez dwa miesiące byli odcięci od świata i psy zjadały się z głodu - podobno było to w Nowinach, były tam drastyczne zdjęcia jakieś 5 - 6 lat temu. Kurcze nie wiem czy to znajdziemy .....

Albiemu: poniżej linki do art. O tej tragicznej zimie – niestety bez fotek – w arciwach są zwykle gole teksty, ale może fakty z historii schroniska tez się przydadza: http://www.pressmedia.com.pl/arch/d.asp?u_file=2001/2001.12.19/h.txt

http://www.pressmedia.com.pl/arch/d.asp?u_file=2002/2002.01.04/!p.txt

http://www.pressmedia.com.pl/arch/d.asp?u_file=2002/2002.01.14/Q.txt

http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20020109/REGION00/201080051&SearchID=73303170566184

http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20020110/REGION00/201090037

Znalazłam w necie troche informacji o schronisku:
Poniżej jest info o szwedzkiej organizacji gotowej pomoc – ale pewnie sprawa ‘zdechla’ jeśli Sara tym się zajmowala. Może warto tę organizacje prześwietlić i nawiązać znow kontakt?:
http://www.wrota.podkarpackie.pl/pl/wizytowka/aktual/070608_pomoc_szwedzi

i jeszcze taka ciekawostka z sesji radnych co prawda Jarosławia (stamtąd tez psy trafiaja do orzechowcow), ale przytoczono tam istotna kwestie:

"Zastępca Burmistrza Miasta (Jarosławia) p. Tadeusz Pijanowski przypomniał, że Gmina Przemyśl określa koszt utrzymania psa w schronisku w Orzechowcach i jest to kwota 380 zł."
to jakies kpiny są

Strona 22, caly raport z sesji:
[FONT=Arial][FONT=Verdana]bip.jaroslaw.um.gov.pl/bip_download.php?id=5862[/FONT][/FONT]

Posted

Szwedzkie Stowarzyszenie kontaktuje sie ze mną , a nie ze schroniskiem.
Dzięki Szwedom odpchliłyśmy i odrobaczyły w lecie wszystkie psy w schronisku.
Przekazali nam teraz 3500 zł na zakup bud do schroniska które są w trakcie roboty. Jestem w stałym kontakcie z ich przedstawicielką.
Robią to wszystko przez nas bo znają sytuację schroniska i wiedzą, że
inaczej się nie da. Planowane są adopcje psiaków ale to wymaga czasu
i uregulowania spraw schroniskowych bo w obecnej sytuacji jest to niemożliwe.

Posted

:loveu:

becia66 napisał(a):
Szwedzkie Stowarzyszenie kontaktuje sie ze mną , a nie ze schroniskiem.
Dzięki Szwedom odpchliłyśmy i odrobaczyły w lecie wszystkie psy w schronisku.
Przekazali nam teraz 3500 zł na zakup bud do schroniska które są w trakcie roboty. Jestem w stałym kontakcie z ich przedstawicielką.
Robią to wszystko przez nas bo znają sytuację schroniska i wiedzą, że
inaczej się nie da. Planowane są adopcje psiaków ale to wymaga czasu
i uregulowania spraw schroniskowych bo w obecnej sytuacji jest to niemożliwe.

aa to super:loveu: ze to Wy z nimi dzialacie

Posted

Wybaczcie ale nie przeczytałem całego forum. Mam pytanie, czy ktoś próbował zainteresować ta sprawą Straż dla zwierząt. Podobno pomogli w Ligocie (tak jest na ich stronie internetowej) Może i tu by pomogli

Posted

paros napisał(a):
śliczne portfolio :lol: ja jakoś nie miałam czasu dalej działać, bo ciągle psiaki potrzebowały ogłoszeń, pilne sprawy ..... :-(:-(
Ja też jestem w necie cały dzień, bo pracuję na komputerze. Ale w pracy nie mam skype.

Na skype jest też gadu :roll:ale jakoś sobie poradzimy :lol:

Dzięki Paros :oops:
akurat to jest moja praca, dlatego też portfolio..
Jasne, że sobie poradzimy.. ja już mam mały plan na wygląd strony jeśli mogę :oops:

Posted

przejac schron mozna, ale przy takich pieniadzach mozna zapomniec o jego prowadzeniu.
Czyli albo a) przejmuje je fundacja/stowarzyszenie, i w zwiazku z tym mozna prowadzic zbiorki
albo
b) UM da wiecej kasy.

Niezaleznie od wszystkiego po swietach wysle pismo do UM, bo te pieniadze sa jakas kpina.

pzdr
GreenEvil

Posted

Wydaje mi sie ze w obecnym momencie chyba trzeba bedzie zawiesic jakiekolwiek działania ze wzgledu na swieta .... tylko strona internetowa niech sie robi, w miare mozliwosci oczywiscie bo teraz chyba kazdy ma urwanie głowy... trzeba ustalic jeden kierunek działania zebrac dobre pomysły i wtedy działac....

Posted

albiemu napisał(a):
słuchajcie ja nie dam rady, ale jak ktoś ma czas - kilka lat temu ukazał się artykuł o tym jak przez dwa miesiące byli odcięci od świata i psy zjadały się z głodu - podobno było to w Nowinach, były tam drastyczne zdjęcia jakieś 5 - 6 lat temu. Kurcze nie wiem czy to znajdziemy .....

Troglodytes Ty masz dar pisania w razie czego proszę monituj nas, podpowiadaj, piszesz naprawdę świetnie i masz z tego dziadostwa Samę kóra nad zycie Cie kocha :)

Właśnie piszę kolejny tekst do Interia 360 ( poprzedni przeczytało prawie 30 tys. osób ) zmieniłem trochę temat będzie o Orzechowcach. Chcę aby ukazał się w Wigilię. Dziś rano w okolicach Przemyśla minus 12,0 st.C.
Temperatura dla moich husky ale nie dla tych bidulek w schronisku. :placz:

Posted

troglodytes napisał(a):
Właśnie piszę kolejny tekst do Interia 360 ( poprzedni przeczytało prawie 30 tys. osób ) zmieniłem trochę temat będzie o Orzechowcach. Chcę aby ukazał się w Wigilię. Dziś rano w okolicach Przemyśla minus 12,0 st.C.
Temperatura dla moich husky ale nie dla tych bidulek w schronisku. :placz:

Jest strasznie zimno psy pewnie dostana zamarzniete kosci a o wodzie to beda mogły pomarzyc ;(

Porzedni artykuł był naprawde dobry :)