Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 759
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka18 napisał(a):
Bede w schronisku w sobote z chetnymi na psa, mam nadzieje, ze wystarczy czasu, zeby zrobic nowe zdjecia Sawie.

Szkoda,że nie po Sawcię,!
Foteczki by się przydały!
Głasków miliony dla suczeńki i Onka!

Posted

[quote name='zuzlikowa']Może nowe fotki pokażą Was w efektowniejszym świetle! A jak ze zdrowiem Sawci?
Ulka18...może Ci się uda dopytać?
Nie ma szans na lepsze, efektowaniejsze swiatlo. Na zewnatrz sypal snieg, byla zawierucha, wiec robilismy zdjecia w tzw. hali czyli budynku, gdzie mieszka Sawa i inne chore psy. Na hali jest kiepskie oswietlenie, zwykle jarzeniówki. Do wiosny nie ma mowy o lepszych zdjeciach, ale gdyby ktoras z Cioteczek miala czas i checi podjechac, to nie ma problemu.

Niestety Sawa nie prezentowala sie dzisiaj dobrze, jest przerazliwie smutna, ten smutek z niej bije :shake: Stala z takim zwieszonym pyszczkiem, kompletnie nieszczesliwa. Z tego co sie dowiedzialam, to jest na lekach przeciwpadaczkowych i nie ma juz napadow. Gdyby trafila do dobrego domu bylaby niezwyklym psem, takim kochajacym calym sercem.

Posted

Nie mam pomyslu co dalej zrobic z Sawa?!?! Za duza, zeby ja wziela Fundacja Dobermana, ale jeszcze sprobuje ich ponownie zapytac.

Cioteczki, czy moglybyscie jej zrobic nowe ogloszenia albo pododnawiac stare? Bardzo prosze. Pamietajcie tez o innych suniach ze strony www.mielec.bezdomne.com, dodalam duzo nowych.

Posted

Prosze o dodanie w tytule watku lub w pierwszym poscie, ze zdjecia sa strona 5 oraz 49. Wyslalam prosbe do Fundacji, zeby znalezli jakis DT lub DS dla Sawy. Ona jest bardzo duza, ale moze akurat ktos sie znajdzie.

Posted

[quote name='Ulka18']Nie mam pomyslu co dalej zrobic z Sawa?!?! Za duza, zeby ja wziela Fundacja Dobermana, ale jeszcze sprobuje ich ponownie zapytac.

Cioteczki, czy moglybyscie jej zrobic nowe ogloszenia albo pododnawiac stare? Bardzo prosze. Pamietajcie tez o innych suniach ze strony www.mielec.bezdomne.com, dodalam duzo nowych.

porobię jej trochę ogłoszeń(ale umiem tylko na gumtree) w różnych miastach i allegro!muszę wymyślić odpowiednią treść!
Kochane,a nie macie szansy na płatny DT? Cioteczki by pomogły,a Sawcia mogłaby odżyć i pokazać jaka jest Piękna.Porobiłabym allegro cegiełkowe.

Posted

Platny DT kosztowalby 300-500 zl miesiecznie. Nie mamy takiej kasy :shake:
W tej chwili mamy Gacka w hoteliku u Murki, siedzi juz tam ponad pol roku i zero odzewu na ogloszenia.

Posted

weszlam tutaj po banerku, i smutek i rezygnacja tej suni jest wstrzasajaca:placz:
nie jestem w stanie nic dla niej zrobic, ale moge sie zdeklarowac, ze jesli uda sie jej znalezc DT albo hotel moge co miesiac wplacac na jej utrzymanie 150zł.

Rozumiem, ze jako nowa nie musze byc traktowana powaznie, ale na PW moge podac moje dane, ktore moga zostac upublicznione i moge zostac napietnowana jesli nie dotrzymam slowa

Posted

ANETTTA-pewnie hotelik byłby rozwiązaniem, choc dla tak delikatnego psa raczej widziałabym DT. Problem w tym, ze my jako wolonatriusze mieleccy, mamy na utrzymaniu psy w hoteliku u Murki. Tam jest kolejka dośc juz spora a od ponad pół roku blokuje nam ją Gacek. Nie jesteśmy w stanie wziąc kolejnego psa na utrzymanie.

osc- witamy na dogo. My na każdego oferującego pomoc patrzymy poważnie :lol:. Co najwyzej życie potem to weryfikuje ;). Super, że deklarujesz stałą pomoc dla Sawy. Można spróbowac poszukac jakiegos DT dla suni, choc łatwo na pewno nie będzie.

Posted

Nie chce zapeszac, ale ostatnie zdjecia SAWY zrobily na Fundacji Dobermana bardzo dramatyczne wrazenie i wszyscy tam sa zaangazowani w poszukiwanie domu dla Sawy. Mam nadzieje, ze niedlugo dostane mail z rezerwacja (jak dzisiaj na ULANE ;) ). Trzymajcie kciuki.

Temat: Betreff: Re: Betreff: SAWA traurige Hundin
Od: "Dobermann-Nothilfe"
Data: Wt Stycznia 6 2009, 7:34 pm

wir versuchen alles
Ramona ist auch super engagiert, sie macht so viel für uns.
LG, Simone

OSC, Twoja wplate na suczke mozna by wykorzystac na sterylke, chociaz nie wiem czy sie doktor podejmie przy padacze suni. Zapytalam kierownika jakie leki bierze Sawa i czy moglaby isc na zabieg.

Reno, na liscie jest dopiero ;) 5 psow, w tym 2 duze ULANA i sznaucer.