osc Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 co do mojej wplaty - to ja sie zgadzam na przeznaczenie jej na cokolwiek co moze poprawic los tej suczynki Quote
Ulka18 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Sawa ma miejsce zaklepane w Niemczech. Moglaby jechac nawet jutro, gdybysmy znalezli transport. Jesli nie znajdziemy, to pojedzie w pol. marca nasza kochana Reno2001. Temat: Betreff: SAWA traurige Hundin Od: "Ramona Mekle" Do: Schronisko dla Bezdomnych Zwierz¹t w Mielcu Ja Aga,sie nehmen sie..... Sie haben erfahrung mit kranken und alten Tiere.... LG Ramona Quote
iwop Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 Jej... chyba się popłaczę ze wzruszenia...:oops: Quote
zuzlikowa Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Reno2001 napisał(a):ANETTTA-pewnie hotelik byłby rozwiązaniem, choc dla tak delikatnego psa raczej widziałabym DT. Problem w tym, ze my jako wolonatriusze mieleccy, mamy na utrzymaniu psy w hoteliku u Murki. Tam jest kolejka dośc juz spora a od ponad pół roku blokuje nam ją Gacek. Nie jesteśmy w stanie wziąc kolejnego psa na utrzymanie. osc- witamy na dogo. My na każdego oferującego pomoc patrzymy poważnie :lol:. Co najwyzej życie potem to weryfikuje ;). Super, że deklarujesz stałą pomoc dla Sawy. Można spróbowac poszukac jakiegos DT dla suni, choc łatwo na pewno nie będzie. Cioteczki...SZUKAJCIE...proszęęęęęęęęęęęęęęęę!!! Zostało już tylko 3 m-ce!Niech się nie okaże,że w marcu nie będzie kogo wieźć...Sawcia ...zapada się...traci:-(:-(:-( Znajdziemy pieniądze! 150zł od osc:loveu:, ja mogę dać 20zł i zrobię allegro cegiełkowe. Szukajcie!!! Quote
Ulka18 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Sawa jest w schronisku juz rok z kawalkiem. Teraz bedzie pod szczegolnym nadzorem, bo bedzie przygotowywana do wyjazdu, czipowanie, paszportowanie, szczepienia. Na pewno nic sie jej nie stanie. Quote
zuzlikowa Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Ulka18 napisał(a):Sawa jest w schronisku juz rok z kawalkiem. Teraz bedzie pod szczegolnym nadzorem, bo bedzie przygotowywana do wyjazdu, czipowanie, paszportowanie, szczepienia. Na pewno nic sie jej nie stanie. :-(:-(:-( ...to z radości...a jak już znajdzie domek,to już się zaryczę!!! Chcę wyć z radości! Jeśli jakoś mogę pomóc...piszcie!Szukać transportu? Dać ogłoszenia?Allegro cegiełkowe? Piszcie! Quote
Reno2001 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Dokąd dokładnie ma dojechac Sawa w Niemczech? Będziemy szukac a nóż coś wcześniej się znajdzie? Nie mamy nic do stracenia ;) a jedynie do zyskania ...CZAS Quote
Ulka18 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Ewus, Sawa bedzie mieszkac u Panstwa, ktorzy maja Blacky. Oni zaoferowali DT dla starszego, chorego psa, pamietasz ostatnio? Nie udalo sie z ta starsza onka, wiec teraz wezma Sawe, oczywiscie wszystko pod patronatem DONOHI. Jak pisze Ramona, oni maja doswiadczenie z takimi zwierzakami. Miejscowosc : 74405 Gaildorf Sie haben erfahrung mit kranken und alten Tiere.... Quote
Reno2001 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Bez szans, to pod granicą belgijską :roll:. Wątpię, żeby wcześniej cos się udało znaleźc dla Sawy. Znaczy się transport. Quote
zuzlikowa Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 zuzlikowa napisał(a)::-(:-(:-( ...to z radości...a jak już znajdzie domek,to już się zaryczę!!! Chcę wyć z radości! Jeśli jakoś mogę pomóc...piszcie!Szukać transportu? Dać ogłoszenia?Allegro cegiełkowe? Piszcie! Ponawiam pytanie:lol: Quote
ANETTTA Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 odnowiłam allegro na 14 dni kto dalej porobi ogłoszenia Quote
ANETTTA Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 #931 (permalink) masa ludzi tu wchodzi wiec kopiuje inf z katowickiego watku Schronisko w Katowicach - POMÓŻMY IM ZNALEŹĆ DOMY !!!! - Strona 97 - Dogomania Forum Ostrzeżenie ! Przekazano mi wiadomość by uważać na rodzinę prawdopodobnie romów mieszkających na południu Polski. Rodzina ta wyszukuje na portalach aukcyjnych, w schroniskach i w innych możliwych miejscach gdzie psy są oddawane praktycznie za darmo. Wyszukuje konkretnych psów: w typie amstafa. A po co? Do walk!! Mimo iż są z południa Polski szukają nawet w Warszawie. Dlatego bardzo ważne jest, by to ostrzeżenie trafiło w każdy zakątek Polski. Jedna z dogomaniaczek trafiła do tej rodziny w celu przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej. Czujna postawa i odpowiednia rozmowa wyjaśniły wszystko. Rodzina przyznała, że jak nie zaadoptują tego psa to na allegro maja upatrzone inne. Członek tejże rodziny podjął temat psich walk wykazując się na ten temat wiedzą. Wiedzą, której nie posiada osoba niemająca styczności z takimi rzeczami. To nie była wiedza czysto teoretyczna wyczytana na Internecie czy zasłyszana w radiu… Zacytuję teraz osobę, która była na tej wizycie przedadopcyjnej: „Byłam u nich na wizycie przedadopcyjnej.Rodzina tak na oko romska, mieli już 2 nakazy eksmisji. Rotacja psów w ich domu była duża. Mieli dziadka, po którego śmierci zostały dwa kundelki. Chcieli je uśpić ale dozorczyni wybłagała moją sąsiadkę zęby wzięła jedna sunię. Gdy ta tam poszła, dzieciak właśnie kopnął suńkę a ten niby amstaff psisko miało z 80 kg) o którym ci opowiadano leżał na zanieczyszczonej szmacie, robił pod siebie. Podobno ostatnio był tam jakis szczeniak ale już zniknął. Te rzeczy wiem od sąsiadki bo ona zna tę rodzinkę. Błagała mnie żeby im żadnego psa nie dawać bo psy są okropnie traktowane. A moje spostrzeżenia. Chłopak niestety wygadał się na temat kumpli którzy organizują walki psów na działkach. Opowiadał, że niby uratowali sunię amstaffke przed smiercia ale oddali ją kumplowi na rozmmażanie a gdy opowiadał o tym wielkim amstaffie jak go tresował wspomniał o biciu smyczą. A alarm wszczełam bo pokazali mi inne psy które szukaja na allegro gdyby ta adopcja nie doszła do skutku. Wyszukałam ludzi i daje wszystkim znać. A o krakowskim schronie mówil szczególnie, że tam dzwoni i pisze ale nikt nie odpowiada. uf. To zgrubsza tyle Ci ludzie bardzo dobrze grają!” Tu chodzi o życie naszych mniejszych braci. AKTYWNIE WLACZ SIE DO POMOCY PRZEKAZ TE WIADOMOSC DALEJ Osobą na tejże rozmowie przedadopcyjnej była Basia gk (nick na dogomani) z Tarnowa __________________ Quote
iwop Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 Bez urazy Anneta, ale czy ty czytasz w ogóle ten wątek...?:oops: Sunia ma jechac do Niemiec więc po co allegro ?:oops: Quote
Ulka18 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Tak, sunia ma zapewniony dom w Niemczech, bedzie mieszkac u Panstwa, u ktorych zawsze byly chore i starsze psy. Ci Panstwo maja olbrzymie doswiadczenie w opiece nad chorymi psa, Fundacja ich poleca. Nie wydaje mi sie, zebysmy znalezli tak daleki transport przed marcem. Sawa musi poczekac az do zaplanowanego wyjazdu. Quote
Reno2001 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Słuchajcie, niech będzie jeszcze to jedno allegro. Może a nóż. Jesli nie, to szukamy transportu na JUŻ lub czekamy na marzec. Spokojnie. Jedno nie wyklucza drugiego. Jesli znalazł by sie teraz dobry dom, gdzies bliżej w Polsce, to byłoby super. Mnie prawdę powiedziawszy trochę przeraża tak długa podróż tej suki. Quote
ANETTTA Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 dokładnie tak sobie pomyslałam do marca kupa czasu ..... ULa znam watek dostkonale .......juz kiedyś miała jechac ....????/ Quote
