Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

clockwork napisał(a):

czeka... zaraz ide z psem na spacer może znajde jakiegoś zwerza :evil_lol::evil_lol: tylko z racji wielkości twojego psa... bedzie dylemat... dziś sie porozglądam za czymś mniejszym..... chomik?? reflektujesz?? nie powinien przekroczyć gabarytów shantiego :loveu:

żółff albo chimoczek :grins:

• Replies 857
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam wczoraj sms-a od Karoliny. Wszystko na dobrej drodze i miejmy nadzieję, że stosunki między nimi się powoli ułożą. Kicia łasi się do nóg, ociera ale nie pozwala na razie się dotknąć. Na kocie zaufanie trzeba troszkę popracować.;)
Wygląda na to, że mieszkanie zaakceptowała, polowała już na ptaki przez szybę, wylegiwała się na plecach, ucinała drzemkę na bluzie nowej Pani. Pewnie jutro z pracy Karolina napisze coś więcej na wątku. Obiecała, że się pojawi.

Wiecie, nie było mi za fajnie z tym, że kicię oddałam, ale wczoraj i dzisiaj utwierdziłam się jednak w przekonaniu, że była to właściwa decyzja.

Pojechaliśmy zawieżć kicię sami, bez psa. Po naszym powrocie mój psiak zamiast namiętnie nas witać, co zwykle czyni, najpierw zajrzał do kontenerka, obwąchał go i w mig zorientował się, że kici nie ma. Błyskawiczna zmiana w psie nastąpiła, biegał po domu beztrosko, zajmował miejsca z których kotka go wyrugowała, zachęcał nas do zabawy. Wróciła mu radość życia. W nocy już mniej się drapał i jak do tej pory nie obgryzał jeszcze pazurków. Myślalam, że powrót do normalności zajmie mu trochę czasu, a ten skubany od razu skumał, że znowu jest jedynakiem.:evil_lol:
Nawet dziś apetyt mu wrócił.

Miło widzieć psa szczęśliwego. Jeśli jeszcze kicia i Karolina się polubią, to i ja będę szczęśliwa.:lol:

Mam filmik zrobiony w domu Karoliny, jak wyrazi zgodę to wstawię do obejrzenia.

Posted

Witajcie!
To u mnie wylądowała Milka, zapoznajemy się od soboty ;-) Kicia jest bardzo nieufna i trzyma dystans. W domu czuje się swobodnie, nigdzie się nie chowa, swobodnie po całym mieszkaniu wędruje. Już ma swoje ulubione miejsce do spania (moja bluza z misia na krześle). Wczoraj wieczorem nawet bawiła się ze mną swoją zabawką ;-) Wykazuje umiarkowane zainteresowanie moją osobą, (no, chyba że mam w rękach puszkę tuńczyka, to wtedy jest największą przyjaciółką ;-)) obserwuje mnie z oddali, czasem podejdzie bliżej, ale jak przechodzę koło niej - widać że się troszkę boi. Gdy tylko próbowałam ją pogłaskać - od razy fuczy, prycha i pazurkami wyma****e. Jest bardzo niedotykalska, w sumie od soboty udało mi się ją w ogon dotknąć;-)
Pozdrawiam, Karolina

Posted

Witaj Karolino!
Nie przejmuj się jej nieufnością.
U mnie pierwszy dzień spędziła za pralką w łazience i też nie od razu dała się dotykać, mimo że miała ruję, a wtedy jak wiadomo kicie są miziaste.
Ja dałam jej spokój i sama zatęskniła do ludzkiego dotyku. Zobaczysz, że dzisiaj wrócisz z pracy i przywita Cię ogonkiem podniesionym do góry. A jak uzna, że już czas sama właduje Ci się na kolana.;)
Mojemu TZ-towi do końca nie za bardzo dała się dotykać, chociaż witała go jak wracał i zaglądała do łóżka jak spał.
Ty masz element przetargowy w postaci jedzonka i na pewno szybciej się do Ciebie przekona.
Dziękujemy za wieści i czekamy na dalsze!:multi:

Posted

[quote name='Alicja']:oops:.......shanti :razz::razz:

No co, no co:eviltong:
Jak się tylko wspomni o tym to zaraz ruch się robi w interesie:cool3:, a tu tak cicho......

