Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Beata25']psiak ma allegro i niedlugo ma wskoczyc na stronke schroniska w ktorym przebywa:www.psy.warszawa.pl Kurcze nawet w schronisku kazdy sie nim interesuje,ale co z tego jak tylko sie zorientuja ze nie widzi to nagle okazuje sie ze szukaja dokladnie innego pieska...:shake:

Może warto jakoś uświadomić ludzi że przecież niewidomy pies doskonale sobie radzi, gdy tylko przyzwyczai się do miejsca. Tylko jak to zrobić, żeby się ludzie nie bali :roll:

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Esia napisał(a):
Może warto jakoś uświadomić ludzi że przecież niewidomy pies doskonale sobie radzi, gdy tylko przyzwyczai się do miejsca. Tylko jak to zrobić, żeby się ludzie nie bali :roll:

Ludzie sie nie boja tylko nie chca "wybrakowanego towaru" Ile razy slyszalam,ze ten psiak to nie bo jakis chudy i cuchnacy, a tamten to bez ucha a jeszcze inny jakis smutny,bez zycia... A jakie do cholery te psy maja byc w takim paskudnym miejscu jak schronisko???!!! :angryy: zawsze wtedy mam ochote przylozyc takim w gebe i pogonic! Krew mnie zalewa jak cos takiego slysze.

Posted

Beata25 napisał(a):
Ludzie sie nie boja tylko nie chca "wybrakowanego towaru" Ile razy slyszalam,ze ten psiak to nie bo jakis chudy i cuchnacy, a tamten to bez ucha a jeszcze inny jakis smutny,bez zycia... A jakie do cholery te psy maja byc w takim paskudnym miejscu jak schronisko???!!! :angryy: zawsze wtedy mam ochote przylozyc takim w gebe i pogonic! Krew mnie zalewa jak cos takiego slysze.

Wiesz mnie się zawsze wydawało że to z obawy, ludzie mają swoje problemy i nie mają czasu na psa z problemami. :shake:
Owszem ja też oceniam psy: ładny - nieładny, ale o ile ten ładny ma spore szanse na domek, to ten mniej ładny jakoś bardziej do mnie przemawia, on i tak już został skrzywdzony przez los że nieładny jest. Ja zawsze właśnie wolałam takie 'wybrakowane' pieski. Niestety trudno trafić na mini pieska (takiego co by w koszyku można było nosić) po przejściach, niestety jednego dużego psa (też z problemami - żołądkowymi) już mam i nie mogłabym pozwolić sobie na kolejnego, zresztą na razie to żadnego nie mogę mieć :shake:

Posted

Dowiedzialam sie niedawno ze Wonder wcale nie jest mlodym psiakiem:shake: ma pewnie kilka latek. A jesli chodzi o allegro to nikt do mnie nie zadzwonil, nawet jednego tel nie bylo :-((

Posted

Podnoszę! On jest śliczny! Na pewno trudno mu się żyje w schronisku, wśród innych psów. Taki psiak zasługuje na cichy kątek, w którym czułby się bezpiecznie...Boże jaka to bida :-(