Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Emir a czy myśłisz, że ja podzielam zdanie, że lepiej że pies siedzi w schronie? :crazyeye: Aż taka nienormalna to nie jestem. ale ja nie moge odpowiadać za kogoś...:shake: Mnie tam jest obojetne kto dom znajdzie byle dobry...ech...

• Replies 759
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

iwop napisał(a):
Emir a czy myśłisz, że ja podzielam zdanie, że lepiej że pies siedzi w schronie? :crazyeye: Aż taka nienormalna to nie jestem. ale ja nie moge odpowiadać za kogoś...:shake: Mnie tam jest obojetne kto dom znajdzie byle dobry...ech...

no więc kto i jakim prawem decyduje o jej losie? sądzę, że najlepszym rozwiązaniem będzie tel do kier. schronu, co zrobię w poniedziałek i gdzieś mam czyjeś kalkulacje !!
EMIR

Posted

Bernardynka najprawdopodobniej (na 99%)juz ponad tydzień temu pojechała do domu. Pisze prawdopodobnie, ponieważ Kierownik jest na urlopie i do nas dochodza jedynie szczątkowe info. Mamy jednak świadka, który widział ją przy wyjeździe. A mnie tylko jest smutno, ze o piękną benię tu na forum była awantura zaś o Sawie nikt nie pamieta ...:shake:.
Cóż, nie ma jak "rasowiec".

Posted

ANETTTA napisał(a):
a czy tamta bernardynka która nie ma watku a ma np allegro nie szuka domu ...skoro Emir go ma ...to w czym problem cięzko anpisac czarne na białym ..............i dogadac szczegóły i psiak sio do domu .......:angryy:

KTO MA NAPISAC CZARNE NA BIALYM? CO MAMY NAPISAC??
Anetta, zastanow sie co piszesz.

GoniaP
Poraża mnie głupota...
A głupotą jest nie oddać psa do sprawdzonego domu, tylko kazać mu czekać!
Dom jest be, bo znalazła go Emir, czy co?????

GoniaP, co za bzdury wypisujesz :angryy: Skad ja mam wiedziec, ze na watku Sawy jest propozycja domu dla bernardynki :???:
Do kogo masz pretensje?
I w ogole po co tyle dyskutujecie, zamiast (jesli wiecie, ze jest dom dla suni) napisac PRIVA do mnie czy do kogos z wolontariuszy mieleckich? Moglas napisac do kogolwiek pw, ze Emir ma dom dla bernardynki.

Ja nie jestem duchem i nie znam tresci wszystkich mieleckich watkow, ktore sa nie do opanowania, jest ich tak duzo. Poza tym pracuje caly dzien i nie mam czasu sledzic wszystkich watkow. Moze mi ktorys umknac.

Bernardynka miala propozycje domu w Lodzi i w Mielcu.
Miala byc sterylizowana, ale nie chciala jesc, byla osowiala i apatyczna.
Doktor przelozyl zabieg az sunia dojdzie do siebie.

Potem kontakt sie urwal ze schroniskiem, bo kierownik jest na urlopie od 1 do 14.7. o czym pisalam na watku mieleckim ogolnym i na akcjach.

Posted

GoniaP napisał(a):
Poraża mnie głupota...
A głupotą jest nie oddać psa do sprawdzonego domu, tylko kazać mu czekać! Dom jest be, bo znalazła go Emir, czy co?????:angryy:

Do kogo pretensje ? Do zalozycielki watku Sawy czy konkretnie do kogos innego??? Kto bernardynce kazal czekac??

Iwop, Anetta, wiedzialy, ze jest dom, to dlaczego nie napisaly do mnie, do Reno czy do Ewatr czy nawet na skrzynke schroniska???

Iwop pisala do mnie w sprawie sterylizacji Blacky Blue, ale ani slowa o propozycji Emir. I co z tego, ze oglaszalysmmy bernisie na allegro ?
Dzisiatki psow oglaszamy, bez wyjatku, kundel, stary, mlody, kazda z nas ma po kilkanascie aukcji.

Do wiadomosci : ZADNA Z WOLONTARIUSZEK NIE JEST Z MIELCA.
I zadna nie pracuje w schronisku na co dzien, ani nie ma mocy decyzyjnej o adopcjach.

Posted

Spokojnie dziewczyny...
Sadziłam, że iwop jest jedną z wolontariuszek z Mielca... Ja Was nie znam, pisalam tu, bo tu był podniesiony temat beni. To wszystko.
Zdaje się, że wkradło się nieporozumienie. Wypowiadałyście się obie na tym watku, powinnyście mieć go w subskrypcjach.

Posted

Kwl, chodzi o Sawunie ? Ze dla niej bylaby jakas szansa?
Dziekuje Ci :Rose:

Gdyby cos bylo pilnego to piszcie pw, bo ja w pracy to nie zawsze moge w ogole zajrzec na dogo, jesli juz, to nie na wszystkie watki. A w domu to wiadomo ile roboty i 3 czworonogi czekaja.

Posted

CO DO PROPOZYCJI EMIR TO SKĄD MOGŁAM WIEDZIEC, ŻE NIE DZWEONIŁA DO MIELCA?:angryy: Z PRETENZJI JAKIE MIAŁA WYNIKAŁO, ŻE PYTAŁA WOLONTARIUSZKI O TAMTA SUCZKE A ONE SIĘ NIE ZGODZIŁY

BARDZO PROSZE BEZ OFFÓW NA TEMAT INNYCH PSÓW - TO JEST WATEK SAWY I ROBI SIĘ TYLKO ZAMIESZANIE!

Posted

Reno2001 napisał(a):
Emir, ta sunia jest jeszcze w schronisku, ale akurat z jej adopcja nie będziemy miały probklemu. Mam już na nia kilku chetnych. kwestia wybrania domu i streylki suni.

Ulka jak widzisz reno wiedziała o propozycji emir, więc ddlaczego miałbym do niej o tym jeszcze raz pisac?:oops:

Posted

Czy na prawdę trzeba ciągnąć temat tamtej suki? Wczesniej niz Emir zgłosiły się chyba dwa domki po nią. Kobitka z Łodzi była nawet umówiona na przyjazd do schroniska. A suka siedziała tyle, bo z powodu jakiejs infekcji i tak nie mogła byc wczesniej do domu wydana. NIKOMU! Ja sama niestety nie mogłam tego popilotować, ponieważ akurat w tym dniu wyjeżdżałam na urlop i dopiero w tą niedzielę wróciłam.
Kolejna awantura na dogo. TO ROBI SIE NUDNE.

A Sawa wciąż szuka domu!!!

Posted

Reno2001 napisał(a):
Czy na prawdę trzeba ciągnąć temat tamtej suki? Wczesniej niz Emir zgłosiły się chyba dwa domki po nią. Kobitka z Łodzi była nawet umówiona na przyjazd do schroniska. A suka siedziała tyle, bo z powodu jakiejs infekcji i tak nie mogła byc wczesniej do domu wydana. NIKOMU! Ja sama niestety nie mogłam tego popilotować, ponieważ akurat w tym dniu wyjeżdżałam na urlop i dopiero w tą niedzielę wróciłam.
Kolejna awantura na dogo. TO ROBI SIE NUDNE.

A Sawa wciąż szuka domu!!!

ja moze po raz osttatni wróce do suni bernardynicy nie SAWY dla jasnosci ...........
no to bardzo ciekawe co piszesz....a konkretniej ..jak szybko sunia znajazła dom ...i kiedy do niego pojechała ...w koncu i do którego bo tyle było chetnych ..............

Posted

Bardzo proszę skończcie. To już przesad nie dość że awantura to jeszcze nie o tego psa którego jest wątek.
Pytałem o szacunkowy wiek suni.

Posted

ANETTTA zamist się buldoczyc to na dogo weź słuchawke do ręki, wykręc tel. (017) 583 15 32 i dowiedz sie bezpośrednio w schronie co z bernardynką, skoro tak ci to spokoju nie daje.
Dla mnie EOT.

KWL, ciężko nam trochę powyciągac info teraz, gdy kierownik na urlopie. Niby Pani Iza ma pieczę nad komputerem, ale kontakt jest minimalny.
mam nadzieję, że od poniedziałku troche ruszymy do przodu. Niestety nie mamy żadnej wolontariuszki na miejscu i dlatego tak jest ciężko z przepływem informacji.

Posted

KWl,
dane nt. wieku Sawy sa na stronie schroniska. Kazdy pies ma mniej wiecej okreslony wiek. Nie zawsze uda sie go dobrze okreslic.
W przypadku Sawy wpis jest taki :

SAWA-sunia w typie kaukaza z Ostrowca, wiek: 3 lata, mieszaniec kaukaza i owczarka

Nie wiem czy widzialas te nowsze zdjecia, na ktory Sawa wyglada duzo lepiej. Sa na watku.

Posted

Moze byc taka, ze sunia jest w innym wieku, na pierwszych zdjeciach nie dala sobie dobrze zajrzec w zęby, trzesla sie i byla wystraszona, nie chcielismy z Panem Zbyszkiem zbyt jej stresowac bardzo dokladnym zagladaniem. A drugie zdjecia robila Pani Iza w schronisku, ja nie uczestniczylam.

Mam nadzieje, ze Sawunia sie spodoba :kciuki: Dzieki Ci KWL za wyslanie jej kandydatury :calus:

Posted

[quote name='Reno2001']ANETTTA zamist się buldoczyc to na dogo weź słuchawke do ręki, wykręc tel. (017) 583 15 32 i dowiedz sie bezpośrednio w schronie co z bernardynką, skoro tak ci to spokoju nie daje.
Dla mnie EOT

wyobraz sobie ze wziełam telefon i zadzwoniłam zanim ty mi powiedzialas ze wogóle moge ..nawet sobie nr tel do schroniska znalazłam .............i co sie dowiedziałam ze suka owszem była ale poszła dopiero wczoraj do nowego domu ....ja dzwoniłam wlasnie wczoraj ....mało tego ja nawwet wiem gdzie suka poszła ale to inna bajka .........a nie jak pisalyscie ze suni juz nie ma.....

sawa to woj watek trzymam kciuki spadaj do nowego domku jak twoja kolezanka bernardynica

Posted

Reno2001 napisał(a):
Bernardynka najprawdopodobniej (na 99%)juz ponad tydzień temu pojechała do domu. Pisze prawdopodobnie, ponieważ Kierownik jest na urlopie i do nas dochodza jedynie szczątkowe info. Mamy jednak świadka, który widział ją przy wyjeździe. A mnie tylko jest smutno, ze o piękną benię tu na forum była awantura zaś o Sawie nikt nie pamieta ...:shake:.
Cóż, nie ma jak "rasowiec".

jak sie to ma do mojego postu wyzej ..potwierdzam ...