Posted

[quote name='shanti']No co, no co:eviltong:
Jak się tylko wspomni o tym to zaraz ruch się robi w interesie:cool3:, a tu tak cicho......

:razz::razz:...no dopsz ...ja już nic nie mówie :razz::razz:...wejdź na Figowy są fotaski ;)...

Posted

:multi: Cieszę się, że zajrzałam dziś na dogo ;) same dobre wieści po przerwie :lol:
Gratuluję dziewczyny, byłyście dzielne :evil_lol: ;) przede wszystkim ukłony w stronę Shanti :loveu:
Życzę Milce i jej Pani wszystkiego dobrego :kciuki: I oczywiście czekam na relację :razz:

Posted

Witajcie!
Jest postęp!
Koleżanka kicia wskakuje mi na kolana ;-) I normalnie daje się głaskać ;-) (PRAWIE zawsze;-)
Nadal zdarza jej się pokazywać pazury, zwłaszcza jak co rano pakuje mi się do szafy, z której potem muszę ją wydzierać ;-)
Ogólnie - z dnia na dzień jest coraz lepiej. Zresztą, to było do przewidzenia, wszystko jest kwestą czasu, a jej aklimatyzacja idzie wyjątkowo szybko.

Mam mały "dylemat żywieniowy" - straszna żebraczka z niej, jak tylko cokolwiek przyrządzam w kuchni - zawsze miaukoli niebywale (ostatnio nawet chciałam jej udowodnić, że nie mam nic interesującego z kociego punktu widzenia, i dałam jej powąchać kanapkę z serkiem - to zaczęła mi ten serek zlizywać z kanapki ;-)) Ma zawsze pełną michę suchego, oprócz tego dostaje mokre, i cały czas "o coś jej chodzi".
Shanti - co ona lubi jeść, co jej szczególnie smakuje z naszej kuchni?

Posted

[quote name='KarolinaR']Witajcie!
Jest postęp!
Koleżanka kicia wskakuje mi na kolana ;-) I normalnie daje się głaskać ;-) (PRAWIE zawsze;-)
Nadal zdarza jej się pokazywać pazury, zwłaszcza jak co rano pakuje mi się do szafy, z której potem muszę ją wydzierać ;-)
Ogólnie - z dnia na dzień jest coraz lepiej. Zresztą, to było do przewidzenia, wszystko jest kwestą czasu, a jej aklimatyzacja idzie wyjątkowo szybko.

Mam mały "dylemat żywieniowy" - straszna żebraczka z niej, jak tylko cokolwiek przyrządzam w kuchni - zawsze miaukoli niebywale (ostatnio nawet chciałam jej udowodnić, że nie mam nic interesującego z kociego punktu widzenia, i dałam jej powąchać kanapkę z serkiem - to zaczęła mi ten serek zlizywać z kanapki ;-)) Ma zawsze pełną michę suchego, oprócz tego dostaje mokre, i cały czas "o coś jej chodzi".
Shanti - co ona lubi jeść, co jej szczególnie smakuje z naszej kuchni?

Już się martwiłam, co się dzieje.:mdleje:
Cieszę się, że tworzy się między Wami więż.:lol:
Nie napiszę już nic o stosunkach, bo mnie Alicja znowu będzie zawstydzać:oops:;)
Ciekawe, kto kicię tak rozbestwił, jeśli chodzi o jedzenie:hmmmm:;)
U mnie nie dostawała nic ludzkiego tylko suchą i mokrą karmę, czasem też wyjadała psu z miski jak zostawił.
Dwa razy zrobiłam wyjątek gdy miała dostać tabletki, to zawinęłam jej w plasterek kiełbasy (sukces) i kiedy trzeba było ubrać jej uprany kubraczek machałam jej przed nosem pasztetem (porażka).
Pisz Karolino jak najwięcej, codziennie tu zaglądam czy są nowe wieści.

