Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

clockwork napisał(a):

haha mi też.. bo AJS-Ti t taka patriotka... nawet nie pytam na kogo głosowała.... wszędzie ino kaczeńce i kaczeńce :shake:

jeszcze ino 4 dni :multi::multi: IWONKA!! dasz radę??? wytrzymasz???

Wytrzymam, bo mam świadomość, że Milka będzie miała dom taki jaki potrzebuje i Własną Panią.
To nie kot wolnożyjący tylko domowy, ale bardzo zazdrosny o swojego człowieka i gotowy walczyć o jego względy.

Wczoraj musiałam odreagować i odpocząć od dogo, ale nie od Was, kochane:loveu:
Dzisiaj zrobię konkretne rozliczenie z wpłat i bazarków.
Wyprawię tylko TZ-ta do pracy i jeśli te moje dzwońce się zdrzemną na słoneczku to zaraz wpadam i obliczam.

• Replies 857
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

shanti napisał(a):
Wytrzymam, bo mam świadomość, że Milka będzie miała dom taki jaki potrzebuje i Własną Panią.

i z tego cieszkamy :multi::loveu::multi:

Wczoraj musiałam odreagować i odpocząć od dogo, ale nie od Was, kochane:loveu:

ufffffff.... bo już sie wystraszyłam ...a nie ma bardziej histerycznego kolorku od czerwieni :evil_lol::evil_lol:i nie mogłam tego okazać :razz::razz:

Dzisiaj zrobię konkretne rozliczenie z wpłat i bazarków.
Wyprawię tylko TZ-ta do pracy i jeśli te moje dzwońce się zdrzemną na słoneczku to zaraz wpadam i obliczam.

zajrzyj ;) nie wpadaj ;)

a tak wogóle miziańce dla Zwierzów i Doberek :multi::loveu:

Posted

Rozliczenie

Paula 50 zł, poszło na pierwszą wizytę kici u weta w Pawłowicach, szczepienie+antybiotyk+krople na uszy, ale tylko przypominam, bo to pisała już Magda

[SIZE=2]Wpłaty na Milkę
[SIZE=2]Alicja 20zł

Niunia 10 zł
Magda-Clockwork 10zł
Agbar 30zł
Wilejkaros 30 zł

Bazarki Milki
Baffi2 20 zł
Małagos 36 zł
Pysia 31 zł

Razem 187 zł

Wydatki
Zastrzyk hormonalny na przerwanie ruji 35 zł
Sterylka 125 zł
Stronghold 28 zł

Razem 188 zł więc wyszło na "0"

Miałam to rozliczyć inaczej, ale tak jest prościej.
Doliczyłam do wydatków zastrzyk hormonalny, a kicię zawiozę na mój koszt do Katowic.

Rozliczenie za bazarek 3łapka, bo tam już nikt nie zagląda

Esza 20 zł bazarek + 10 zł przesyłka = 30zł
MonikaWarszawa1 20 zł bazarek + 5 zł przesyłka = 25 zł
Supergoga 10 zł bazarek + 5 zł przesyłka = 15 zł
Razem 70 zł
zwrot kosztów za przesyłki dla mnie 20 zł

zostało 50 zł i zadecydujcie co z tym zrobić, bo na Łapciu wel Fafiku cisza:shake:

Miałam wkleić jeszcze raz skan książeczki i paragonów, ale zaś mi się to cholerstwo nie otwiera (imagic.pl), wkleję potem.:mad:

Posted

Jeden wielki dom wariatów.:roll:

Niech mi ktoś powie, że zwierzęta nie są złośliwe, to nie uwierzę:shake:
Regularna wojna podjazdowa się toczy, ale tylko jeszcze 2 noce i 1 dzień.

Miało być tak pięknie

A jest tak

Posted

shanti napisał(a):
Jeden wielki dom wariatów.:roll:

Niech mi ktoś powie, że zwierzęta nie są złośliwe, to nie uwierzę:shake:
Regularna wojna podjazdowa się toczy, ale tylko jeszcze 2 noce i 1 dzień.

