Dea Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 [quote name='mala002']Jeszcze raz DZIEKUJE:loveu: i czekam na wiesci. Ja po malutku mysle o powrocie ;)do Polski oczywiscie. Mam juz plan na biznes,tylko zeby wypalil:roll: Wiec jesli Ty nas nie chcesz odwiedzic:placz:, to moze my Cie odwiedzimy:p. Ooooo czyżbyś w moje beskidzkie tereny się przeprowadzała? Pisz kobieto pisz!!!:lol: Co do spraw z lekami niestety musimy poczekać do wtorku. Wetki do której mam zaufanie nie ma, wyjechała, a ona jest życzliwą osobą, na pewno doradzi jakie leki, i nie skasuje drogo. Dlatego te kilka dni lepiej poczekajmy. Quote
mala002 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Juz nie moge sie doczekac:-(, Lisa bardzo cierpi i my z nia :-(. Co wieczor mam z nia problem, bo ona bardzo chce spac kolo naszego lozka, a ja ze wzgledu na jej drapanie musze ja zamykac w osobnym pomieszczeniu:shake:, inaczej bysmy nie usneli :-(. (Zapchlony pies to nic w porownaniu z jej swiadem). Wczoraj np. kiedy chcialam ja wyprowadzic przywarla do podlogi calym cialem, a gdy chcialam ja zmusic do wstania pociagajac za obroze to wyla, jak bym jej jakas krzywde robila:placz:, ja juz nie mam sily ani serca tak sie nad nia znecac:placz:. Dea prosze :modla:zalatw te leki jak najszybciej. Quote
Izis Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Może spróbujesz ją wykąpać w Nizoralu (taki szampon dla ludzi w aptece można kupić). Wiem, że w Niemczech ma inna nazwę - Terzolin. A potem przetrzeć skórę wacikiem zamoczonym w wodzie z octem. Ocet likwiduje grzyby i działa bakteriobójczo podobno. Znajomym wetka poradziła to dla jamnika. W każdym razie na pewno nie zaszkodzi. A może przynieść ulgę. Quote
mala002 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 IZIS ja ja juz kapalam w Nizoalu (patrz post 793) i smarowalam kremem Nizoral (post 794):p, po smarowaniu kremem byla lekka poprawa skory, ale swedzilo ja nadal, wiec drapiac sie zlizywala caly krem z brzucha (smarowalam rano i wieczorem) i niestety po kilku dniach calkowicie stracila apetyt. Wiec na razie odstawilam smarowanie i kapanie i czekam na leki, mam nadzieje, ze leki dzialaja przeciwswiadowo i wtedy moznaby ja bezpiecznie smarowac;). IZIS slyszalas cos o IMAVEROL? To tez ponoc przeciwgrzybiczne, psy moga to do woli zlizywac, tylko na opakowaniu pisze, ze nie mozna tym opryskiwac psow z uszkodzana watroba, Lisa nie ma badan, wiec nie wiem czy ryzykowac? Ps. Sprobuje smarowac octem, tylko nie wiem ktorym, bo w domu mam tylko jablkowy i balsamico :eviltong:, a moze kupic zwykly? Quote
Izis Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Ale ocet musisz rozcienczyc. Nie moze byc wiecej niz 1% ocet. Napisałam Ci PW. Quote
mala002 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 IMAVEROL dziala na grzyby i drozdze http://www.bokt.nl/wiki/Imaverol u Lisy stwierdzono Malassezia pachydermatis tylko nie wiem co z jej watroba :shake:, zaryzykowac? Jutro wpadne do apteki, jesli bez recepty to kupie, a jesli potrzebna recepta to moze poprosze wlascicieli domu o kontakt z ich wetem (oni maja konie). Quote
Dea Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Mala nie mam teraz czasu się rozpisywać, więc w skrócie: leki zamówione, będą w poniedziałek po południu, więc najpóźniej we wtorek wysyłam. Prześlij mi proszę jeszcze raz dokładny adres mailem. Szczegóły jak będę miała trochę czasu. Ale zacznij jej dawać już teraz witaminę B complex ze dwie trzy dziennie, osłonowo na wątrobę, wetka poradziła. Quote
