Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 759
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fundacja Dobermana zaproponowala nam DT dla wiekszej suczki, ktora toleruje inne psy, suczki i koty. Przetestujemy Sawe, zrobimy zdjecia i wyslemy, moze cos z tego bedzie.

Zdjecia starszego owczarka otrzymalam od kierownika wczoraj i bede zmieniac mu galerie. Nie tylko jemu, ale ponad 30 innym psom.

Sawa nie ma atakow, poniewaz regularnie otrzymuje leki.
Jest smutna, bo zle sie czuje w schronisku, ma opieke, ale to nie to samo, co dom....

Posted

To super opcja dla niej, ciągły stres w schronisku nasila jej chorobę, co z kolei wymusza silne dawki leków a to ją wytłumia, wycisza. W DT możnaby w porozumieniu z wetem zmniejszyć dawki tak aby sunia była bardziej naturalna.
No i poznać ją o wiele lepiej. Miałem nawet już pytanie o nią - niestety domek się rozmyślił, chyba właśnie z powodu choroby :-(

Posted

[quote name='lunarmermaid']Zobaczycie,że Sawa znajdzie domek! To jej spojrzenie - takie smutne,że łapie za serce....Będzie dobrze!!!;)

Zebrałam jej wszystkie fotki,okroiłam z otoczenia i ...zobaczcie- już dziś to wcale niczego sobie suczeńka!!!!:loveu:...

...a te oczy!!!!!:loveu:

Zabierz z nich strach i zostanie tylko :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

SAWCIA DO DOMKU!

Posted

Sawunie bedziemy proponowac na DT do Niemiec, Fundacja ma DT dla wiekszego psa, ktory zgadza sie z psami/suczkami/kotami. Sawunie czekaja wiec testy w kociarni i nie tylko ;)

A teraz zdjecia onka z Ostrowca, bo to tez jego wątek.

Posted

[quote name='Ulka18']Sawunie bedziemy proponowac na DT do Niemiec, Fundacja ma DT dla wiekszego psa, ktory zgadza sie z psami/suczkami/kotami. Sawunie czekaja wiec testy w kociarni i nie tylko ;)

A teraz zdjecia onka z Ostrowca, bo to tez jego wątek.

Co nowego u Sawy? Jak przebiega sprawdzian w kociarni?

A teraz...oneczek! Czy chłopina ma imię??? Pięknyyyy,a jaki postawny:razz:
Chłop na schwał i...szuka domu!:cool3: Panie ,co wy na to?

Posted

ANETTTA napisał(a):
nie wiem czemu ale zawsze jak jest jakies transport zagranice to mam mieszane uczucia .....

Nasze mieleckie bernardynki tez pewnie pojechaly lub pojada zagranice, tylko na polnoc i jest wszystko ok.
Nt. wszystkich psiakow, ktore wyjechaly do Niemiec przez Fundacje Dobermana, mamy informacje oraz zdjecia, wypadaloby zajrzec na inne watki m.in. mielecki glowny. Niestety nt. polskich adopcji ze schronisk nie mam dobrej opinii, w 95% adopcji nie mamy zadnych wiadomosci, zdjec, informacji. A ludzie traktuja nas pytajacych jak natretow i zwyczajnie olewaja nasze zapytania. Nie wiedza co to sterylizacja, wola psy niz suczki, oddaja psy, gdy sie znudza....

Posted

Jak ja brałam swoją sunię ze schroniska to nikt nawet nie powiedział,żeby się później skontaktować czy dać znać jak psiak się miewa.Tak jakby im na tym nie zależało.A to przecież sunia z krótkim włosem,wiedzieli,że do domu prywatnego,mogłam ją np.dać do kojca czy na łańcuch i co? Nikt by sie tym nie zainteresował...A jak moja ulubienica się miewa?Do kończ tygodnia będę wiedzieć wkońcu co z tym domem....Ale niestety przeprowadzałabym się dopiero na wiosnę(problem z węglem,nie wiadomo jak działa centralne itp.).I mam nadzieję,że sunia na mnie poczeka!Zresztą jakbym była w Tarnowie podpisać umowę to podjadę do Mielca,żeby zobaczyć ją "na żywo".
A reszta ONeczków szukać domków! Takie piękne jesteście!

Posted

Ulka18 napisał(a):
Nasze mieleckie bernardynki tez pewnie pojechaly lub pojada zagranice, tylko na polnoc i jest wszystko ok.
Nt. wszystkich psiakow, ktore wyjechaly do Niemiec przez Fundacje Dobermana, mamy informacje oraz zdjecia, wypadaloby zajrzec na inne watki m.in. mielecki glowny. Niestety nt. polskich adopcji ze schronisk nie mam dobrej opinii, w 95% adopcji nie mamy zadnych wiadomosci, zdjec, informacji. A ludzie traktuja nas pytajacych jak natretow i zwyczajnie olewaja nasze zapytania. Nie wiedza co to sterylizacja, wola psy niz suczki, oddaja psy, gdy sie znudza....

Ula ja nie jestem za żadna granica a ni za niemiecka ani za inna .....niestety.....:-(nie moge ich wszystkich zbarac do siebie :-(:-(

Posted

lunarmermaid napisał(a):
Jak ja brałam swoją sunię ze schroniska to nikt nawet nie powiedział,żeby się później skontaktować czy dać znać jak psiak się miewa.Tak jakby im na tym nie zależało.A to przecież sunia z krótkim włosem,wiedzieli,że do domu prywatnego,mogłam ją np.dać do kojca czy na łańcuch i co? Nikt by sie tym nie zainteresował...A jak moja ulubienica się miewa?Do kończ tygodnia będę wiedzieć wkońcu co z tym domem....Ale niestety przeprowadzałabym się dopiero na wiosnę(problem z węglem,nie wiadomo jak działa centralne itp.).I mam nadzieję,że sunia na mnie poczeka!Zresztą jakbym była w Tarnowie podpisać umowę to podjadę do Mielca,żeby zobaczyć ją "na żywo".
A reszta ONeczków szukać domków! Takie piękne jesteście!

tak dzialaj w wiekszosci polskie schroniska ..dlatego czaserm to my wolontriusze działy z tymi umowami jako oszołomy dla dobra psa latamy sprawdzamy itd