Miało być tak pięknie

A jest tak

:razz::razz:wytrzymasz ...a potem ....nie nic już nie napisze ;)bo znów wyjdę na niepoważną :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Iwonka!!!!! żyjesz???? a zwierza żyją?? :razz::razz:

własnie miałam telefon... pani zainteresowania Milką... bardzo chętnie przygarnie mlodą kocinę która zgodziłaby się z jej psem... na razie nie wiem co za pies, co za pani.... ma mi wysłać smsa z adresem mailowym, wtedy w razie czego bede drążyć temat :razz::razz:

mamy jakieś młode kotki na stanie??? które kochaja pieseczki :cool3::cool3:

Posted

clockwork napisał(a):
Iwonka!!!!! żyjesz???? a zwierza żyją?? :razz::razz:

własnie miałam telefon... pani zainteresowania Milką... bardzo chętnie przygarnie mlodą kocinę która zgodziłaby się z jej psem... na razie nie wiem co za pies, co za pani.... ma mi wysłać smsa z adresem mailowym, wtedy w razie czego bede drążyć temat :razz::razz:

mamy jakieś młode kotki na stanie??? które kochaja pieseczki :cool3::cool3:

czy mogę się głośno uśmiechnąć :razz:........................:roflt:
a jak kociaki u Missiek ...nie miały kontaktów z psami
:razz:
TZ-towe nie nadają sie do psiaków :shake:

Posted

Mam dzwonić do Pani Karoliny między 20 a 21.
W tak zwanym międzyczasie;) skany paragonów i książeczki.

Jesteśmy umówione na jutro na 10.00
Wtedy kicia zaczyna nowe życie:multi:

Posted

Spakowała, spakowała, a teraz nie będzie spać w nocy:shake:
Ostatni nasz wieczór zabawy i mizianka, wiem że tak musi być, ale jakoś mi smutno:-(

Umowa adopcyjna opracowana przez Formica, trochę zmodyfikowana przeze mnie.

UMOWA O ADOPCJI KOTA

Pomiędzy................... .........................

zamieszkałym.....................................
telefon/e-mail.....................................
zwanym dalej Właścicielem

a Panią...............................zamieszkałym w ....................telefon/e-mail ......................zwanym dalej Adoptującym

1. Adoptujący przyjmuje nieodpłatnie kotkę o imieniu Milka, umaszczeniu czarnym, wiek około 1,5-2 lat, jako kota „do kochania” to znaczy nie przeznaczonego do hodowli.

2. Właściciel zapewnia, iż kotka w momencie przed przekazaniem została przebadana przez lekarza weterynarii, odrobaczona, zaszczepiona, jest wolna od chorób zakaźnych i posiada aktualną książeczkę zdrowia. Kotka została wysterylizowana.

3. Adoptujący oświadcza, iż przyjmuje kotkę wyłącznie dla siebie, a nie dla pośredników lub innych osób. Adoptujący oświadcza, że jego stan finansowy jest wystarczający do zapewnienia kotce godziwych warunków życia: utrzymywania jej w czystości, wolnej od pasożytów, bez nadmiernego stresu i dręczenia, zapewnienie właściwego odżywiania stosownie do wieku i kondycji koti, dbałości o jej zdrowie fizyczne i psychiczne.

4. Adoptujący zobowiązuje się do szczepienia kotki przeciw podstawowym chorobom wirusowym (wg zaleceń lekarza weterynarii) oraz okresowych kontroli stanu zdrowia i kondycji.

5. Adoptujący przyjmuje do wiadomości, iż Właściciel może poprosić o umożliwienie mu lub osobie wskazanej przez właściciela zobaczenia kotki w jej nowym miejscu zamieszkania w celu sprawdzenia stanu zwierzęcia i warunków w jakich żyje.

6.Jednocześnie Właściciel prosi o przekazywanie mu przez Adoptującego informacji o kotce, zwłaszcza w okresie jej aklimatyzacji, drogą najbardziej dogodną dla Adoptującego (poczta elektroniczna/telefon/list) – szczególnie o ewentualnych problemach z jej przystosowaniem w nowym miejscu.
Jeżeli wystąpiłyby takie problemy z adaptacja, lub z innych względów nie byłby możliwy jej dalszy pobyt w domu Adoptującego, Właściciel zastrzega sobie prawo pierwszeństwa przyjęcia kotki z powrotem do siebie na takich samych warunkach (nieodpłatność) na jakich nastąpiła adopcja lub weryfikacji kolejnego Adoptującego, do którego kotka miałaby trafić.

7. Adoptującynie będzie wypuszczał kotki bez nadzoru na tereny otwarte tzn. kotka będzie przebywała poza mieszkaniem wyłącznie w kocich szelkach i na smyczy, w transporterze lub na skutecznie ogrodzonym terenie (wybieg w ogrodzie uniemożliwiający wydostanie się kotki poza niego, zabezpieczony siatką balkon).
Ze względu na liczne przypadki zaginięcia lub śmierci kotów, które wypadły przez okno lub balkon, Adoptujący zobowiązuje się do zabezpieczenia najczęściej otwieranych do wietrzenia okien w mieszkaniu oraz balkonu siatką metalową lub zamontowanie ograniczników do bezpiecznego uchylania okien, aby zapobiec wypadnięciu kota lub jego swobodnemu wychodzeniu poza mieszkanie.

