Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='shanti']Jest non stop na jasnecie i zero odzewu. Miałam dosłownie 1 telefon i nie chodziło o nią. Została znaleziona 17 stycznia. Nikt jej nie szukał.:shake:
Poogłaszałam ją gdzie mi przyszło do głowy. Już nie mam pomysłów

17 grudnia, znaleziona 17 grudnia.. tuż przed świętami ktoś zrobił porządek z kiciuchną :-(

• Replies 857
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja już obdzwoniłam 3 znajomych :shake:..nikt nie chce Miki....1 mają dużego psa ...więc zaraz miałam przeczucia że się nie uda ...ale reszta niezezwierzęcona

Posted

[quote name='clockwork']17 grudnia, znaleziona 17 grudnia.. tuż przed świętami ktoś zrobił porządek z kiciuchną :-(

Miałam na myśli grudzień, napisałam styczeń. Już mi się wszystko miesza:shake:

Posted

[quote name='shanti']

U mnie to samo:shake:
Kotka chodzi po domu jak wkurzony tygrys, pies zestresowany atakami włazi mi ciągle na ręce, ja nie umiem w domu nic zrobić bo ich nie spuszczam z oka.
Jeśli nikt się do końca dnia nie odezwie, to zadzwonię do tych znajomych z domku.:-(
Aj to nie ciekawie... może i by się w końcu przyzwyczaiła do psa, ale on jest mniejszy i nie warto ryzykować:shake::shake:
Kicia po sterylce na przykład się zmieniła, stała się łagodniejsza i dojrzalsza i do naszych psów się przyzwyczaiła nawet do małego Topsa, tylko, że u nas to inna sytuacja, bo ona wiedziała, że jak zrobi coś Topsowi to wkroczy wściekły Magnus. Ehh wielka szkoda...:-(

Posted

Milka ma 1 obserwatora na allegro. Na miau też jedna pani interesowała się nią. Może to ta sama osoba.

Przed chwilą znowu psa mi pogoniła, bo szczekał w przedpokoju.
Pies siedzi u pana na kolanach a kotka robi obchód swoich włości.

Tz się zadeklarował, że dowiezie ją do nowego domu w promieniu gdzieś tak 60 km, na więcej czasu brak, bo pracuje i robi kursy.

W ogóle to mam strasznego doła, bo ją polubiłam:-(

Posted

[quote name='shanti']Milka ma 1 obserwatora na allegro. Na miau też jedna pani interesowała się nią. Może to ta sama osoba.

Przed chwilą znowu psa mi pogoniła, bo szczekał w przedpokoju.
Pies siedzi u pana na kolanach a kotka robi obchód swoich włości.

Tz się zadeklarował, że dowiezie ją do nowego domu w promieniu gdzieś tak 60 km, na więcej czasu brak, bo pracuje i robi kursy.

W ogóle to mam strasznego doła, bo ją polubiłam:-(

podaj linka na miau :razz::razz:...przecież ja tam jestem zalogowana :oops::roll:

Posted

Jutro dzwonię do tej koleżanki z domku, dalsze takie życie jak nasze to krzywda dla obu zwierzaków. Nie mogę wiecznie ich zamykać w różnych pokojach, bo to się mija z celem, a czekać aż kicia wydrapie oczy psu też nie będę. Na razie ratuje go to, że jest szybki i zwinny. Ale ile jeszcze mu się uda:placz:

Posted

no ja zachodzę w łeb gdzie kicię umieścić... i nic... pytałam, prosiłam błagałam ... nic.... mam cholerne wyrzuty sumienia,że naraziłam Cie Iwonko na to wszystko... i chyba nie mamy wyjścia- ty musisz sie jej pozbyć,dla dobra Was wszystkich... ja jej wziąć nie moge... nie ma nikogo kto by przygarnął kicie oprócz domku przy ruchliwej drodze... trudno- nie zawsze możemy stanąć na wysokości zadania.... czasem coś musi sie spieprzyć... daj ją koleżance... choć czuję że niebawem skończy pod kołami samochodu... ale nie ma innej opcji :placz::placz:
dziękuję Ci za pomoc i jeszcze raz sorki że Cię wpieprzyłam na minę... chciałam dobrze dla kici, Ty też... nie wyszło :-(

Posted

Ona jest piękna !!! Szkoda takiego kota, może zaczekajcie na tych chętnych z allegro... Ona znajdzie dom napewno! A na razie przecież można ja zamknać w np. łazience, jak taka niedobra:razz:
Szkoda,że tak daleko do mnie , mogłabym ja wziąć na krótki tymczas.

Posted

GoWa napisał(a):
Ona jest piękna !!! Szkoda takiego kota, może zaczekajcie na tych chętnych z allegro... Ona znajdzie dom napewno! A na razie przecież można ja zamknać w np. łazience, jak taka niedobra:razz:
Szkoda,że tak daleko do mnie , mogłabym ja wziąć na krótki tymczas.

GoWa!! kicia dostała szanse... niestety ja jako osoba która znalazła kicie czuję się odpowiedzialna także za dom tymczasowy- czyli dom Iwonki- shanti....
kicia jest większa od psa, i agresywnie do niego nastawiona... nie możemy ryzykować bezpieczeństwa shantiego, Iwonka nie może jej więzić w łażience... bo agresja wzrośnie, a niedaj boże wymknie się z łazienki ... shanti nie ma z nią najmniejszych szans...
trudno- widocznie nie jesteśmy w stanie uratować każdej znajdy- zrobiłyśmy, a szczególnie IWONKA zrobiła wszystko co w jej mocy... dalej ryzykować nie może :shake::shake::placz:

Posted

clockwork napisał(a):
no ja zachodzę w łeb gdzie kicię umieścić... i nic... pytałam, prosiłam błagałam ... nic.... mam cholerne wyrzuty sumienia,że naraziłam Cie Iwonko na to wszystko... i chyba nie mamy wyjścia- ty musisz sie jej pozbyć,dla dobra Was wszystkich... ja jej wziąć nie moge... nie ma nikogo kto by przygarnął kicie oprócz domku przy ruchliwej drodze... trudno- nie zawsze możemy stanąć na wysokości zadania.... czasem coś musi sie spieprzyć... daj ją koleżance... choć czuję że niebawem skończy pod kołami samochodu... ale nie ma innej opcji :placz::placz:
dziękuję Ci za pomoc i jeszcze raz sorki że Cię wpieprzyłam na minę... chciałam dobrze dla kici, Ty też... nie wyszło :-(

Magdzia, ja nie mam do nikogo pretensji, brałam taką możliwość pod uwagę, choć miałam nadzieję, że jakoś się to ułoży.
Nie myślałam, że kicia z takim impetem weżmie się za psa.
Ten dom u koleżanki to też nie na 100%, bo jak pisałam jest tam york i nie wiadomo jak to będzie. Już nie mam pomysłów co robić:shake:
Na miau jedna pani się odezwała, napisałam jej pw, ale cisza:shake:

Posted

shanti napisał(a):
Magdzia, ja nie mam do nikogo pretensji, brałam taką możliwość pod uwagę, choć miałam nadzieję, że jakoś się to ułoży.
Nie myślałam, że kicia z takim impetem weżmie się za psa.
Ten dom u koleżanki to też nie na 100%, bo jak pisałam jest tam york i nie wiadomo jak to będzie. Już nie mam pomysłów co robić:shake:
Na miau jedna pani się odezwała, napisałam jej pw, ale cisza:shake:

to może jednak do Kamili........ tam bynajmniej nie ma psa, oprócz naszego dochodzącego:wallbash::wallbash::wallbash:

Posted

clockwork napisał(a):
a tak naprawde to chyba dla kici najlepszym rozwiązaniem byłby......... schron... w Rybniku.. tam jest kociarnia, a i opiekę i bezpieczeństwo by miała zapewnione....

no niestety:-(:-( ....lepszy schron niż droga szybkiego ruchu ...a tam jako kotka po sterylce będzie miała napewno duże szanse na adopcje

Posted

straciłam wiare w sens ratowania zwierzaków... skoro sama nie mam możliwości wziąć znajd do domu... to jaki jest sens zbierania ich z ulicy i robienia sobie i IM nadziei :shake::shake:
wypaliłam sie... coraz częściej się poddaję.. coraz częściej widze że to syzyfowa praca... co z tego że dom znalazło 20% piesków/kotków jak kolejne 80% nie ma szans na niego ... nie jestem bogiem... gdybym była... zmieniłabym całe to zasrane cierpienie na beztroske.. ale widocznie ON ma to w dupie....

przepraszam .. ale kończę działalność... to nie na moje nerwy :placz::placz:

Posted

clockwork napisał(a):
straciłam wiare w sens ratowania zwierzaków... skoro sama nie mam możliwości wziąć znajd do domu... to jaki jest sens zbierania ich z ulicy i robienia sobie i IM nadziei :shake::shake:
wypaliłam sie... coraz częściej się poddaję.. coraz częściej widze że to syzyfowa praca... co z tego że dom znalazło 20% piesków/kotków jak kolejne 80% nie ma szans na niego ... nie jestem bogiem... gdybym była... zmieniłabym całe to zasrane cierpienie na beztroske.. ale widocznie ON ma to w dupie....

przepraszam .. ale kończę działalność... to nie na moje nerwy :placz::placz:

Mnie też lepiej się żyło, gdy nie wchodziłam na dogo.
Nie miałam bezsennych nocy.
Ja się też chyba do tego nie nadaję, jestem za miękka:placz::placz::placz:

Posted

OKI.. podjęłam decyzje... we wtorek 29.01 MILKA jedzie do schronu... z dwojga złego (schron/dom wychodzący na trasę szybkiego ruchu z Yorkiem) wybrałam schron :-(:-(

[SIZE=2]możecie mnie zlinczować