Cieszę się, że zajrzałam dziś na dogo ;-) same dobre wieści po przerwie :lol:
Gratuluję dziewczyny, byłyście dzielne :evil_lol: ;-) przede wszystkim ukłony w stronę Shanti :loveu:
Życzę Milce i jej Pani wszystkiego dobrego :kciuki: I oczywiście czekam na relacj

Paula, wiele w tym Waszej Cioteczki zasługi, bo wspierałyście nas finansowo i moralnie.
Pamiętam i dziękuję. Dzięki Wam kicia dostała drugą szansę.:loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Witajcie!
Kicia zadomowiła się już na dobre, wita mnie przeuroczo, jak wracam z pracy, miauczy, wywraca się na grzbiet, turla się, i ociera o buty, torebkę, i nogawkę ;-) Jest ok. Wskakuje na kolana (zwłaszcza jak jestem w toalecie ;-) Obie jesteśmy zadowolone ;-)

Posted

[quote name='KarolinaR']Witajcie!
Kicia zadomowiła się już na dobre, wita mnie przeuroczo, jak wracam z pracy, miauczy, wywraca się na grzbiet, turla się, i ociera o buty, torebkę, i nogawkę ;-) Jest ok. Wskakuje na kolana (zwłaszcza jak jestem w toalecie ;-) Obie jesteśmy zadowolone ;-)

Bardzo się cieszę, że przypadłyście sobie do gustu, Karolino!
Ona jest naprawdę przekochana, tylko dużo przeszła i potrzebowała czasu, żeby Ci zaufać. Jestem szczęśliwa, że trafiła do Ciebie i że masz dla niej tyle cierpliwości i czułości.:lol:
Ja codziennie zaglądam na wątek, więc pisz jak tylko będziesz miała czas, chęć i możliwość. Za każde wieści będę wdzięczna. A jeszcze jakby jakaś foteczka się pojawiła to już w ogóle pełnia szczęścia.:loveu:
Gdybyś miała problemy z wstawieniem zdjęć to ślij na maila iwona6913@wp.pl .
Pozdrawiam!

Posted

Z fotkami będzie kiepsko, bo mam tylko aparat w komórce, słabe zdjęcia wychodzą. Ale coś postaram się zrobić w tej kwestii. Czasami odstawia takie pozy, że hej ;-) W szczególności upodobała sobie mój brodzik w łazience, i tam się wyleguje na plecach ;-) Tylko mam jeden problem - jak ona się wije w tym brodziku, to jej się futro elektryzuje i gdy ją głaszczę to mnie kopie ;-)

Posted

[quote name='KarolinaR']Z fotkami będzie kiepsko, bo mam tylko aparat w komórce, słabe zdjęcia wychodzą. Ale coś postaram się zrobić w tej kwestii. Czasami odstawia takie pozy, że hej ;-) W szczególności upodobała sobie mój brodzik w łazience, i tam się wyleguje na plecach ;-) Tylko mam jeden problem - jak ona się wije w tym brodziku, to jej się futro elektryzuje i gdy ją głaszczę to mnie kopie ;-)

piorunochron cza Kici założyć ;)

Posted

KarolinaR napisał(a):
Z fotkami będzie kiepsko, bo mam tylko aparat w komórce, słabe zdjęcia wychodzą. Ale coś postaram się zrobić w tej kwestii. Czasami odstawia takie pozy, że hej ;-) W szczególności upodobała sobie mój brodzik w łazience, i tam się wyleguje na plecach ;-) Tylko mam jeden problem - jak ona się wije w tym brodziku, to jej się futro elektryzuje i gdy ją głaszczę to mnie kopie ;-)

A mogę wstawić filmik zrobiony u Ciebie? Nas tam nie ma tylko kicia zwiedzająca mieszkanie;).

Posted

[quote name='shanti']A mogę wstawić filmik zrobiony u Ciebie? Nas tam nie ma tylko kicia zwiedzająca mieszkanie;).

[quote name='clockwork']możesz możesz
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

nie mamy nic naprzeciwko :grins:

Posted

[quote name='shanti']Pytam Karoliny, Ciotki, bo to jej mieszkanie:eviltong::evil_lol: i może sobie nie życzy...
:splat: Karoliny ....;)......ale jak się zgodzi ...to masz nasze poparcie :grins: