ANETTTA Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 [quote name='KWL']Tak, zamówienie na spokojną sunię w typie moskiewski-kaukaski, najlepiej mix bez typowych cech rasy. propozycja sawuni była ......a moze jak nie to ktores z tych misiaczków http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=115307&goto=newpost Quote
Reno2001 Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 ANETTTA jakas ty inetigentna, naprawdę. SAMA znalazłaś tel. do schroniska??? Dzielna dziewczynka. Tak jak pisałam, ja była urlopie i wiem tyle co do mnie dotarło troche inna drogą. Widać info rozminęło się ze stanem faktycznym. A suka pewnie pojechała później ze względu na palnowana sterylkę i ogólny stan zdrowia. Ona była zaklepana a jak wiesz, w Mielcu można psy zarezerwować. Po co więc była cała ta burza, moze mi powiesz? Skoro już wiesz co z suką, więc myslę, ze zaspokoiłaś ciekawość i własną ambicję. Off: edytuj prosze cie swoje posty, bo przez pisanie własnych postów pod postem, watek robi się strasznie nieczytelny. Quote
Ulka18 Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='ANETTTA'][wyobraz sobie ze wziełam telefon i zadzwoniłam zanim ty mi powiedzialas ze wogóle moge ..nawet sobie nr tel do schroniska znalazłam .............i co sie dowiedziałam ze suka owszem była ale poszła dopiero wczoraj do nowego domu ....ja dzwoniłam wlasnie wczoraj ....mało tego ja nawwet wiem gdzie suka poszła ale to inna bajka .........a nie jak pisalyscie ze suni juz nie ma..... Wydaje mi sie, ze Ty Anettto nie czytasz w ogole wczesniejszych postow. Ja pisalam wyraznie, ze bernardynka BYLA OSOWIALA, MARKOTNA, NIE CHCIALA JESC. Doktor zadecydowal, ze dopóki sunia nie dojdzie do rownowagi NIE MA MOWY o adopcji, ani o sterylce. Nikt nie pisal, ze suni juz nie ma, tylko ze sa chetne domy, ktore musza poczekac na decyzje doktora. No i dobrze, ze wiesz gdzie suka poszla, ciesz sie swoja wiedza :cool3: Posty pokasuj, bo jest ich za duzo i niczego nie wnosza. Quote
KWL Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Koleżanki dość tego :-) Chyba mamy domek dla Sawy, muszę dogadać szczególy z domkiem więc proszę o wyjaśnienie jak w tym schronisku wygląda procedura. Quote
Reno2001 Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 KWL, ale super. najlepiej chyba zadzwonić do schroniska i dogadać szczegóły. Tak bedzie na pewno najszybciej Tak jak pisałam wczesniej, psa można zarezerwować, więc smiało można zadzwonic i poprosic o przygotowanie do adopcji na konkretny dzień. A gdzie jest domek? Quote
Ulka18 Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 KWL napisał(a):Chyba mamy domek dla Sawy, muszę dogadać szczególy z domkiem więc proszę o wyjaśnienie jak w tym schronisku wygląda procedura. KWL, napisz prosze gdzie domek. Czy trzeba sunie wysterylizowac przed wydaniem do adopcji? Mamy na to srodki, a oplata adopcyjna np. 50 zl pokrylaby polowe kosztu zabiegu. Sunie mozna zaklepac, zostanie przed podroza wyczesana, wykapana (to ostatnie jesli pozwoli i sie da). Quote
KWL Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 No domek jeszcze nie sprawdzony, ale to jeden z tych fajnie brzmiących :-) domek,teren. Ludzie wiedzieli czego chcą, bez chorych ambicji. Zgłosili się po mojego Jaśminka, ale ten się wyadoptował w 3 dni. Jeśli możesz to zarezerwuj, macie w schronie już przetarte ścieżki :-) Co do sterylki chyba tak, bo domek chciał pokryć część jej kosztów i zgłosił to bez pytania :-) Gdzie ? i tu mnie masz :-) Ja mam kilka adopcji w toku i coś już misię z tym okręciło :-) Napiszę jak zweryfikuje bo nie chce nakłamać :-) Quote
Reno2001 Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 OK KWL, posprawdzaj. Do sterylki sunię można juz zgłosić. Z moich aukcji sterylkowych powinno wpłynąc troszkę kasy, więc z tego można ciachnąc Sawę. Quote
