Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Eee hrabiowski charakter to ściema,to iście bokserski charakter,dziś już takie dzikowanie było,że aż miło.Przywitał mnie moim laczkiem w zębach jak wróciłam i na hasło piłeczka zachował się jak szczeniak.Przekochany to pies jest ,myślę,że coraz lepiej się tu czuje,puszeczki i owszem ,gotowanym ryżem z mięsem,w zasadzie wzgardził,zjadł troszeczkę...

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nero to super pies,ma wspaniały charakter,jest bardzo posłuszny,rozumie wiele komend,słów,jest bardzo łagodny,dla dzieci delikatny.Od poniedziałku czuje się u nas bardzo dobrze,zaczął brykać z przytulanką,jak się cieszy bierze ją w zęby i chce być goniony,a potem zmęczony z nią zasypia.Nie można go nie lubić,prawdziwa pociecha z niego:loveu:
Na spacerze nie ciągnie,za wcześnie żeby go spuścić ze smyczy,ale ma ochotę pobiegać.Gramoli się na łóżka,ale strofowany schodzi i kładzie się na legowisku.Pies posłuszny,łagodny,przyjazny i w dobrym humorze,do tego piękniś z niego - czego chcieć więcej?

Jutro kastracja+usunięcie narośli+czipowanie.

Posted

Nero po kastracji,śpi teraz w kołnierzu,przy okazji miał wyciętą narośl na udzie.Wyniki krwi ok,uszy nadal do leczenia.Ale niestety to co mnie niepokoiło tzn jego niestabilność nóg,takie "rzucanie" przy siku wyszło na zdjęciu rtg - zwyrodniałe stawy biodrowe.Zalecony preparat witaminowy CANIVITON forte (kupiony przez naszego dobrego duszka - Mamę Joli) no i w razie bólu leki przeciwbólowe,zdaniem lekarza Neruś musi być taki chudy,niewskazane dodatkowe kilogramy.

Posted

AgaZ, moja poczta chodzi jak chodzi i zdjęcie doszło niestety dopiero b.późnym wieczorem, więc dopiero przed chwilą wysłałam ogłoszenie. Jak dobrze pójdzie, może ukaże się już w sobotę, a jak nie, to pewnie na początku przyszłego tygodnia. Kontakt oczywiście na Ciebie :-).

Posted

Dzięki Dobra Kobieto:loveu:...Mam przeczucie,że to już koniec mojej udręki:evil_lol:,wczoraj wzięłam syna na rower (na trzech kołach,bo tak ładnie było) i te dwa konie ze sobą - nie wiem jak to przeżyłam:loveu:

Posted

AgaZ napisał(a):
Dzięki Dobra Kobieto:loveu:...Mam przeczucie,że to już koniec mojej udręki:evil_lol:,wczoraj wzięłam syna na rower (na trzech kołach,bo tak ładnie było) i te dwa konie ze sobą - nie wiem jak to przeżyłam:loveu:

Mam nadzieję, że ogłoszenie coś da....
Szczerze Cię podziwiam za ten rowerek z dwoma bokserami, może tylko ja mam boksera poruszającego się mało skoordynowanymi skokami (bo tu jest trochę rozgrzebanej ziemi, wprawiającej psa w ekstazę, a tu patyczek, który trzeba zaaakować, a tam znowu ptaszek przeleciał...:diabloti:)...