Reno2001 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 ANETTTA napisał(a):dokładnie tak sobie pomyslałam do marca kupa czasu ..... ULa znam watek dostkonale .......juz kiedyś miała jechac ....????/ Nie, do tej pory nigdy nie było decyzji, że jedzie. Quote
zuzlikowa Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Dziewczyny, spoko! Tak ,czy siak musimy znaleźć dom Sawie,bo się ...zapada! Ten w Niemczech...świetnie! Jeśli jednak znajdzie tu... to jeszcze lepiej! A za transportem trzeba się porozglądać-uda się to świetnie, nie:-(...ale się starałyśmy! A na wątku, w październiku tak wybrzmiało jakby miała jechać tylko trzeba sprawdzić reakcję na koty. Rozumiem,że teraz to już absolutnie na 100% ten domek w Niemczech?!I w ostatecznym terminie... w marcu pojedzie tam?! Quote
Reno2001 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 zuzlikowa napisał(a):Dziewczyny, spoko! Tak ,czy siak musimy znaleźć dom Sawie,bo się ...zapada! Ten w Niemczech...świetnie! Jeśli jednak znajdzie tu... to jeszcze lepiej! A za transportem trzeba się porozglądać-uda się to świetnie, nie:-(...ale się starałyśmy! A na wątku, w październiku tak wybrzmiało jakby miała jechać tylko trzeba sprawdzić reakcję na koty. Rozumiem,że teraz to już absolutnie na 100% ten domek w Niemczech?!I w ostatecznym terminie... w marcu pojedzie tam?! zuzlikowa-Niemcy wtedy podpytywali o Sawę, ale nie znaleźli dla niej ani DT ani DS. Teraz jest juŻ pewne, bo sunia została ZAREZERWOWANA ;). Quote
zuzlikowa Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Reno2001 napisał(a):zuzlikowa-Niemcy wtedy podpytywali o Sawę, ale nie znaleźli dla niej ani DT ani DS. Teraz jest juŻ pewne, bo sunia została ZAREZERWOWANA ;). :multi::multi::multi::multi::multi: Pilnujcie jej dziewczyny . Ona w ostatnim okresie strasznie zmarniała...strasznie!Nie dziwię się,że zrobiło to wrażenie w Niemczech!!! Ojej...pilnie transport!!!!!:oops: Quote
Ulka18 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Takie leki bierze Sawa. Informacje juz wyslalam do Fundacji. Temat: Re: Betreff: SAWA traurige Hundin] Od: "Profil1" Data: So Stycznia 10 2009, 7:02 am Do: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Mielcu Sawa bierze lek PHENYTOINUM oraz ENKORTON. Jest to lek na padaczkę.Jak bierze leki to nic się nie dzieje. Jak się przestaje ataki powracają. Niemcy kazdemu psu, ktorym sie interesuja każa robic test na koty i przesylac zdjecia z tych testow. Wtedy po prostu nie znalazl sie nikt chetny na Sawe. Ale to nie jest tak, ze my siedzimy z zalozonymi rękami. Inne psy w schronisku, nie tylko SAWA czekaja na domy i wiele z nich, w tym staruszkow, dostalo szanse i teraz grzeja doopiny we wlasnych domach jak Kransalek, Rinia, Tesknotka, Jozef. Zagladajcie na mielecki watek ogolny, jest masa zdjec kazdego psa. A na wątku, w październiku tak wybrzmiało jakby miała jechać tylko trzeba sprawdzić reakcję na koty. Quote
osc Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 jesli trzeba bedzie w jakis sposob zabezpieczyc finansowo sunie - moze lepsza karma, leki, cokolwiek co jej pomoze to moja oferta aktualna jest ciagle. moge wchodzic na dogo z doskoku wiec jakby cos lapcie mnie na PW albo maila daiarMAŁPKAinteria.pl Quote
Ulka18 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 OSC, bedziemy pamietac, dziekujemy Ci z gory za pomoc :Rose: Na razie nie wiemy czy doktor podejmie sie sterylizacji w schronisku, czy bedziemy szukac weta poza schroniskiem. Musimy poczekac na decyzje. Quote
ANETTTA Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 mozna by taka zdeklarowana kwote odkładac i w razie czego byłaby na sterylkę .......................................:shake: Quote
Recommended Posts