Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alicja napisał(a):
Dobra .....teraz BĘDĘ poważna bo podobno się ośmieszam :grins:....

pisze ....................chociaż miałam tego narazie nie pisac .............. żeby była jasność sytuacji bo i tak wszyscy nas mają za stado oszołomów i 1 histeryczkę .....................

rozmawiałam dziś z Wandul 66 jeśli nic nie znajdziemy to Milka jedzie do niej ...ale NADAL SZUKAMY DOMKU STAŁEGO .... bo inaczej nie wiem ....

to do informacji TYCH którzy twierdzą ze zachowujemy sie niepoważnie przed kompem :diabloti:

miałam nie pisac ...ale i tak zero zainteresowania kicią ...
powielimy ogłoszenia na dziesiątkach portali ogłoszeniowych wykonamy znów z kilkadziesiąt telefonów ....aby usłyszeć że nic nie robimy ....

to jest ostatni kot do którego przyłożyłam ręce gdzieś na FO :cool1:te ktore ma mój TZ pod opieka bedziemy tylko dokarmiac a natura niech zdecyduje jak potoczy się ich życie ...

Alfa i Zuzia ...nie tylko ty masz kotki na działce :p...koty mojego TZta nie mają wątku na dogo więc nie bedziesz musiala hopać

Alicjo, rozumiem ze dolaczylam takze do tego grona jak to bylo :hmmmm: oszolomow? i tez sie wydurniam przed kompem?
nie wiem od kogo to uslyszalas ale widze ze komus brakuje odwagi aby cos takiego napisac na forum....
mnie starcza odwagi na to aby powiedziec co mysle i nie udawac ze jestem zawsze dobra i wspaniala bo zadna ze mnie swieta,wiele rzeczy mi w zyciu nie wyszlo i nie tylko mi, wiec nie mam zamiaru rozpaczac i plakac bo kotek pojdzie do schronu-mogl tam trafic w momencie gdy Magda go znalazla ale chciala byc dobra...a nie mowilam Ci Madziu kiedys o ratowaniu zwierzat na sile??teraz niestety obroci sie to przeciwko wam....jesli Wandul wezmie na DT kotke to super ale to nie zmienia faktu ze trzeba jej szukac DS....i nie mozemy zrobic nic wiecej poza tym co zostalo juz zrobione.....wiec moze zamiast swiatlych rad jak pogodzic kota i psa i dyskusji o hopaniu , pomozecie szukac domu???????

• Replies 857
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alfa i Zuzia napisał(a):
tak sie zastanawiam czy to jest wątek kota szukającego domu czy wyzłośliwiania się. Brawo. Jest tez PW.

A oddanie swojego psa komuś, żeby kot mógł zostać to poważna propopzycja. Mnie powaliła na kolana.

Posted

Alfa i Zuzia napisał(a):
tak sie zastanawiam czy to jest wątek kota szukającego domu czy wyzłośliwiania się. Brawo. Jest tez PW.

przynajmniej watek na gorze:grins:...lepsze to niz ''hop''

Posted

shanti napisał(a):
A oddanie swojego psa komuś, żeby kot mógł zostać to poważna propopzycja. Mnie powaliła na kolana.

:diabloti::diabloti::diabloti:załóż ochraniacze i tak trwaj i napisz psu PW :grins: sorry ale mam humor :diabloti::evil_lol:szykuj dla mnie te kuwete

Posted

Alicja napisał(a):
ja się też łączę wirtualnie ....wprawdzie zostałam zaproszona na walne zebranko ....ale pozostałoby mi nocowac z kotą agresorką w łazience ....shanti chciała mi podać feromony :evil_lol::evil_lol::evil_lol:....wymiekłam :eviltong::eviltong:

też nie lubię feromonów:evil_lol::evil_lol:

Posted

ice_t napisał(a):
też nie lubię feromonów:evil_lol::evil_lol:

no i popaczaj ...ona mnie chciała pewnie tym zatruć :razz::razz:

KTO MA POMYSł GDZIE MOZNA DOć KICIę ...ZNACZY DT MAMY ALE NADAL DOMEK NA STAłE POTRZEBNY ..............................JEST ALLEGRO Są PORTALE OGłOSZENIOWE OBSKOCZONE ...Są PORTALE OKOLICZNYCH MIEJSCOWOśCI ....

Posted

Pozdrawiam wszystkich "oszołomów" jestem z Wami.
Shanti jasna sprawa , że masz dobre serce i chciałaś pomóc kotce a teraz się to obróciło przeciwko Tobie, ale nie wszyscy tak myślą.
Nie zawsze jest różowo i nie wszystko da się przewidzieć i niestety nie wszyscy chcą to zrozumieć , nie wszyscy na pewno wytrzymaliby tyle czasu z tą sytuacją co Ty. Krytykować przez internet jest łatwo.
To tyle moich wypocin :oops:

Posted

Pandisia napisał(a):
Shanti jasna sprawa , że masz dobre serce i chciałaś pomóc kotce a teraz się to obróciło przeciwko Tobie, ale nie wszyscy tak myślą.
Nie zawsze jest różowo i nie wszystko da się przewidzieć i niestety nie wszyscy chcą to zrozumieć , nie wszyscy na pewno wytrzymaliby tyle czasu z tą sytuacją co Ty. Krytykować przez internet jest łatwo.

Dobrze,że rozumiesz nasze poczucie humoru.
Tak odreagowujemy stres, czy sie to podoba innym czy nie:diabloti:

Posted

shanti napisał(a):
Dobrze,że rozumiesz nasze poczucie humoru.
Tak odreagowujemy stres, czy sie to podoba innym czy nie:diabloti:

a teraz bij się w piersi .......mogą być kurze i wołaj .....MEA CULPA MEA CULPA MEA MAXIMA CULPA ...cd poslę CI na PW :eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

Pandisia napisał(a):

oo oooo oooooo madrze gada kobita:razz:NIE ZAWSZE JEST ROZOWO....swiete slowa kolezanko oszolomko:diabloti:

a wy Madzia i Iwona to gupie jestescie takie ze hej:diabloti:....trza bylo kotke przez plot sruuuu do schroniska i na watku powiedziec ze ma DS..i bylybyscie bohaterki:evil_lol:

Posted

Alicja napisał(a):
a teraz bij się w piersi .......mogą być kurze i wołaj .....MEA CULPA MEA CULPA MEA MAXIMA CULPA ...cd poslę CI na PW :eviltong::eviltong::eviltong:

a może być pierś indycza albo klata TZta??:eviltong::eviltong:

Posted

agbar napisał(a):
....trza bylo kotke przez plot sruuuu do schroniska i na watku powiedziec ze ma DS..i bylybyscie bohaterki:evil_lol:

to jest myśl:eviltong::eviltong: oczywiście żartuję

Posted

shanti napisał(a):
Może w regulaminie jest, że żarty zabronione:crazyeye: a my łamiemy regulamin!

o !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na to nie wpadłam :razz::razz:

Posted

shanti napisał(a):
Teraz będziemy pisać tak: hopsiaj do góly ślicna kiciusiu po domek, to można, bo i tak zostałam oceniona na 15 lat(a może mniej);)

za cytatem:evil_lol::evil_lol:

Posted

shanti napisał(a):
Teraz będziemy pisać tak: hopsiaj do góly ślicna kiciusiu po domek, to można, bo i tak zostałam oceniona na 15 lat(a może mniej);)

a twój TZ pójdzie siedzieć za pedofilie :angryy::angryy::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Alicja napisał(a):
a twój TZ pójdzie siedzieć za pedofilie :angryy::angryy::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Nie pójdzie.
Bo ja stara baba jestem, moje rówieśniczki wnuki mają, tylko jakaś taka niedorozwinięta!

Posted

shanti napisał(a):
Nie pójdzie.
Bo ja stara baba jestem, moje rówieśniczki wnuki mają, tylko jakaś taka niedorozwinięta!

:placz::placz::placz:powiedział Mi TZ nie jeździj do tego Jastrzębia ...teraz jak sie dowie ze 15 latki są babciami to mi szlabana zrobi :placz::placz::placz:...

:eviltong::eviltong::eviltong:...nie mówi się stara tylko doświadczona :razz::razz:..lepiej się słucha :evil_lol:...stare to są bułki :roll:

Posted

Ooo ale się porobiło...

GoWa napisał(a):
Probowałaś ze spryskiwaczem ?
DLACZEGO nie chcesz zamknąć kota w łazience choćby na cały czas, dla niego to na pewno lepsze niż schron !!!
Cały czas piszesz,że kot poluje na psa, a pies siedzi u Ciebie na kolanach.

Jak się przeciwstawiałaś zachowaniu kićki? Powinnaś reagować na takie zachowania, a nie jej pozwalać i płakać nad psem.... gazeta w rękę i psikacz i kot zrozumie. A jak Cię nie ma w domu to izolacja w osobnych pomieszczeniach. To takie trudne?

NIC NIE PISZESZ, JAK POSTęPUJESZ z KOTEM, tylko płaczesz,że piesek jest malutki.

Mam wrazenie że próbujesz na siłę wywalczyć dom zastępczy, szantaż schronem itd. i liczysz,że w takiej podbramkowej sytuacji ktoś się złamie i weźmie od Ciebie kota, choć ma np 4 psy i 2 koty na tymczasie, wiec jeden wiecej czy mniej nie robi różnicy......:shake:

GoWa, z całym szacunkiem, ale co Ty piszesz?? Jakim prawem oskarżasz Shanti o takie rzeczy?? Izolacja owszem, może i dobra, ale to rozwiązanie dobre na 2-3 dni, nie na dłużej. Shanti i tak już wiele zrobiła i cud, że wytrzymała tyle z kotem który chce zamordować jej psa. Jeżeli dziewczyny podjęły decyzje o oddaniu jej do schronu to znaczy to, że jest to jedyne rozwiązanie. Kicia dostała szanse, ale jej nie wykorzystała. Ja nie wyobrażam sobie mieszkania z kotem który próbuje zabić mi psa i podziwiam Shanti, że wogóle się na to zdecydowała.

Posted

Zaśmiecaniem wątku nie pomożecie kotu :roll:

Jeśli będzie transport do Szczecina, lub Gorzowa, to mogę wziąć kotkę na tymczas. Byłaby kotem wolnożyjącym. Czekam na propozycje.

Bliżej macie Naszą Szkapę i Zwierzę nie jest Rzeczą. Próbowałyście? A co z kocimi fundacjami? Nie mogą pomóc, czy nikt ich o pomoc nie poprosił? Sorry, że o to pytam, ale nie zamierzam czytać całego wątku polagającego głównie na OFFie i nabijaniu postów, ale kotu chciałabym pomóc.

Posted

Kiłi napisał(a):
Jeżeli dziewczyny podjęły decyzje o oddaniu jej do schronu to znaczy to, że jest to jedyne rozwiązanie. Kicia dostała szanse, ale jej nie wykorzystała.

Piszesz o kocie, jakby był istotą zdolną brać odpowiedzialność za swoje czyny i myśleć przyszłościowo. Kot nie wykorzystał swojej szansy???? To kot niby wiedział, że dostał jakąś szansę? Powiedzieliście o tym kotu, czy może zakomunikowaliście pisemnie? Czy kto jakoś się odwoływał od decyzji o oddaniu do schroniska?

Wybaczcie ten mały żarcik, ale przecież żarciki w tym wątku to nic złego...

Jeszcze raz zapytam - czy o pomoc zostały poproszone fundacje pro zwierzęce, a szczególnie pro kocie z okolicy i z całej Polski? Jaki był od nich odzew?