mala002 Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:Nie zapomnialas:sweetCyb:Lisa wyzdrowjeje:sweetCyb: A jaka B compleks?Dla ludzi?:niewiem: a moze dla dzieci? Lisa wazy tylko 32 kilo? A moze specjalne dla psow musze poszukac, bo wiem, ze sa tylko, ze nie wszedzie. Ale o najwazniejszym zapomnialas :-x, nie ladnie :mad:, oj nie ladnie:lmaa: Ile Ci wisze???? Ps. Do sumy dolicz sobie jakies dobre wino:cool3:, tak za fatyge:p. Quote
Dea Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Oczywiście, że nie zapomniałam!!!! Po prostu byłam kilka dni na szkoleniu. Co do wiszenia to jeszcze nie wiem, dwa leki są zamówione: Imaverol i k-hex, jeden do wykupienia w aptece, mam receptę - ketakonazol. Jak popłacę i poważę paczkę to Ci powiem:eviltong: Witamina B complex, ta ludzka, ludz powinien brać 5 tabletek, a suczka 3:p Rzeczywiście wetka potwierdziła, na to nie ma konkretnego leku, ale te powinny pomóc. Boi się natomiast o jej wątrobę w tym wieku, więc trzeba zminimalizować antybiotyki. Tego jasnę czcionką nie widziałam:evil_lol: Quote
mala002 Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Udalo sie :sweetCyb:wstawiala zdjecia fotosikiem (pierwszy raz :lol:). Jeszcze troche i bede specem w wstawianiu zdjec :evil_lol:. Dea ja jej kupilam wit B forte dla ludzi, ale w aptece kazala mi dawac tylko jedna dziennie:-o Quote
Dea Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Gratulacje mistrzyni!:diabloti: Forte jest chyba mocniejsza, więc może wystarczy jedna. Quote
mala002 Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Dea, a na jaki czas starcza leki? Na miesiac czy na dwa? Martwie sie troche o Imaverol, bo on w szklanej butelce jest, prawda? Zeby w czasie drogi nie potukli. Przypominam jeszcze o SWIFT, czy mozesz mi podeslac? Za wszystko bardzo dziekuje :loveu: Quote
Dea Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Zapakuję jak najlepiej, mam dużo folii bąbelkowej, i pójdzie z napisem ostrożnie szkło (to trochę drożej, ale warto). Podam podam, w mailu z rozliczeniem wszystko:-) Quote
mala002 Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Wiesz, my pracujemy przy przesylkach, dla ludzi sciagajacych paczki z tasmy nie liczy sie, ze gdzies pisze szklo, niestety:shake:, wsadz moze tez te tabletki w osobna folie, bo gdyby jednak butelka pekla, zeby czegos innego nie zalala. Quote
Dea Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 mala002 napisał(a):Wiesz, my pracujemy przy przesylkach, dla ludzi sciagajacych paczki z tasmy nie liczy sie, ze gdzies pisze szklo, niestety:shake:, wsadz moze tez te tabletki w osobna folie, bo gdyby jednak butelka pekla, zeby czegos innego nie zalala. Już ty się nie bój, będzie tak szczelnie popakowane, na ile mi wyobraźni wystarczy:diabloti: Quote
Dea Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Mam imaverol i k-hex dzisiaj rano doszly, odebrałam, tylko w aptece się ociągają, jutro rano będzie, a ja lubię tą aptekę bo mam tam zniżkę, więc jutro wysyłka. Imaverol 45 złotych 100 ml, k-hex 35 złotych 250 ml wyszły. Quote
mala002 Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Ponawiam pytanie, na ile wystarcza leki? Czy wetka cos wspominala, ze moga byc nawroty choroby? Czy pytalas o Rilexine 600? Mam jej to podac, czy sobie odpuscic? W sobote prawdopodobnie pojedziemy szukac lepszego weta, tym razem w Antwerpen, bo nasz psiak pije wode litrami, wiec moze miec ckrzyce :placz:. Quote
epe Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Malaa! Co do dużej ilości picia- może być cukrzyca,a może być też moczówka! Jeśli cukrzyca będzie wykluczona,to zrób badanie moczu- jeśli będzie "lekki" tzn.chodzi o ciężar chyba-to jest to podejrzenie moczówki. Moja sunia niestety odeszła z tego powodu,bo zanim znalazł się wet,który zaczął myśleć-mając badania,to było już za późno!:placz: Nie leczona moczówka bardzo osłabia serce i na to właśnie zmarła moja ONka Zuzia! Maggiejan daje DT ONkowi,który bez leków na zagęszczanie moczu już dawno by nie żył-a u niej leczony cieszy się dobrym zdrowiem i życiem!:lol: Quote
mala002 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 [quote name='Dea']Już ty się nie bój, będzie tak szczelnie popakowane, na ile mi wyobraźni wystarczy:diabloti: Paczka przyszla dzis rano, pieknie zapakowana, wyobraznia pierwsza klasa:loveu:, ja bym tego lepiej nie zrobila ;). Nie dali rady nic zniszczyc:diabloti:. To sie nazywa fachowa robota :p. Ile tego Ketokonazolu ma brac? Ps. Ty pakowalas godzine, ja rozpakowywalam dobre pol godziny :-) Quote
Dea Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Wow, tak szybko?:crazyeye: No to się postarali:p Mają szczęście, że nie dali rady zniszczyć, bo naprawdę bym się zdenerwowała!!!:diabloti: Co do leków: tabletki mają być podawane 1 x dziennie przez około 3 - 4 tygodnie, witamina B 2 x dziennie 1 tabletka, Imaverolem - roztwór co 3 dni smarować, ale najpierw wykąpać ją w k-hex i zacząć tym imaverolem dopiero za 2 dni po kąpieli. Wetka radzi zrobić po 3 tygodniach badanie krwi pod kątem prób wątrobowych. Rilexine nie radzi podawać, bo będą się zwalczały z ketokonazolem, a do tego zbyt duże obciążenie dla wątroby. Ewentualnie po skończeniu ketokonazolu, jeśli będzie jeszcze potrzeba. Quote
mala002 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Nie napisalas czy z kasa sie zgadza? Mysle, ze dostaniesz po niedzieli. Dzieki za wszystko :loveu:, zaraz bede Lisaka kapac, ona tego nienawidzi:diabloti: Quote
Dea Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 mala002 napisał(a):Nie napisalas czy z kasa sie zgadza? Mysle, ze dostaniesz po niedzieli. Dzieki za wszystko :loveu:, zaraz bede Lisaka kapac, ona tego nienawidzi:diabloti: Sadystka!:diabloti: A z kasą nie napisałam, bo odebrałam pocztę w domu, ale nie miałam czasu poczytać co odebrałam. Ale jak Cię "znam" to na pewno się zgadza, ty solidna firma jesteś:p Quote
mala002 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Lisa nadal sie drapie :placz::placz:, kiedy to sie skonczy . Po oprysku Imaverolem drapie sie jeszcze bardziej i prawdopodobnie wszystko zlizuje ze skory :shake:, chyba bede zmuszona kupic jakis kaganiec (choc to tu nie latwe). Cytat z tego watku: http://www.dogomania.pl/forum/f28/kama-xenia-ofiara-krzyczek-ds-potrzebny-na-cito-105063/index28.html#post10634601 "Od wczoraj Kama rozpoczęła kurację przeciwgrzybiczną. Jak się okazało, to właśnie odmiana grzybicy o nazwie drożdżyca, jest odpowiedzialna za problemy skórne Kamy. Mimo, że w ostatnim czasie Kama i tak jest w dużo lepszej kondycji niż jeszcze niedawno, ale żeby pozbyć się tego draństwa, musimy działać radykalnie. Dwa razy dziennie otrzymuje po 300 mg Ketokonazolu, oraz leki osłonowe (na wątrobę) Hepatil i Essential." [SIZE=2]Prawdopodobnie dolega jej to samo co Lisie (pytalam goscia na PW, ale mi nie odpisal) Tylko czemu Kama dostaje tak duza dawke 600 mg dziennie? Lisa ma przepisane tylko 200mg dziennie? :crazyeye: Quote
Recommended Posts