Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nadzieja umiera ostatnia!
Skoro on chce walczyć to Wy też się nie poddajcie.
Pytałam o badania, bo jeśli ktoś się znajdzie, to można mu pomóc tę starość uczynić jak najbardziej komfortową. Może choćby tylko jakąś specjalistyczną karmą gdyby się okazało, że nerki albo wątroba już nie ta.

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niki-lidka napisał(a):
o zesz kur** mac...bo nic innego mi na mysl nie przychodzi:(:(:(
a moze DT płatny?
...no nie wiem...
zyc sie odechciewa z tej bezsilnosci:(

Niestety, tu prawdziwej miłości trzeba, nie kasy...

Posted

nie mozna mowic o komfortowej starosci w schronisku. :-( dla psa,ktory cale zycie mieszkal z ludzmi.Yorija,badzmy szczerzy-100 psow,polowa z nich ma powyzej 9tego roku zycia,a 1/5 to juz naprawde psie staruszki.Karma dla jednego Nocka,ta specjalistyczna ,to 200 zl.I nie wierze,zeby to mu uczynilo zycie komfortowym.Jedyne co-to dom.Cieplo,sucho,towarzystwo czlowieka.

Nocek ma swoj malutki boks,wychodzi 2 razy dziennie,na krotko,bo sie przewraca albo np-nie kontroluje,gdzie staje (przyklad z miska).Czlowiek przychodzi na 2 -3 minuty dziennie.Wyprowadzic,wprowadzic,dac jesc,zabrac miske,zmienic koc,koniec.I takie ma byc jego zycie,az do konca.

Posted

brazowa1 napisał(a):
nie mozna mowic o komfortowej starosci w schronisku. :-( dla psa,ktory cale zycie mieszkal z ludzmi.Yorija,badzmy szczerzy-100 psow,polowa z nich ma powyzej 9tego roku zycia,a 1/5 to juz naprawde psie staruszki.Karma dla jednego Nocka,ta specjalistyczna ,to 200 zl.I nie wierze,zeby to mu uczynilo zycie komfortowym.Jedyne co-to dom.Cieplo,sucho,towarzystwo czlowieka.

Nocek ma swoj malutki boks,wychodzi 2 razy dziennie,na krotko,bo sie przewraca albo np-nie kontroluje,gdzie staje (przyklad z miska).Czlowiek przychodzi na 2 -3 minuty dziennie.Wyprowadzic,wprowadzic,dac jesc,zabrac miske,zmienic koc,koniec.I takie ma byc jego zycie,az do konca.

Kiedy ja myślałam o tym, żeby tę jego starość komfortową uczynił domek ostateczny a nie żeby w schronisku. I dlatego wydaje mi się, że dobrze by było gdyby już teraz wiedzieć czy coś konkretnego mu dolega. Może się zdarzyć, że ktoś z allegro porywem serca zdecyduje się mu pomóc i zapyta Was czy jest na coś chory. Wy odpowiecie, że nie wiadomo. Pewnie że można zrobić badania jak się domek znajdzie ale nie potrafię sobie nawet wyobrazić sytuacji gdy ktoś da mu dom a potem się wycofa bo przytłoczy go jego stan o którym nie wiedział albo okaże się że finansowo nie może sprostać. :-( Z drugiej strony nie wiem czy ja za dużo nie oczekuje. Żeby w schronie zrobili mu badania kiedy pewnie na nim już krechę położyli :shake:

Posted

Wziecie zwierzecia ze schroniska-zwierzecia starego,to zawsze ruletka.Ktos kto zechcialby go wziac,musi i tak byc albo dobrze sytuowany albo miec dobre układy z wetem.Nocek bedzie kosztowny.
Z tym,ze i tak nikt go nie wezmie....liczylam na to,ze jego dom,poruszony fotami NOcka,zglosi sie po niego.

Guest Elżbieta481
Posted

Może na forum Owczarków go dać?Nie ma ludzi o wielkich sercach,są tylko tacy co mają małe domy:-(...
Ela

Posted

waldi481 napisał(a):
Może na forum Owczarków go dać?Nie ma ludzi o wielkich sercach,są tylko tacy co mają małe domy:-(...
Ela

Jak się nie chce pomóc to każdy dom będzie za mały...:-(

Posted

[quote name='Gabryjella']Wątpię, aby tam znalazł dom :shake:

Wszystkim nie pomożemy...:-(
Ja bym jednak zaryzykowała i wstawiła Go na owczarki.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Wziecie zwierzecia ze schroniska-zwierzecia starego,to zawsze ruletka.Ktos kto zechcialby go wziac,musi i tak byc albo dobrze sytuowany albo miec dobre układy z wetem.Nocek bedzie kosztowny.
Z tym,ze i tak nikt go nie wezmie....liczylam na to,ze jego dom,poruszony fotami NOcka,zglosi sie po niego.

Myślę, że Nocek nie jest chory, on jest poprostu stary...
Jemu wet nie pomoże, a badania tylko by go wymęczyły...
Nockowi potrzebny jest spokojny kąt, dobre jedzenie i dużo troskliwej czułości.

Guest Elżbieta481
Posted

Kto jest z forum Owczarków?Mogę poprosić o link?Jak się tam dostać??????????
Elżbieta

• 2 weeks later...
Posted

taki smutny los starego poczciwego psa, nie wie jak doszło do tego że jest w tym miejscu, może czeka aż go zabierze do domu ten dla którego tylko Nocek jest przyjacielem w drugą strone to nie działa:-(