8. Pod żadnym warunkiem Adoptującemu nie wolno porzucić kotki, źle traktować, oddać lub odsprzedać do sklepów zoologicznych, schronisk dla zwierząt lub laboratoriów badawczych.

9. W razie śmierci, zaginięcia lub poważnej choroby/urazu kotki, Adoptujący powiadomi Właściciela o zaistniałym zdarzeniu.

10. Umowa o adopcję została sporządzona w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach – po jednym dla Właściciela i Adoptującego.

Uwagi, zalecenia: proszę bardzo zwrócić szczególną uwagę na uszy kotki, przeszła świerzbowca, oraz na bliznę posterylkową.
Załącznik: książeczka zdrowia kota z wpisami o szczepieniu, leczeniu i sterylizacji.

w razie złego traktowania zwierzęcia grozi mi odpowiedzialność karna na podstawie Ustawy
o Ochronie Zwierząt z dnia 21.08.97 r. a umowa ulega rozwiązaniu.

podpis Adoptującego.........................................
podpis właściciela.............................................

Katowice dnia................................................

Posted

clockwork napisał(a):
własnie dostałam eska od Shanti:
Milka zostaje u Karoliny, myśle że bedzie ok.

:placz::placz: moja mileczka..... niech jej bedzie dobrze :loveu:

:glaszcze: nie ślimtaj ....musi być dobrze to jedyna słuszna opcja .....i spokój już z koteczkami Moje Wy jastrzębskie kocie cioteczki :calus:

Posted

clockwork napisał(a):

:kciuki::kciuki:

Posted

clockwork napisał(a):

na 100 % będzie dobrze, po takiej akcji i przygodach nie może byc innaczej;)

Posted

Przyznam, że jechałam z pewną dozą niepewności, ale myślę że wszystko będzie dobrze. Karolina obiecała od poniedziałku relacje na wątku, oprócz tego będzie kontakt esemesowy. Jakaś taka pustka w domu i za spokojnie.:-(

Posted

shanti napisał(a):
Przyznam, że jechałam z pewną dozą niepewności, ale myślę że wszystko będzie dobrze. Karolina obiecała od poniedziałku relacje na wątku, oprócz tego będzie kontakt esemesowy. Jakaś taka pustka w domu i za spokojnie.:-(

czeka... zaraz ide z psem na spacer może znajde jakiegoś zwerza :evil_lol::evil_lol: tylko z racji wielkości twojego psa... bedzie dylemat... dziś sie porozglądam za czymś mniejszym..... chomik?? reflektujesz?? nie powinien przekroczyć gabarytów shantiego :loveu:

a tak na serio to szkoda że tak sie ułożyło... powiem szczerze że miałam nadzieje że jednak zostanie u Ciebie.. no ale...
świat nie może być tak piękny..

wierze że Milka bedzie miała raj na ziemi u pani Karoliny :loveu:

Iwonka- jeszcze raz Ci dziękuję że nie musiałam kotki zostawić na ulicy albo wieźć do schroniska :Rose:

Posted

clockwork napisał(a):

czeka... zaraz ide z psem na spacer może znajde jakiegoś zwerza :evil_lol::evil_lol: tylko z racji wielkości twojego psa... bedzie dylemat... dziś sie porozglądam za czymś mniejszym..... chomik?? reflektujesz?? nie powinien przekroczyć gabarytów shantiego :loveu:

Może być świnek morski, albo cóś takiego:lol:

a tak na serio to szkoda że tak sie ułożyło... powiem szczerze że miałam nadzieje że jednak zostanie u Ciebie.. no ale... świat nie może być tak piękny..

wierze że Milka bedzie miała raj na ziemi u pani Karoliny :loveu:

Kurczę, ja też miałam nadzieję, do zdjęcia kubraczka.... potem już nadzieja powoli gasła. Mam nadzieję, że się kićka z Karoliną dogadają.

Iwonka- jeszcze raz Ci dziękuję że nie musiałam kotki zostawić na ulicy albo wieźć do schroniska :Rose:

Nie ma za co, tak miało być po prostu. Całkiem spokojna będę jak dostanę eska o tym, że kotka się aklimatyzuje.
Chyba będzie miała zmienione imię, ale ona i tak najlepiej reagowała na kici, kici.