ANETTTA Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Reno2001 napisał(a):ANETTTA jakas ty inetigentna, naprawdę. SAMA znalazłaś tel. do schroniska??? Dzielna dziewczynka. Tak jak pisałam, ja była urlopie i wiem tyle co do mnie dotarło troche inna drogą. Widać info rozminęło się ze stanem faktycznym. A suka pewnie pojechała później ze względu na palnowana sterylkę i ogólny stan zdrowia. Ona była zaklepana a jak wiesz, w Mielcu można psy zarezerwować. Po co więc była cała ta burza, moze mi powiesz? Skoro już wiesz co z suką, więc myslę, ze zaspokoiłaś ciekawość i własną ambicję. Off: edytuj prosze cie swoje posty, bo przez pisanie własnych postów pod postem, watek robi się strasznie nieczytelny. przestań pieporzyc bo to jest bez sensu suka nie była zaklepana i nie pojechała do zadnego domku o ktorym ty mowisz ......................mam inf na 100000000000% pewne i wiem gdzie jest suka moze ci kiedys zdradze ale poki co nie mam ochoty z Toba gadac ...skoro była na urlopie.....i nie znasz faktów to moze jej poznaj a potem gadaj ..... a ironia do mojej inteligencji jest nie na miejscu . Quote
ANETTTA Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 KWL napisał(a):No domek jeszcze nie sprawdzony, ale to jeden z tych fajnie brzmiących :-) domek,teren. Ludzie wiedzieli czego chcą, bez chorych ambicji. Zgłosili się po mojego Jaśminka, ale ten się wyadoptował w 3 dni. Jeśli możesz to zarezerwuj, macie w schronie już przetarte ścieżki :-) Co do sterylki chyba tak, bo domek chciał pokryć część jej kosztów i zgłosił to bez pytania :-) Gdzie ? i tu mnie masz :-) Ja mam kilka adopcji w toku i coś już misię z tym okręciło :-) Napiszę jak zweryfikuje bo nie chce nakłamać :-) trzymam mocno kciuki ...za sunieczke .... Quote
Reno2001 Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Och, jak łatwo kogos wyprowadzic z równowagi ... A może o to chodziło??? Kciuki za Sawunię :happy1: Quote
ANETTTA Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Reno2001 napisał(a):Och, jak łatwo kogos wyprowadzic z równowagi ... A może o to chodziło??? Kciuki za Sawunię :happy1: dokladnie kciuki za sawunie najwazniejsze hopaj mordeczko do swojego domku Quote
Reno2001 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Dopóki trwała kłótnia o Benię, cos sie tu działo. A teraz znów cisza ... Quote
Ulka18 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 ANETTTA napisał(a):suka nie była zaklepana i nie pojechała do zadnego domku o ktorym ty mowisz ......................mam inf na 100000000000% pewne i wiem gdzie jest suka moze ci kiedys zdradze ale poki co nie mam ochoty z Toba gadac Trzymaj sobie wiec ta wiedze dla siebie, ciesz sie tym co wiesz....nie chcesz, nie zdradzaj, nie pisz na watku, rób co chcesz, wolna wola. Ale przyjmij jedno do wiadomosci : nie masz monopolu na wiedze i zaden z ciebie przyjaciel bezdomnych zwierzat. Kierownik wrocil z urlopu i juz niedlugo nie bedziesz szczesliwa z tego powodu, ze jedna jedyna (a moze nie jedyna) wiesz co z Salomea. Sorry znowu za offa, ale moze czleka szlag trafic jak czyta takie bzdury. I niby jestesmy po tej samej stronie i walczymy o domy dla psow. Quote
KWL Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Jaka procedura obowiązuje w tym schronisku ? Czy możemy ją my odebrac czy musi domek ? Bedzie mały problem bo to Pomorze. Optymalnie byłoby wziąść sunię na chwilę na DT do Warszawy i potem do Torunia. Bo bezpośredni transport raczej kiepsko widzę. Quote
Ulka18 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 KWl, nie ma problemu z odbiorem suni przez osobe wyslana przed dom staly. Mozna ja tez wziac na tymczas, tylko trzeba poprosic p.kierownika i jak to bedzie dt od nas czyli mnie, Reno, Murki, to kierownik nie bedzie mial watpliwosci. Do Warszawy mamy transport, ale raczej dla malych psiakow, dla Sawy musielibysmy szukac. A ten domek w Toruniu jest zdecydowany? I sprawdzony? Quote
KWL Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Tak, zdecydowany, niestety nie bardzo mam kim sprawdzać więc kombinuje teraz nad tym. Ten tymczas to bardzo fajna opcja. Nad transportem pracujemy :-) Quote
ANETTTA Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [quote name='Ulka18']Trzymaj sobie wiec ta wiedze dla siebie, ciesz sie tym co wiesz....nie chcesz, nie zdradzaj, nie pisz na watku, rób co chcesz, wolna wola. Ale przyjmij jedno do wiadomosci : nie masz monopolu na wiedze i zaden z ciebie przyjaciel bezdomnych zwierzat. Kierownik wrocil z urlopu i juz niedlugo nie bedziesz szczesliwa z tego powodu, ze jedna jedyna (a moze nie jedyna) wiesz co z Salomea. Sorry znowu za offa, ale moze czleka szlag trafic jak czyta takie bzdury. I niby jestesmy po tej samej stronie i walczymy o domy dla psow. dzieki za szczerość .. ULkA 18..za te slowa wytłuszczone grunt to miec o sobie dobre zdanie ..pozdr cie serdecznei przyjacielu zwierzat Quote
Justynna Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 o joj...długo mnie nie było a tu takie straszności się dzieją na wątku...:) Sawuniu mam nadzieję, że wszystko pójdzie w porządeczku. Aga, gdyby sprawa z transportem przedłużyła sie do dwóch tygodni, będziemy ze Sławkiem odbierać auto z Mielca więc moglibyśmy ją wziąć. Jeśli się zmieści :] Szarpnęliśmy się na malutką, starutką skodzinkę, pies leżałby na tylnych siedzeniach, mam nadzieję, że nie byłby to dla niej stres nie do pokonania. JAk myślicie? Quote
Reno2001 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Tylko gdzie znaleźc miejsce, by ja przenocowac??? :hmmmm: Justynna witaj po długim czasie nieobecności :loveu:. A u was dalej moja kurtka mieszka :evil_lol: Quote
Ulka18 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 [quote name='KWL']Tak, zdecydowany, niestety nie bardzo mam kim sprawdzać więc kombinuje teraz nad tym. Ten tymczas to bardzo fajna opcja. Nad transportem pracujemy :-) W Toruniu dom moze sprawdzic Mefimej :p Jak Mefimej wyda pozytywna opinie, to mozna sunie smialo zawozic. [FONT=Arial, sans-serif]TORUN[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]Mefimej [/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]tel.kom. 0609 507 725 [/FONT][FONT=Arial, sans-serif]e-mail: [/FONT][FONT=Arial, sans-serif]mefimej[koko]wp.pl[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]NET [/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]DTA - ale naprawdę awaryjnie [/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]WIZ/DOM na terenie Torunia [/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]WIZ/poadopcyjna na terenie Torunia [/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]OPIEKA/PIELEGNACJA [/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]AUKCJE [/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]OGL/PRASA [/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]FOTO [/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]PETSITTER[/FONT] Quote
Reno2001 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Sprawdzajcie, sprawdzajcie domek ... Jeśli wszytsko bedzie ok, to w transport moze nawet ja sie zaangażuję ;). Mam wolny ten i następny weekend. Quote
iwop Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 jej... To byłoby super jakby Sawa trafiła nawet na tymczas! Quote
Ulka18 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Kwl, gdyby ten dom w Toruniu okazal sie dobry, trzeba by wysterylizowac Sawe w schronisku. Wiem, ze teraz doktor jakies ma zajecia poza schroniskiem, ale gdyby byl dom, to na pewno znalazlby czas na zabieg. Quote
Recommended Posts