Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Był rok 1991. Mój tata (wtedy jeszcze kawaler i nie tata) jak co dzień jechał do pracy. Miał samochód bez klimatyzacji, więc co jakiś czas robił postoje i otwierał drzwi. Mieszkał sobie na wzgórzu w Roninie. Wykańczał swój dom. W czasie jednego z postoi na siedzenie pasażera wskoczyła mała sunia-ok.6 miesięczna. Umaszczeniem przypominała trochę owczarka niemieckiego, a jej uszy miały kształt..."samolotów". Tata dokarmiał znajdę. Wkońcu sunia została Finią, dostała budę i właściciela. Kiedyś uciekła i złapała się we wnyki rozstawione przez kłusowników. Tata szukał jej przez tydzień. W końcu się znalazła-wycieńczona wciąż potrafiła pokazać swojemu panu jak bardzo cieszy się, że wrócił. Niestety po pewnym czasie (gdy już minął okres szczenięctwa) stała się agresywna. Została uwiązana na łańcuch. Po pewnym czasie miała już dwóch właścicieli-moich rodziców. Po dwóch latach urodziłam się ja, a 2,5 roku później mój brat. W wieku 8 i 13 lat miała szczeniaki. Nie wiedzieliśmy nic o strylizacji i nie udało na się Fińci upilnować.. Takie były tego konsekwencje. Po drugim miocie zachorowała na raka. Udało się ją z tego wyciągnąć- pożyła jeszcze prawie rok. W wieku 16 lat odeszła... We śnie... Z tego co mówił tata to miała głowkę ułożoną na łapkach i tak odeszła... Zostawiła po sobie synka, budę i duuużo miłych wspomnień, bo tylko te chcę pamiętać. Na zawsze razem Maleńka:
Finia

• ps Serdaczne podziękowania dla revii, Czekuni, Oli164 i innym, którzy wciąż pomagają mi przetrwać te ciężkie chwile..

• Replies 71
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='INU']ps Serdaczne podziękowania dla revii, Czekuni, Oli164 i innym, którzy wciąż pomagają mi przetrwać te ciężkie chwile..

Nie ma za co... My przeżywamy to samo :(

Posted

dla Fińki... 16 lat to dobry wiek... dożyła szczęśliwych lat w dostatku, otoczona kochającymi ludźmi, to się liczy najbardziej... A teraz na pewno wygrzewa się w słonku za Tęczowym Mostem, bo tam przecież zawsze świeci słońce... A w moim Axlu na pewno ma kumpla, bo on do suczek to był pierwszy;) więc na pewno się Nią zaopiekował... Finiu, Axelku, bądźcie szczęśliwe i czekajcie na nas... na pewno kiedyś sie spotkamy i pójdziemy na dłuuugi spacer... Wszyscy razem... Kochamy Was...

Posted

Finiu... Jutro minie tydzień jak Ciebie nie ma:-( Muszę się jescze jakoś trzymać... Przecież nie zostawie Misia... Moja maleńka...

Posted

DLA FINI:tree1:

INU, życzę Ci, zeby Święta przywołały radosne wspomnienia o Fini, które pozwolą Ci wierzyć, że Ona jest tam za Tęczowym Mostem Szczęśliwa. Na pewno nie jest tam samotna- jest wśród naszych przyjaciół.

Posted

Dziś minął tydzień odkąd Ciebie nie ma... Maleńka moja kochana... A ja mam wrażenie, że ty siedzisz tam w budzie i czekasz...:-(:-(:-(

Posted

8 dzień bez Ciebie... Dziś Wigilia...:-(:-(:-(
    W dzień Twojej śmierci kupiłam Ci adresówkę na święta... Kto teraz będzie ją nosił...:-(:-(:-(

Posted

Wczoraj skończyłam czytać "Marley i ja". W nocy płakałam, ponieważ Marley tak bardzo przypomina mi Finię... Starzał się dokładnie tak jak ona... Był tak samo nieznośny...:-(:-(:-(

Posted

sota36 napisał(a):
    16 lat to wspanialy wiek!!!
    Nie pisz o smierci, a o odejsciu! Adresowke nos Ty - bo miedzy Wami byla, jest i bedzie cudowna nic i niech ona bedzie tego swiadectwem.

Właśnie tak zrobię. Dzięki!

• 2 weeks later...
    Posted

[FONT="Comic Sans MS"]Zapłacz
    Kiedy odejdzie,
    Jeśli cię serce zaboli,
    Że to o wiele za wcześnie
    Choć może i z Bożej woli.

Zapłacz
    Bo dla płaczących
    Niebo bywa łaskawsze
    Lecz niech uwierzą wierzący,
    Że on nie odszedł na zawsze.

Zapłacz
    Kiedy odejdzie,
    Uroń łzę jedną i drugą,
    I - przestań
    Nim słońce wzejdzie,
    Bo on nie odszedł na długo.

Potem
    Rozglądnij się w koło
    Ale nie w górę
    Patrz nisko
    I - może wystarczy zawołać,
    On może być już tu blisko...

A jeśli ktoś mi zarzuci,
    Że świat widzę w krzywym lusterku,
    To ja powtórzę:
    On wróci
    Choć może i w innym futerku...

Franciszek Klimek
    [/FONT]

Mój Aniołeczku...:-(:-(:-(

Posted

[FONT="Comic Sans MS"]To tylko pies,
    Tak mówisz?
    Tylko pies...
    A ja ci powiem...
    Że pies, to często więcej niż człowiek
    On nie ma duszy, mówisz.
    Popatrz jeszcze raz!
    Psia dusza większa jest od psa,
    I kiedy się uśmiechasz do niej
    Ona huśta się na ogonie.
    A kiedy się pożegnać trzeba
    I psu czas iść do psiego nieba,
    To niedaleko pies wyrusza
    Przecież przy tobie jest psie niebo
    Z tobą zostanie jego dusza...
    [/FONT]

Na zawsze w moim sercu... Finia:-(

Posted

[FONT="Comic Sans MS"]Tak wiele tygodni...
    Zbyt wiele...
    Tak wiele dni...
    Zbyt wiele...
    Tak wiele godzin...
    Zbyt wiele...
    Tak wiele minut...
    Zbyt wiele...
    Tak wiele sekund...
    Zbyt wiele...

Zbyt wiele tygodni, dni, godzin, minut, sekud w SAMOTNOŚCI...[/FONT]

Ten wiersz napisałam dla Ciebie Malutka... Tęsknie:-(

Posted

Finiu... Moja maleńka... Czekasz na mnie?... Ja wierzę i chcę wierzyć, że Ty tam za Tęczowym Mostem jesteś szczęśliwa i znów zdrowa... Bez Ciebie dzień wygląda inaczej... Dla nas wszystkich... I gdybym mogła szepnąć Ci teraz ostatnie słowo powiedziałabym: KOCHAM... Nie zapomnij, że na tym świecie są osoby, kóre nadal Cie kochają... Pamiętamy...

:candle::candle::candle::candle::candle: