shanti Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Jak widać na zdjęciach ładnie się rana goi, szwy ściągnięte, nie ma obrzęku. Jeszcze mam profilaktycznie obserwować, bo ma małe otarcie w pachwinie prawdopodobnie od kubraczka, ale to drobiazg. Dostała stronghold na świerzb, koszt 28 zł, póżniej wkleję skan paragonu i wpisu w książeczce. Problem jest inny. Po zdjęciu kubraczka w kicię wstąpił chyba diabeł, bo od rana poluje mi na psa. Dosłownie i na poważnie.:shake: Pies zestresowany, ona panoszy się po całym mieszkaniu, czai się za drzwiami albo rozłoży się w przejściu i nie da mu przemknąć. Nie panikowała bym tak, gdyby psiur był większy, ale on nie ma z nią żadnych szans. Nie obroni się. Chyba powinna być w domu jedynym zwierzakiem. Nie wiem jak zareagowałaby na koty, ale psów zdecydowanie nie trawi. Miała ranę nad okiem, mogło to być wynikiem ugryzienia psa i stąd ta nieufność a nawet wrogość. A myślałam, że to z psem będzie problem, bo to taki "rozpieszczony jedynak", ale jednak nie. On reaguje jak najbardziej prawidłowo i zaakceptował kotkę, nie przeganiał jej z łóżka jak była słaba po sterylce. Wyglądało to tak jakby oddawał jej po kawałku swoje terytorium, a ona zorientowała się, że jest słabszy i postanowiła zagarnąć wszystko.:shake: No więć dziewczyny, proszę Was rozpuśćcie wici o kotce, bo ja jestem uziemiona. Ledwie dzisiaj obiad zrobiłam, bo co wyszłam z pokoju, to kotłowanina.:mad: Najgorsze jest to, że ona do ludzi jest przefantastyczna i przekochana, lgnie do mnie i przytula się, ryczeć mi się chce z żalu, że muszę ją komuś oddać.:placz: Miała wiele okazji, żeby mnie podrapać do krwi albo pogryżć, trzymałam ją do zastrzyków gołymi rękami, wyciągaliśmy jej welflon z łapki z TZ-tem, złapała mnie wprawdzie zębami za palec, ale krzywdy nigdy nie zrobiła. Z psem się jednak nie dogada, może gdyby był większy i czułaby przed nim respekt byłoby inaczej, ale w tej sytuacji czarno to widzę. Quote
clockwork Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 no qrde... kicia :shake: czyli szukamy domku... ale jazda... a byłam pewna że jednak pokocha shantiego... miała okazję, ale niestety nie wykorzystała :placz::placz::placz: ino skąd ten domek?? :placz::placz: no nic... teraz po sterylce można rozgłaszac wszem i wobec.... Allegro by się zdało- shanti- wystawiałaś psiakom, wiesz w czym rzecz... wystawisz?? Quote
shanti Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Właśnie pisałam Bogusi, że wolałabym ją dać do domu który znam, ale wszyscy zapsieni:placz: Ona da ją na Miau, zobaczymy:shake: Wiecie, po dzisiejszym dniu jestem załamana:placz: Chociaż cieszę się, bo Musia ma szanse na dom w Rybniku, Wiata jej znalazła:loveu: tylko trzeba transportu:cool3: ma ktoś jakieś pomysły Quote
wiata Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Zrobiłam Milce wąteczek na miau, o tu: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2791848#2791848 Oprócz tego poszukam coś w okolicy. A jeśli chodzi o Muszkę to owszem, domek jest i potrzebna pomoc w załatwieniu transportu. Quote
shanti Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Dziękujemy bardzo:multi: Skan książeczki i dzisiejszej wizyty. Za wtorkowy zastrzyk i tabletki nie zapłaciłam nic.:multi: Nie wiem tylko, czemu nalepka stronholdu została wklejona do kontroli płodności, chyba zagadaliśmy się z panem Wetem:razz::p A tu allegro Milki, tekst napisała Bogusia, której serdecznie dziękujemy:multi: http://allegro.pl/item303117216_prawie_kotka_bombajska_krotkowlosa_szuka_domu_.html Quote
wiata Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Nie ma za co. Szukamy domku dla bombajskiej księżniczki. Quote
shanti Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 I to szybko, bo jest naprawdę żle:shake: Quote
clockwork Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 [quote name='shanti'] Nie wiem tylko, czemu nalepka stronholdu została wklejona do kontroli płodności, chyba zagadaliśmy się z panem Wetem:razz::p bo to przeciwko rozmnażaniu świeżba...:evil_lol::evil_lol: słuchajcie między kicią a psiakiem zaczęła sie wojna DOM TYMCZASOWY albo STAŁY wskazany na JUŻ!!!! Quote
clockwork Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 DOM JAKIKOLWIEK PILNIE POTRZEBNY!!! KOTKA NIE ZAAKCEPTOWAłA PSA U KTóREGO JEST NA TYMCZSIE!!! Pies jest mniejszy, a ona go terroryzuje :placz::placz::placz: Quote
Alicja Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Osz cholerka .....a tak to ładnie wygladało :placz::placz::placz: DOMEK dla MILKI na CITO !!!!!!!!! Quote
shanti Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Ona już przed sterylką miała takie zapędy, miałam nadzieję, że jak przekona się o braku zagrożenia ze strony psa, jakoś te stosunki się ułożą. Niestety, sprawdził się najgorszy scenariusz:placz::placz::placz: Quote
Alicja Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 [quote name='shanti']Ona już przed sterylką miała takie zapędy, miałam nadzieję, że jak przekona się o braku zagrożenia ze strony psa, jakoś te stosunki się ułożą. Niestety, sprawdził się najgorszy scenariusz:placz::placz::placz: Shanti...a ktoś z twoich znajomych chciał na początku kicię ....:hmmmm: Quote
shanti Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Tak, ale do domku przy ruchliwej drodze i poprzedni kot właśnie zginął pod kołami samochodu. No i niestety jest tam też pies i to york. Tragedia:shake: Quote
shanti Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Kotka postanowiła wyeliminować konkurencję. Obdzwoniłam i obmailowałam wszystkich, którzy przyszli mi na myśl. Zobaczymy!:-( Quote
monika55 Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 No to szukamy domku. Pozdrowka dla Cioteczek. Quote
shanti Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 [quote name='monika55']No to szukamy domku. Pozdrowka dla Cioteczek. Dzięki Pani Krysiu! Ja ją już pokochałam, niestety nie udało mi się ich pogodzić:placz: Nad psem jestem w stanie zapanować, nad kotem nie. Robiłam co mogłam, przeczytałam wiele na temat zachowania kotów i starałam się wprowadzać tą wiedzę w życie. Niestety nie udało się. Milka ma swoje plany, a ja nie mogę narażać psa na jej łowieckie zapędy. Szkoda:shake: Quote
Alicja Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Ja już obpytałam na zakupkach znajomków ......nikt nie chce koteczki :shake::shake: Quote
shanti Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Ja już obpytałam na zakupkach znajomków ......nikt nie chce koteczki :shake::shake: U mnie to samo:shake: Kotka chodzi po domu jak wkurzony tygrys, pies zestresowany atakami włazi mi ciągle na ręce, ja nie umiem w domu nic zrobić bo ich nie spuszczam z oka. Jeśli nikt się do końca dnia nie odezwie, to zadzwonię do tych znajomych z domku.:-( Quote
clockwork Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 [quote name='shanti'] U mnie to samo:shake: Kotka chodzi po domu jak wkurzony tygrys, pies zestresowany atakami włazi mi ciągle na ręce, ja nie umiem w domu nic zrobić bo ich nie spuszczam z oka. Jeśli nikt się do końca dnia nie odezwie, to zadzwonię do tych znajomych z domku.:-( cholera... ja też siedze i myśle i nic mi do pustej bani nie przychodzi :-(:-( kicia dlaczego taka jesteś... mogłaś mieć szczęśliwe życie w domciu u Iwonki :placz::placz: Quote
shanti Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Magdzia, tu zadziałała kocia natura i nikt nie mógł przewidzieć, co się stanie:placz: Każdy zrobił co mógł, ale trudno wymagać od zwierzęcia wdzięczności, to tak nie działa:shake: A może ten Adaś, może jego ojciec da się przekonać, że to prawie rasowiec? Idę teraz na spacer z psem i sie odstresować, niedługo wrócę Quote
clockwork Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 [quote name='shanti']Magdzia, tu zadziałała kocia natura i nikt nie mógł przewidzieć, co się stanie:placz: Każdy zrobił co mógł, ale trudno wymagać od zwierzęcia wdzięczności, to tak nie działa:shake: A może ten Adaś, może jego ojciec da się przekonać, że to prawie rasowiec? Idę teraz na spacer z psem i sie odstresować, niedługo wrócę pogadam z Adasiem... ale wątpie... przedyskutowali sprawę wzięcia kota, stanęło na NIE... więc siłą im go nie wcisne :placz::placz: dziś będę się z nim widziała na koncercie, więc zagadam Quote
shanti Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Poogłaszałam kicię gdzie mogłam. Nie wiem co jeszcze zrobić:shake: Quote
wiata Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 A może poszukamy ogłoszeń w drugą stronę?? Zobaczę, może ktoś właśnie jej szuka. Czy Milka jest na Rybniku?? Quote
shanti Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 [quote name='wiata']A może poszukamy ogłoszeń w drugą stronę?? Zobaczę, może ktoś właśnie jej szuka. Czy Milka jest na Rybniku?? Jest non stop na jasnecie i zero odzewu. Miałam dosłownie 1 telefon i nie chodziło o nią. Została znaleziona 17 grudnia. Nikt jej nie szukał.:shake: Poogłaszałam ją gdzie mi przyszło do głowy. Już nie mam pomysłów Quote
Recommended Posts