Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jasne, a dzisiaj moj znajomy wyedukowany przeze mnie powiedział, że on kastrowanego psa nie wieźmie. W zeszłym tygodniu odmówiłam ludziom łajki - bo chcieli oprzeć na niej hodowle psów myśliwskich, a adopcję załatwiałam miesiąc, bo sunia z warszawy a dom na mazurach. Do głowy by mi nie przyszło, że takie mają zamiary - a też moi znajomi.
dziwny jest ten świat jak to czesio niemen śpiewał.

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ano wlasnie :angryy: najgorsze,co moze byc-rozmnazanie psow wzietych ze schronu.W parku spotykam wyzliczke,szorstkowlosa,bojaca sie wystrzalow i hukow.Wlasciciel-bawi sie w mysliwstwo,oczywiscie ta suka sie nie nadaje do tego.Suka wzieta z Kokoszek.Byl niepocieszony,ze dostal wysterylizowana,bo takie super wyzly na polowanie by z niej byly :angryy:
Wiec brawo dla Kokoszek za te sterylke.
Aga,jezeli jeszcze nie mialas telefonow od ludzi,co chca Ci oddac swoje psy albo beda wymagali,zebys znalazla im domy (bo przeciez kochasz psy,prawda?),to przygotuj sie na nie...

Posted

[quote name='Edi100']Dom, choć na kilka chwil by były radosne...:([/quote]
tak,doslownie na kilka chwil...wiecie,widok Nocka,jak stoi z ogonem w misce z woda....przerazajace :(

Posted

[quote name='brazowa1']tak,doslownie na kilka chwil...wiecie,widok Nocka,jak stoi z ogonem w misce z woda....przerazajace :([/quote]
I bardzo bardzo smutne:(

Guest Elżbieta481
Posted

Czy ktoś mógłby mi podac link do tego watku?Chciałabym podesłać komuś kto bardzo kocha owczarki..Pilnie prosze o pomoc
Sama spróbuję-nie umiem..HELP!
Elżbieta

Guest Elżbieta481
Posted

Dzięki.Wysłałam.Musze spróbować..
Elżbieta

Posted

powiem szczerze-rozwazana jest eutanazja Nocka,przykre to dla wszystkich i kazdy by chcial,zeby Nocek dozyl w domu swoich chwil..Na wybieg dac go nie mozna,bo upadnie i nie wstanie,a trzymanie duzego,schorowanego psa w malym boksie ,bez nadziei na wyjscie,jest okrutne.
Jezeli ktos chce wziac Nocka na ostatnie chwile,musi to zrobic teraz.

Guest Elżbieta481
Posted

Widzę,że się jednak nie zdecydował.:-(Szkoda
Ela

Guest Elżbieta481
Posted

Ja wiem,musiałam spróbować/To byłaby trudna decyzja,nie potępiam tylko żal,że nie wyszło..Przepraszam Nocuś
Ela

Posted

brazowa1 napisał(a):
coz,ten kto go wezmie,za pol roku,bedzie mial w domu zalobe,wiec trudno komus go wziac.Mlode owczarkowate czekaja tyle lat,a co mowic o Nocku.

Tu potrzeba człowieka, który się zlituje i da mu dom na osatnie dni...

Posted

Ja włsasnie dostałam meila od pewnej Pani, z zapytaniem jak mozna mu pomóc

( z tego ogłoszenia na gumtree co mu zrobiłam , nie wiem czemu zawsze ludzie piszą na mojego , skoro jest ukryty , a podałam taki jak był na allegro podany jako kontaktowy :roll: )

brazowa1 Pucka przekaze Ci meila tej Pani , i tresc meila , bo w sumie miał do Ciebie i tak trafić .

Pani pewnie go nie moze przyjąc, ale moze jakas inna pomoc .. :-(

Posted

To prosze napisz to tej pani, opisz dokładnie moze o co chodzi ... moze to dodatkowa osoba co mu bedzie miejsca szukać ... zawsze warto spróbować wg mnie :-( a niz cos z tego wyjdzie ...

Posted

Czy ktoś mógłby zrobić banerek? Im więcej osób na ten wątek trafi tym szansa większa.
Jak z jego zdrowiem? Po za tym czymś w okolicy kuperka coś mu konkretnego dolega? Miał badania jakieś zrobione?
To "tylko" starość?

Posted

Pies jest gluchy,slepawy,slania sie na nogach i sika na poslanie.Ratuje go to,ze je i podaje samorzutnie lape;zalezy mu jakos tam na zyciu (ale ktoremu psu nie zalezy?....)
Badania mu nie pomoga.On ma ze 100 lat.Bedziemy tylko wiedziec,czy nerki ma w gorszym stanie,czy watrobe.I nic z tego dla psa nie wyniknie.

Do tej pani napisalam- watpie,zeby go ktos chcial,bo to procz tego,ze stary,schorowany pies,to jeszcze duzy.Potrzebne specyficzne warunki-dom z ogrodem,bo on po schodach nie wejdzie,wniesc go nie da rady,ech.

Przykro patrzec na Nocka,on powienien teraz byc ze swoim panem,z ktorym spedzil kilkanascie lat zycia,a nie na sam koniec w schronie.

Posted

brazowa1 napisał(a):
powiem szczerze-rozwazana jest eutanazja Nocka,przykre to dla wszystkich i kazdy by chcial,zeby Nocek dozyl w domu swoich chwil..Na wybieg dac go nie mozna,bo upadnie i nie wstanie,a trzymanie duzego,schorowanego psa w malym boksie ,bez nadziei na wyjscie,jest okrutne.
Jezeli ktos chce wziac Nocka na ostatnie chwile,musi to zrobic teraz.

To naprawdę straszne i niesprawiedliwe, że ten piesek nie może resztki swoich dni spokojnie dożyć w troskliwym domku...
Tu tylu wielbicieli owczarków...Nockowi zostało kilka tygodni życia może...to przecież tak niewiele...czy nikt nie może dać mu ciepłego kąta na ten króciutki czas...?:-(